Пелени и гащички за многократна употреба 8

• 53 704
  • 799
  •   1
Отговори
# 720
  • София, България
Мацки, аз ще се повторя, ама ми се искаше да събера повече мнения, благодаря на Пипилота за нейното.

Та - ползвали ли сте едни и същи пелени, за две деца едновременно - в случая едното ще е момиче. Притеснявам се от хигиенна гледна точка да не му стане нещо на туй момиченце - досега все момчета съм гледала.

# 721
  • Edinburgh-UK
радос аз на малкият още му слагам bumgenius one size,мисля да не ги слагам на бебето,тъй като ще са му големи.Като махнем пелените напълно тогава ще ги изпера и ще ги ползвам и на бебето.Но според мене няма да има никакъв проблем да ги ползваш и на двете деца едновременно

# 722
радос, аз смятам да ползвам едни и същи пелени.

А тези конопени не ги доставят до бг Sad Иначе точно тях съм гледала... недогледала  Embarassed

Използвай посредник с английски адрес или виж в amazon.co.uk

# 723
  • София, България
оооо, Алексче  Hug Гледай какви новини. Много се радвам, обяви ли го вече в групата? Аз там влизам рядко и сигурно съм изтървала  Embarassed Поздравления, дано всичко е наред и се чувстваш добре  Peace

Иначе за размера - може би в първите 1-2 месеца ще са му големи, но на баткото ги слагам от 3 месечен, та досега все същите. За началото сигурно ще взема от ДМ еднократните екологични пелени на Бейбилав. Вече има и 3-6 кг

# 724
Здравейте момичета,
аз си напазарувах един джоб на Wonderoos и една EasyFit всичко в едно на TotsBots, за да видя кое ще е по-удобно. Сложих първо на ТТ пеленката, но не знам колко да я стегна... бебка е на 6 седмици, не е много шишкава, залепих велкрото без да го прехлупвам и пак и се беше отбелязал ластика отзад на гръбчето... притеснявам се да не и убива.  Sad По плача не мога да разбера, тя е много газирана милата и реве нонстоп независимо с какво е обута. Нормално ли е така да се отбелязва ластика?
А за Wonderoos пише, че микрофибърната подложка е достатъчна за малко бебе, бамбуковата се слага за по-голямо или за през нощта.  newsm78 Дали наистина е така, моля някой пробвал да сподели опит.

# 725
Фъзи Бъзнз също оставят такива отбелязки отзад от ластика. Моята щерка не дава никакви признаци, че може да и убива, обаче аз по тая причина не ги ползвам през нощта.

# 726
За началото сигурно ще взема от ДМ еднократните екологични пелени на Бейбилав. Вече има и 3-6 кг
Може ли да ми покажеш от някъде опаковка как изглеждат (или да снимаш, или как са написани точно на опаковката, за да потърся снимка в интернет)? Аз бях запомнила, че ДМ имат екологични (но не и името, разбира се, къде толкова мозък ooooh!) и ходихме да търсим, но нещо не се ориентирахме в избора и никъде не видях да пише на някой пакет, че са такива Confused Да имам 1-2 пакета за всеки случай, ако му се окажат големички многократните, и докато порасне за тях...

# 727
# 728
Благодаря, Алексче  Hug

# 729
А кое им е екологичното на тези пелени?

# 730
Tези от ДМ не са екологични , даже хич.

# 731
Tези от ДМ не са екологични , даже хич.

Защото...?

# 732
Добре де... нека някой да се обоснове. Защо са екологични или защо не са?

# 733
На тия пелени само опаковката е разградима - вътре са си със същия гел за попиване, дето се разгражда няколкостотин години. Инак били правени от еко целулоза (по памет), четох им опаковката преди месец-два, но не помня всички подробности.

# 734
  • София, България
Аз не съм химик, разчитам, че щом са написали "екологични", значи са такива. Факт е, че тези конкретно са най-изгодни от всички предлагани на българския пазар. Да не говорим, че са ми по-приятни за ползване и по-удобни от тези на Виона например, които са и 2 пъти по-скъпи.
Имат на опаковката знака на FSC, сега копирах от нета, какво означава това:

"Сертификатът FSC гарантира на крайния потребител, че дървесината и дървесните продукти произхождат от горски масиви, които са проверени и оценени съгласно социални, икономически и екологични критерии и отговарят на изискванията на Forest Stewardship Council - FSC."

Ето и съдържанието:
100% избелено без хлор абсорбиращо ядро
външен слой от 100% вискоза
целулоза от контролирани екологични материали
компостируема опаковка
3-слойно абсорбиращо тяло и специална технология за максимално бърза абсорбация на течността

Нямам от другите марки пред мен, за да сравня. За мен са добра алтернатива, когато се окаже, че всичките ми многократни са в пералнята, или когато ходим на дълги разходки през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт