Като тесто за козуначета втасват АВГУСТовските тумбачета

• 26 481
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Блонди, благодаря ти за детайлния отговор  Hug Права си, че разказите от трето лице са променени и изопачени, но нали ми е за първи път и се старя да попитвам информация. Иначе като цяло не ме притеснява много раждането, защото се чувствам сигурна в лекарката, която ме наблюдава и някак си фактът, че и имам доверие убива страха в мен.

# 181
Би-би, аз пък знам, че козунаците се правят точно днес. Ема прави един бъркоч, маята си шупва, пък аз разбивах захарта с другите неща и след малко ги почваме Simple Smile

За естественото раждане само съм си направила изводи, но лични впечатления нямам. Най- важното в крайна сметка е като резултат  да има живи и здрави майка и бебе. Секциото ми беше доста тежко, но човек се възстановява, вероятно по-бавно, но все пак Simple Smile

# 182
ДБС, днес не се работи нищо - нито се готви, нито се бродира, нито се чисти. Нищо  Simple Smile

# 183
  • София
Машината меси хляб в момента, козунак утре - 2 дози поне.  Mr. Green
То не може нищо да не се прави днес, даже мислех и цветя да пресаждам ама заваля... Но сега смятам да правя едни кифлички, все към кухнята ме дърпа  Laughing
dbs, не знаех, че със секцио си раждала, втория път също ли така ще бъде? И моето беше тежко първото, да не говорим за възстановяването... Sad

# 184
ДБС, днес не се работи нищо - нито се готви, нито се бродира, нито се чисти. Нищо  Simple Smile

И аз се подчинявам цял ден на това Simple Smile

Само започнах тортата за дъщеря ми за неделя - това мога смело да кажа, че е първата ми, по-специална торта - надявам се да стане.

Днес не можах да мина през църквата, опашката беше около 500м и се отказах, а и на детето не му се чакаше.

За раждането, не ме болеше много, не помня каква е болката, само че много се провлачиха нещата, защото ми изтекоха водите, а нямах контракции - чак на 4-тата банка окситоцин се започна същинската част. Тъкмо ме гласяха за секцио и бебката реши да излезе доброволно. Само дето нямах сили да напъвам както трябва, бях изтощена, не бях яла, нито пила вода 18 часа. Но си спомням, че и аз имах напъни, и ми казваха да не напъвам, незнам защо....може да има връзка с увитата пъпна връв около бебето. Но наистина не можех да не напъвам, то те кара отвътре. Накрая ме натиснаха отгоре, по ребрата и излезе бебето.  И като ми вляха после една глюкоза, и като ми стана весело, имах такава енергия, майка по телефона каза, че и звуча много свежо - все едно не съм раждала 18 часа Simple Smile. Е, на другия ден бях парцал......ама доста бързо се възстанових - аз съм за нормалното раждане и сега - дано да няма медицински причини за секцио.

# 185
ДБС, днес не се работи нищо - нито се готви, нито се бродира, нито се чисти. Нищо  Simple Smile

Като всяко нещо Simple Smile Аз знам, че не се чисти и най - вече, че не се къпе, не се пере, не се мие, не се шие  и не се работи с пръст. За яйцата и козунака - яйца в четвъртък или събота, а козунак в петък.

Би-би, вероятно да. В моя случай беше правилния лекарски избор. Това, което знам, е че след първо раждане със секцио, ако второто е по естествен път, задължително се прави оглед на матката след раждане за пролапс на мястото на шева от секциото и ако има такъв си се прави коремна операция за затварянето му.

# 186
  • Пловдив
Ох,момичета аз нещо се притесних-снощи имах едни остри бодежи в срамната кост но отминаха,а сега пак ме преряза.Лежа и не мърдам,пих магнезий и нош-па.Дали да ходя до спешното,доки не работи след 17.30 Praynig

# 187
Принцеса Леа иди до спешното за твое спокойствие.  Hug

# 188
  • София
Блонди, мерси за подробното обяснение, наистина е от полза за нераждалите Peace То явно си е до организъм, защото моите приятелки около мен всички са със секцио и са много доволни и бързо са се възстановили, а имам познати по-възрастни, които са раждали нормално и тук явно си е и до доктор, но не са случили сигурно на много кадърни - на едната детенцето със спукан череп се е родило, друго със изкълчена ръчичка, кое с краче и така. Аз искам най-доброто за детето ми и се ръководя от това. Ако всичко върви нормално - какво по-хубаво от нормалното раждане, но ако - не, по-добре със секцио, а и не се знае какво е можело да предотвратиш като избереш секциото.
А колкото до доктора ми - те са баща и син, бащата е вече много възрастен, това е бил любимият аг лекар на Ванга и винаги е пращала жени с проблемна бременност при него, без изобщо да го познава. Той е изродил и двете си деца със секцио, включително и сина си, който в момента ме следи, както и внучето си, т.е. детето на сина си. И със сигурност за тях водещото не са парите (всеки, който ги познава може да го потвърди), просто го предпочитат като метод. Те пари на ръка няма да получат, аз ги плащам на касата в болницата, макар че предпочитам да ги дам на тях. Нормално е от тези пари да вземе и той нещо след като съм го избрала, но колко ще е повече от нормалното раждане примерно, смешни пари Wink
Иначе всеки метод си има и плюсове и минуси, зависи много от всички предпоставки и от лекарите. Но все пак не мисля, че е толкова страшно секциото - има и много плюсове. За първи път е направено през 1500г. от швейцарски месар, койт оспасил по този начин сериозно болната си жена.По-късно тя родила още 4 деца по нормален начин. А от тогава са минали 512г. - усъвършенставло се е доста като метод, а и не го правят месари, а доктори hahaha

# 189
belverde, месар, месар, ама е бил наясно с анатомията, пък и му е стискало. Евала на човека! Mr. Green Не знаех тази история, благодаря!  Hug

# 190
Но все пак не мисля, че е толкова страшно секциото - има и много плюсове.

Кои?  Simple Smile

# 191
Блонди, наистина си го описала като нещо съвсем нормално и ще опитам да запомня това обяснение. Силно се надявам да мога да родя нормално, т.к. съм късогледа. За сега лекраката от ЖК каза, че няма проблем, ако няма корекция, но все пак ще отида и на очен. Цял ден гледам колички, съвсем се обърках вече... Блонди видях, че си избрала Quinny Buzz,  и на мен много ми харесва, но ми идвам малко скъпа, ама в краен случай...

# 192
  • София
Според мен най-важния плюс е че вероятността детето да получи някаква травма от дълго нормално раждане е сведен до минимум, после могат да се предотвратят неща, които при нормално раждане биха се оказали сериозен проблем - заплетена пъпна връв, неправилно предлежание на плода, слаби сърдечни тонове и др. подобни. За майката - сигурно всички познават или поне са чували за жени, които благодарение на "нормално раждане" имат такива психически и физически травми, че някой не са искали и с по 2-3 години да чуят за секс, или такива които 2-3 месеца след раждането си не са могли да си седнат на дупето (като зълва ми) и така. Мускулатурата на матката и пикочните пътища се съхранява повече и предотвратява в по-късна възраст "изпускане по малка нужда, което би могло да се получи от повече раждания" (това сериозно и на мен ми беше чудно и малко смешно), но дори се предлага такава оперативна услуга в повечето болнични заведения; не се разширява таза, на момента няма болка и др. Разбира се има и много минуси, сравнение с естественото - всички ги знаем +те за нормалното - по-добра адаптация за новороденото, по-бързо възстановяване след раждане, по принцип плановото секцио се прави седмица-две преди термин, а белите дробове на бебто се развиват до последно и така. ...
Но всичко е много относително, зависи си пак казвам от обстоятелствата, от лекаря и от физиологията на жената и така. Не искам да убеждавам никого, че е по-добро, нито пък да го слагам на пиедестал като метод и аз самата за себе си не съм решила дали ще е така - просто наистина и за двете си има и + и -  Confused

# 193
belverde,  
Цитат
Мускулатурата на матката се съхранява повече
Ето с това не съм съгласна! Рязаните мускулни влакна не се възстановяват, разтегнатите, но не скъсани такива могат да се възстановят.
Иначе да и едното и другото са с + и - и според мен зависи от обстоятелствата. Друг е въпроса, че много лекари убеждават пациентките си, колко е наложителнио да ги срежат без нужда. Предимствата за доктора са, че е планирал секциото в работно време, че секциото в повечето случаи е по - кратко като процес и т.н.
Общо взето истината за двата вида раждане е някъде по средата. Ако има предпоставки за секцио - да е такова, ако има обаче "предпоставки" то по-добре да е по естествен начин. Лошото е, че когато дойде момента за раждане, докторите могат да бъдат достатъчно убедителни как се налага да те срежат защото иначе.......... и тогава се замисляш сериозно.

# 194
Белверде, ако всичко е наред, няма по-хубаво от естественото раждане, и за майката, и за бебето. Разбира се, че когато има предпоставки секциото си е идеален вариант.
Секциото си е една сериозна, коремна операция, на която аз лично, не бих се подложила без реална нужда. Иначе всеки преценява сам за себе си, разбира се  Peace
И все пак да кажа, че в чужбина право на секцио без медицински показания нямате право нито ти, нито докторът ти. В БГ се спекулира прекалено много с това, за съжаление  Confused

Общи условия

Активация на акаунт