Като тесто за козуначета втасват АВГУСТовските тумбачета

• 26 459
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Диони, най-малко съм искала да заблуждавам когото и да било.Просто споделям Peace
Аз говоря за измерване на кръвна захар в кръвта, не за инсулин.
Това изследавне се поема от ЗК  Peace
Аз също споделям опит, защото имам чувството  че доста лекари пък се опитват да си спестят талончета за изследвания и използват незнанието ни за да не си ползваме правата

# 121
И аз съм чувала че трябва да се притягат ( не силнпо разбира се  Simple Smile ) крачетата против изкривявания - луксация, но това което Софи показва найстина е прекалено  Mr. Green  по скоро са го увили бебчето да не шава много  Mr. Green  В сайта пише че пелената помага против колики  Crazy  което малко ме съмнява че на детето ще му е удобно в тази поза когато го боли коремчето  newsm78

# 122
  • Пловдив
НЕ ТРЯБВА да се пристягат-трябва да са като жабчета за да не се стига до ортопедични гащички,чиято цел е тази-да не са изправени крачетата. Peace

# 123
Beauty- много чаровна снимка..може така да посрещнеш новия член на семейството Joy
Софи, тъкмо и аз гледах тази страница и ми се стори направо плашещо. Не мога да си представя, ако го боли коремчето и се мъчи да си свие крачетата как това ще му помогне и ще намали коликите newsm78 . Не трябва да се пристягат крачетата.Аз не съм я увивала така Дара (нито в болницата някой практикуваше този метод), тя не прие и чувалчетата за спане, не даваше да ги закопчеем..и изобщо всичко, което възпрепятстваше  свободното и движение.
На ортопед я заведохме и ние в рамките на 1 месец при д-р Алексиев, този преглед според мен не трябва да се пропуска Simple Smile
А сетих се..някой беше питал за курсовете за бъдещи родители..не е задължително да са на болницата , в която ще се ражда. Аз ходих в магазин" Вис Виталис" на Симеоновско, че ми беше най-близо, а раждах в болница" Вита". Така че, момичета , ако се разберете за определен и аз ще се присъединя ( дано Praynig) Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 16:53 от slun4o

# 124
  • София
А тези шишета антиколик дали помагат против колики? Thinking
Бюти, страшна си, ще ме умориш от смях, първо си помислих, че е с фотошоп, а ти си се постарала за тази магария  Mr. Green

# 125
Кашпичке, кръвната захар е толкова, да, но тя не е показател за бременната и за инсулина  Peace
Ти какво прави. Инсулин, нали?  Hug

Тийна, това с луксацияте поредната БГ глупост, точно както в БГ всеки неграмотен ортопед или педиатър ще се скъса да ти обяснява, как е хипер вредно да се държи бебето в кенгуру или слинг. Пълна глупост  Peace
И не, след прегледа след раждането, бебето няма нужда да ходи без причина на ортопед. Нито на кръвни изледвания, за така преекспонирания без нужда хемоглобин.  Grinning

Тралала, какво пристягане против луксация? По тази логика всички деца без пристягне щяха да са кривокраки? Глупости на търкалета  Peace

А относно коликите - то нищо не помага - нито капки, нито пристягне, нито сешоар, нищо. Просто трябва да се изживеят, и от бебето, и от майката най-вече  Tired

Слънчо, Криско го хванаха точно на 7-мия ден коликите и той тогава не можеше да си свива сам крачетата.

Блеверде, категорично не. Пак да кажа - няма лек против коликите, никакъв. Както и не съществуват хапчета за отслабване. Напук на мнението на пълничката ми майка и подобни заблудени души  Heart Eyes Само да се събират парички от потребителите е целта, уверявам те  Wink

# 126
  • Враца
Бютиии,  smile3532 посмях се на твой гръб. И въпреки всичко пак си много сладка.  Hug Simple Smile
А това бебе дето са го заклещили така с тоя "повой", изглежда много мъчително, нищо, че са намерили някаква глава на усмихнато бебе, която да прикачат там.  Mr. Green
Аз май оставям козунаците и яйцата за събота, че ако меся сега, те до Великден ще бъдат унищожени (от мен). Crazy

# 127
Бюти  smile3532 smile3532 направо ме разби с тази снимка Mr. Green
Диди24 и аз ти писах на лични относно Georgie ,дано не досаждам Embarassed Hug

# 128
Здравейте,
аз докато се запиша и темата наполовина изписана ooooh! Иначе след ехокардиографията вчера най-после знаем пола - блонди моля за едно синьо щъркелче, ще ставам свекърва  Mr. Green, но най-важното е, че бебчо е добре и всичко е наред (досега все бях на тръни  Praynig)
Да се включа за повиването - това което софи е показала не е точно като пелените, в които са повивали, крачетата са свободни, не е стегнато - нещо като чувалче и е предназначено за новородени - в щатите са много популярни, на мен не ми беше много удобно да го ползвам, но имам приятели, които супер много го ползваха за навън Peace

# 129
Блонди, ама едва ли от пристягане са му минали newsm78
А и 1 преглед при ортопед не може да навреди на бебето, а по-скоро ще успокои майката след хилядите писаници във форуми и нет. Аз лично не познавам майка от моето обкражение, на която не е препоръчано от педиатъра да заведе бебето си + че има и направление за това. Това си я въпрос на лично желание и решение. Аз не бих го пропуснала и този път.
Относно коликите- всичко, което се изрежда по-скоро намалява болката, но едва ли ги премахва напълно. Пожелавам ви на всички да пропуснете този момент Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 17:45 от slun4o

# 130
Да Блонди и според мен е така  Peace Това за притягането на крачетата са някакви бабини дивитини от едно време, сега мамите не го правят пък и памперсите (повечето от тях) са за това да не се кривят крачетата  Simple Smile А доколкото коликите - всички бебенца ги минават..на сестра ми като беше бебе й помогнаха много капките против колики на Саб Симплекс - спомням си че бяха сладки на вкус но лошото беше че се пристрастяват бебетата към тях понеже са с вкус на бонбони и няма заспиване  докато не им дадеш  Crazy  

Аааааа Бюти, страхотна снимка  Joy уникална hahaha мнооого забавна  Hug Hug

# 131
Благодаря вии  Mr. Green Hug
Аа, белверде - аз никога не си преправям снимки  Mr. Green който ме харесва, ще ме хареса магарето дето съм си  Mr. Green
Съгласна съм с Блонди за лекарствата за отслабване  Mr. Green за коликите още не знам, сестра му е пратила някакво от Англия - каза ми, че облекчвало, макар и не както ни се иска  Mr. Green
Кипа, честито щъркелче  Hug

# 132
didi24 - дано скоро да има ефект!!!!Избягвай лекарства, че водят до мързеливи черва. Лекарства само ако 4 дни няма резултат...Дуфалака май е най-безвреден. Няма моментален ефект, но май е най-добре. Дава се и на кърмачки.
иначе такъв проблем може да е дори ако се заиграва много и не иска да изпусне играта и за това стиска и не ходи то тоалетна и ако няколко пъти така се стисне и се стига до запек за тия малки душишки...моята основно от това си прави проблемите и от това, че ако не си е вкъщи на гърнето не може да свърши работа...притеснява се.

beauty_ - ха ха ха Joy Joy Joy Joy Joy

Софи:) - това не трябва да се прави!!!! Това са бабини девитини. Всеки детски ортопед ще ти каже, че бебетата трябва да са разкрачени, иначе получават изкривяване. Най-естествената поза за бебе е да е максимално разкрачено!!!!Баба ми ме съветваше да повивам така дъщеря ми за да и станели прави краката като поратне?!?!?!? ГЛУПОСТИ!!! Ортопеда от Горна баня в клиниката щеше да припадне от смяк, като го питах...
И както Тийна е казала - първия мессец задължително на ортопед!!! Ние лично ходим при д-р Алексиев в частния му кабинет.

# 133
Блонди, нямам представа, може и да си права. Но в болницата почти никакви изследвания не им правят, в смисъл трансфонтанелна ехография профилактично и разни други. Дори и кръвната група не изследват тук. Поне доколкото съм запозната. При нужда може би, но профилактично не знам, освен някои генетичните изследвания.

# 134
Привет и от мен в празничната тема!  easter
Сега да не я вземете много буквално и до неделя да сте я изписали вече, че хич няма да мога да ви насмогна!  Joy
Ей, тая Блонди бее, тъкмо видя някое хубаво въпросче и викам сега поне ще имам какво да пиша и тя все ме изпреварва да го обясни.. Mr. Green  Joy Напълно подкрепям за пелената и коликите. Тази на снимката изобщо не е прекалена и няма нищо общо с едновремешното повиване, тук също се продават, и доста майки така скептично реагират, но като видят как бебето изведнъж спира да плаче, гушнато по този начин после идват да благодарят. На бебето със сигурност му е доста комфортно и не е нещастно, напротив. Разбира се, нищо не може да замени майчината прегръдка - за коликите важи същото -гушнато бебе към коремче има по-малко колички, всички други "изобретения" само помагат и облекчават донякъде!

Иначе аз да ви се оплача - вчера трябваше да ходя на фетална ехокардиография при Томова, записах си час преди 4 седмици и чакам, чакам... и настъпва часа най-сетне и какво ми казват - че аз явно нещо не съм разбрала, защото няма как да имам час в 16ч след като тя работи само до обяд и отдавна си е тръгнала... Ей като му теглих един рев..така се бях настроила, че ще си видя бебето. Cry, ама така е като съм глуха явно.  Close  Обадих и се и сега имам чак за 3-ти май...пфу!

Много Весел и усмихнат Великден Ви пожелавам! Hug Аз започвам да събирам багажа за родния край, току-що поръчах менюто на мама и нямам търпение да стане утре сутрин! Wink

Общи условия

Активация на акаунт