Седем часа разлика сезон 2: Какво ли има още да се случи...? - тема 11

• 45 359
  • 726
  •   1
Отговори
# 225

Скрит текст:
Нещо друго обаче остана некоментирано, което много ме впечатли. Връзката на Симо и Гончев. Симо спомена, че му бил асистент по наказателно право (Симо на Гончев, което доста ме учуди - Гончев освен, че има невероятни физически данни на стрелец и боец, ще се окаже и професор по наказателно право, на когото такива мастити адвокати като Симеон, са асистенти?!) Отделно от това, служебните им отношения явно не са единствеяният повод за познанството им, щом Симеон направи толкова голям жест спрямо него. Милото май има повече подводни камъни, отколкото може да предположи.

Simple Smile

Скрит текст:
Да си асистент на някого, не означава, че той е професор! А че си му преподавал в качеството на асистент по еди-какво-си. Всеки, който е бил в университет го знае! Peace
А че Гончев също е юрист, го разбрахме доста отдавна!

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 11:02 от еls

# 226

Скрит текст:
Да си асистент на някого, не означава, че той е професор! А че си му преподавал в качеството на асистент по еди-какво-си. Всеки, който е бил в университет го знае! Peace
Скрит текст:
Абе я чети малко повече, преди да коментираш. Никъде не съм писала професор, а преподавател. Асистент е помощник и всеки преподавател има такъв, който го замества когато го няма, води упражнения и т.н. Но ... според мен Гончев когато е бил студент, Симо е бил асистент, демек помощник на преподаващият му тогава. Точно за това му казва, че нищо не е научил.
Скрит текст:

# 227

Скрит текст:
Скрит текст:
Абе я чети малко повече, преди да коментираш. Никъде не съм писала професор, а преподавател. Асистент е помощник и всеки преподавател има такъв, който го замества когато го няма, води упражнения и т.н. Но ... според мен Гончев когато е бил студент, Симо е бил асистент, демек помощник на преподаващият му тогава. Точно за това му казва, че нищо не е научил.
Скрит текст:
Я не скачай толкова!
Да, по грешка съм включила и твоя цитат (сега вече го премахнах), но я ти прочети малко и ще видиш, че дообяснявам твоята теза, а не споря с теб!
И по-скопокойно, тия нерви никой не ти ги плаща! Peace

# 228

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз обърках нещата с това, че казах професор, имайки предвид английското значение на преподавател (иначе каква точно му е титлата, разбира се, че няма значение). Асистент мисля, че всички знаем какво означава в университета - само че той не му е точно заместник, а определено асистент. И във всички случаи е преподавателят е титуляр и по-висшестоящ - и именно това ме учуди: Гончев, който е асистент на Таня, да е бил преподавател, да е имал друг асистент на свой ред и то не кой да е, а адвокатът на Милото.
Явно обаче смисълът е, че Симо е бил асистент, а Гончев е бил студент, аз съм разбрала неправилно, извинявам се за внесения смут Simple Smile И пак, не мисля, че някой от моите асистенти, които са ми преподавали, би спасил живота ми от свой клиент, просто защото съм му била студентката. Аз останах с впечатлението, че двамата се познават добре. Симо дори явно знаеше за увлечението на Гончев по Таня.

# 229
Връзката на Пол и Таня сигурно ще получи компенсация, защото как иначе да
приключат и двамата с миналото. Дори се сещам за думите на Таня към Боян-
Случи се много лошо, но се случи и нещо хубаво. Имаше предвид, че се е свързала
с бащата на Мая и т.н. Тя затова предприе пътуването до НЙ- заради Мая и Пол.
Ние зрителите ще получим ли компенсация и да видим всичките първоначално
предвидени сезони на сериала?  Sunglasses

# 230
Момичета, онзи ден си изтеглих от "Галактическа принчеса" 14 и 15 епизод, качих си ги на флашка,но успях да гледам само 14 еп. Днес реших да си пусна 15 епизод и ми изписа следния текст: "Седем часа разлика....Сезон....." Вече няма достъп до този видеоклип поради предявено искане от Btv Media Group за авторско право".
Какво става според Вас? Чел ли е някой някъде нещо, спират ли филма?

# 231
Извинявам се,не беше от "Галактическа принцеса", а от "Сбъднати мечти". Л:)

# 232
Не е и "Сбъднати мечти", но нейсе.

Явно Btv Media Group  не искат продукциите им да се развяват безплатно в нета преди излъчването им по телевизията. Иначе кой ще им плаща за Войо-то.

# 233
Агурик май не е наясно с чувствата си към Юнал. Тя още от самото начало не беше
съвсем наясно и дори предложението на Юнал дойде малко изненадващо. Юнал
сигурно ще постъпи кавалерски и ще уважи решението на Аги. А и Юнал не е
разведен.
Аз май съм за Васко. На Агурик са й казали, че е мъртъв. Но сега като се срещат,
си мисля, че ще се оженят. Според мен тяхната любов е жива още. Васко не се оже-
нил за друга, нито Аги. Така, че при тях ми се вижда ясна възможността да продължат
заедно.

# 234
Наистина сравнението между положението на Аги и на Таня не е съвсем точно, защото за Аги знаем, че тя до последно е била вярна на любимия си, дори за бай Юнал като че ли не беше съвсем сигурна, че иска да се ожени.
За разлика от нея, за Таня нямаме намеци да е била вярна през всичките години на Пол, или пък да е изпитвала някакви съмнения спрямо Иванов от гледна точка на това, че още чака Пол.

# 235
Наистина сравнението между положението на Аги и на Таня не е съвсем точно, защото за Аги знаем, че тя до последно е била вярна на любимия си, дори за бай Юнал като че ли не беше съвсем сигурна, че иска да се ожени.
За разлика от нея, за Таня нямаме намеци да е била вярна през всичките години на Пол, или пък да е изпитвала някакви съмнения спрямо Иванов от гледна точка на това, че още чака Пол.

Таня трудно можем да си я представим в любовна двойка и не защото държи да бъде "в отбор само със себе си". Самотата никога не е била неин избор. Дълбоко в себе си тя иска да бъде щастлива, но не може да повярва, че е това е възможно. За да бъде щастлива с когото и да е,  първо трябва да си повярва, а пътят задължително минава  през "призрака" на Милото. Таня наистина трябва най-после да се изправи срещу страховете и комплексите си от Милото, ако иска да бъде щастлива и свободна. Хайде, от кога чакаме този момент! Peace

Историята на случилото се между нея и Пол преди 19 години разкрива много неща за нея и за Милото. Тази история хвърля светлина и върху някои по-нови събития -  например връзката й с Иванов. Най-после разбрахме  откъде идва тоя страх на Таня от Милото - приятелят й от детинство, и защо толкова се боеше да се сближи с Иванов, когато беше повече от ясно, че я привлича. В първи сезон бях убедена, че Таня дистанцира Иванов, защото се бои, че той ще я откаже от плана й за отмъщение, а всъщност тя се е бояла да не се повтори случая Пол.  Като нищо задълбочаването на отношенията им щеше да ги направи мишена на Милото. Всъщност още не е късно... на Милото Иванов му е под ръка - малко по-надолу по коридора, на един букет разстояние  Joy Joy Joy Добре, че Танчето прояви благоразумие... при тази деликатна ситуация как да посмее да отиде да го види в болницата... направо му е подписала присъдата...  Laughing

Продължавам да се чудя на едно нещо newsm78 - Как Иванов още в самото начало успя да разгадае Таня - реално той не знаеше почти нищо за нея  до момента, в който се сблъскаха челно Laughing Как успя да прозре, че зад фасадата на "Таня-страшната" се крие жертва на Милото? Че тя наистина е жертва на Милото, реални доказателства имаме чак сега, след като научихме подробности за раздялата й с Пол. Тази странна проницателност на Иванов може да има две обяснения - или, че той просто е добър психолог ("най-добрият в класа" и може би таен ученик на Евгений Юдаевич hahaha) или, че любовта го прави особено проницателен по отношение на нея? Който и да е верният отговор, Иванов си остава много ценен човек за Таня - дори само като приятел.  Продължавам да смятам, че в бъдеще тя ще има нужда от него и все пак ще получи помощта му Peace.  Е, дано не е под формата на приятелство, защото "от любовта към приятелството има само една крачка ... назад". Да чукаме на дърво!   341uu Не открих по-подходящ емотикон от този Embarassed

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 00:48 от simpatikonia

# 236
Цитат
Продължавам да се чудя на едно нещо  - Как Иванов още в самото начало успя да разгадае Таня - реално той не знаеше почти нищо за нея  до момента, в който се сблъскаха челно  Как успя да прозре, че зад фасадата на "Таня-страшната" се крие жертва на Милото? Че тя наистина е жертва на Милото, реални доказателства имаме чак сега, след като научихме подробности за раздялата й с Пол. Тази странна проницателност на Иванов може да има две обяснения - или, че той просто е добър психолог ("най-добрият в класа" и може би таен ученик на Евгений Юдаевич ) или, че любовта го прави особено проницателен по отношение на нея? Който и да е верният отговор, Иванов си остава много ценен човек за Таня - дори само като приятел.  Продължавам да смятам, че в бъдеще тя ще има нужда от него и все пак ще получи помощта му .  Е, дано не е под формата на приятелство, защото "от любовта към приятелството има само една крачка ... назад". Да чукаме на дърво!   Не открих по-подходящ емотикон от този
Simpatikonia както винаги ми пълниш душата. Аз чета редовно, но пиша рядко, когато ми дойде музата:). За съжаление напоследък нямам особени основания да се вдъхновявам, оставате ми само вие. Интересно ми е, но това стоене в Ню Йорк направо ме побърква и като си помисля, че до края на сезона, от който между другото не остана много, това май няма да се промени, направо ми се отщява да гледам.

Добре че ми са слаби ангелите......... smile3535 smile3535 smile3535

P.s.
Както винаги съм абсолютно съгласна с теб!:)

# 237

Аз чета редовно, но пиша рядко, когато ми дойде музата:).

Но защо толкова късно след полунощ? Hug

В Ню Йорк или в София - където е Таня, все е интересно. А около нея напоследък е колкото интересно, толкова и тъжно. Не е щастливо нашето Танче и всички знаем защо.  Cry
Да не губим надежда и да се надяваме, че по-тъжната половина от сезона вече е отминала и "най-хубавото предстои".
Само Таня трябва да се върне в София и да си го вземе Simple Smile ... от болницата.

# 238
Нещо любопитно от БТВ, което виждам едва тази сутрин - http://www.btv.bg/videos/moda-i-zabavlenie/video/1357433813-Da_t … podaryat_kon.html

Бони искаше да й подарят кон, а вижте кой го получава hahaha.

# 239
Продължавам да се чудя на едно нещо newsm78 - Как Иванов още в самото начало успя да разгадае Таня - реално той не знаеше почти нищо за нея  до момента, в който се сблъскаха челно Laughing Как успя да прозре, че зад фасадата на "Таня-страшната" се крие жертва на Милото?

Тук имам още две-три обяснения, не чак толкова романтични Simple Smile
- Иванов видя Таня в момент, в който тя беше слаба и имаше нужда от подкрепа, беше свалила маската си.
- Иванов, както знаем, е фиксиран на  тема Милото (но все още идея си нямаме защо!), може би това му помогна да налучка верния път, стреляйки напосоки.
- просто за сценария беше необходимо Иванов да прозре нейния проблем, без много обяснения как Simple Smile

Права си обаче, че страхът й от Милото, който разбираме от историята с Пол, дава обяснение на поведението й до голяма степен. Интересно обаче къде отиде този страх в момента? Какво точно се промени, че тя се изправи срещу този страх? (тръгна да го стреля, каза на Пол, изкара Мая от нелегалност)

Общи условия

Активация на акаунт