Истанбул 9

• 62 499
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Melanholly, приятно изкарване в любимия град, много положителни емоции и слънчево време!
Ти да не си от фенклуба на Енгин, който заминава за Станбула?  Wink

# 541
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Много приятни емоции и моменти на всички,които тръгват днес! Лек път и от мен! Heart Eyes

А утре група Геджеманки и Султанки Wink пък тръгват за Истанбул,ще празнуват РД на Халит Ергенч Laughing Crazy,дано да имат шанс и късмет както в Братислава и да се снимат с любимата актьорска двойка и малкият им син! Страхотни дни ви желая момичета!

Ивайло Габровски води в Генералното класиране на Обиколката на Турция! Ако и в оставащите четири етапа завърши в основната група може и да е победител накрая! Ако видите колоната да махате момичета! Laughing Crazy Mr. Green От 13 часа е официалния старт,значи най-малко два часа преди старта ще затворят и трамвайната,и моста Галата.А вчера цял ден бях на гости,и научих,че след официалния етап ще има и аматьорско състезание с група колоездачи Евро-Азия,послучай 400 години от дипломатическите отношения на Холандия с Турция, с подкрепата нагенералното консулсво на Холандия и заради това че Истанбул е Европейска столица на спорта за 2012 година! Ей за това последното чак сега разбрах, ooooh!,виноват Mr. Green CrazyЗетя на моя приятелка,холандец,живеят близо до Ротердам,щял да участва и дъщеря и с две мънички момиченца и те отиват с него.И тя притеснена,че децата са мънички,на два месеца и 2 годинки,викам и нищо-отрано да се влюбят в Истанбул! Grinning

Меланхоли,реши ли за неделята сутрин? Любимия ми Археологически музей все забравям да препоръчам! Ако искаш отидете,няма да съжаляваш, има старахотно кафене с чудесно кафе,чак се учудих,че има такова във заведение в Истанбул,старинни масички и статуи,паметници.Сядаш и попадаш  стотици години назад във времето! Великолепно място ,великолепен музей,петият по големина в света,и не всички съществуващи експонати са изложени. Нека всеки който има възможност да го посети!

Ексайтед, Hug да снимаш много ей! Laughing
Да живее Байерн!чоооок съм хепи да знаете!

# 542
Много ви благодаря момичета!   bouquet
По принцип гледам филма, обаче не заминавам с тях. Отделно съм, аз се записах за екскурзията доста преди да знам въобще за съществуването на групата и че планират екскурзия. Обаче се оказа, че заминаваме по едно и също време.  Laughing
Редеми, за неделята първо мислехме до Миниатюрк да отидем, но след като ти каза за колоездачите и затварянето на мостовете май ще имаме затруднение с транспорта и по-добре да не рискуваме, че в 12 трябва да се изнесем от хотела. Мислехме до Египетския пазар да отидем. Мерси за хубавата идея.  Hug Също се чудих дали Топкапъ да не го оставимз за събота или неделя сутринта.  newsm78
Още имам недоизяснени неща относно маршрута ни. Чудя се кой ден да отидем до двата двореца (Топкапъ и Долмабахче).
Шебече, ти миналата година си била в този хотел Ейфел с Караджъ по същото време по което и аз ще бъда там тази година.  Май и на теб тогава ти е било първо ходене в Истанбул.  Laughing

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 12:09 от melanholly

# 543
I'm so excited, приятно изкарване и на теб! Всичко да е наред и само добри впечатления  Simple Smile

# 544
  • ВАРНА
         Разказ за Истанбул като част от българската история http://patepis.com/?p=31472

# 545
  • Варна и...духом на Босфора
Меланхолиами може и Миниатюрк да посетите,но трябва да тръгнете много рано за да може до 11 да се върнете. Входа е 10 лири за двата обекта,аз бих отишла рано до Египетския,след закуската, после може с трамвая да слезете на Гюлхане,може и пеша,разглеждате музея,пиете кафе и в 11 часа пеша до хотела,нали твоя е по близо до Университета. Тъй бих сторила аз.

