Въпроси към адвокати!

• 62 821
  • 586
  •   1
Отговори
# 405
  • СОФИЯ
Искам да ви попитам ако на първото дело за разовд не се явя нито аз, нито адвокатът ми какви ще са последствията?
Исковата молба е от страна на съпруга.

# 406
Искам да ви попитам ако на първото дело за разовд не се явя нито аз, нито адвокатът ми какви ще са последствията?
ОТГОВОР: Вие сте ответник. Явяването Ви не е задължително, но е желателно.
Най-вероятно няма да се предприемат помирителни мерки. Неявяването Ви прави лошо впечатление на съда. Добре е да се явите и да изразите становище по иска.
А защо адвокатът Ви няма да се яви?
Нали за товА му се плаща все пак?

# 407
  • СОФИЯ
Разбира се, че ще се яви ако аз изразя желание.
Въпросът ми е дали не може да се отложи, за да успея да събера документите и най-вече да реша за себе си каква тактика да предприема!

Благодаря ти Пела   bouquet

# 408
Това е първо по дело заседание. Там не се ангажират доказателствени искания. Това е чисто помирителни заседание. Не го отлагай и не губи време.

# 409
  • Пловдив
Бихте ли ми казали, какво трябва да направя , за да си получа издръжката на детето от 08.2006 г.
Тогава се разведохме, а бившият не ми е плащал изобщо. Даже ми каза, че нямало как да получа натрупаните 400 лв., защото не съм водила дъщеря ми при него събота и неделя, както сме се споразумели. И другото, което той ми каза е , че винаги можел да каже , че ми плащал редовно, на ръка и без свидетели.. ..

Моля, дайте ми съвет...

# 410
Той винаги може да каже ама да го докаже не може Twisted Evil и още плащането на издръжката не е свързано с това ти спазваш или не режима на лични контакти и трето що ти ще водищ детето при него ,да дойде той да го види ,вземе там разходи и т.н.

Значи ще поискаш съда да ти издаде изрълнителен лист , и ще образуваш изпълнително дело ,тоя бившия работи ли .........най лесното е да посочиш способ запор на заплата...
За издадене на изпълнителния лист държавна такса 3 лв по сметката на районния съд ,за образуването на изпълнителното дело и извършване на действия държавна такса не се дължи.

Другото ,предполагам ,че отдавна решението е влязло в сила може да подадеш тъжба до прокуратурата ,неплащането на две поредни вноски след влизане на решението в сила относно си е пресъпление . Тъжбата е без държавни такаси .

успех  bouquet

Няма значение дали си образувала изпълнително дело ,ако не плаща нищо и по изп. делото няма постъпили суми пак може да си пуснеш тъжба.

Успех

Молба за образуване на изпълнително дело

http://www.vrs.bg/documents.php?menu=18&id=66

Молба за издаване на изпълнителен лист

До районен съ................

МОЛБА

от.............

по гр. бр.д.№..........

Уважаеми Г-н Съдия ,
Моля да ми бъде издаден изпълнителен лист по дело №..........
относно  присъдената издръжка  за детето ...........

прилагам документ за внесена Д.Т.

гр.........дата..........                  С уважение

Последна редакция: нд, 25 фев 2007, 17:41 от donna2

# 411
Бихте ли ми казали, какво трябва да направя , за да си получа издръжката на детето от 08.2006 г.
ОТГОВОР: Можеш да подадеш жалба в Районна покуратура по чл. 183 от НК. Рпокурорът ще разпореди да се извърши проверка и ше го викнат за разпит. Там всичко се доказва с документи: трябва да представи разписки, пощенски и т.н. документи.Номерата му, че това или онова ще каже няма да минат.
Дават му срок да ти плати и ако не плати в тзи срок, внасят Обвинителен акт с РС. Под страх да не бъде осъден ще ти плати и то доста бързо.

# 412
Здравейте,
с мъжът ми сме разделени. Остават ни 3 месеца до навършване на 3 години брак за да се разведем по взаимно съгласие. Обзаведохме апартамент в който в момента живеем само ние с малкия, но мъжът ми сега започна да има претенции към някои от вещите. Та въпроса ми е мога ли в момента преди развода да заведа дело за подялба на имуществото или не? Нещата са купувани с общи пари - не само мои или негови.

# 413
Та въпроса ми е мога ли в момента преди развода да заведа дело за подялба на имуществото или не? Нещата са купувани с общи пари - не само мои или негови.
ОТГОВОР: Не, към настоящият момент тези вещи са придобити в режим на СИО. В бракоразводното дело и по точно в споразумението ще си ги разделите.
За развода по взаимно съгласие трябва и двамата да присъствате на двете с.з., ако имате конфликти и има опасност някой да не се яви, то не Ви съветвам да предприемате развод по чл. 100 от СК.

# 414
Здравейте!
Разведена съм от 4 години,имам присъдена издръжка от 100 лв.,която бившия ми съпруг до миналата година не мога да кажа,че не изпращаше редовно/като сравня с прочетеното от други жени/,но понякога пропускаше месец.Та бяха се събрали 5 неплатени издръжки ,миналата година написах жалба до Прокуратурата и в период от 20 дни ми бяха изплатени всички стари задължения.Да добавя че за текущия месец винаги на последното число от месеца ми се изпращат парите и то след 4-5 мои обаждания за напомняне.
Сега се принудих да попитам тук,защото много се ядосах преди малко,след като разбрах,че  днес бащата на детето ми е заминал за Швеция/а детето вчера беше при него и му е казано,че във вторник ще изпрати парите/.И ето пак явно се започва,1 година изплащаше редовно ,а сега като ги изпрати през март,февруари си остава висящ Sad,а той знае,че при 2 неплатени мога да предявя иск до прокурор.Въпроса ми е,може ли сега да направя нещо,когато влиза в страната ,още на границата да бъде предупреден  или нещо от този вид да си изплати дължимото?

Или нещо дуго ако ме посъветвате,което е в моите права,ще бъда много благодарна.

# 415
Въпроса ми е,може ли сега да направя нещо,когато влиза в страната ,още на границата да бъде предупреден  или нещо от този вид да си изплати дължимото?
Или нещо дуго ако ме посъветвате,което е в моите права,ще бъда много благодарна.
ОТГОВОР:Взимате ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ЛИСТ.
Колегата по горе е обяснила как може д асе снабдите с него от съда.
Образувате ИЗПЪЛНИТЕЛНО ДЕЛО. По делото искате налагане на ЗАПОР на задграничният паспорт на бащата. Така на границата той ще разбере и няма да може да напусне страната следващият път преди да Ви е платил всичко.

# 416
Въпроса ми е,може ли сега да направя нещо,когато влиза в страната ,още на границата да бъде предупреден  или нещо от този вид да си изплати дължимото?
ОТГОВОР:Взимате ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ЛИСТ.
Колегата по горе е обяснила как може д асе снабдите с него от съда.
Образувате ИЗПЪЛНИТЕЛНО ДЕЛО. По делото искате налагане на ЗАПОР на задграничният паспорт на бащата. Така на границата той ще разбере и няма да може да напусне страната следващият път преди да Ви е платил всичко.

Пела,извинявай,но при това положение,че закъснява с 1 месец неплатен,мога ли да извадя такъв изпълнителен лист?И за колко време се изготвя?

# 417
Можеш ,изпълнителен лист се издава  само веднъж ,предполагам че не си искала издаването му до сега . Ако си искала и изгубла..........гадна процедура  Close

Срока на различните съдилища е различен обикновенно за няколко дни ,зависи от натовареността на съда .

# 418
Потресена съм за пореден път...Бившият ми съпруг заведе дело за увеличаване на режима за срещи с детето.Мина първото заседания,на което не се яви упълномощената му адвокатка,а са изпратили молба,че си подържат иска.Сега очаквам да ме потърсят от Закрила на детето.Но говорих с друга служителка от агенцията и тя ми заяви,че просто детето ТРЯБВА да се вижда с бащата ,колкото може по-често  без значение какви са обстоятелствата и т.н.С две думи ми каза,че делото при всички случаи ще е в полза на бащата.Че ако възпрепятствам срещите ще има сериозни наказания за мен..и изобщо ми наговори страшни неща CryПо принцип и аз съм на мнение,че детето трябва да контактува с двамата родители.НО!При мен нещата за много различни.Както много пъти вече съм разказвала тук,бащата до момента дори не е попитал как е детето,а какво да говорим да е дошъл да го види.Той човекът си живее живота в чужбина,тук си идва до колкото знам за около месец един път в годината...Убедена съм,че това дело е само ,за да ме тормози./Той всъщност не веднъж ми се е заканвал,че ще ме побърка./Та той сегашния режим нито един път не е спазил,а сега иска да го увеличи...Много ми е притеснено и се страхувам,че законът ще застане на негова страна...без значение как ще се отрази на детето...Моля ви,кажете наистина ли шанса да спечели делото той е толкова голям или все пак има начини да му отхвърлят иска Praynig

Последна редакция: ср, 28 фев 2007, 11:22 от MALVINA

# 419
Мила Малвина,не съм специалист,но нашиат татко в 15 години е идвал може би 5 пъти да вижда детето си.Водих го аз, тъй като е в друг град.Тази година ми вдигна голям скандал, че не го водя и щел да ме съди,но така и не го направи защото имам свидетели че той не е идвал ,плюс това си смени имената и той дефакто не можа да ми каже нищо ,само искаше да ме нервира,но игричките не минават, когато са виновни.Успокои се и непоказвай,че се страхуваш от него.

Последна редакция: сб, 03 мар 2007, 23:09 от Stun

Общи условия

Активация на акаунт