Въпроси към адвокати!

• 62 821
  • 586
  •   1
Отговори
# 540
Съгласно Чл. 265.  Решението за развод влиза в сила, макар и да е обжалвано само в частта му относно вината.

Разбирам ,че нямате издаден изпълнителен лист и препис от решението  ,а делото е на втора инстанция .
Ще се опитам да измисля нещо дано помогне.Мисля ,че можете да пуснете една молба до окръжния съд, с която да помолите председателя на съответния окръжен съд да върне временно делото в районния съд с оглед издаване на изпълнителен лист за издръжката и ползването на жилището ,както и за препис от решението ,като в преписа да се отбележи ,кога решението е влязло в сила и се обжалва само по отношение на вината.
Към молбата до окръжния съд прикрепете и молба до районния съд в която молите за заверен препис от решието с дата на влизане в сила и отбелязване ,че се жали само по отношение на вината ,както и да ви се издаде изпълнителен лист относно издръжката и ползването на жилището.
За преписа държавната такса е1,50 за първа страница и по 1 лв за вс. следваща ,а за изп. лист е 3 лв тука са два значи 6 лв , прикрепете и бордерата към молбите .
Пускате това чудо и след няколко дни идете в окръжния съд да проверите има ли резолюция за препращане на делото към районния и кога е пратено, после идете в районния съд и проверете какво е направено по вашият въпрос.
 newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy Sick
По отношение на привременните мерки ,това определение се обжалва ,ама като гледам темповете на делото.....до сега да беше свършило обжалването ,сори това не мооже да бъде предположено или рискуваш или не.,вече е късно за тях.

Да допълня -не се тревожи зае привременнтите мерки те действат все пак до влизане на решението в сила Peace

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 08:01 от donna2

# 541
Здравейте.На последното ми дело за издръжка бяха назначили особен представител от името на мъжа ми.Той оспори иска ми и сега трябва да представя доказателства,че той наистина не се грижи за детето.По какъв начин трябва да заявя,че искам да доведа свидетели на следващото дело и кога и къде да представя документите,които съм подготвила.

# 542
Съжалявам,че го задавам като отделен въпрос,но свидетели могат ли да бъдат мои роднини-например майка или сестра.Благодаря предварително

# 543
Щом си завела иска ,значи  и се е стигнало и до ДВ имаш адвокат ,той знае какво да прави,тук наистина ще е неколегиално да ви давам съвет .

# 544
  • София
Цитат
ако не придобива друго гражданство по произход.

Tochno tova mi ubyagva i ne moga da razbera. newsm78

По произход- гражданството на родителите; ако ти и таткото сте без друго гражданство тогава идва на ред принципа на месторождение. Вашият случай явно не е такъв, затова детето има вашето гражданство.

# 545
Цитат
ако не придобива друго гражданство по произход.

Tochno tova mi ubyagva i ne moga da razbera. newsm78

По произход- гражданството на родителите; ако ти и таткото сте без друго гражданство тогава идва на ред принципа на месторождение. Вашият случай явно не е такъв, затова детето има вашето гражданство.
Deteto e rodeno v BG

# 546
  • София
 Simple Smile Да, разбрах, но вие и таткото не сте български граждани, нали? Точно това означава по произход- взема вашето гражданство, а не на държавата, в която е родено. Принципът на месторождение (това че е е родено в БГ) идва на второ място- ако по някаква причина детето не може да вземе вашето гражданство- без гражданство сте или по вашите закони, ако детето е родено извън държавата ви не може да има вашето гражданство.

# 547
Simple Smile Да, разбрах, но вие и таткото не сте български граждани, нали? Точно това означава по произход- взема вашето гражданство, а не на държавата, в която е родено. Принципът на месторождение (това че е е родено в БГ) идва на второ място- ако по някаква причина детето не може да вземе вашето гражданство- без гражданство сте или по вашите закони, ако детето е родено извън държавата ви не може да има вашето гражданство.
Blagodarya za poyasnenieto   bouquet

# 548
  • София
Имам въпрос към адвокатите във форума, на няколко пъти ми помагате, надявам се и сега да ме посъветвате, какво да правя  Heart Eyes
От доста време обмислям да заведа дело за увеличаване на издръжката на детето. Имам присъдена издръжка през 2002 година в размер на 50 лв. До сега не съм завела такова дело, не защото не искам да защитя правата на детето си ами защото беше почти без мислено. Няма да се впускам в подробности.
Напоследък "Таткото" се е "разнежил" не само, че си плаща издръжката, ами даде половината такса за английския на детето, половината пари от таксата за пленер и обеща да ми "помогне" с парите за брекетите на детето  Money.
Реда е да водиш дело ,съда ще реши съобразно възрасттта на детето и възможностите на бащата ,разни документи ,особенни без достоверна дата и подпис който може винаги да се оспори  са без значение . Но дори да  заверите подписите нотариално пак тая ......... правилата при издръжките са други. Можете да постигнете споразумение в съдебно заседание и съда да го одобри.
Ако е човек ще ти дава по-вече пари за издръжка на детето и без да водите дела.
ДА ДА АА, ама не ....  Sad
Хем си имах едно на ум и въпреки това пак се изненадах и ми стана криво. ИЗЛЪГА МЕ /пак, за кой ли път/ Днес трябваше да монтират част от брекетите на детето, но снощи баща й отказа категорично да даде някакви пари - каза - ако си добра майка ще намериш начин да изкараш 1500 - 2000 лв и да платиш лечението на дъщеря си.  #2gunfire, също така каза че спира и парите за английския и т.н.
Има ли начин /законов/ да го накарам да плати половината  от лечението на детето и ако е да - КАКЪВ?????

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 12:57 от dioni

# 549
Има ли начин /законов/ да го накарам да плати половината  от лечението на детето и ако е да - КАКЪВ?????

ОТГОВОР: Не.

# 550
Какви са му доходите на тоя папагал бе ,ако са високи ,води дело за издръжка ,защото Съдът може да определи издръжка над установения максимален размер, когато трябва да бъдат задоволени изключителни нужди на детето и родителят може да я дава без особени затруднения. Изключителните нужди ги имаш ,доходите му ,тука виж освен заплати и др. такиви ,кви имоти ,коли и т.н. има?

# 551
Съгласно Чл. 265.  Решението за развод влиза в сила, макар и да е обжалвано само в частта му относно вината.

Разбирам ,че нямате издаден изпълнителен лист и препис от решението  ,а делото е на втора инстанция .
Ще се опитам да измисля нещо дано помогне.Мисля ,че можете да пуснете една молба до окръжния съд, с която да помолите председателя на съответния окръжен съд да върне временно делото в районния съд с оглед издаване на изпълнителен лист за издръжката и ползването на жилището ,както и за препис от решението ,като в преписа да се отбележи ,кога решението е влязло в сила и се обжалва само по отношение на вината.
Към молбата до окръжния съд прикрепете и молба до районния съд в която молите за заверен препис от решието с дата на влизане в сила и отбелязване ,че се жали само по отношение на вината ,както и да ви се издаде изпълнителен лист относно издръжката и ползването на жилището.
За преписа държавната такса е1,50 за първа страница и по 1 лв за вс. следваща ,а за изп. лист е 3 лв тука са два значи 6 лв , прикрепете и бордерата към молбите .
Пускате това чудо и след няколко дни идете в окръжния съд да проверите има ли резолюция за препращане на делото към районния и кога е пратено, после идете в районния съд и проверете какво е направено по вашият въпрос.
 newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy Sick
По отношение на привременните мерки ,това определение се обжалва ,ама като гледам темповете на делото.....до сега да беше свършило обжалването ,сори това не мооже да бъде предположено или рискуваш или не.,вече е късно за тях.

Да допълня -не се тревожи зае привременнтите мерки те действат все пак до влизане на решението в сила Peace
МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ЦЕННИТЕ СЪВЕТИ!!!!  Grinning  Ще се възползвам от тях. Извинявам се, че Ви обезпокоих с въпросите си! Моят адвокат не ми е казвал досега, че мога да направя тези неща. А за молбата до Окръжен съд всъщност май става въпрос до Градски (аз съм от София)? ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!!!  Grinning Grinning Grinning

# 552
Да щом сте от София -Градски съд ,той е с ранг на окръжен ,късмет дано идеята да проработи.
То с молбата освен съдебно решение можете да поискате и да ви се идздаде съдебно удостоверение от което да е видно че брака е прекратен с влязло в сила решение и родителските правая са предоставени на вас,така съда ако се опъва за решение кво го бърка да ви издаде удостовението ,то също върши работа . За удостовението Д.Т. е 2 лв.

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 18:28 от donna2

# 553
Дона, още веднъж много Ви БЛАГОДАРЯ!!! Grinning Grinning Grinning
СТРАШНО СЪМ ВИ ЗАДЪЛЖЕНА!

# 554
  • София
Какви са му доходите на тоя папагал бе ,ако са високи ,води дело за издръжка ,защото Съдът може да определи издръжка над установения максимален размер, когато трябва да бъдат задоволени изключителни нужди на детето и родителят може да я дава без особени затруднения. Изключителните нужди ги имаш ,доходите му ,тука виж освен заплати и др. такиви ,кви имоти ,коли и т.н. има?

Твърди, че го осигуряват на минимална работна заплата /а е управител на филиал в Плевен на фирма/, има 1 апартамент на негово име в гр. Плевен, автомобила му е служебен.
А има и още едно дете на 18 години и едно бебе /под 1 годинка/ / и всичките деца са от различни жени./
Мислиш ли, че имам някакви  шансове newsm78
След като няма законови начини, какво мога да направя - да се примиря ли и да тегля още един заем

Общи условия

Активация на акаунт