цикъл след прием на дуфастон

• 277 693
  • 460
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте , момичета ! Пих Дуфастон 10 дни 3 по 1 , вече станаха 12 дни от както ги спрях и цикъл няма. Единствено на 10 ден леко прокървих и спря. Преди 6 дни правих тест и беше отрицателен, на вас закъснявало ли ви е толкова след Дуфастона ?

# 136
  • София
Tedi, иди на АГ да те види на УЗ. На мен най-много ми се е бавило 13 дни след Дуфастон. Имала съм междинно прокървяване от спукване на киста.

# 137
Момичета на мен спешно ми трябва съвет..по принцип цикъла ми идва около 25,но сега на 27 имам важно пътуване извън българия и не мога да си позволя да съм в цикъл защото изпитвам адски болки и съм прекалено емоционална.. мога ли да пия дуфастон по някакъв начин за да може да ми свърши преди 25..благодаря предварително!

# 138
  • София
Не е желателно, но може да се отлага цикъл. При мен са го правили с оргаметрил, но задължително след консултация с добър АГ.

# 139
Започнах прием на Дуфастон от 10-ти ден на цикъла за 14 дни 2х1. Обаче ми се отключи силно главоболие и лекарят ми го спря след 3-дневен прием. Днес ми е 17ден и усещам, че всеки момент ще ми дойде и имам кафяво зацапване. Възможно ли е да ми подрани толкова след принудителното спиране на Дуфастона?

# 140
абсолютно е възможно

# 141
  • София
На мен ми изписаха Дуфастон заради чести менструации-на 14-15-16 ден ми идваше МЦ.Трябваше да пия три месеца от 14тия ден на Мц 2х1табл. за 10дни.Миналият месец по тази схема ми дойде 3 дни след последната таблетка Дуфастон.Този месец обаче ми дойде докато си пиех дуфастона/ 6тия ден от приема на дуфастон и 19ти ден от последната МЦ/.Да продължавам ли да го пия и нормално ли е това?

# 142
На мен ми изписаха Дуфастон заради чести менструации-на 14-15-16 ден ми идваше МЦ.Трябваше да пия три месеца от 14тия ден на Мц 2х1табл. за 10дни.Миналият месец по тази схема ми дойде 3 дни след последната таблетка Дуфастон.Този месец обаче ми дойде докато си пиех дуфастона/ 6тия ден от приема на дуфастон и 19ти ден от последната МЦ/.Да продължавам ли да го пия и нормално ли е това?
Щом ти е дошъл цикъла трябва да спреш дуфастона.

# 143
Прочетох цялата тема горката denis.  spoko се умори да повтаря едно и също нещо
Ако няма бременност трябва да ти дойде М.
Ако има бременност няма да ти дойде М.
Дори и да има киста - трябва да дойде М.
Ако до 12 ден, напр. след приема на Дуфастон, все още няма М. - отиди да те видят на УЗ
ПП.
Задържан фоликул над 3 см се нарича киста

И моля момичета пишете на кирилица.

# 144
Здравейте, имам изписан Дуфастон за 10дни.На 10 ден от приема му започна кафяво зацапващо течение, което преминаваше в червено, но много слабо.Така вече 5-6 дни.Притеснявам се дали ще ми дойде както трябва и дали да не продължа да пия дуфастона.

# 145
  • София
след като си си изпила 10-тото хапче, защо ти е да продължаваш да пиеш???

# 146
след като си си изпила 10-тото хапче, защо ти е да продължаваш да пиеш???
+1 Thinking

# 147
Прочетох цялата тема горката denis.  spoko се умори да повтаря едно и също нещо
Ако няма бременност трябва да ти дойде М.
Ако има бременност няма да ти дойде М.
Дори и да има киста - трябва да дойде М.
Ако до 12 ден, напр. след приема на Дуфастон, все още няма М. - отиди да те видят на УЗ
ПП.
Задържан фоликул над 3 см се нарича киста

И моля момичета пишете на кирилица.
Добре казано, от интерес да попитам понеже и аз съм на дуфастон и стимулации с клостил, винаги ходя на уэ.преди и след ову-то за да видят дали се е спукал дом.фоликул. Та въпросът ми е, може ли да се образува киста след приема на дуфастона, при положение че имам неспукани фоликули но са миниатюрни от порядъка на 3-4мм. Обикновено след 10-тия ден от приема му ми идва на 2-3ден, утре ми е 5ти ден и все още нямам МЦ, направин си тест на 3 ден, беше отрицателен, мисля да направя още 1 утре или др.ден, защото не съм сиг.дали е отчел правило. Надявам се да не е  Embarassed ще съм благодарна ако дадете мнение  Hug

# 148
здравеите Да ви питам за дустафона Преди 50 дни имам направен аборт в 5 месец Док ми каза за дустафон Има ли страни4ни вллияния

# 149
  • София
здравеите Да ви питам за дустафона Преди 50 дни имам направен аборт в 5 месец Док ми каза за дустафон Има ли страни4ни вллияния
Има - да, като всички медикаменти:

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както при всички лекарства и при прием на дидрогестерон е възможно да се появят нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Нежелани реакции на Дуфастон, приет самостоятелно
Спрете да приемате Дуфастон и се обърнете веднага към лекар, ако забележите някой от следните ефекти:
чернодробни проблеми - признаците могат да бъдат пожълтяване на кожата и бялото на очите (жълтеница), чувство на слабост, общо неразположение или болки в стомаха (засяга по-малко ог 1 на 100 души);
алергични реакции - признаците могат да включват трудности при дишане или реакции, включващи цялото тяло като неразположение, диария или ниско кръвно налягане (засяга под 1 на 1000 души);
подуване на кожата на лицето и гърлото, което може да причини затруднено дишане (засяга под 1 на 1000 души).
Спрете да взимате Дуфастон и се обърнете веднага към лекар, ако имате някое от изброените по-горе състояния.

Други нежелани ефекти на Дуфастон, приет самостоятелно:
Чести (при под 1 на 10 души):
мигрена, главоболие;
гадене;
чувствителни и болезнени гърди;
нередовни, тежки и болезнени цикли;
липса на цикли или по-чести цикли.
Нечести (при под 1 на 100 души):
повишаване на теглото;
чувство на замаяност;
чувство на потиснатост;
повръщане;
кожни алергични реакции - обрив, тежък сърбеж или уртикария.
Редки (при под 1 на 1000 души):
сънливост;
подуване на гърдите;
анемия от разрушаване на червените кръвни клетки;
подуване на краката и глезените;
повишаване на размера на тумора, повлиян от прогестагени (като менингеом).
Нежеланите ефекти при по-млади пациенти се очаква да бъдат подобни на тези при възрастни.

Нежелани ефекти на Дуфастон в комбинация с естроген (естроген-прогестерон ХЗТ)
Ако взимате Дуфастон с естроген, моля прочетете информацията в листовката на естрогенния продукт.
Спрете да взимате Дуфастон и веднага се обърнете към лекар ако забележите следните ефекти:
болезнено подуване на крака, внезапна болка в гърдите и трудности при дишане. Това може да е симптом на тромб;
болка в гърдите, която се разпространява към ръката и шията. Това може да е признак на сърдечна криза;
тежко, необяснимо главоболие или мигрена (с или без проблеми със зрението). Това може да е признак на мозъчен удар.
Уговорете си веднага среща с лекар, ако забележите:
набръчкване на кожата на гърдата, промени на зърната или подутини, които можете да видите и пипнете. Това може да е признак за рак на гърдата.
Други нежелани реакции на приемането на Дуфастон с естроген включват задебеляване на лигавицата или тумор на лигавицата на матката и рак на яйчника.

Общи условия

Активация на акаунт