Пелени и гащички за многократна употреба 8

• 53 690
  • 799
  •   1
Отговори
# 735
Ето това са едни страхотни еко-пелени за еднократна употреба, но за съжаление в момента не се внасят - http://www.naty.com/baby-care/. И цената им не е 17 лв., разбира се.

радос, благодаря ти, добре съм; обявих го, да, преди 2-3 седмици. Simple Smile

# 736
  • София, България
Алексче, ползвала съм ги и тези, наистина са добри. На цената на Виона са, но мен ме кефят повече от нея. Купувах ги от Естествени идеи. Права си, че в един момент спряха да ги получават. Май повечето еко еднократни пелени в БГ стават само с поръчка. Виона са единствените, които се намират свободно по магазините - има ги поне в Карфур. И затова предпочитам ДМ - купувам ги без проблеми, хубави са, на цена са почти като обикновените памперси, но са, или поне се надявам да са по-екологични от тях. Нати са с царевично нишесте и сигурно са по-еко от ДМ, но ...

# 737
Пелените на ДМ в БГ са от популярните Babylove с гел , a има специални Babylove nature , ама поне досега не съм ги виждала в българските ДМ.
Дано вече са ги изкарали.

# 738
  • София, България
Петя, точно въпросните Nature коментираме, виж снимката на предната страница. Има ги във всички ДМ, не си обърнала внимание, само конкретен размер понякога липсва.

# 739
радост, каква е твоята мотивация да ползваш "еко" пелени за еднократна употреба? от там да тръгнем.
Цитат
компостируема опаковка
3-слойно абсорбиращо тяло и специална технология за максимално бърза абсорбация на течността

опаковката е точно външната опаковка на пакета пелени, не самите пелени.
3-слойното абсорбиращо "тяло" е точно гела, който не се разгражда. не е нужно човек да е химик, за да види, че тези пелени не са никак "еко".
ако искате просто биоразградими торбички, ето тези тук вършат чудесна работа http://degralen.eu/index.php, пелените с нищо не ги превъзхождат  Peace

# 740
В определени ситуации на някои хора им се налага да използват и еднократни пелени, дори и основно да ползват многократни. Какво значение има в случая мотивацията?  Не всеки може да отдели 40 лв. истински еко-пелени.

# 741
На мен пък Виона най-много ми харесват. Тези другите не могат да се слагат и махат точно по веднъж заради лепенките.

# 742
В определени ситуации на някои хора им се налага да използват и еднократни пелени, дори и основно да ползват многократни. Какво значение има в случая мотивацията?  Не всеки може да отдели 40 лв. истински еко-пелени.

за това питам каква е мотивацията  Peace ако е заради природата - еко пелени му е майката, можеш да си купиш от чужбина предварително и да си имаш за всеки случай. ако ти се налага наистина рядко, един пакет истински биоразградими пелени надали ще те събори. ако наистина не можеш да си позволиш биоразградими такива, не виждам смисъл да си купуваме лъже-биоразградими.

но това, че някой е сложил етикет "еко" на някакви пелени, не е достатъчно да ги направи биоразградими, не виждам защо трябва да си затваряме очите за това. аналогията ми е с "био" или "здравословни" вафли, просто ние изпитваме по-малко угризения  Rolling Eyes

# 743
Петя, точно въпросните Nature коментираме, виж снимката на предната страница. Има ги във всички ДМ, не си обърнала внимание, само конкретен размер понякога липсва.

Е , хубаво.Аз преди месеци търсих и нямаше нито в този във Враца , нито в Перник , нито този в Красна поляна и мислех ,че няма.
Аз за сега успявам само с многократни , ама два дни по цял ден нямаше вода и малко стана на печено ,а нямам резерви.
Сега ще поръчваме с приятелки от е-bay та да имам малко аванс.

# 744
Никой и не е твърдял, че са 100% биоразградими, нито някъде пише такова нещо. 100%-биоразградими са само горният и долният слой на пелените.

Да си купиш пелени от чужбина също не е кой знае колко еко, а и, както казах, не всеки може да си го позволи, особено ако му се наложи да ползва еднократни пелени за по-дълъг период от време.

# 745
Никой и не е твърдял, че са 100% биоразградими, нито някъде пише такова нещо. 100%-биоразградими са само горният и долният слой на пелените.

Къде пише, че горният и долният слой са биоразградими? Пише, че опаковката е биоразградима. Самата пелена и при обикновената е предимно от целулоза - да, разгражда се. В гела е проблема  Tired

# 746
  • София, България
Купуваме средно пакет на 2 месеца. Ползвам ги в следните случаи - при излизане (сега зимата, лятото си нося от многократните), при силно подсечено дупе, когато се налага да се намаже с крем (за щастие това се случва рядко), когато другите ми са за пране всички (имам само 10 и ми се струва по-еко да ги изпера наведнъж всички-така като цяло пера по-рядко, а докато съхнат да сложа един еднократен), когато някой, който не му е ясна системата гледа детето и когато пътуваме за повече време на някъде - не обичам прането на ръка, защото не можеш да ги изплакнеш като пералнята, а като не са изплакнати добре се вмирисват.

Алексче  Peace

Петя - аз само в София съм купувала, но ги има в Сердика, на Софийския, в Бизнес парка, в Дружба, в Овча купел ... затова реших, че има във всички ДМ.

# 747
http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/babylove/produk … maxi-7-18-kg.html

"Der eingesetzte Zellstoff ist umweltschonend mit Sauerstoff gebleicht und stammt vollständig aus nachhaltig bewirtschafteten Wäldern. Der atmungsaktive Wäscheschutzfilm sowie das Außenvlies sind 100 % biologisch abbaubar."

И все пак темата е за многократни пелени, което означава, че повечето от пишещите използват предимно такива.

# 748
http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/babylove/produk … maxi-7-18-kg.html

"Der eingesetzte Zellstoff ist umweltschonend mit Sauerstoff gebleicht und stammt vollständig aus nachhaltig bewirtschafteten Wäldern. Der atmungsaktive Wäscheschutzfilm sowie das Außenvlies sind 100 % biologisch abbaubar."

И все пак темата е за многократни пелени, което означава, че повечето от пишещите използват предимно такива.

1-вото изречение - да, целулозата е биорзградима. Те и обикновените памперси са от целулоза.
2-рото изречение - благодаря за това, не знаех!

Но пак казвам - проблема е в гела, който попива течностите вътре  Peace

# 749
Има само една или две марки еднократни пелени, които са без гел.

Общи условия

Активация на акаунт