Носене в слинг

• 52 619
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
За мен слингът е най-естествения начин да носиш бебе. Използвам го с бебето от новородено, няма от какво да те е страх. Има много клипчета в мрежата точно как се слага новородено в слинг, а можеш да помолиш и приятелка да ти помогне. За следващо бебе, живот и здраве, ще си взема ерго.

# 181
  • Sofia
Ами страх ме е, че ще ми се развърже и ще я изпусна..  Embarassed Аз, признавам си, още не съм смогнала да изчета цялата тема, затова няма да ви разпитвам неподготвена. После ще питам за съвети какъв точно да си взема. Тя малката като се роди ноември, предполагам че ще бъде много студено да излизаме навън със слинг, но мисля, че ще ми е удобно вкъщи. Пък после напролет - и навън. И от предишните години съм виждала много майки да си носят така бебенцата, но тази година имам чувството, че има нещо като "бум"  Simple Smile Явно има защо.  Simple Smile

# 182
напротив, точно зимата ще ти е перфектно навън със слинг - стига на теб да не ти е студено, защото малкото ще е добре загърнато и сгушено в теб.
аз съм се притеснявала единствено на лед да не се подхлъзна да падна.

# 183
  • София
аз съм се притеснявала единствено на лед да не се подхлъзна да падна.

И аз така.

Зимата, особено в големия сняг е почти невъзможно да буташ количка, имайки предвид как чистят в кварталните улички. Слингът ти е единствения шанс да разхождаш бебето. И кенгуруто, но лично аз не бих пъхнала новородено в кенгуру, колкото и да ги дават 0+.

# 184
  • София
Ние цяла зима бяхме със слинга Simple Smile Беше много удобно и никога не съм се притеснявала дали му е студено, защото сгушен в мен се топлихме взаимно (излизали сме и двамата по тениска и яке). Случвало ми се е и да падам на лед веднъж... Много се стреснах, но бебето дори не се събуди (паднах някакси на страни.. по скоро поседнах, не върху бебето). Количката почнахме да я ползвме чак лятото като със слинга ми ставаше (предполагам и на него) ужасно топло.

lilitu няма да изпадне бебето, то като го вържеш слинга и от тежестта се самозатяга възела... абе измислено е хах. Аз ти препоръчвам слинг шал. Малко трудно ще ти се струва връзването първите пъти но се свиква и е много удобно. Имах много хубав тъкан слинг шал само за 39 лв. от един индийски магазин но незнам как съумях да го загубя  Sad Сега сме с погни кериър.. но се чудя дали да не си купя един същия слинг докато ги има още в индийския магазин за следващото бебе Simple Smile

# 185
Спокойно, няма шанс да изпуснеш бебето от слинг-шал. Simple Smile

# 186
Момичета, искам да ви питам със слинг-шалът каква чанта носите за пелени и тнт.?  Във вторник ни предстои излизане по центъра за по-дълго и ще трябва да взема повече неща с мен. Раницата май ще ми се изхлузва от раменете, пък чантата за през рамо как да я сложа- над или под слинга? Thinking

lilitu,
веднъж да сложиш бебето в слинга и всички опасения ще изчезнат Simple Smile И аз бях кат тебе мнителна, но просто като го сложиш и виждаш колко е удобно и сигурно. Просто няма как бебето да се "изхлузи"

# 187
Раница - над слинга, за да можеш да вадиш и слагаш неща в нея без да разбутваш бебето. Пробвала съм и с чантата на количката, но в нея имам какво ли не, много тежи на едно рамо. Със слинга не правя разходки по цял ден и мога да нося по-малко неща в малка раница.

Аз пък се притеснявах да не направя нещо на бебето като беше съвсем малка Blush

# 188
  • Добрич
Ползвам слинга за къси разстояния,че детето тежи вече. Не бих посмяла да го разхождам зимата в снега,че ако се пързулна да падна...предпочитам количката.

# 189
  • ул. "Мечтание"
За по-тежко дете - носенето на гръб обикновено е добър вариант! Големия ми син си го нося понякога на гръб, той е 16 кила и над 100 см.

Малкия ми син е роден зимата. Първите месеци използвах основно слинга. При добро и правилно овързване нямах никакъв проблем с равновесието. Отделно, че когато в студено време бебето се носи в слинг, за него е значително по-лесно да запази телесната си температура.

# 190
  • Добрич
16 кила...аз от 10 се оплаквам че тежи ...
Иначе в снега сама не пазя добро равновесие понякога,затова не бих рискувала със слинг.

# 191
  • ул. "Мечтание"
Ако не се чувстваш уверена зимъска с дете в слинг, возете си се в количката. Simple Smile Важното е на вас да ви е удобно!  Peace

# 192
Започнах да използвам слинга още по-активно откакто бебката стана на 6-7 месеца. Сега тя е много активна и не иска да стои в количката. Вместо да я връзвам с колани там, просто я слагам в слинга и всички са доволни. Все още е към 7 кг и става за носене.
Искам само да попитам, има ли някъде магазин в София, където могат да се разгледат и купят слингове?

# 193
Според мен в почти всички бебешки магазини има слингове, но обикновено по 1-2 модела само. Със сигурност има в Премама, Бебемаркет, Център естествени идеи.

# 194
  • София
Можеш да пробваш тук. Там има от различните видове слинг, ще ти покажат и как да слагаш бебето, ако не можеш да се справиш.

Общи условия

Активация на акаунт