Пелени и гащички за многократна употреба 8

• 53 719
  • 799
  •   1
Отговори
# 705
За навънка аз ползвах ето тези кърпички и бях много доволна,сега мисля пак да ги ползвам живот и здраве :
http://www.babykind.co.uk/wipes.htm-тези вторите цветните.

тези изглеждат като обикновени кесета. не знам доколко държите да са био, но има огромен избор в магазина за дрехи 2-ра ръка до ценрална автогара в София. кесетата са нови де! взех си 4 от там, за къпане, все си мисля, че луфата ще съхне по-бързо от кесе  newsm78

# 706
И аз не съм фен на мокрите кърпички. От както се е родила Елена съм използвала около 2 пакета, основно ги ползвам като пътувам с количката в багажника да си бърша ръцете и дръжката на количката, защото като я сгъна се цапа от колелата.
Ползвам кърпички от плат (купени и домашно ушити от бархет) и държа съд с вода в спалнята, за да ги мокря.

Между другото, и памперси ползвах в началото, така че мога да направя сравнение - не мисля, че са по неудобни и време отнемащи пелените. Поне в моя случай, аз не простирам. Единствено неудобни са при пътуване. За 2 дни вече не нося, много са обемни.

# 707
  • Edinburgh-UK
chugra извинявай но какво означава ,,кесета,,?Аз тези ги използвам само за подсушаване на дупето иначе tots bots liner си ги мокрих с вода и почиствах дупето -(все едно са мокри кърпички,но си ги напоявам с водичка)
за вкъщи аз си го миех в банята със чистя вода.

# 708
  • София, България
Привет момичета, честита нова година, да сте живи и здрави всички, барабар с бебоците!!!

Гледам мокрите кърпи обсъждате. Аз почти не ги ползвах доскоро, но откакто ми натежа корема и не мога да мия дупе на чешмата се принудих. Взимам си от Карфур на Планет - уж са екологични, и съм много доволна.

Иначе имам питанка - ползвали ли сте едни и същи пелени за две бебета newsm78 Особено ако едното е момиче. Нямам предвид едно след друго, а едновременно. В смисъл - слагам на едното, слагам на другото и събирам на едно място. Като се изцапат всички - пера заедно. И после пак така, без да ги разделям кои пелени, на кое бебе са. Дали добре се обясних  Blush Притеснявам се от хигиенична гледна точка, дали има опасност да си прехвърлят нещо едно на друго ... и де да знам, какво мислите

# 709
chugra извинявай но какво означава ,,кесета,,?Аз тези ги използвам само за подсушаване на дупето иначе tots bots liner си ги мокрих с вода и почиствах дупето -(все едно са мокри кърпички,но си ги напоявам с водичка)
за вкъщи аз си го миех в банята със чистя вода.

кесе е като ръкавица/джоб от плат за къпане - мокриш с вода и сапун (примерно) и се обтриваш. сега гледам, че го дефинират като "ориенталски пилинг", виж това http://amritalab.eu/konsumativi/personal/kese_piling. по комунизма като нямаше гъби за къпане, у дома такива ползвахме всички, не знам доколко са били разпространени.

# 710
  • Edinburgh-UK
chugraв моят край се казва спаржа  Simple Smile

# 711
chugraв моят край се казва спаржа  Simple Smile

спаржа е яка дума, не я бях чувала Grinning

# 712
Ръкавица за къпане му викам аз. Явно не съм от някой край с дума за това чудо  Laughing

# 713
И аз да се включа за лингвистиката - аз кисе викам (само дето линка не ми се отваря, та не знам кисе ли е или кърпичка, това дето обсъждате Simple Smile) и с него, като се напари хубаво човек се търка, за да си изкара всичката кир  Mr. Green А кърпички, мисля че доста фирми за многократни пелени вече произвеждат и кърпички за многократна употреба, някои от памук, други от бамбук.

И искам да попитам майките ползващи пелени за през ноща- по колко издържат? До сега съм пробвала с FuzziBunz и TotsBots EasyFit, първите бяха толкова обемни, че беба се дразнеше(спи странично) и накрая се събуди, а вторите нещо не издържаха.
Та какво им слагате, за да не са мега обемни и да държат 12 часа?

Аз съм на Pop-in - като сложа към 8-9 ч. вечерта пелената и, понеже сме си поспаливи, Палечката като се събуди към 9-10 ч сутринта си е ок, а пелената никога не е протичала. Но зависи от бебето колко пишка. Палечката е "средна" пикла  Laughing Иначе Close Parent имаме нощни подсилващи подложки, които могат да се слагат и на други марки пелени, така че можеш и това да пробваш (те са в комплект по три).

...ползвали ли сте едни и същи пелени за две бебета newsm78 Особено ако едното е момиче. Нямам предвид едно след друго, а едновременно. В смисъл - слагам на едното, слагам на другото и събирам на едно място. Като се изцапат всички - пера заедно. И после пак така, без да ги разделям кои пелени, на кое бебе са. Дали добре се обясних  Blush Притеснявам се от хигиенична гледна точка, дали има опасност да си прехвърлят нещо едно на друго ... и де да знам, какво мислите
Не ми се застъпиха в ползването децата (Дребосъчето мина на гащи месец преди да се роди Палечка, но мисля, че щях да ги карам на общи, ако и той ползваше. В инструкциите на моите пише напирмер - колко бройки ще са ми нужни, ако имам близнаци, така че не би трябвало да има проблем:)

# 714
swetla99,  да довона съм. Издържаха на огромните акани прифолди и не е протичало нищо, дори по gusset-ите нямаше. Но bummies е по-твърд кавър, така да се каже от Thirsties или tots bots, последните са най-меки, ако това има значение. Размерът S и ставаше до към 4-5 месеца, но тя е дребчо с малко дупе. След няколко дни става на 9 месеца и още ползвам baby beehinds S размер, с лепенки залепени почти една до друга.

Нямам конопени подложки. От къде си взимате вашите? Гледах в амазон и в продавалника една мама продава.
Препоръчайте моля Simple Smile

# 715
  • Edinburgh-UK
Satoriкато те прочетох май ще се откажа от тях,тъй като искам кавъра да е по-мекичък за новородено.tots bots или baby beehind е по-добрият вариянт за новородено?Аз ползвам ето тези конопени подложки
http://www.ebay.co.uk/itm/Easy-Peasy-Hemp-Nappy-Boosters-Inserts … sh=item35b95df511
Някакво мнение за ето тези tots bots:
http://www.cottontailbaby.com/item_437/Bamboozle-By-TotsBots.htm-дали са подходящи за новородено ,че ги намерих тука доста изгодно,чудя се дали да заложа на тях

# 716
момичета,ползвам системата от гащички и кавъри, някои ползвал ли е тази и дали сте доволни http://zelenotodrakonche.com/bg/97-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B … %D1%86%D0%B8.html

Бамбуковите пелени на Lollipop са като на Little Lamb, много мекички и попиват доста. Кавърът също е много приятен, еластичен и мек. Освен това за мен като плюс е, че е с лепенки и въпреки, че е с размери пак има копчета за донагласяване на размера.

За през нощта на всички пелени, които ползвам слагам освен двете подложки+още една бамбукова или конопена, тъй като моето момченце пишка ли пишка, а за преобуване посред нощ и дума не ще да чуе.
Става малко по-обемна пелената, но досега не съм забелязала да му пречи.

# 717
  • Edinburgh-UK
момичета вижте какво намерих
http://www.clothnappy.info/reviews/#fitted за първа страничка на темичката ни

# 718
swetla99 и двата кавъра много ги харесвам. BBH го ползвам много, а ТТ са мнооого меки, но нямат тези странични около крачетата(то и bbh нямат де). Ако това не те притеснява, давай смело. А другото е да си вземеш по един от които ти харесват. Аз така направих и си ги ползвах всички.
Но BBH много ми харесват, макар че S размерът за новородено според мен ще е огромен, освен ако бебето не е по-едро. Тях ги поръчах към 4 месец.
Bummies също е хубав кавър, но ако искаш меко- тотс ботс е твоя избор според мен Simple Smile

А тези конопени не ги доставят до бг Sad Иначе точно тях съм гледала... недогледала  Embarassed

# 719
  • Edinburgh-UK
 Satoriмерси.реших да взема по 1 бройка от всеки вид и за новородено размер.
Момичета сега гледам в babykind са намалени на половин цена -real easy nappies .Мнения за тях?

Общи условия

Активация на акаунт