Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 132
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Киара, това е много добра идея, щом го влече момичето купи и машина. По-добре да шие и да си измисля дрешки отколкото с игри и чатове на компютъра.
 Има и евтини, аз съм с възможно най-евтината "Бюджет " от Практикер 136лв - работи вече 4 години, смазвам редовно и никакви грижи. Е колкото по-скъпа толкова повече възможности има, а и е по-качествена.
И аз много рано се научих да шия на машина, тогава беше крачна, едва стигах педала  Party
Момичета,малко със закъснение ,но вижте .какво открих за меките възглавничк
http://www.liveinternet.ru/users/3894102/post132632014/

точно навреме, благодаря   bouquet
                                                         СУПЕР МНОГО ПОЛЕЗЕН ЛИНК!БЛАГОДАРЯ  Grinning

# 316
Това дето го измислих с банския е някаква ужасно трудна идея! Обаче открих следните неща:
1. найлоновите конци ми се късат, неясно защо
2. иглата за трико къса пък памучните
3. ако поръбвам трикото с ластик - става с обикновена игла и памучен конец

продължавам

борбата е безмилостно жестока .....................

smile3515

# 317
  • София
Опитай като подлагаш под шева лентички от вестник докато шиеш. После лесно се махат. Аз така съм шила трико. С обикновена игла и обикновен памучен конец. Обаче специален шев, машината ми го позволява.

Пък ако не стане - купи си бански smile3521

# 318
DarinaK, ти си голям борец  Laughing Аз не бих се наела даже да ремонтирам бански камоли да ги шия.
Щом ти къса конеца най-вероятно проблема е в машината или в самата игла  Thinking Или е прекалено затегнат конеца?
Абе мисля си варианти, но ако имаш книжка прочети. Няма логика да ти къса конец само защото е изкуствен.
Провери си иглата. Ако прекараш пръсти и макар съвсем леко ти закачи някъде значи работата е ясна.
Аз веднъж така си скъсах нервите с едно трико докато му направя апликация #Crazy Какво ли не пробвах. Разглобих половината машина и накрая се оказа, че е от иглата  Laughing

Аз тези дни мисля да се наема да си правя една дамска чанта от лен. Стискайте палци Hug

# 319
ми, борец .... това е просто някакъв начин за справяне със стреса и отклоняване на мислите от една друга ..... ама това е друга тема, различна от шев и кройка Simple Smile)))

Забравих - иглата е чисто нова и специално за трико я взех. Карай Simple Smile ще го измисля.

# 320
М да и на мен хобитата ми се отразяват антистресово.
Действай щом си се захванала. После да се похвалиш. Hug

# 321
  • русе
преди доста време и аз си бях шила бански и ми се получи доста добре ,сега пак обмислям такъв вариант но не знам трикото което се продава в магазините дали е подходящо и се чудя на един клин от тези лъскавите и по плътни все повече го виждам като бански Joyако стане ще се похваля

# 322
  Hug  Много ви благодаря. Явно за мен детето си е малко, но като гледам и вие сте започнали рано, а и сте прави, щом го влече детето, защо не.  Аз гледам да избера м/у  singer и brother. Те май са почти едни и същи.
Ще видя какво има тук по магазините (не съм в Б-я) и ако не ви затруднявам, ще ви питам за съвет коя да избера.

# 323
  • Глоджево/близо до Русе/
да се похвалим с нова дънкова пола,подскъсих едни дънки за баткото и от крачолите излезе и за малката

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 18:08 от mama na dili

# 324
 :
ми, борец .... това е просто някакъв начин за справяне със стреса и отклоняване на мислите от една друга ..... ама това е друга тема, различна от шев и кройка Simple Smile)))

Забравих - иглата е чисто нова и специално за трико я взех. Карай Simple Smile ще го измисля.
            Laughing    ТАКА Е ТОВА ДЕЙСТВА АНТИСТРЕСОВО!

# 325
да се похвалим с нова дънкова пола,подскъсих едни дънки за баткото и от крачолите излезе и за малката
       РАЗКОШНА Е СТАНАЛА БРАВО!КАКТО ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИШ ЯВНО СИ СИ МАЙСТОРКА! Grinning

# 326
Както обещах ето и някои мои творби. Повечето са за подарък. Рядко ми идва муза да правя нещо за себе си. Повече ми харесва да подарявам нещата си на хората, които обичам и да ги зарадвам.
http://i50.tinypic.com/14nxb6.jpg За дръжка ползвах едно коланче, което ми се стори подходящо за щампата
http://i47.tinypic.com/2ekmbld.jpg едно зайче органайзер. Тук се вижда как хубаво с пълнеж от вата може да се оформят муцунка, уши нос и всичко останало само с няколко външни бода  Peace
http://i45.tinypic.com/10qjvwi.jpg  е едно калъфче за готварска книга за мама, което да е в тон със зайчето. Ще кача в блога ми и урока как се прави подробно. Но само да намеря малко повече свободно време.  bouquet
  СУПЕР ИДЕЯ Е ТОВА ЗАЙЧЕ ЗА ДЖУНДЖУРИИ ! Grinning

# 327
Таня, много весела поличка! (и манекенка Wink)

Аз да покажа какво успях да направя.

Дори и през ластика, като шия с педала на машината или пропуска бод или къса конеца. Пробвах със същите игла и конец на обикновен памучен плат - проблем няма. Та се наложи все едно е ръчна да ползвам машината. Важното е, че 50 % от плана е изпълнен! (криво-ляво Wink, ама като обуя и не си личи). В момента съжалявам, че преди време махнах ремъка, който задвижваше крачния педал (неелектрически) - с него щеше да е много по-добре. Ама карай Simple Smile и така става. Почти съм измислила и горнището. Добре, че имам плат за проби  .......

mypi1975 относно трикото - специално попитах в магазина за трико за бански. От всички налични жената извади само две. Има голяма разлика явно. Това между другото е наистина трудно - дори и с карфици е трудно, само с тропоска се получава и то директна.

kiara хобитата са много полезно нещо. Така че - купувай машина на детето и да се учи. В момента съм много благодарна, че си имам моите.

Благодаря на всички ви за съветите! Всеки един от тях беше много полезен!

# 328
Сладко дупе браво на мама.

Банският добре се е получил. Дерзай!

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 13:43 от Bertichka

# 329
  • русе
само аз ли не мога да видя снимките на  mama na dili newsm78

Общи условия

Активация на акаунт