Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 123
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Дай да видим и с двете и да си кажем "тежката" дума. И според мен трябва някакъв завършек на коланчето.

# 451
Здравейте, момичета!
Bertichka чантата е прекрасна! много ми харесва!   bouquet Браво!
За корона можеш да видиш тук http://rigierukodelki.blogspot.com/2011/04/blog-post_30.html Мисля, че вярно те разбрала, че искаш да ушиеш нещо подобно Simple Smile  Embarassed На руски е, ако имаш затруднения, ще ти помогна с превода  Hug

Анч Роклята е супер и подкрепям идея с някаква украса за колан  newsm10

# 452
Анч после да покажеш пак рокличката Simple Smile

# 453
Извинявам се за нахалното ми "влизане" във форума ви, но имам нужда от малко помощ!
Купих си рокля по тялото - платът е твърдичък и еластичен (на \Юнона е роклята).
Но като ходя се набира нагоре цялата рокля.не ми е малка. за десетина крачки и се е набрала нагоре с десетина сантиметра.
Може ли някой да даде някаква идея какво да я правя тая рокля!

Предварително ви благодаря!

# 454
akuanna, мерси Hug Точно това ми трябваше! Няма проблеми с руския аз разбирам.
Ако успея да я направя днес ще я покажа. 
limonka83, май нямаш много варианти за роклята.
Къде се набира? По бедрата или нагоре? Ако намериш снимка на роклята може да е от помощ да измислим нещо.

# 455
  • Пловдив
limonka 83
сложи подплата. Обикновено се набират нагоре при ходене поли (рокли) без подплата.

# 456
Благодаря за съдействите ви!
Bertichka, ще снимам роклята като се прибера. А "качването" нагоре е по бедрата и се събира към талията, където по принцип роклята ми шири, защото аз съм с по-шрок ханш и по-малка талия и горна част на тялото, където роклята буквално си ми е широка -лошото е че го усетих чак като днес вече я нося.. а като я купих- опънах я и се харесах и без да се замислям си я платих Wink
и май ще трябва да отида на шивач да я пооправи ако е възможно... (най-не харесвам да преправят нещо)
А роклята е с подплата- хубава гладка подплата.!

# 457
Направих коронката. Мисля към нея да направя и една постелка/килимче за игра в същия стил  Thinking
Ето я. Стана малко по-мека отколкото трябваше ама мисля че ще седи добре като е на главата. за съжаление няма на кой да я тествам  Mr. Green
http://i45.tinypic.com/2wrjn2o.jpg
http://i48.tinypic.com/1tahkw.jpg ето я и от другия край

# 458
Бреееййй, аз докато дофтасам за коронката, тя вече е готова  Grinning
Страхотна е! Като купена. Ти си страшен майстор, признавам те (не че точно моето признание ти е нъжно но..)

Чантата успях да я видя от друго място, друг компютър. Много ми хареса! Напомни ми на чантата коят има дъщеря ми, но разбира се твойта е по-хубава. Дали ще мога да помоля за кройка или инструкции как се шие. Живот и здраве, един ден като се сдобием с машина мога да се пробвам.

Ох, така като гледам какво творите и буквално ме сърбят ръцете.

Аз открих нещо много неприятно за машините. Това което го има при вас го няма на нашия континент  Sad  От всичко което гледах само тази последната що годе става. Кажете моля дали да я взимам или да търся начин да си внеса от Европа? Искам нещо на цена около $ 500. Разбира се няма да е лошо ако е по-евтино.

# 459
Аз да започна отзад напред. Според мен 500$ са доста. Не съм се интересувала кой знае колко как вървят новите машини, но за тези пари тук ще си вземеш нещо полу професионално. Та на мен оверлога ми е няма и 200 лв и ми върши не просто чудесна работа, а направо прави чудеса.
Според мен взимай там онази, която беше с N на брой програми. Доколкото помня беше и на сносна цена. Това за отвора е вярно ама ти какво ще шиеш толкова наистина? Ние с майка ми успяхме да ушием на кучето леглото дето е 5 см дунапрен и е с размери към 40 на 60 см и височина 20 см. Разбирай не е малко, а отвора е широк към 20 см. Максимум да е 23 не съм го мерила с точност.
За чантата рудно ще ти дам кройка, защото аз повечето неща си ги мисля на момента и си ги кроя  Embarassed Просто ако искам да повторя нещо поглеждам вече готовото изделие и си припомням как съм го правила. Но мога д ати помогна с един урок, който ме вдъхнови.
http://pinterest.com/pin/153052087306859610/ от тука ми дойде идеята за дръжките, но аз ги промених малко, както се вижда. Разликата е, че аз направих 2 парчета с обло дъно и сложих една цяла лента за дъно, която започва от единия горен край та чак до другия. Най-накрая прихванах като плисе тази лента в двата горни края, за да не седи много отворена.
Иначе другото е лесно. Скройх най-напред лена (който избрах да е много дебел), след това същите парчета ги скроих и от вата тънка и подплата ( нещо като хасе е идеално). После тигелирах ватата и подплатата, за да не се размества и почнах да събирам парчетата.Има някои тънки моменти при сглобката,но не е кой знае какво. Общо като часове беше готова за 3-4 часа. Само цветята ми взеха здравето, че с тоя дебел лен няма да ви казвам как се правят някви мини розички. Още имам дупка на единия пръст  Laughing

А за коронката не знам искаше ми се да е някак още по ... Ама нещо не успях да си комбинирам добре материалите. Понеделник ще се захвана и с постелката. Само се чудя какво да сложа като материал, за да не се плъзга много на пода Thinking Имам един диван с 2 огромни чекмеджета пълни до горе с платове и все не ми стигат  и купувам ли купувам Blush Някой ден наистина ще ме изгонят от нас. Ама какво да направя като ми е гъдел. Много обичам да правя неща от текстил.
Всеки луд с номера си де  Mr. Green

# 460
  • София
И аз с най-добри чувства-Киара,не може да няма среден клас машини ,на която и ще марка да са на сносна цена-даже в големи вериги супери се продават разни модели.Вместо да ни слушаш нас-пробвай в първия магазин където има такива неща на нормална цена.Все някой ще ти каже нещо за модела.

# 461
Момичета, влязах в български сайт за машини. Ами не е чесно просто, то е пълно със какво ли не, кое от кое по-хубаво  Crossing Arms  Като гледам по "нашия" пазар няма такива изделия за които вие споменавате. По-евтините машини са все някакви дето по принцип не се препоръчват. Според мен е от голямо значение и това, че в Б-я или Европа като цяло повече се шие. В магазина като отида (което много мразя) продавача гледа как да ти продаде нещо, не го интересува дали е това което искаш и ти трябва. Казваш "търся шевна машина" питат те до каква цена и те водят до алеята. От там на сетне си сам със себе си. Ако питаш кое, какво... за всички ти дават отговор, но като дойде момент за сравнение или препоръка, никой не се наема за да не кажеш после "заради теб купих".

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 11:13 от Tatti

# 462
  • София
киара- не знам къде си,ама нема наин да нема наин.В бг е доста беден избора-някои неща са с поръчка и тука вървят по-евтини машини.Има модели търсени за от 200-до 300 лв.Това което си избрала(без да го познавам е нещо средно-нито скъпо нито евтино.А инае и тука продаваите толкова знаят и наистина не всеки ще се реши да ти даде съвет,за да не е виновен после е си му се предоверила.Как си купуваш другата техника-примерно печка или миялна или нещо друго-примерно тв-същото е.
офф топик-колкото и да избираш,все нещо ще куца-пълно щастие няма.Къде е това затънтено място?
Иначе се пробвай да си напишеш списък-искам това и това давам толкова пари.  bouquet

# 463
  • русе
Ето и нещо от мен с което се занимавах през последните 3-4 дни между впрочем за себе си съм установила че по вече ме влече да преправям от нещо старо да създам нещо ново и това е такова стара рокля на майка ми с малки корекции стана за мен  усhttp://puma4.snimka.bg/?album;aid=680690;pid=27554018

а това е другото то не е преправяно а направо ушито http://puma4.snimka.bg/hobby/neshto.680690.27554004  това е засега от мен иначе и аз съм започнала един бански но е още до никъде

а за машините аз нищо не разбирам но да кажа че съм с Тойота от преди 15-20г модел и съм доволна

# 464
Аха! Намерих представителни магазини  на Елна Party . Явно не е така рекламирана и за това никъде по сайтовете не я виждам.

lluna, САЩ е това затънтено място  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт