Истанбул 9

• 62 504
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • ВАРНА
dobrudjanka миналата година посетихме повечето исторически забележителности и екскурзии от програмата ,тази година ни остана Топ капъ и Миниатюрк,включих и Ориент хаус  от любопитство,но за извън програмата търся мнения.

Ако позволиш няколко идеи - Принцовите острови, Сапфир, Каньон, Таксим и после Истиклял, Френската уличка, кула Галата,баклаваджийница  Гюллюолу Grinning, Египетския пазар, кафене Пиер Лоти, Кумкапъ, новия аквариум, парковете, Мода и булевард Баъдат, Чамлъджа, разходка по Босфора........ Всички тези места и начините как да се стигне до тях са добре описани в темите Peace 

Днес си преглеждах снимките от последното ходене и пресметнах, че от Аксарай до Таксим с маршрутка сме стигнали за около 15 минути. Според мен, ако хотелът е в Лалели, това е най-бързия начин за придвижване до Таксим.

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 00:42 от Нес в млякото

# 526
  • София
Мисля нещо за отпуските и ми се ще да не е море, а да е нещо за гледане и изживяване, та...

Ние пък обичаме да комбинираме море с гледане и изживяване.  Laughing Децата само протестират, че уж отиваме на море, а не се спираме.  Laughing  И тъй като и без това сме в турска тема - мога да ти препоръчам маршрута ни от пътеписите - Анкара, Кападокия, Алания, и връщане по морето. Като бих включила задължително Фетие, което така и не видяхме и само сънувам.

По повод на вечерите в Ориент хаус и Гар .... (не си спомням името) - в автобуса слушах да коментират смешната вечеря, но от програмата бяха доволни. Мисля, че ходиха във втория.

Шакирин (Зейнеб) джамия :

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 00:44 от Тaня67

# 527
  • Казанлък of all places
Taня, браво! Лесно ли я намерихте?

# 528
  • София
Да, до самата спирка е. С автобус 13 от Кадъкьой. Същия автобус отива и до Чамладжъ. За съжаление не стигнахме до Чамлъджъ, тъй като започна да вали. Решихме, че не си струва качването при такова време.
Малко по-късно спря и ме беше яд, но вече се бяхме качили на ферибота.

# 529
Добро утро!
Ademara, аз също ще ходя в Истанбул за 24 май, но не с Караджъ-то, а с фирма Хестия /тук обаче никой не коментира тази фирма  newsm78/, бях се притеснила че само аз ще вървя за 24-ти, но сега се успокоих  Simple Smile.

Ако позволиш няколко идеи - Принцовите острови, Сапфир, Каньон, Таксим и после Истиклял, Френската уличка, кула Галата,баклаваджийница  Гюллюолу Grinning, Египетския пазар, кафене Пиер Лоти, Кумкапъ, новия аквариум, парковете, Мода и булевард Баъдат, Чамлъджа, разходка по Босфора........ Всички тези места и начините как да се стигне до тях са добре описани в темите Peace 

Нес в млякото, описала си точно моята идея за прекарване в града /с изключение на аквариума  Simple Smile/. Дано ми стигне времето и успея да посетя всички тези места, аз ще съм там 3 пълни дни и на 27-ми май до ранния следобед, разбира се, ще се ходи във Форум, но аз имам намерение да го пропусна.

Много интересен интериор има тази джамия Шакирин! Сега видях в нета, това е най-модерната джамия в Истанбул  yes Харесва ми

Красива е!

# 530
  • София
За съжаление шадраванчето от втората снимка го ремонтираха и беше заградено.  Sad  Иначе наистина е много интересна и красива.

# 531
Припомням и моите снимки на Женската джамия от миналата година за тези, които са отскоро в темата: http://sladkahapka.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

# 532
Добро утро,Прекрасни!
Искам да изкажа най-искрените си благодарности на всички вас,които подкрепихте с гласуване рисунката на дъщеричката ми Александра! Благодарение на вашите гласове,нейната рисунка е на първо място във възрастова група от 1-ви до 4-ти клас!
Благодаря Ви!  bouquet

Усмихнат и успешен ден пожелавам на всички ви!  bouquet

# 533
  • Пловдив / София

За тая програма, според мен ще трябват 4 пълни дни.

Сладка Хапка, мн. е хубава тази джамия. За съжаление до Юскюдар не стигнахме. Но, ако има някога втори път в Истанбул, ще се попръвим. И без друго останаха и още неща. Не стигна времето.

# 534
Фам, ако имате време, сигурна съм, че ще ти хареса. Гробището, в което се намира, прилича на красив парк, така че е доста красиво наоколо. Ние съчетахме с обиколка на една от Синановите джамии за Михримах - азиатската (голямо разочарование, не я препоръчвам, освен ако някой не пише дипломна работа за неуспешните проекти на Синан).

# 535
Здравейте момичета!  bouquet
Благодаря ви за помощта и съветите, както и за момичетата изказали мнение за хотела Ейфел.   bouquet Благодарение на вас си направихме самостоятелна програмата и ще се опитаме в следващите 3 дена да я изпълним. Довечера поставяме началото на пътуването. Сега си записвам последни неща и стягам багажа. Дано да има още лаленца, че са ми голяма страст.  Laughing Още обмислям ходенето до Долмабахче, защото доколкото разбирам билета важи и за двореца Ялдъз и не знам кога да ги сложим. Дали в събота преди или след островите или в петък след главните забелжителности в Султан Ахмед. Или пък да ги оставим за друг път. Още съм в чуденка, защото те доста време ще изискват.  newsm78

# 536
  • ВАРНА
       Hellenn, ако все пак ви се наложи да отидете до Форум и не сте успели да хапнете искендер кебап и кюнефе дотогава, на последния етаж на мола, в едно от заведенията за хранене предлагаха само искендер кебап, а за десерт - кюнефе Peace
       А в Гюллюолу за мен беше малко объркващо това, че първо трябва да отидеш на касата, да платиш определен грамаж и след това с бележката отиваш до някоя от витрините със сладости и си избираш за парите, които си платил, какво да ти сложат. Не пропускайте да си поискате и каймак - скъп е, но според мен задължителен, защото чудесно се съчетава с вкуса на баклавите и някак си убива сладостта... Grinning

# 537
  • София
melanholly, вижте лаленцата, които се надявам все още да ги има. Дворецът може да остане и за друг път. За следобеди не рискувайте ако искате да ползвате комбинирания билет, защото в 17 часа затварят, а разглеждането им отнема доста часове. Освен това разпределението на времето не зависи от вас, а от групи, опашки и екскурзоводи. Не съм и предполагала, че ще отнеме толкова много време. На практика беше цял ден - от 9,30 до 16,30 часа. От размотаване можехме да спестим най-много 1 час.

Приятно изкарване! И да имате само слънчеви дни!   Hug

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 11:40 от Тaня67

# 538
      Hellenn, ако все пак ви се наложи да отидете до Форум и не сте успели да хапнете искендер кебап и кюнефе дотогава, на последния етаж на мола, в едно от заведенията за хранене предлагаха само искендер кебап, а за десерт - кюнефе Peace
       А в Гюллюолу за мен беше малко объркващо това, че първо трябва да отидеш на касата, да платиш определен грамаж и след това с бележката отиваш до някоя от витрините със сладости и си избираш за парите, които си платил, какво да ти сложат. Не пропускайте да си поискате и каймак - скъп е, но според мен задължителен, защото чудесно се съчетава с вкуса на баклавите и някак си убива сладостта... Grinning
Hug
то със сигурност ще се наложи да посетя и мола, поне докато тръгне автобуса, но няма да си правя шопинг със сигурност, пък и аквариума няма да го посетя /мразя почти всички риби/, та по тая причина и балък екмек няма да ям  Grinning. А за сладко умирам направо и никога не ми е достатъчно сладко  Sad
Сладка хапка, аз си мислех, че съм изчела цялото ти творчество / и рецептите за торта Simple Smile/, пък то не било така. Много хубави снимки и историята на построяването на джамията, а самата джамия е КРАСОТА!

# 539
melanholly, лек път и много приятни емоции през следващите дни.

Общи условия

Активация на акаунт