Пелени и гащички за многократна употреба 8

• 51 434
  • 799
  •   1
Отговори
# 750
  • Edinburgh-UK
Ние сме ползвали същите който ги показа Алексче :ето тези:http://www.naty.com/baby-care/.Доволни сме от тях
Да попитам за чарли банана размерните,някой ползвал ли ги е?или фъзитата размерните са по-добри?Аз имам само една бройка фъзи едноразберна ама не съм много впечатлена от тях.Препоръчайте ми пелени джоб който са размерни моля?

# 751
Има само една или две марки еднократни пелени, които са без гел.
Алексче, може ли да напишеш кои са марките?
Мисля да карам на пелени за многократна употреба основно но ми се иска да имам за началото поне някакви еднократни, а и за после за инцидентни случаи.

# 752
Tushies е марката, другите май не се произвеждат вече. Има ги в английския амазон, но само в 2 големи размера. Цената им излиза почти 1,50 лв. на брой, което е страшно много за еднократна пелена, при това са на разпродажба.

П.П. Сега прочетох, че и те са спрени от производство, значи може да се каже, че еднократни пелени без гел няма...

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 23:01 от Анонимен

# 753
В магазинче Зелена Земя има едни Douce Nature. Не съм ги заглеждала, но сега като порових -  и те са с гел http://www.green-shop.ch/en/organic-diapers/2637-organic-disposa … 380380064708.html макар, че пише, че е само 5% от пелената.
Мисля да карам на пелени за многократна употреба основно но ми се иска да имам за началото поне някакви еднократни, а и за после за инцидентни случаи.
От опит от първия път ще те посъветвам да се бухваш направо в пелените. Иначе човек започва все да си намира извинение и инцидентни случаи (така си загубих едни 3 месеца покрай настинка на бебока)

# 754
Не съм съгласна за инцидентните случаи.
Ние в началото (поне 40 дена) ползвахме само еднократни.
Сега ползваме еднократни само през нощта и то за мое спокойствие. Иначе можем и с многокрантни през нощта.
В България пелени без гел са само Виона.

# 755
Значи направо с пелените и ако са му големи и протече, така и така ще перем, няма значение  Mr. Green Laughing

# 756
Може ли повече информация къде пише, че Виона са без гел, защото не намирам такава?

# 757
Не знам къде пише. Аз ги ползвам и веждам, че имат само памук вътре.

# 758
Не съм обърнала внимание, когато съм ги ползвала. Странно е, защото ако бяха без гел, 100% щяха да го рекламират. Ще си купя един пакет следващия път, стана ми интересно.

# 759
The heart of the matter is the pad of the wiona bio-nappy: Cellulose determines its structure – in larger portions than is the case with comparable products. It is obtained from the wood of sustainable forestry and cleaned in a bleaching procedure for which no chlorine is needed.

Добре, че в кофата за боклук беше само пелената от снощи, та я извадих и скъсах, за да вида съдържанието вътре. Оказа се, че всъщност има гел, но е малко и на външен вид това изобщо не личи и при пълна пелена.

# 760
Аз ползвах Charlie banana размер S и съм много доволна от тях. Като материя повече ми харесват от Fuzzi bunz, но пък от тях имам едноразмерни и не мога да направя сравнение от гледна точка на кройка на размерни пелени.

Като цяло трудно се разбирам с едноразмерните пелени с копчета. Често ми протичат. Явно не успявам да ги наглася добре. Някой питаше за wonderoos. Докато беше малка Елена и пробвах само с малката подложка нямаше един път да не е пропуснала пелената. Сега само с бамбуковата е добре, но месеци наред изобщо не ползвах тази пелена.

# 761
 При нас Fuzzibunz нещо все протича.Какво ли не правих на всички степени и копчета и не и не.

Wonderoos също не са ми от любимите , но когато няма друго слагам.Използвам тяхната голяма подложка с гащички на Tots bots и се получава добре.

Ако трябва да издържи повече време или за през нощта слагам :
- Imse Vimse
- вътрешна на Tots Bots и гащички
- бамбуков джоб на Blueberry с допълнителна подложка и парченце полар.

Много съм доволна от Tots Bots easy fit - чудни са.С тях сме навън и изобщо тях предпочитам , но за през нощта не издържат , ама и ние се кърмим доста нощем.

# 762
  • София, България
Виона не ги харесвам, защото ми стоят много найлонови някак, на допир не ме кефят.

Иначе за протичането ... Аз имам от 3-тия месец 10 броя китайски пелени с микрофибър и си взех допълнително конопени и бамбукови подложки. Сума време си бяха ок, после изведнъж взеха мноооого да протичат (но не защото изпускат, а защото моя беше станал много пиклив и ги пълнеше за норматив). Всяко преобуване ни беше и преобличане, на ММ даже му писна и викаше да спираме да ги ползваме. Но тоя период отмина, сега пак всичко е нормално, само гледам по-честичко да го преобувам.

# 763
Аз точно сега гледам ревюта на китайските Алва бейби (one size pocket), хората са уж доволни, ама все казват, че са големи за новородено и сега го мисля него. Милото не ми дава да купувам от скъпите, а малките размери все са скъпи марки, въобще - драма. Laughing

# 764
  • София, България
Ами те имат едни редове с копчета отпред уж за намаляване ... но в интерес на истината не знам как ще паснат на новородено. На мен ми ги докараха на 2-рия 3-тия месец. И оттогава досега му стават. Преди оставях едно копче разстояние, сега оставям две. Съвсем скоро ще ти дам информация от първа ръка как стоят на новородено  Wink

Общи условия

Активация на акаунт