цикъл след прием на дуфастон

• 277 637
  • 460
  •   2
Отговори
# 120
zdraveite na vsichki!moje li da vi popitam i az!priemah dufaston 12 dni po 2 tabletki dnevno.posledniq priem beshe na 14.12.2014g dnes e 22.12.2014 i oshte nqmam M.C. nqmam simtomi dali shte mi doide!na 3.12.2014 lekarq mi kaza che imam kista v oblasta na desniq qichnik.vazmojno li e vse pak da sam bremena?

Има тестове, които доста бързо отговарят на въпроса.
Дуфастон защо 12 дни?Много ми се струва...

# 121
ЗДравейте и от мен! Аз много рчдко се включвам, но чета редовно какво пишете.
Та до последно казвайки ми ,че съм с поликистоза сменявам отново лекаря и т.н. При последния ми преглед  лекаря видя нищо и никаква поликистоза дори ми каза, че сама мога да пройзвеждам фоликъли, но ми предписа Костилбегит по схема от 3-ти ден на цикъл до 7-ми и на 12 или 13 ден да отидя да ми измери фоликълите. Този преглед беше днес и какво да ми каже:
Имам 6 см киста на десния яйчник и съм хиперпродуктивна  newsm09 . Каза ми да внимавам и днес и утре да имам полов акт. Изписа ми Дуфастон, който трябва да го пия 10 дни. Е ако забременея примерно днес или утре след като спра Дуфастона ще ми дойде ли?  newsm78

# 122
Дефакто съм предозирана от Костилбегита и ми се е образувала кистата.

# 123
Оф, нещо не разбрах, очакваш да забременееш днес- утре и после да ти дойде...взаимно се изключват. newsm78

# 124
Първо , ако сама можеш да произвеждаш фоликули, и то доминантни, няма основание да ти изписва клостилбегет. Този твоя лекар за нищо не става! Той ти е назначил лекарството, казал ти е по колко хапчета да пиеш, а после видиш ли - да внимаваш, защото си предозирана Rage
Поне каза ли ти колко мм са останалите фоликули? И освен това дуфастон се пие след доказана овулация, защото в противен случай я подтиска.
Ако си бременна, няма да ти дойде.

# 125
ДА, имах 2 дни овулация и фоликулите бяха 19.94мм и каза да започна да пия Дуфастон  след като минат 2-та дни.

# 126
След прием на Дуфастон, колко дни трябва да дойде М? А има ли шероятност да не дойде? newsm78

# 127
  • София
След прием на Дуфастон, колко дни трябва да дойде М? А има ли шероятност да не дойде? newsm78
Ако има бременност - няма да дойде М
Ако няма - до 10 дни след последния прием, трябва да ти дойде М.

# 128
Здравейте, аз имам един така въпрос... изчетох всички теми, но не си намерих отговор сама. Та - след спиране на дуфастона до 10 дни трябва да ми дойде. Но откога се брои закъснение от десетия ден или от датата на цикъла? Защото ако е след десетия ден ще пропусна цикъл този месец...Изписан ми е за задържан фоликул, а днес вече е пети ден откакто съм го спряла...Дали не е станал киста? Благодаря!

# 129
  • София
Здравейте, аз имам един така въпрос... изчетох всички теми, но не си намерих отговор сама. Та - след спиране на дуфастона до 10 дни трябва да ми дойде. Но откога се брои закъснение от десетия ден или от датата на цикъла? Защото ако е след десетия ден ще пропусна цикъл този месец...Изписан ми е за задържан фоликул, а днес вече е пети ден откакто съм го спряла...Дали не е станал киста? Благодаря!
Брои се от приема на последната табл. Дуфастон
Ако няма бременност трябва да ти дойде М.
Ако има бременност няма да ти дойде М.
Дори и да има киста - трябва да дойде М.
Ако до 12 ден, напр. след приема на Дуфастон, все още няма М. - отиди да те видят на УЗ

ПП.
Задържан фоликул над 3 см се нарича киста

# 130
Благодаря, фоликулът беше 29 мм. когато започнах дуфастона, имаше и още един 24 мм, който каза, че има вероятност да се спука, не знам какво се е случило с него, благодаря за отговора, ще чакам какво да правя Simple Smile Само дано не е пораснал да е станал киста този!

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 11:17 от FIFI1

# 131
  • София
Благодаря, фоликулът беше 29 мм. когато започнах дуфастона, имаше и още един 24 мм, който каза, че има вероятност да се спука, не знам какво се е случило с него, благодаря за отговора, ще чакам какво да правя Simple Smile Само дано не е пораснал да е станал киста този!
В повечето случаи, Дуфастонът потиска развитието на кистите

# 132
Здравейте и аз имам един въпрос.. разбрах че Дуфастон може да се използва и ако искаш да предизвикаш по-рано цикъла,примерно преди да се отиде на море или нещо такова. Може ли да ми кажете по каква схема трябва мога да го пия в такъв случай? Благодаря предварително.

# 133
Моята схема е от 11 ден на М, и трябва да го пия 14 дни * 2, но аз го пия по някаква схема, защото правя опити за бебе!

# 134
Здравейте момичета. От една седмица съм на схема включваща костилбегит след това дуфастон по схема за 3 месеца, но и всеки ден взимам по една таблетка Бромокриптин, но от него изпитвам страшен дискомфорт....първо световъртеж придружен с гадене, а от няколко дни имам парене и болки при уриниране. И следователно ще ги спра. Някоя от Вас сблъсквала ли се е с такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт