Истанбул 9

• 62 483
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, как се стига до Джамията Шакирин? Помагайте, че нещо не мога да се оправя. Моето пътуване е от 10 май. Знам, че лалета няма да мога да видя, но винаги има красиви места за посещение. Днес много ме впечатлихте с тази джамия и реших да я включа в програмата. 

Ако смяташ да ходиш пак в Истанбул, бих те посъветвала да оставиш за следващ път. Както вече писах, красивия шадраван с отразяващото се небе го ремонтираха. Освен, че не го видяхме, грозната ограда пречеше и на снимките. Иначе Хапка ме е цитирала - автобус 13 и 12А спират пред Зейнеб джамия. Спирката се казва така и е 7-8 от Кадъкьой. Първо ще видите в дясно гробището, ще го обиколите (има поне още една спирка до оградата му) и като видите през входа на гробището джамията, веднага след това се слиза. На Кадъкьой, ако сте с гръб към пристанището, отидете на най-левия автобусен терминал, почти до гара Хайдарпаша  Wink. Намигането е заради Хайдарпаша - все пак спирката е на пристанището, но в най-отдалечения край. Simple Smile

Много е гадно с тези нощни преходи. Уж се печели ден, но всъщност първия ден е направо провален. Искахме да влезем в гарата, подминахме малко спирката и седнахме да почиваме. В момента, в който видяхме автобуса се отказахме от гарата. После за Чамладжъ се получи почти същото. В момента, в който видяхме облаците и прокапалия дъжд и съкратихме програма. А идвайки от островите си поспахме във ферибота. Sad

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 15:06 от Тaня67

# 556
  • ВАРНА
         KKATINNA, виж по тази карта дали няма да ти е по-лесно да се ориентираш - http://www.karakoygulluoglu.com/index.asp?page=iletisim.asp  Иначе да, ако идваш от Лалели, минаваш мост Галата и тръгваш вдясно от моста, все покрай водата, покрай водата... стигаш до нещо полицейско, където и да искаш, не можеш да продължиш, там завиваш наляво и след още няколко метра ще видиш вдясно един магазин, в който продаваха какво ли не и до него е баклаваджийницата  Grinning Може да я съчетаете с Египетския пазар, където ще напълните очите, да минете пеш моста, после Гюллюолу, където ще напълните и коремите  Wink А вече, обилно подсладени, можете да се върнете по малките улички зад баклаваджийницата до моста, от там да се качите с Тюнела до кула Галата... Това като идея  Peace   Аз не съм много по планираните маршрути, моя начин на обикаляне е тип шматкане... като обикновено водещо е - "я, виж това, дай да го разгледаме", "хайде да отидем еди къде си" и "спри, виж кво е красиво, ще снимам"...  Grinning
      При  нас се случи така, че за последния ден остана любимото ми  водохранилище Йеребатан. Там мога да стоя с часове... така че с него, печени кестени, снимки и упътване на един по-чужденец от нас как да стигне до летището  Grinning, спокойно запълнихме малкото часове до тръгването на автобуса.  А и друго си е човек да е на "трамвайно" разстояние до хотела, някак си по-спокойно се чувства  Peace

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 14:29 от Нес в млякото

# 557
Таня67, много благодаря за отговора   bouquet. Ще се вслушам в съвета ти и Шакирин остава за следващо пътуване. Записвам си подробно всичко.

# 558
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Андж, то това който си го търси във всеки град може да си го получи  Laughing Ръц имах предвид че изключват щепсела на темата и не се вясват повече, което е тъпо. като можеш да помогнеш - ми помогни ма жено, няма да ти окапе нищо  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Биберони, аз от Комфорт не съм доволна, точно с тях бяхме в Буюк Кебан. Последния ден го убиват в посещения на разни търговии и 1000 спирания на крайпътни заведения. Неделята се губи заради търгашката им история.
За Запрянов имаше хубави мнения тука, ама гледам май и те тръгват след закуска в неделя. Все пак бих заложила на тях. Хотела тук не бива да ти е основен ориентир, защото те всичките са в един район и са около 2 поредни спирки на трамвая Т1. От този район Лалели пеша до Ая София и всичко наоколо е 20 минути пеша по интересен булевард. С трамвая е 5-6 минути  Peace

Аз съм за нощния преход, на мен не ми се отразява особено.  newsm78 хем спя много малко в автобуса, хем после цял ден обикаляме без спирка, хем вечерта нещо пак не мога да спя (ама много са неудобни възглавниците в тея хотели), хем на другия ден пак...ама не зная защо като отида там все ме боли корем, особено първия път беше някакъв ад...

Танче, я кажи сайта с виртуалните парички  Mr. Green

# 559
  • Добруджа
Привет момичета!  Hug Положителни емоции и слънчево време на заминаващите тази вечер.

# 560
  • София, Хаджи Димитър
Момичета, радвам ви се от сърце. Винаги сте готови да помогнете. Аз ще пътувам с Бутик Травел на 7 юни-нощен преход, хич не ми се дават излишни пари за трансферите, затова ви чета с интерес и се надявам, че ще се справим сами с приятелката ми. Чакам с нетърпение юни месец.

# 561
  • България, София
Непременно ще се справите  Hug Имаш време да изчетеш темата, както и предишните и да си направиш програма от обекти за посещение, както и начините да стигнете до тях.
Щом аз миналата година при второто ми ходене до Истанбул се справих сама без да ползвам услугите на агенцията и то преди да открия тази прекрасна тема, вие ще сте къде - къде по - подготвени от мен Simple Smile
В интерес на истината, благодарение на този форум научих за още толкова много места за посещение, че не знам още колко ходения ще ми трябват, за да отида навсякъде, където ми се иска  Mr. Green

# 562
  • На юг от тук
Нес,благодаря за отговора. Моята карта и тази на сайта им малко се различават-та затова питах.
Иначе, всичко това което препоръчваш сме го видяли. Младежите искат основно Сапфир,Каньон и клуб. Та аз реших да го съчетая с хапване и на вкусотии,които вече са изпробвани от тук пишещите-вярвам Ви повече, отколкото на екскурзоводите от агенциите.

# 563
И аз да се похваля, че утре вечер заминавам за любимия град за 3-ти път като този път ще водя майка ми. Ще пътуваме самосиндикално. Времето обещава да е слънчево, което ми беше голямо притеснение, защото до миналата седмица като гледах прогнозата за 28, 29 и 30ти - беше за дъждовно време, но вече не е така.
Искам да ви попитам от автогара Есенлер може ли да се купи Истанбулкарт? Понеже там ще пристигнем и би било удобно направо от там да си вземем.

# 564
  • София
Ивелина, сигурно има. Оглеждай се за бели павилиони с надпис AKBIL. Те са официалните. Иначе ги продават на повечето павилиони с вестници, цигари и подобни. Само имай предвид, че депозита е 6 лири и ако ти поискат повече, отиди на съседния павилион.

Много хубаво време и приятни емоции на всички заминаващи!

# 565
Ами да ще потърсим. Защото миналата година на Еминьоню будките имаше такива дълги опашки за Истанбулкарт, че трябваше чак на Таксим да си купим. Но пък там човекът беше много съвестен, защото като си върнахме картата, освен депозита ни върна и остатъка в картата.

# 566
  • ВАРНА
Нес,благодаря за отговора. Моята карта и тази на сайта им малко се различават-та затова питах.
Иначе, всичко това което препоръчваш сме го видяли. Младежите искат основно Сапфир,Каньон и клуб. Та аз реших да го съчетая с хапване и на вкусотии,които вече са изпробвани от тук пишещите-вярвам Ви повече, отколкото на екскурзоводите от агенциите.

И така става - от мост Галата - баклавичка, Тюнела, носталгичния травмай, Таксим и от там - метрото до Сапфир Wink Няма начин да не им хареса на младежите, особено ако не са се качвали друг път на фуникулер.  Peace 

# 567
  • София
И сега бяха големи опашките. Дори се запитах защо местните чакат на тези дълги опашки, а не отиват на павилиона с цигари и вестници. Там зареждат без никакво чакане.  newsm78  Какво ли е обяснението?

# 568
  • Burgas, Bulgaria
На мен ми взеха 7 лири от павилиончето до Университета (сега - през април).Направи ми впечатление ,че имаше карти в няколко цвята,може би за местните,ако някой знае за различни видове Истанбулкарт-да разясни.

# 569
  • sofia
Ей, момичета златни сте Hug
Връщам се да ви чета от първата тема,за да навържа нещата и а съставя програмка Peace

Общи условия

Активация на акаунт