Въпроси към адвокати!

• 62 821
  • 586
  •   1
Отговори
# 570
Практиката на  съдилищата е различна някъде искат свидетели ,някъде не искат при взаимно съгласие .....понякога зависи и от съдията .......водете един за вс. случай.

# 571
Благодаря и на теб.  bouquet Ще видя кой ще изнудя... Това е много глупаво Confused Кой човек, живеещ извън семейството ще се ангажира с такава морална отговорност да определя чии взаимоотношения вървят и чии не.. ooooh!

# 572
Каси щом е по взаимно съгласие и няма да правите циркове, е достатъчно някой да каже, че нещата не вървят, отчуждили сте се и бля, бля, което го пише и в споразумението.

# 573
Да де, ама този " някой " никой не иска да го играе...  ConfusedИмам само една приятелка, която меко казано вече изнудвам, а той при все че е против отказва да доведе свой човек

# 574
добре де и майка ти мооже да ти е свидетел

# 575
Знам...Уви друго решение трябва да търся. Благодаря за бързите отговори, мислех че няма да се наложи, но ми стана ясно.

# 576
Касиди, на скоро бях свидетел по дело на моя приятелка.Навих се, въпреки, че даже не познавам мъжа и.Намери някой, мамка му!Успех и на теб!
Някой по моят случай да даде съвети newsm78

# 577
Благодаря и на теб.  bouquet Ще видя кой ще изнудя... Това е много глупаво Confused Кой човек, живеещ извън семейството ще се ангажира с такава морална отговорност да определя чии взаимоотношения вървят и чии не.. ooooh!

И аз си задавах същият въпрос.Много се бях притеснила,защото аз не смеех да попитам някой,защото знаех, че никой няма да се навие.Бях споделила с майка ми ,и за мое учудване тя се съгласи.Аз също смятам за голяма глупост това.Ами ако свидетеля каже,че сте хубаво семейство?Какво ще стане?Няма да те разведат ли ?
Учудването ми беше голямо,когато една моя позната се разведе след мен.Пак по взаимно съгласие.Та тя, беше много учудена,че са ме карали да намирам свидетел.На тях изобщо не са им изисквали такова нещо. newsm78

# 578
Ами ако свидетеля каже,че сте хубаво семейство?Какво ще стане?Няма да те разведат ли ?
ОТГОВОР: Обикновено свидетелите се подготвят предварително от адвоката. Той им обяснява какви въпроси ще им бъдат зададени, от кого и какво трябва да отговори.

# 579
  • София
И аз съм пред развод по взаймно съгласие, но споразумението го изготвя сестра му/адвокат/.Родит.права се присъждат на мен - майката, но цитирам:"бащата има правото да взема детето по всяко време"Тази клауза много ме притеснява, да не излезе на практика, че той е с по-големи права от мен #Cussing outОснователни ли са притесненията ми и ако - да, какво да правя???Ужасно объркана съм............

# 580
Здравейте!Едно въпросче от името на моя приятелка,та значи тя се разведе преди няколко месеца,има дъщеря на 7 г. и носи фамилията на баща си,иска да знае каква точно е процедурата по смяната на фамилията на детето тъй като тя иска то и да носи  фамилията на майка си,оф не знам дали го обясних правилно,много благодаря! Hugпоздрави Heart Eyes

# 581
  • София
iren_alex, основателно си притеснена - наеми си адвокат и не подписвай нищо без него. Той веднага ще те посъветва да не приемаш подобен режим  Naughty

myrena, приятелката ти не може да смени фамилията на детето. Може само собствената си да върне /моминската/, но детето все още си има баща, то не се е развело  Wink

# 582
... но цитирам:"бащата има правото да взема детето по всяко време"Тази клауза много ме притеснява, да не излезе на практика, че той е с по-големи права от мен #Cussing outОснователни ли са притесненията ми и ако - да, какво да правя???Ужасно объркана съм............
ОТГОВОР: Не подписвай това!Консултирай се с адвокат и ако трябва заведи дело от твое име с предложиние за споразумение по чл. 99, ал. 3 от СК, ако нямате други спорове.
Той ще очерни живота ти с това "по всяко време". Това означава, че дори да ти се обади посред нощ ти си длъжна (повтарям), длъжна, да приготвиш и предадеш детето за упражняване на РЛО с бащата.
Много хора искат да спестят пари по време на развода и ползват един адвокат или вообще не си наемат. За мен това е огромна грешка, тъй като после това спестяване им излиза на твърде висока цена. Често се налага да наемат в последствие адвокат и да водят години наред дела, дават 10-20 пъти повече пари от това, което са спестили. Не прави тази грешка!
В случай, че нямаш вземи назаем и нека професоиналист да защити правата ти и тези на детето ти, защото в следващите години (до 18 г на детето) ще живеете и ще се борите с последиците от развода.

# 583
  • София
Четох кодекса и нещо не ми е ясно "Съдът не се произнася относно вината за разстройството на брака, ако съпрузите заявят това и изложат своето споразумение, относно упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата, както и относно имуществените отношения, ползуването на семейното жилище, издръжката между тях и фамилното име."
Пак ли трябва да изготвяме споразумение, защото ако е така ще се наложи да пускам исково производство и направо се плаша, /а и както знаеш в момента съм без работа.../ Ох, плаче ми се

# 584
И аз чета на съпругът ми нещата (той е инж.), но нищо не ми е ясно. Няма как да ти стане ясно.  Всички тук даваме консултации на добра воля, безплатно за да помагаме на нуждаещите се. Отделяме от времето за децата и семействата си, за да помогнем. Не бива да се злоупотребява.
Разводите биват 3 вида:
по чл. 100 от СК (по взаимно съгласие)
по чл. 99, ал 3 от СК (по споразумение)
по чл. 99, ал 1 от СК ( по вина)
На моите клиенти на първа консултация обяснявам подробно всичко, за тези видове разводи. Няма как да напиша всичко. Ако вие не сте се споразумяли за родителските права, режима на лични отношения, издръжката, сем. жилище, движ. и недв. вещи и права, фамилното име НЕ МОЖЕ да се разведете по чл. 100 и 99, 3 от СК.
Всички подробности може да ти ги обясни адвокат при консултация.
Не ми се сърдете за тона, но МОЛЯ ЦЕНЕТЕ ВРЕМЕТО НИ!

Общи условия

Активация на акаунт