И вТашхан никой ли не отиде от предната група,че не разбрах? Wink Mr. Green

# 546
  • Казанлък of all places
Стойчо винаги ме радва с нещата, които успява да изнамери или напише .Simple Smile

# 547
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
melanholly, абсолютно!  Mr. Green

Със сигурност твоите впечатления ще са още по-приятни от моите!  Hug Лек път и много приятно изкарване и ще чакаме после да се хвалиш и да показваш!  Hug

Много ми харесва в тази тема, че всеки завърнал се показва, разказва и така помага и на новодошлите. В другите теми "Завърнахме се, много беше интересно, благодаря за помощта и РЪЦ"  Twisted Evil

Женската джамия на мен ми беше в списъка ама не успяхме да я видим, следващия път задължително.

# 548
  • Казанлък of all places
Хич даже не е РЪЦ. Ами се оказа, че в Будапеща бият , стрижат и ....тези три неща, па аз не съм забелязала...Да не говорим за други градове.

# 549
Ех, тоя Сапфир  той новия Ортакьой направо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Я кажете летоска към август какво има из Емиргян и Йълдъз  newsm78 Или тогава май е по-подходящо за Саръйер, а  Crazy

Бибони, според мен са на еднакво отдалечено разстояние с разлика от - 3-4 минути  Peace Буюк Кебан е много хубав и храната е много вкусна  Peace В други хотели ми се е случвало всичко да има еднакво горчив вкус, тука не беше така.

Шебек, много ти благодаря за отговора. А Buyuk Keban и Hotel Buyuk Paris мното ли са далече от Синята джамия, света София, Долмабахче..
Питам точно за тях, защото се чудя между тези 2 оферти:

http://www.deals.bg/Uikend-v-Istanbul-21-24-yuni-3-dni-2-noshtuv … aid=vsichkioferti

http://bg.kolektiva.net/travel/poseti-prikaznija-istanbul.html?a … aid=4e53546f91977

Ако някой е използвал споделете.
Слънчев ден от мен...

# 550
  • На юг от тук

А в Гюллюолу за мен беше малко объркващо това, че първо трябва да отидеш на касата, да платиш определен грамаж и след това с бележката отиваш до някоя от витрините със сладости и си избираш за парите, които си платил, какво да ти сложат. Не пропускайте да си поискате и каймак - скъп е, но според мен задължителен, защото чудесно се съчетава с вкуса на баклавите и някак си убива сладостта... Grinning
Веднага на спирката след моста ли се слиза за Гюллюолу, не успях по адреса и картата да се ориентирам или е следващата спирка на трамвая.
Благодаря за отговора.
На заминаващите момичета -слънце и приятни емоции.

# 551
Момичета, как се стига до Джамията Шакирин? Помагайте, че нещо не мога да се оправя. Моето пътуване е от 10 май. Знам, че лалета няма да мога да видя, но винаги има красиви места за посещение. Днес много ме впечатлихте с тази джамия и реших да я включа в програмата.  

# 552
Момичета, как се стига до Джамията Шакирин? Помагайте, че нещо не мога да се оправя. Моето пътуване е от 10 май. Знам, че лалета няма да мога да видя, но винаги има красиви места за посещение. Днес много ме впечатлихте с тази джамия и реших да я включа в програмата.  

с кола или с

Да, до самата спирка е. С автобус 13 от Кадъкьой. Същия автобус отива и до Чамладжъ.

# 553
  • България, София
Hug  Меланхоли,реши ли за неделята сутрин? Любимия ми Археологически музей все забравям да препоръчам! Ако искаш отидете,няма да съжаляваш, има старахотно кафене с чудесно кафе,чак се учудих,че има такова във заведение в Истанбул,старинни масички и статуи,паметници.Сядаш и попадаш  стотици години назад във времето! Великолепно място ,великолепен музей,петият по големина в света,и не всички съществуващи експонати са изложени. Нека всеки който има възможност да го посети!
И аз снощи препоръчах на Адемара археологическия музей. С две ръце съм ЗА него. Кафенце там не съм пила, че не остана време от разглеждане, защото музеят е огромен и с много богата колекция. Там се намира една от змийските глави от змиевидната колона на Хиподрума, а и още много интересни неща.
Билетът важи и за музеят на древния изток и за музея на керамиката. Поне миналото лято беше така. На мен за музея на керамиката не ми остана време  Sad

Хубаво изкарнване на всички заминаващи и прекрасно време Hug

# 554
Сладка хапка, благодаря за светкавичния отговор. А на коя спирка се слиза? Пътуваме с градския транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт