Въпроси към адвокати!

• 62 821
  • 586
  •   1
Отговори
# 510
Моя приятелка живее 15 години с един мъж Много важно беше за нея той да е баща на детето което толкова желаеше Той никога не е искал деца но най-накрая сключиха сделка-той прави всичко възможно тя да забременее и когато това стане тя да го напусне Хиляди устни уговорки че ще си поеме задълженията от разстояние Но положението в момента е-той съжалява вече за това че се е съгласил и неиска да се ангажира с нищо Тя е бремена в 4 месец отиде при родителите си Иска да запише детето на името на баща му но ако той не се съгласи какво да прави колко ще и струва да заведе дело за бащинство и ще се назначи ли ДНК експертиза при условие че бременноста е вследствие от инсеминация Важно е защото няма много средства

# 511
  • София
Имам въпрос към адвокатите във форума, на няколко пъти ми помагате, надявам се и сега да ме посъветвате, какво да правя  Heart Eyes
От доста време обмислям да заведа дело за увеличаване на издръжката на детето. Имам присъдена издръжка през 2002 година в размер на 50 лв. До сега не съм завела такова дело, не защото не искам да защитя правата на детето си ами защото беше почти без мислено. Няма да се впускам в подробности.
Напоследък "Таткото" се е "разнежил" не само, че си плаща издръжката, ами даде половината такса за английския на детето, половината пари от таксата за пленер и обеща да ми "помогне" с парите за брекетите на детето  Money.
Знам, че сигурно звучи смешно, че се радвам на тези неща и че би трябвало това да ни се полага по право, но .................
Та въпросът ми е такъв, ако използвам сега момента на "разнежване" и сключа някакво споразумение /или нещо друго/ с него за "доброволно" увеличавне на издръжката, то би ли било валидно пред съдебни органи /в случай че реши че вече не иска да плаща издръжка/.
Ако има такъв начин - какъв текст трябва да бъде изписан в това споразумение и валидно ли ще е ако се подпише само той - без адвокати или нотариуси

# 512
Моя приятелка живее 15 години с един мъж Много важно беше за нея той да е баща на детето което толкова желаеше Той никога не е искал деца но най-накрая сключиха сделка-той прави всичко възможно тя да забременее и когато това стане тя да го напусне Хиляди устни уговорки че ще си поеме задълженията от разстояние Но положението в момента е-той съжалява вече за това че се е съгласил и неиска да се ангажира с нищо Тя е бремена в 4 месец отиде при родителите си Иска да запише детето на името на баща му но ако той не се съгласи какво да прави колко ще и струва да заведе дело за бащинство и ще се назначи ли ДНК експертиза при условие че бременноста е вследствие от инсеминация Важно е защото няма много средства

"инсеминация " обясни при какви условия е станало какво е подписано и т.н. ..... ми може донора да искал да остане анонимен...........не се пита с половин факти!

Инъче ,ако няма някакви фокуси около тая  инсеминация и  оня не признае детето няма проблем завежда дело за да докаже бащинството,ДНК експертизата е окоол 1000лв ,по евтиничко е с кръвно групова ,но там процента на доказване е по -нисък ,държавната такса по памет е 15 лв ,а за хонорара на адвоката  както се разберете.

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 14:35 от donna2

# 513
Имам въпрос към адвокатите във форума, на няколко пъти ми помагате, надявам се и сега да ме посъветвате, какво да правя  Heart Eyes
От доста време обмислям да заведа дело за увеличаване на издръжката на детето. Имам присъдена издръжка през 2002 година в размер на 50 лв. До сега не съм завела такова дело, не защото не искам да защитя правата на детето си ами защото беше почти без мислено. Няма да се впускам в подробности.
Напоследък "Таткото" се е "разнежил" не само, че си плаща издръжката, ами даде половината такса за английския на детето, половината пари от таксата за пленер и обеща да ми "помогне" с парите за брекетите на детето  Money.
Знам, че сигурно звучи смешно, че се радвам на тези неща и че би трябвало това да ни се полага по право, но .................
Та въпросът ми е такъв, ако използвам сега момента на "разнежване" и сключа някакво споразумение /или нещо друго/ с него за "доброволно" увеличавне на издръжката, то би ли било валидно пред съдебни органи /в случай че реши че вече не иска да плаща издръжка/.
Ако има такъв начин - какъв текст трябва да бъде изписан в това споразумение и валидно ли ще е ако се подпише само той - без адвокати или нотариуси

