Истанбул 9

• 62 418
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Предполагам и от двете страни, защото го гледахме
от края на нашата, което ще рече, че и от другата
ще се вижда точно толкова.
Като слезнахме от асансьора, излезнахме на терасата в ляво.
Тази от дясно беше затворена и за съжаление я отвориха,
когато си тръгвахме. Който се престраши, може да се качи и на
откритата, но попитайте от къде. Аз просто забравих  Sad

# 61
  • Казанлък of all places

Заради такива неща ме радва този град...

# 62
  • София
Вече има прогнози за 19-22 април. Същото гадно време като миналата година. Редуват се слънце и дъжд и максимални температури 16-17 градуса.  Sad  Пак ще подгизваме. Sad

# 63
Тaня67 , не унивай!  Peace
Виж в този сайт сега гледах прогнозата за Истанбул и температурите ми се струват добре. http://sinoptik.bg/istanbul-turkey-100745044/10-days Въпроса е, че никой не гарантира до колко са им верни прогнозите.

Пък и да по завали не ми се вярва да е много, само колкото да освежи! Simple Smile

# 64
  • София
Таня, наистина е рано да се притесняваш.
Аз така гледах 10-дневната за Истанбул, която докато
заминем се промени 3 пъти.

# 65
  • София
melanholly, дано си права, но на моите източници им имам повече вяра  Wink. Познават доста. А ако знаеш миналата година колко "освежени" се чувствахме от дъжда.  ooooh!  Добре, че имах 2 чифта обувки, защото едните напълно се отлепиха от целодневното киснене в дъжда.  Grinning  А във ферибота направо прегръщахме един радиатор.  Laughing Ще видим. Наистина има време и се надявам прогнозата да се промени към добро.   Grinning

# 66
  • в страната на чудесата
Момичета, нужна ми е помощта ви.В предишната тема питах как може да стигнем от парка Емиргян до Миниататюрк, някой има ли напредстава как да се придвижим?Трябва ли от парка да се върнем до Еминьон и оттам да хванем автобусите?

# 67
  • Варна
     Това, което мога да кажа със сигурност, от собствен опит, е, че от Миниатюрк до Таксим има автобус. Сега отчитам грешката си, че не записах, но,предполагам, ще има кой да каже номерата. Вероятно трябва да се върнеш от Емиргян до Таксим (мисля, че това ти бе изходната точка за парка) и оттам да вземеш този автобус.
     Това ми бе най-забавното пътуване, защото автобусът беше буквално претъпкан, но ми направи впечатление колко са спокойни хората и как качилите се от втора врата предаваха картата си напред, как всички се включваха в пътя и до устройството за таксуване, което е на предното табло и със същите усмихнати лица я връщаха обратно. Представих си тук как би изглеждала тази картинка hahaha
     Дано се включат и други с номерата на автобусите.

# 68
  • София
Рейсове има и от Таксим и от Еминьоню.
Ако правите прекачването на Таксим,
рейсовете от Емиргян са 40, 40Т и 42Т,
а за Миниатюрк е 54 НТ
Ако правите прекачването на Еминьоню,
рейсовете от Емиргян са 22, 22RE и 25E
до Кабаташ, а от там трамвая до Еминьоню
За Миниатюрк са 47, 47C i 47E.

# 69
Аз искам да споделя едно мнение за ресторант Ортаклар, чудех се дали да го пиша, защото в темата чета предимно положителни мнения, дано не ме нападнете заради него. Цените наистина са доста ниски, на нас вечерята за двама ни струваше 24 лири. Вкусно е и наистина менюто е с картинки, така че ако не знаеш турски, лесно ще се ориентираш кое какво е. Обаче за един лахмаджун и две ястия (вече не си спомням какво точно поръчахме, нещо с пиле беше), чакахме цял час. Това беше в петък вечер, точно след нощния преход и след цял ден обикаляне. Та вместо да се разходим още 1 час или да се наспим, висяхме в заведението. Може би се подразних толкова, защото в Истанбул всека секунда от времето ми е страшно ценна. А и другото беше, че всички маси в заведението, които бяха дошли преди нас, отдавна бяха поръчали и вече приключваха. Ние поръчахме, после влязоха още 5-6 маси едновременно и нашите поръчани неща дойдоха след тези на другите. Освен това в суматохата забравиха да ни донесат един айрян и когато си го поискахме, го донесоха, ама после в сметката го имаше два пъти (явно са решили, че искаме втори). Не мисля, че са се опитали да ни излъжат, отдавам го на суматохата, която се създаде и вярвам, че наистина са го забравили, ама все пак би трябвало да са свикнали с повече хора, от всичко прочетоно за този ресторант бях останала с впечатление, че е доста посещаван.

# 70

Заради такива неща ме радва този град...

Да добавя и аз едно...

Скрит текст:

roshko999 не се притеснявай да изкажеш мнението си - не е задължително всички да харесваме всичко.  Laughing

# 71
  • Варна
     Джули, благодаря за инфото!  bouquet
     Рошко, надали някой би те нападнал, че изказваш мнение въз основа на нещо преживяно.
     Миналия октомври за мен, както, вероятно, и сега за теб, беше първо посещение в ресторанта. Ние останахме много доволни от обслужването, храната и ресторанта, като цяло. Възможно е невинаги да е така добре, но да не забравяме, че стандарта за сервиране на основно ястие е 40 мин. след поръчването му. Това, че често успяват да сервират преди този срок, се дължи не на добро обслужване, а на факта, че голяма част от нещата, които ни сервират, са замразени и времето от поръчването до сервирането, е времето, необходимо за размразяване на въпросното ястие в микровълновата.
     Доколкото помня менюто на Ортаклар (пък и аз си го пазя), там всичко се приготвя на място и в момента след поръчката, така че в такива случаи просто е добре да се порадваме на времето за отмора и да си дочакаме вкусното ястие, без да се изнервяме (пък може да го запълним с приятен разговор и хапване на една салатка и чашка йени ракъ, които биха дошли за броени минути, само дето останах с впечатление, че алкохол в заведението не се сервира newsm78).
     Хората я карат яваш-яваш, но са много по-добре от нас, така че трябва да се замислим с нашето постоянно бързане и припиране какво, всъщност, печелим.

# 72
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Джули, чак сега успях да разгледам снимките ти!!! Божествени са  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Страхотен снимач си  Hug Hug Hug Hug Hug

И аз вчера си купих стативче, малко калпаво ми се струва ама ще го пробвам скоро.

Черпя всички с цъфналите лалета в Емирган - толкова е хубаво

http://tks.ibb.gov.tr/noc-player.php?id=30&w=600&h=338

Искам да съм там, а не у нас да правя козунаци  Laughing

# 73
  • Варна
     Уф, бе, Шебечееее! Как можа, начи?  Hug Hug Hug
     Аз от няколко дни не отварям камерите (първо не можех, защото нямам нещо си на лаптопа, а бях извън дома, а сега - нарочно), за да не се дразня. Прекрасни са, наистина, особено на фона на мръсотията у дома - имаме майстори... Cry
     Все се каня да питам, та сега е добър повод: Не се съмнявам, че паркът е много красив по всяко време, но дали в края на август ще има цветя, и ако да - какви, че са ми слабост и искам да има, като го посетим? Ако пък не, да заемем времето с друго, а да оставим Емиргян за друга година, когато, надявам се, ще успеем да отидем по време на лалетата.

# 74
  • София
Шебек, благодаря ти   bouquet
Благодаря и за Емиргян, че ме подсети да надникна  Hug
И аз искам да съм там  Cry
Весели празници шекерчета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт