Пелени и гащички за многократна употреба 8

• 54 844
  • 799
  •   1
Отговори
# 570
Като цена са супер, ако наистина са ползвани само 2 месеца, няма да са кой знае колко амортизирани. Всъщност на тези пелени най-вече им се захабява велкрото, така че това трябва да се гледа.

# 571
а не ви ли притеснява, че все пак са ползвани? в смисъл, все едно вие да си вземете бельо втора ръка. аз не мога да реша за себе си дали с 1 изпиране на 60 градуса ще са ок или пак ще има риск. все пак не знам другото бебе дали е боледувало от нещо и от какво..

# 572
Аз лично не купувам и не продавам употребявани пелени, но в Англия и САЩ се практикува масово; по принцип се смята, че няма проблем.

# 573
а не ви ли притеснява, че все пак са ползвани? в смисъл, все едно вие да си вземете бельо втора ръка. аз не мога да реша за себе си дали с 1 изпиране на 60 градуса ще са ок или пак ще има риск. все пак не знам другото бебе дали е боледувало от нещо и от какво..
Точно така мисля и аз. И понеже имам дрешки 2-ра употреба, от продавалник, за бъдещия член на семейството ми, показвайки пелените на свекървата, тя зададе изключително малоумния въпрос: "И те ли са 2-ра употреба?" Tired. Едва се въздържах да не я попитам дали тя носи гащи 2-ра употреба. Аман, колко е несъобразителна ooooh!.

# 574
Здравейте,

Чета ви и се сещам.... Имам нови 2 или 3 броя Bum Genius, всичко в едно, размер Newborn, дават го май от 3 кг до 6 кг, ама е по-малко, защото ние сега сме 5,5 кг, и са ни малки. Изпрах ги като ги купих, но малко късно започнахме с многократните и естествено не ни станаха. Ако някой се интересува, може да ми пише тук или на лични.

# 575
Здравейте! И ние скоро ще се раждаме, та мисля да пробвам с пелени за многократна употреба. За момента съм се спряла на ФъзиБънс, универсален размер. Мисля да взема няколко да видя дали ще потръгне с тях и после ще докупувам.
Преди доста време си поиграх да прочета повечето от темите за многократните пелени и уж си извадих най-важното, ама сега изникна въпрос. Бях чела, че за пране на пелените някои ползват Бейби Планет. Да, ама той има ензими, а нали уж не трябвало да има. Та въпросът ми е - може ли да се ползва? Ако не може мисля да взема http://www.matatama.com/sapunena-technost/Naturalen-prah-za-prane---NOVO. Четох, че слагате по една супена лъжица, но на какво количество пране горе-долу?

# 576
Аз ги пера с МиоФреш и слагам една лъжица, независимо от количеството на пелените, обаче не пера наакани пелени.

# 577
bubu_123, проблемът с ензимите е, че могат да предизвикат дразнене на кожата. Аз пера с My Planet, но като свърши, мисля да се върна на Charlie's soap, защото е много икономичен и пере добре.

# 578
А откъде ги взимате? Знам, че могат да се поръчват онлайн, ама ми е по-лесно да отида да си ги взема от някой магазин.

# 579
А по темата за прането - със сапунени ядки пробвали ли сте? На курса ни казаха, че може и с тях Simple Smile

# 580
Aз за сега пера с Potion на Totsbots и съм доволна , но с интерес ще следя темата за прането със сапунени ядки и други подобни.

# 581
Не съм пробвала да пера със сапунени ядки, но от това, което съм чела като отзиви, са подходящи само за слабо замърсени тъкани.

# 582
Еовин, подсети ме, че имам малко останали сапунени ядки. Ще пробвам с тях и ще ти пиша за резултата Simple Smile

# 583
И аз съм хвърлила око на сапунените ядки, но и аз чувах различни отзиви, та чакам някой да сподели конкретно за прането на пелени, преди да купя Simple Smile
Иначе аз пера с Frosh. Не е бебешки, но пък е безензимен. Винаги плакна повторно. И слагм и дезинфектант за пелени Nappy Fresh, но нещо ми се струва, че и с него и без него е все тая.

# 584
аз пък си ги бях ''наслоила'' с много прах за пране и бамбуковите ми се втвърдиха  сега правя ''профилактка'' с еко топки ,като капя чаено масло за дезинфекция все пак, и поомекнаха, перях и със сапунени ядки, доволна съм, но нещо съм си затрила пакета и за това пробвах еко топките, също съм доволна)))))))а прах ползвах сано и в самото начало разбрала недоразбрала търках аканите пеленки с домашен сапун,та оттам ги попрецаках, надявам се сега да ги оправя

Общи условия

Активация на акаунт