Реда е да водиш дело ,съда ще реши съобразно възрасттта на детето и възможностите на бащата ,разни документи ,особенни без достоверна дата и подпис който може винаги да се оспори  са без значение . Но дори да  заверите подписите нотариално пак тая ......... правилата при издръжките са други. Можете да постигнете споразумение в съдебно заседание и съда да го одобри.
Ако е човек ще ти дава по-вече пари за издръжка на детето и без да водите дела.

# 514
Тя забременя от негова сперма чрез инсеминация в частна клиника Не знам да са подписвали нещо освен ако процедурата не го изисква ТОЙ няма доверие на лекарите даже мисли че може да е оплодена с друг материал Искаше да прави ДНК сам но сега дори не се вълнува изобщо не иска да го занимават с нищо относно детето Само да спомена че нямат брак

# 515
Здравейте, може ли някой да ми обясни при положение, че майката иска да изведе детето в чужбина, но няма брак с бащата(води се самотна майка) какво представлява това пълномощно за законен представител, който се изисква да се направи при нотариус или какви документи са необходими за да се изведе детето в чужбина?  Предварително благодаря!

# 516
Има отделна тема по въпроса , има и образец .

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=153795.0

# 517
Тя забременя от негова сперма чрез инсеминация в частна клиника Не знам да са подписвали нещо освен ако процедурата не го изисква ТОЙ няма доверие на лекарите даже мисли че може да е оплодена с друг материал Искаше да прави ДНК сам но сега дори не се вълнува изобщо не иска да го занимават с нищо относно детето Само да спомена че нямат брак

Първо кажи на приятелката си да разгледа добре документите от болницата. Все пак при осеменяване от донор има вариант да не може да търси отговорност за бащинство. Ако той е дал съгласие не просто да е донор, тогава има основание за дело.
Все пак има и други проблем - чисто човешки. Ако тя го осъди да е баща той ще е длъжен да плаща издръжка, но ще има права над детето. Ще се налага да търси негово съгласие по въпроси, които касаят детето и тогава може той да направи проблем. Бащинството е нож с две остриета. Да помисли добре преди да започва дело.

# 518
Не е по темата, обаче сутринта чух по радиото, така че ЧЕСТИТ ПРАЗНИК АДВОКАТИ   bouquet  Simple Smile

# 519
# 520
  • София
Честит празник на всички колеги !  bouquet

# 521
Честит празник  bouquet
Благодаря за благородната помощ, която ни оказвате Hug

# 522
  • СОФИЯ
Честит празник и от мен   bouquet
Благодаря ви за помощта  Hug

# 523
  • София
Здравейте и честит празник от мен.
Имам въпрос, който много ме притеснява и никъде не открих конкретен отговор.
При мен случая е следния: имам едно дете на 6г., а в момента съм бременна с второ. Един ден след като установиха втората бременност съпруга ми почина. Въпроса ми е дали бебето ще може да носи имената на съпруга ми, въпреки, че към момента на раждането ще са минали 7 месеца от смъртта му?
И другият ми въпрос е дали второто дете ще има същите права като първото. В момента аз и детето  наследяваме по 1/2 от имуществото на съпруга ми, като само за детето има и отпусната наследствена пенсия. След раждането на другото дете, то ще бъде ли признато за наследник и какво трябва да се направи за да стане това?
Благодаря ви!

# 524
Аз не съм адвокат, но тъй като съм чел малко по въпроса - ще си кажа аматьорското мнение, а после адвокатите във форума ще се изкажат професионално.
До 300 дни от прекратяване на брака съпруга се смята за баща на детето, освен ако майката се е омъжила отново преди раждането. В чл. 32(3) е спомената хипотезата за смърт на съпруга, така че предполагам че при смърт на съпруга преди раждането не детето също е така.
Т.е. детето ще може да носи името на съпруга ти и ще се счита за наследник, наравно с теб и другото дете.
Виж, за наследствената пенсия нищо не мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт