Истанбул 9

• 62 581
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
 капалъ чарши не работи в неделя, така че ако държиш на нея трябва да е в друг ден Peace

# 361
  • Varna, Bulgaria
malkoto84

Ммм първия ден мисля, че ще ти е запълнен и няма да имаш време за Пиер Лоти. Него втория ден го сложи, защото ще е късно за ходене до Чамлъджа според мен  newsm78 в колко ще ви стоварят от дългия тур  newsm78

Третия ден ти е ок  Mr. Green

Ами май това е разписанието, което намерих за круиза по Босфора:
http://www.sehirhatlari.com.tr/tr/seferleralt/362
не мога да прикача снимката нещо

# 362
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
В такъв случай имаш време за Чамлъджа - до Кадъкьой са 20 минути, после още 30тина до парка и сте там  Peace

Капалъто наистина не работи в неделя, аз не съобразих с това, сори - него можеш пътьом първия ден да видиш. Египетския пазар можеш да комбинираш с Гюлхане и парка на Топ капъ, например

# 363
  • Varna, Bulgaria
В такъв случай имаш време за Чамлъджа - до Кадъкьой са 20 минути, после още 30тина до парка и сте там  Peace

Капалъто наистина не работи в неделя, аз не съобразих с това, сори - него можеш пътьом първия ден да видиш. Египетския пазар можеш да комбинираш с Гюлхане и парка на Топ капъ, например

Много благодаря, Шебече  Laughing  Laughing  Laughing
В такъв случай Пиер Лоти артисва ли?  Sad

# 364
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
ами... newsm78 ако използваш краткия тур ще имаш време и за него, иначе няма как  newsm78

няма защо иначе  Wink

# 365
  • Варна и...духом на Босфора
 HugМного хубав репортаж имаше в новините на КаналД,озаглавен Пролет вЕмиргян,времето на лалето.Пълен парка,туристи от цял свят,наистина лалетата са прецъфтели на отделни алеи,но жълтите виждам,че държат още! Laughing Laughing

Фенерите водят на полувремето с 1 на нула в дербито! Някой да е на стадиона? Crazy Party Mr. Green Laughing

# 366
Здравейте,мили мами!Със семейството ми планираме скоро да направим една екскурзия до този вълшебен град- Истанбул с цел не само да го разгледаме,но и да си накупим по нещо.Бихте ли ни препоръчали кога да отидем,за да има хубави намаления?  newsm51 Благодаря предварително! (Забравих да кажа,че говоря основно за намаления в Forum Istanbul)

# 367
Redemi, как е мача, познаваш ли го?

# 368
  • София
За Пиер Лоти винаги има време, особено ако
направите като нас. След изпълнения с емоции ден,
си подарете едно лежерно кафе на залез слънце.
Уникално е и е точно на време. Ще видите Златния рог
наистина златен, окъпан в последните слънчеви лъчи,
а нощен Истанбул ще ви заплени с красотата си.
Ще се почувствате, като в истинска приказка.
После слезте с лифта, разходете се една спирка пеша
по крайбрежния булевард и ще видите, колко е приятно.
Кафето работи до полунощ, така че няма за къде да бързате  Hug

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 22:01 от jullianna

# 369
  • Varna, Bulgaria
За Пиер Лоти винаги има време, особено ако
направите като нас. След изпълнения с емоции ден
си подарете едно лежерно кафе на залез слънце.
Уникално е и е точно на време. Ще видите Златния рог
наистина златен, окъпан в последните слънчеви лъчи,
а нощен Истанбул ще ви заплени с красотата си.
е се почувствате, като в истинска приказка.
После слезте с лифта, разходете се една спирка пеша
по крайбрежния булевард и ще видите, колко е приятно.
Кафето работи до полунощ, така че няма за къде да бързате  Hug

jullianna, благодаря и на теб за съвета, наистина сте много мили всички тук. И аз предпочитам да бъда там по залез слънце и ще се постарая да успеем. Отново благодаря!  Hug  Praynig

# 370
Специално влизам да се похваля с какво с сдобих http://daniea.snimka.bg/nature/ah-moreto.303369.26984619, надявам се да влезе в употреба, а може и хич да не го ползвам, ама ей така, за самочувствие Blush hahaha

# 371
  • Варна
Специално влизам да се похваля с какво с сдобих http://daniea.snimka.bg/nature/ah-moreto.303369.26984619, надявам се да влезе в употреба, а може и хич да не го ползвам, ама ей така, за самочувствие Blush hahaha
И аз го имам. Добър е за размера си Grinning, има и малко граматика.

Джулиана, благодаря ти за пътеписа, страхотни снимки и преживявания!

# 372
  • София
Джули, много хубав пътепис, отново, и много хубави снимки, отново, особено на нощен Пиер Лоти   bouquet

Джулиана, благодаря ти за пътеписа, страхотни снимки и преживявания!

Благодаря ви момичета   bouquet Heart Eyes
Надявам се да съм била полезна  Hug

# 373
  • София
Върнахме се.  Laughing Имахме си и слънце, и порои, и просто облаци, които да ти развалят залеза, но нагодихме програмата според случая  Wink. Успяхме да видим много неща, но останаха и за следващия път Laughing.  Този път бяха надминали себе си с лалетата. Бяха много повече от миналата година. Парка Йълдъз също беше с лалета. Освен това препоръчвам двореца в парка Йълдъз. Ако сте си купили комбинирания билет за Долмабахче + харем, важи и за него. Туристите са много малко и почти безработните екскурзоводи са много старателни и любезни. Обясняват, отговарят на въпроси, изчакват всички да се нагледат добре. Бяха казали, че не може да се снима, но накрая позволиха (точно за голямата зала с големия килим). Билетът важи и за музейната сбирка на двореца, която се намира почти на Бешикташ. Съвсем случайно видяхме надписа и влязохме. Имаше интересни неща, а не е нужно много време за разглеждане.

Гледката от Сапфир е невероятна! Доста закъсняхме с програмата и стигнахме чак в 21 часа, но май точно това ни беше късметът. През нощта светещия град е приказен! Западната тераса официално беше затворена, но се оказа, че само едната врата е заключена и се показахме и там. Много силно духаше. Може и затова да я затварят. Разбира се, и на хеликоптер се повозихме.  Laughing Има автобус, който свързва Сапфир с входа на Емиргян и ако някой се интересува ще ви покажа разписанието, че не е много на често.

Някой питаше за KGS. И нас доста ни вълнува (мисля, че повече няма да ходим с агенции  Laughing) и през цялото време гледахме. Павилионът, който беше веднага след границата вече го няма. На пункта за влизане в магистралата, от другата страна на движението има бяла къщичка с надпис KGS. По принцип на влизане пари не се взимат, а само се отбелязва началната точка и се вижда колко пари има в картата. След това има място за спиране и може да се отскочи в насрещното платно и да се напълни картата. Преди бариерите обаче няма място за спиране и не знам какво се прави ако изобщо нямаш карта и искаш да си купиш. Логично е такава къщичка да има и пред Истанбул, но колкото и да гледах, не видях. Шофьорът на автобуса забеляза, че таксата е вдигната с около лира в сравнение с предишните 1-2 седмици.

Акбилът още важи, използвахме го през цялото време. Тази сутрин имахме само 40 куруша в него, а автобусът спря точно до павилион на Акбил и го сменихме за Истанбул карт. За другия път си имаме карта  Grinning. Казах на мъжа ми да го върнем, но беше категоричен - няма следващият път да търся пак карта.  Mr. Green

Лалетата на много места са прецъфтяли, но все пак са мислили за "целия април - фестивал" и има много току-що отворили се. Със сигурност тази седмица ще има лалета, но за началото на май - едва ли. След опит на 7-10 и 19-22 април, стигнах до извода, че истината е по средата на тези дати. Laughing

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 01:48 от Тaня67

# 374
  • Казанлък of all places
Хош гелдиниз!  Hug Утре-на доклад със снимков материал!

Общи условия

Активация на акаунт