Истанбул 9

• 62 450
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • Казанлък of all places
Хехе, току-що една мацка прескочи оградата, преджапа през тревата  и се кучна до лалаетата да ги снима Simple Smile Па аз се притеснявам и се гъзя до оградите!
beljata, има, не се притеснявай. Не са лалета, но цвята има засети по всяко време.

За огромно съжаление , в "Ортаклар" не сервират никакъв алкохол. Обаче това да забравят поръчка...странно ми се струва, явно някой наистина се е разсеял повече от обичайното.

# 76
Хората я карат яваш-яваш, но са много по-добре от нас, така че трябва да се замислим с нашето постоянно бързане и припиране какво, всъщност, печелим.

Напълно съм съгласна, но когато си само за два дни, един час наистина ти се струва много. Аз затова и планирам едно поне 10-дневно пътуване до Истанбул, точно за да не се налага все да бързаме, а да имаме време да се насладим на това, което виждаме.

# 77
Ех тези лалета! И аз отложих Емиргян за следващата година, когато се надявам да отидем в подходящото време. Досега двете ни ходения са били през юни и март, та все не уцелваме лалета, но пък се радвам, че видяхме Истанбул в два различни сезона. Simple Smile

# 78
  • София
И аз вчера си купих стативче, малко калпаво ми се струва ама ще го пробвам скоро.

Хич не се занимавайте със стативи. Само една тежест за мъкнене в повече. Да не говорим, че за голям фотоапарат с обективи, стативче не върши работа. Трябва стативище.  Mr. Green  Иначе се обръща заедно с камерата. За нощните снимки просто се подпрете някъде (парапет, стълб, облегалка на пейка) и не дишайте докато снимате. Стават идеални. За справка вижте нощните снимки, които са сложени в сайта на мъжа ми. Нито една от тях не е снимана със статив.

Не знам дали ще случим на време, но поне лалетата този път ще са идеални.  Laughing Тук-там има някое неразцъфнало и за оставащите 5-6 дена ще цъфнат и те.  Party

Миналата година някой сподели в темата, че лалетата са били отдавна изсъхнали и никой не ги е подменил с нови цветя. Явно има такива моменти, но като цяло не остават без цветя. И нещо извън темата - тази година ми прави впечатление, че в София и Пловдив има много повече засадени цветя, включително лалета.  Grinning

# 79
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
И мен ме е срам да джапан по тревата  Embarassed

Иначе има цветя по парковете - бегонии, иглики, колно цвете и други летни красоти  Peace

То е малко сгъваемо стативче за малко фотоапаратче (като мойто) - може и за камера на компютър да се използва.
Принципно подпираме на парапети, на пейки на което дойде. Ама не винаги става, щото насочвам статива нагоре например и кат натисна и то пак размаже...  Mr. Green Мъжът ти е майстор и с хубав апарат, мойто лумикс-че е друга категория...

И аз вчера карах по Царица Йоана и отстрани имаше лалета цъфнали  smile3501 smile3501 smile3501
Исках да ги снимам, ама нямаше как да отбия...

# 80
  • Варна
     Рошко, и аз искам така, но при нас е трудно да отсъстваме повече от ден-два (работни), та затова - на порции. И не бързам да видя и усетя всичко, за да имам повод да ходя пак, и пак.
     Ангелина, благодаря. Разбира се, че не са лалета, но щом през целия сезон има цветя, а не само зеленина, значи ще опитам да го вмъкна в един ден със Сапфир и Каньон. Другият ден за Буюкада и Азия... и то какво остана?
     Планове за следващо ходене, какво друго да остане? Joy Joy Joy

# 81
И аз искам пак и пак  Crazy

# 82
  • София
Ааааа не съм съгласна за статива  Naughty
Моя тежи 300 гр., но е изключително стабилен
и рамото му се чупи на 180'. Парапети не винаги има,
а и често ъгълът е неудобен. Така или иначе ходя само с раница,
едно стативче, колко да ми натежи  Wink
Другия път го взимам, а и така ще сме всички на снимките,
а не все някой да снима и да липсва  Hug

# 83
....... Който се престраши, може да се качи и на
откритата, но попитайте от къде. Аз просто забравих  Sad
[/quote]
За откритата тераса има стълбище мисля ,че беше срещу асансьора. Няма указателна табела по която да се ориентираш.

# 84
ето и от мен снимка от Сапфир

# 85
Eдин много хубав сайт за 3D панорамни 360 градусови снимки на Истанбул - споменаван е в предишните теми, ама аз да го напомня.
Можете да избирате сред около 50 места за посещение - избирате си типа обекти в хоризонталното меню под  Country:Turkey  City:Istanbul 

Избора е между следните категории:
Mosque Tomb Palace Museum Castle Tower Square Park Other

Сайт:
http://www.3dmekanlar.com/en/3d-mosques-istanbul.html

Специален сайт за 3D разглеждане на Топ капъ  Hug
http://www.3dmekanlar.com/topkapi_palace.htm

# 86
  • София
Шебече, ти сякаш си ми прочела мислите.
Точно днес се сетих за този сайт, който
приятелка ми сподели преди 3 години,
преди първото ми заминаване.
Точно щях да ровя из моите фейвъритс,
за да го споделя и виждам, че ти си го направила  Hug

Христос Воскресе!
Великден е празник на милосърдието, химн на любовта и триумф на надеждата!
Нека дойде изпълнен с любов, истински приятели и ново начало!

# 87
Христос Воскресе!

Имам бърз въпрос- може ли от Eminonu да се стигне до Желязната църква и от там до Миниатюрк? Или обратното първо парка, после църквата?
Ще проверя на място, но да питам все пак ако някой е пробвал така Simple Smile

# 88
Браво, момичета! Евала за темата! От няколко седмици търся нещо такова, но все ми дават неподходящи съвети...
В четвъртък (19.04) пътувам с Партнер травел за Истанбул и както се досещате имам нужда от напътствия (от вещи лица) как да се придвижвам от точка до точка. Била съм в Истанбул през 2005, но предполагам, че няма да ми е много познато...Снабдила съм се с карта на града, пък каквото сабя покаже...))) Кажете от Лалели кой трямвай се хваща до Египетския пазар, Капалъто и Пристанището?! Моля ви, дайте съвет - вярно ли е, че рибката на пристанището е много по-хубава от ресторантите?
И....цъфнаха ли лалетата???? Това е лайтмотивът на пътуването все пак...))))
А..и последно - къде мога да се помотам и да купя евтинки мъниста и парцалки?
Предварително Ви благодаря!
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Весели празници!

# 89
blue_dream, аз четох някъде по инфото на агенциите, че в момента Желязната църква е в ремонт... Но и аз чакам да видя какво ще ти отговорят, защото пряко ме касае!

Общи условия

Активация на акаунт