Приспиване на бебчо....КОШМАР

• 1 692
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Пробвай да му даваш каша преди лягане щом не иска АМ.

# 16
Бибито, при дъщеря ми имаше такъв период. Отмина като почна да ходи (тя все още ходи като се държи за някъде), явно се умаря повече. Всяко ново умение при нея е съпроводено с дълги будни нощи и "трениране" на новото.
Аз не давам пюре или каквато и да е друга храна късно вечер. Само мляко, а ако не го иска просто не давам нищо.
А това, че в парка е ревяло бебето хич не си го слагай на сърце. В смисъл, че са те гледали хората и т.н. На всяко бебе/дете се случва да реве, това е начин да си изразят емоциите. И Йоана като писне събира погледите, ама какво да направя.
Иначе аз никога не съм я оставяла в леглото си да реве или пък да играе. Ако се събуди посреднощ я вземам при нас и я гушкам.

# 17
  • Русе
С мъжа ми, между другото, забелязахме същото нещо, после го срещнахме и тук-таме написано..

Винаги преди да усвои някое по-важно умение - сядане, пълзене, прохождане, следите ми мисълта, детето буквално откачаше за около седмица. После всичко си идваше на мястото. Може би при по-чувствителните деца е така. Thinking

# 18
 Marrah, при нея това започна още с обръщането на една страна. До 12-1 през ноща само се въртя наляво-надясно до откат. След това взе да се повтаря с всяко следващо умение. Мъжа ми вече казва - остави детето да работи  Laughing Сега съм в очакване някоя вечер да обикаля цялата къща съвсем самостоятелно, без да се държи за нищо  Whistling

# 19
  • Русе
И при нас горе-долу така. Напоследък общувам с доста бебета и майки и се убеждавам все повече, че наистина децата са различни, както са различни и родителите им и всяко от тях реагира по свой начин на различни стимули. Нелепо е да ги уеднаквяваме в изискванията си към тях и в очакванията, а да различаваме големите. Приела съм, че моето дете е такова и вярвам, че някой ден с помощ и подкрепа от наша страна, то ще може да използва тази чувствителност за своя полза по някакъв начин. Ще я видим тая работа.

Пожелавам ни чувствителните деца да се окажат някой ден талантливи артисти с по-дълбоко усещане за света - художници, музиканти, писатели. Кой знае. Simple Smile

# 20
И аз мисля че е период, но вече трае повече от 2 седмици. Да се похваля - тази нощ спахме малко по - добре  Party Ставах само 1-2 пъти, но като цяло беше спокоен. Не знам дали преминава или е от дормикинда  newsm78

Деси като не даваш нищо, не се ли събужда гладна през нощта. Аз за това се притеснявам дали му е стигнало. Иначе млякото му го давам всяка вечер между 8:30 и 9 часа

# 21
  • Шумен
Децата си искат вечерните ритуали. Аз ги въведох в твърди часове около гонинката, до тогава бабите се пишеха помагачки вечер а тяхното вечер си варираше и после защо не заспиват  ooooh! Имат си час на лягане според сезона - есента и зимата е 20 ч. а пролетта плавно го измествам до 21 ч. и така сме лятото, но ритуалите си остават без промяна. Дори забелязах че като ги питам (вече като по-големи) "Спи ли ти се?" и ми отговорят с "Не" а запея ли песента ни (имат си такава която само преди сън пея) стават и тръгват към леглата а там може да помрънкат, но понеже ги оставям в леглата (все още с решетки) си заспиват сами а след целувките от мама и тате и гасенето на лампата остават сами.
За мен тренировките и будуването нощем са недпустими и още при първи признаци съм категорична и децата го приемат. Понеже спим в една стая и дори да съм будна и да чувам будната не давам такива индикаций, внимание обръщам само при проблем като се отнасяме в друга стая за да не будим останалите. В спалнята нощем гушкане, говорене, пиене на вода (аз никога не съм предлагала мляко нощем, не са го и търсили) и т.н. са недопустими и децата си го знаят и приемат.

# 22
Бибито, то периода може да си е по-дълъг.  Peace
А като не дам мляко преди лягане го давам тогава когато го иска. Случвало се е да храня посред нощ. Не ми тежи, повече ми тежат истерии и реване. Ето вече от няколко дни пие последното мляко в 20-21 и цяла нощ не иска, но пак се буди към 4 - времето, в което преди ядеше. Сега директно закусва в 8-9.

# 23
Здравейте мами Simple Smile Четох в една предишна тема за приспиване на бебе около годинка, но за съжаление не открих кои знае колко  Crazy Моят син вече се изправя и когато трябва да го приспивам става революция ужасна  #Crazy Реве, тръшка се, вика. Цялата работа идва от това че иска да се обърне и да се изправи, обаче видимо му се спи ужасно много. Пробвах с приспиване на ръце, понякога върши работа но вече и това не действа. Дайте ми съвет какво да правя  Praynig Вече съм на предела на нервите си. Тати работи само нощни смени и приспиването вечер се пада на мен. А много учудващ факт е че през деня е много послушен. Като го сложа си заспива без проблем  newsm78 Стана вече дълго така че ще приключвам... моля ви помагайте  Praynig  Praynig  Praynig
Според мен това тръшкане вече му е станало навик (щом го прави само вечер), нищо че е малък.  Peace
Най-важното е да не се вглеждаш много в такива "проблеми", защото колкото повече го правиш на въпрос, толкова проблемът става по-голям. А има и друго - малки деца - малки проблеми, големи деца - големи проблеми. Така, че не оставяй този "проблем" да те докарва до ръба на нервите ти  Hug. Всичко си минава едно след друго и след време ще се чудиш защо си се ядосвала за това  Simple Smile

И при нас горе-долу така. Напоследък общувам с доста бебета и майки и се убеждавам все повече, че наистина децата са различни, както са различни и родителите им и всяко от тях реагира по свой начин на различни стимули. Нелепо е да ги уеднаквяваме в изискванията си към тях и в очакванията, а да различаваме големите. Приела съм, че моето дете е такова и вярвам, че някой ден с помощ и подкрепа от наша страна, то ще може да използва тази чувствителност за своя полза по някакъв начин. Ще я видим тая работа.

Пожелавам ни чувствителните деца да се окажат някой ден талантливи артисти с по-дълбоко усещане за света - художници, музиканти, писатели. Кой знае. Simple Smile
Чул те Господ, че нервите са много, не толкова за мен, колкото за другите членове от домакинството.  Praynig

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 16:05 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт