Носене в слинг

• 52 645
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И аз съм съгласна с Еndira. За слинга с халките, на мен ми беше удобен само първия месец. след това бебка почна много да шава , искаше да гледа наоколо, а слингът й пречеше. изнервяше се в него, а пък мен ме бебше страх така като мърда да не падне

# 631

А защо мей-тай слинга не е подходящ за новородено?
На картинките ми изглежда като че ли бебето се носи в същата поза, като при шала?
Или не може да се стегне толкова добре и като е съвсем малко бебето телцето стои отпуснато
и се изхлузва?

Този с халките има някакви подплънки по ръбовете, не е просто ивицата плат.
Чудех се това по-добре ли е или по-скоро тип подобрение, което пречи?

# 632
  • ул. "Мечтание"
Май-тай слинг не е подходящ за новородено.

С това твърдение не мога да се съглася, класическия мей тай става за новородено. Но този, модел по-долу не става за новородено и като цяло е много недъгаво изпълнение за мей тай.  Naughty

Това ми изглежда най-удобно и бързо за слагане:
http://www.daisybabyshop.co.uk/mei-tai-slings/

Утре бих могла да ви снимам какви точно са недостатъците на този мей тай. Зад врата на детето остава огромен луфт, който няма как да бъде обран. Това не е така при класически и добре направен мей тай.

И последно. Виждате ли нещо особено и специално в този слинг, предвид цената:

http://www.kari-me.com/shop/details/25/1002/baby-carriers/kari-m … ari-me-smart.html

Не. Rolling Eyes

В чужбина като цяло хубавите слингове са скъпи. Посочените от теб не са нищо особено, аз лично имам някои забележки към мей тая и слинга с халки, които си посочила.

Мей тая вече споменах, че е доста лошо изпълнение - материята не е хубава, не е подходящо за новордено, не е подходящо и за по-големичко (едро) дете, размерите му са странни.  Rolling Eyes

Слинга с халки има дунапрени на неподходящо място, които пречат за доброто пристягане на детето. За да не изпада детето и за да е стабилен един слинг с халки е нужно да имаш пълна свобода за регулиране и достатъчно широки халки.
Добре е хубаво да затъкнеш плата под дупето между теб и детето, така че да се образува дълбока седалка. Също е важно плата да е разположен от коляно до коляно и краката и дупето на бебето да образуват нещо като буквата М (коленцата идват някъде на нивото на пъпчето на детето).

Слинг шала изглежда нормален. Не пише нищо за ширината му, ако е твърде тесен (под 50 см), е по-скоро неподходящ за дългосрочно ползване. Нямам представа каква е материята, доста е евтин, възможно е изпълнението също да не е добро. Марката е все една и съща и на трите и като знам какъв им е мей тая не бих заложила отново на тази марка.

# 633
Благодаря за отделеното време да погледнете.
Идея си нямам кое е добро и кое не, произволно избрана марка, имаха всичко на куп..
Но имах усещането, че тия дунапрени са само за фаца..
И с цените не съм ясно, уф, то със слинга се оказва по-трудно и от избора на количка  Tired
Продължавам да търся..

# 634
  • София
Нощни очи, възможно е и да не съм права, но тези май тай слингове, които съм виждала не обгръщат добре телцето на бебето и то не е фиксирано добре към тялото на майката, гръбчето е нестабилно, както и врата, което за новородено е...направо опасно.

Толумба, защо не си вземеш ерго раница с инсърт за новородено? В английския ибей има страхотни нови такива на смешни цени.

# 635
  • София
Мей тай по интернет не бих купила вече - важно е ти самата да усетиш дали е комфортен за вас.
Този, който бях купила така и не го харесах, защото много ме болеше кръста и бебето все ми изглеждаше нестабилно.
Ето защо, поне за този вид, съветвам те да пробваш първо.

# 636
Нощни очи, може ли да споделиш мнение за ето този мей тай: http://www.afullerday.com/2008/01/diy-hood-to-headrest-mei-tai-tutorial.html?
Решила съм да си шия и сега подбирам най-подходящата кройка. Този ми допадна, с тази разлика, че качулката планирам да е по-скоро като на китайската раничка (т.е. като форма, тънка и с ластиче отстрани, вместо подплатена и с форма като на линка).

# 637
Толумба, защо не си вземеш ерго раница с инсърт за новородено? В английския ибей има страхотни нови такива на смешни цени.

Бих взела, но пак се сблъсквам с многото модели и кое всъщност е качествено и добро за бебето и мен...
Ето това ми излиза май като оригинал:

http://www.ergobabycarrieroutlet.com/
или тук:
http://www.heybabyshop.co.uk/c/3/Baby-carriers-and-slings.html

По-напред в темата видях това, което изглежда същото, но много по-евтино:
http://www.ebay.co.uk/itm/Adjustable-Comfort-Infant-Baby-Carrier … :watchlink:top:en

Подплънката за новородено поне ми стана ясна, изглежда доста удобно.

Ето това например, с подплънката добре ли ще е?
http://www.ergobabycarrieroutlet.com/media/catalog/product/cache … galaxy-lining.jpg

# 638
  • София

Да, добре ще е. За мен това е оптимален вариант за бебеносене.

# 639
Има и един кериър от типа на Ерго, в който може да се носи новородено без приставка - Boba 3G. На Ерго-то приставката може бързо да ви стане излишна и неудобна, ако бебето е по-едро и/или е облечено с дебели дрехи.

# 640
  • София
Боба също е вариант. Мисля че и цената им е почти еднаква. А Боба имат и едни много сладки стъпенки за по-големи дечица  Heart Eyes

# 641
Погледнах ги и тях, да, от един диапазон са. И те ми харесват.
Определно ще взема едно от двете, за мъжа ми със сигурност ще е по-удобно.
Абсурд е да се навие да го увия с шал, с него ще се пробвам аз..

# 642
  • София
Погледнах ги и тях, да, от един диапазон са. И те ми харесват.
Определно ще взема едно от двете, за мъжа ми със сигурност ще е по-удобно.
Абсурд е да се навие да го увия с шал, с него ще се пробвам аз..

Аз поради същата причина се навих да взема раница. Сега като излизаме само аз нося бебка Crazy

# 643
  • ул. "Мечтание"
Еndira, мога само да гадая какви мей тай си виждала, но дори и хубав мей тай може да се върже лошо. Малко е измамно лесното му слагане. Наистина е лесно, но си има някои трикове кое как се прави.

zlatnata tolumba, виждам от профила ти, че си във Великобритания. Там има много библиотеки за слингове и групи на бебеносещи. Можеш да се свържеш с някоя в района и да тестваш различни неща, да ти покажат на място кое как, за да прецениш кое ти е подходящо. Ако си в Лондон мога да съдействам къде да намериш библиотека и група, иамам две познати жени, които държат библиотеки.

Принципно е хубаво, независимо каква носилка си взимате да я тествате предварително. Peace

Нощни очи, може ли да споделиш мнение за ето този мей тай: http://www.afullerday.com/2008/01/diy-hood-to-headrest-mei-tai-tutorial.html?
Решила съм да си шия и сега подбирам най-подходящата кройка. Този ми допадна, с тази разлика, че качулката планирам да е по-скоро като на китайската раничка (т.е. като форма, тънка и с ластиче отстрани, вместо подплатена и с форма като на линка).

От описанието и снимките ми се струва добър вариант, но без да го пипна не мога да кажа със сигурност. Би могла да добавиш нещо, което да набира плата покрай врата на бебето, за да си сигурна, че ще пасва добре на новородено. Ще се опитам да потърся такава кройка. Погледни мей тая на Дидимос, за идея. ЗиЛана също има такова допълнение, което помага да се придърпа добре плата. Сега ми е трудно обаче да обясня двете какво точно представляват.  Rolling Eyes В сайта, който споменава жената накрая (TheBabyWearer) наистина е много ценен за идеи и кройки.  Peace

# 644
zlatnata tolumba, виждам от профила ти, че си във Великобритания. Там има много библиотеки за слингове и групи на бебеносещи...

Принципно е хубаво, независимо каква носилка си взимате да я тествате предварително. Peace

Жива да си! Намерих ги, събират се всеки месец в библиотеката. Ще гледам да ги посетя преди да родя.
Раничката ще я тествам да. Мисля че една колежка, която роди скоро си купи...
Ако не-поръчвам, пробвам, оставям или връщам, ако не ми хареса.

Много полезна тема  Peace

Общи условия

Активация на акаунт