Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 129
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • София
stiga be!!!!!аз пък завиждам за нещата които се продават там-гледам куилтърски клипчета в ютюб-http://www.youtube.com/user/missouriquiltco?feature=results_main
от сорта неща-отне ми 1 г. да намеря мат,някои рулери ги няма изобщо, 2 г.да внесат приспособлението за биета ,което исках-та не се оплаквай.аз бих взела 1-вия брадър дето беше от амазона за 151 долара,но не съм наясно с пазаруването в интернет и като е 2-ра употреба каква е гаранцията че работи(за у нас е ясно че няма,но може би там у вас имате)Без после да има -"ти ми каза" съчувствам на продавачите.
елните имат и по-евтини модели,но ти си знаеш.
елните и Бернините трябва да са швейцарски, а пфафа и сингера немски ,ама не са баш.100% има американски марки

# 466

Някой ден наистина ще ме изгонят от нас. Ама какво да направя като ми е гъдел. Много обичам да правя неща от текстил.

Няма да те изгонят. Аз мнооого харесвам всичките ти неща. Уникални са. Това твоето е талант.

# 467

Някой ден наистина ще ме изгонят от нас. Ама какво да направя като ми е гъдел. Много обичам да правя неща от текстил.

Няма да те изгонят. Аз мнооого харесвам всичките ти неща. Уникални са. Това твоето е талант.

Peace От това което видях и бързината с която твориш, си заслужава "неудобството" да държиш купища плат у вас.

lluna сигурно си права. Аз гледам в нета и това което излиза са все не особено приемливи модели. Незнам дали не е начин да си пробутат моделите или просто това най се търси, но определено до сега не бях виждала машина на Елна. Повечето са Брадър, Сингер и много малко на Джаном. Тойота видях само 2 модела. Когато обаче влязах в сайта на Елина имаше да си избереш дистрибутор в САЩ. Явно това са по-специализирани марки които са за хора които знаят какво търсят. Де да знам и аз защо така се получава. Да разбирам ли, че Елна е за препоръчване пред Брадър? Много малко информация има в нета за тази марка, повечето е от български или европейски сайтове. Ще се поровя още....

По принцип имаш избор при покупката да е нова машина, ползвана или фабрично поправена. Това се отразява на цената. Ако купуваш ползвана си пише дали има проблеми и какви така, че остава на теб да прецениш дали ще купиш. Куилтовете са много хубави наистина, вече се записах към клуба  Grinning

А за това да ми кажете кое точно да купя, разбира се че ще ви послушам, но и решението ще си е само мое въз основа на това което съм прочела и това което вие сте казали. На пример, не знам какви шевове е хубаво да има машината, кои неща повече се ползват и кои са не толкова нужни. Такива подробности ви питам защото вие шиете и имате практиката която аз нямам.

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 04:55 от kiara

# 468
kiara сигурно ако бях на твоето място отдавна да съм "изгърмяла" с някоя машина,разбирам те,че искаш най-подходящото за вас двете,но и трябва да знаеш,че никога няма да си доволна,след време ще ти "умалее",ще искаш повече тегели,повече крачета,повече възможности на машината...
   А и всичко е до късмет(поне тук)моята нова даде дефект,не мога да я пратя в София защото не бих издържала и ден без нея,а си е риск-какво ще и направят.....приспособихме я някакси и е пушка.Нямам много време да шия,но това е друга тема...Хващай някоя за ушите и я купувай,каквато и да е,дори и най-обикновена,детето ще се радва и със сигурност ще и е доста по-лесно от ръчното шиене  bouquet Бях на 6 ,когато се навирах при баба,продупках си показалеца с иглата на тогавашния Сингер,не се отказах и се научих  Wink
   Bertichka успокояваш ме,моите парцалки са в раклата на дивана,може би са повече от дрехите ми,но са ми толкова ценни и продължавам да трупам-никога не намирам подходящото! Чантата е разкошна Peace
           http://ivak71.snimka.bg/arts/hobi.441946.15883684 от тук нататък някои мои неща,да не е гол спам

# 469
  • София
100% съм съгласнсна с Ива.А(Ива,ако имаш профил във фаейса провери пачуърк бг и пачуърк във всеки дом)Сродна душа съм.
П.С-и аз бях написала по-наггоре че е въпрос на късмет.
Що се отнася до "омаляването"-в другата тема "Каква шевна машина и от къде" съм написала-единственото което имат по-скъпите модели в повече от по-евтините са количеството декоративни шевове-но  пък въпроса трябват ли ми 50 декоративни тегела и 10 вида илици си стои.Аз си се оправях доста време и с един вид 4-стъпков илик и с 5 декорации.Май няма модел без зиг-заг. Hug

# 470
Bertichka, би ли споделила нещо повече за твоя оверлог? В последно време съм се замислила за покупка на такъв.

И да покажа какво направих с банския. Това го приемам само като проба - кройката си я направих сама по едни бикини и стар сутиен (който разпрах). Има някои неща, които трябва да поправя и се надявам втория опит да бъде по-успешен.

И между другото една рокля.

Както забелязвате съм на синьо вълна Simple Smile

# 471
Благодаря момичета за милите думи. Дано поне да ви вдъхновявам ако не друго.
iva.а, и аз имам по-малко дрехи, отколктоо платове  Joy Е вярно, че на мен са ми нужни за това, с което се занимавам ама все пак цял един диван и още един шкаф само с това заети ... Поне си имам оправдание да купувам платове  Whistling

kiara , дано не ме разбереш погрешно, но и най-скъпата машина няма да те направи шивач, както и най-скъпия фотоапарат не те прави фотограф и т.н. примери от сорта. А докато дойде време да ти стане недостатъчно, това което ти предлага една машина ще минат години  Peace
Достатъчно ти е да има добри зачистващи тигели (ако има нещо за трико ще е най-добре) няколко декоративни и общо взето това е. В началото ще ти е мерак и ще искаш всички декоративни тигели да ги вкарваш в употреба, но с времето ще видиш, че много малко ще ти трябват. Основно ти трябват зачистващи тигели и прави тигели. Тези декоративните ще ги ползваш само за определени материи и то  в много редки случаи да си направиш някаква украса.
Затова се повтарям за н-ти път - вземи си нещо средно и действай да се учиш.
Ние като се чудихме така за фотоапарат и пак  така всеки ти казва различно. Един ти вика не си взимай китов обектив друг ти вика вземи си, трети ти вика дай още 200 лв и си купи нещо по-добро  ooooh!
Накрая определяш една сума и купуваш първото, което те е грабнало най-мнгоо докато си разучавал пазара и после много, много не му мислиш, а сядаш да се учиш.

За оверлога - ами той е един супер компактен (не знам модела) Лучник. Купихме го на някаква промоция от Метро за 180 лв. Майстора, при който носим машините си за ремонт само се бъзика, че е детска играчка, ама тая играчка до сега в пъти си е избила парите, така че за домашна употреба на човек не му трябва нещо, кой знае какво.
Сега ако седна някой ден да си правя ателие ще си отделя някой лев за нещо по-добро, но за момента това ми е предостатъчно.

# 472
Момичета, прави сте, не го успорвам. Всъшност на същото мнение съм, точно за това искам да взема машина която има тези основни по-необходими неща. Останалото като декоративни шевове и прочие дори не го гледам толкова. Важното е случая е да не е лош модел, за това чета какво са писали потребителите. Имаше много хубави на вид и фукнции машини, но като повечето пишат, че се разваля до втората година, или трудно шие незнам си какво или шева не е много хубав... ами не ми трябва такова нещо, колкото и да не ни трябва за професионална употреба. Същото е и за фотоапаратите, както казва Bertichka , знае се кои марки са добри и качествени и си търсиш модел от тях, другите марки не ги поглеждаш. В случая аз не знам кои са тези по-добри марки за това и ми е толкова трудно да избера, не разбирам и от жаргона с който се обясняват различните части, функции и крачета което още повече ме влудява. Не бях гледала дори и отвора за който ме предупредихте по-рано защото просто не съм работила с машина (освен в училище). Та, има си дребни но важни различия които ако няма да ме научат, или по-скоро дъщеря ми, да шия/е то поне ще улеснят процеса.

След цялото това търсене се спрях на последната машина която ви показах - Елна eXplore 240. Помолих майка ми да ми я изпрати от Б-я. В САЩ е много сложно, поне за мен, никъде няма цени, само специализирани дилъри на които един по един трябва да звъниш за информация. 
Незнам обаче дали има тези почистващи тигели за които спомена Bertichka . Ето част от каквото пише че има:

- прав тигел, зиг-заг, тристъпков зиг-заг /за еластични материи и бельо/, илик /без обръщане на плата/, оверложни тигели, еластични тигели, укрепващи тигели, украсителни тигели /за декорации върху дрехи/ , фестонни /бродировъчни/ операции и др.;

- двойна игла за имитация на покривен тигел;

- богат аксесоар от крачета, игли и консумативи;

- възможност за използване на допълнителни крачета и приспособления.

iva.а , lluna   Hug  много сте мили

DarinaK , роклята е много хубава  Grinning Банския обаче ми се заприлича по-скоро на бельо, както и плата май е много тъник или неподходящ за бански  Thinking

# 473
Банският определено се нуждае от доста подобрения. Но, тъй като плат има - просто ще ушия втори. Трикото е доста стегнато и ми го продадоха точно като трико за бански. Имай предвид, че кройката сама си я мислих. Все пак не съм специалист. Пък и искам нещо, което да е съвсем, съвсем изчистено и обикновено. При мен проблемът е, че се разминават размерите за долнище и горнище. А не са мн магазините където може да се прави комбинация между тях. На всичко отгоре тия които са в моя ценови диапазон са някакви дето изобщо не съхнат, а мразя да съм с мокър бански на плажа.

# 474
Защо не пробваш нещо такова

Или това ми се струва по-лесно

# 475
Това беше първия вариант, който изобщо не ви показах Simple Smile проблемът идва от размера на горнището, който трябва да постигна ..... на 85 Д това просто не изглежда .....

# 476
kiara, на мен лично тези операции ми звучат като напълно достатъчни. Виж няколко страници по-назад аз с каква стара машина си работя и проблеми нямам. А оверлога лучника е нов  (нали от тези, които за 2 години се разваляли), но за тези 2 години, през които го ползвам единствено се е налагало да го нося на майстор за да го центрова. И ако трябва да бъдем честни с малко повече упоритост баща ми се научи да го центрова много по-добре от 'майстора', който се подиграва, че това е детска играчка Peace
С тези няколко дълги изречения просто исках да кажа, че за мен лично и старата и новата машина си работят много добре. Бих направила разлика единствено ако седна зад някоя професионална машина. Тогава сигурно моите ще ми изглеждат като допотопни Mr. Green Но до тогава ще си работя с тях и ще съм си доволна. С всяка техника мисля, че е така.

Идея за банския http://pinterest.com/pin/175218241722579575/
http://www.marthastewart.com/266002/tie-one-on-diy-swimsuits
http://cottonandcurls.blogspot.com/2012/06/3-in-1-diy-swimsuit-s … ing-tutorial.html
http://pinterest.com/pin/207236020323286532/ това като идея за декорация може да послужи
http://www.craftymoods.com/2011/04/diy-swimwear-for-pennies_06.html и това за декорация, но и самия модел никак не е лош, че е и лесен за изпълнение, особено горнището  Thinking
http://www.tashadelrae.com/2011/03/bra-to-bathingsuit-diy.html това е хитро но не много практично newsm78

Може да ползваш кройката от сутиен който ти е удобен. Или направо да разрежеш по съставните парчета стар сутиен, да му вземеш банела и да си скроиш новия бански.
Според мен и този бански се е получил, но просто има нужда от малко декорация, за да изглежда повече като бански. Някоя катарама или цвете или къдрички мисля че ще свърши работа. Само не ползвай метални части! Имам един такъв бански и е направо ужасно като се нагрее на слънцето  ooooh!
По принцип и аз си падам по изцяло изчистените неща, но понякога малък детайл е нужен

Аз мога да те посъветвам само да си направиш долнището ( а и горнището) с връзки, защото във водата всяки бански много се отпуска. Малко са качествените материи, които наистина са подходящи за бански.
Аз съм намирала и доста евтини бански (от диапазона 15-20 лв), особено на разпродажба и затова не знам не бих се навила да си шия. Но понякога скъпите бански си струват всеки лев, защото най-малкото няма да ти се налага всяко лято да си купуваш нов.
Бях гледала едно предване (май беше На кафе) говориха за разликите в материите. Кои бански са за басейн, кои за море, кои само за коктейли и  фръц фръц

# 477
  • София
Здрасти, банда! Flutter Hug
Напоследък само ви чета, не пиша, но пошивам по малко. Снощи до никое време се мъчих над една рокличка за приятелче на Алекс. Пусто деколте все не ми се получава, затова действам с ластичен конец - става набранко, закачливо и приятно.
Скроила съм и едни къси ръкавки и една рокля за мен, ама днес мъжо го събори някакво вирусче и вдигна висока Т, та времето за шиене отиде в опити да свалим тази упорита Т Sad Ама да се оправи Praynig, пък все ще ги ушия.

Бертичка, евала за чантата и коронката. Прекрасни са. Аз имам кройки за чанта тип торба, ще видим кога изобщо ще смогна да ги скроя и ушия.....

По въпроса за машината на Киара - и моето мнение е да има основни операции, пък колкото повече - толкова по-добре. И моята на моменти ми малее, но си давам сметка, че в общи линии имам няколко предпочитани бода и си ползвам основно тях. Другото са вече различни крачета.
Като казах крачета - забравих да споделя, че преди седмици си купих краче за бродиране на цветенца  - е удоволствието е прекрасно просто  - големи красоти се получават. Препоръчвам горещо Peace

# 478

Идея за банския http://pinterest.com/pin/175218241722579575/
http://www.marthastewart.com/266002/tie-one-on-diy-swimsuits
http://cottonandcurls.blogspot.com/2012/06/3-in-1-diy-swimsuit-s … ing-tutorial.html
http://pinterest.com/pin/207236020323286532/ това като идея за декорация може да послужи
http://www.craftymoods.com/2011/04/diy-swimwear-for-pennies_06.html и това за декорация, но и самия модел никак не е лош, че е и лесен за изпълнение, особено горнището  Thinking
http://www.tashadelrae.com/2011/03/bra-to-bathingsuit-diy.html това е хитро но не много практично newsm78

Може да ползваш кройката от сутиен който ти е удобен. Или направо да разрежеш по съставните парчета стар сутиен, да му вземеш банела и да си скроиш новия бански.
Според мен и този бански се е получил, но просто има нужда от малко декорация, за да изглежда повече като бански. Някоя катарама или цвете или къдрички мисля че ще свърши работа. Само не ползвай метални части! Имам един такъв бански и е направо ужасно като се нагрее на слънцето  ooooh!
По принцип и аз си падам по изцяло изчистените неща, но понякога малък детайл е нужен

Аз мога да те посъветвам само да си направиш долнището ( а и горнището) с връзки, защото във водата всяки бански много се отпуска. Малко са качествените материи, които наистина са подходящи за бански.
Аз съм намирала и доста евтини бански (от диапазона 15-20 лв), особено на разпродажба и затова не знам не бих се навила да си шия. Но понякога скъпите бански си струват всеки лев, защото най-малкото няма да ти се налага всяко лято да си купуваш нов.
Бях гледала едно предване (май беше На кафе) говориха за разликите в материите. Кои бански са за басейн, кои за море, кои само за коктейли и  фръц фръц

Точно от стар сутиен, който ми става, но просто е мн захабен и само се подмята в чекмеджето си направих кройка.

Имаме разминаване обаче - аз точно не искам да има каквито и да е украси и финтифлюшки и заради това се хванах и заинатих като магаре с тоя бански Simple Smile иначе идеите, които ми даваш мога да премисля за кройка.

Според мен имам една друга грешка - бието се подведох и не е от ластик, а от една ластична лента, която се прегъва. Мисля втория опит да бъде с ластик.

И не искам да е с връзки, щото и без това си имам достатъчно матриал по себе си, съвсем щръква с връзки.

Бе луд умора нема, само се поти .... както вече казах Simple Smile А и някак трябва да използвам свободното си време покрай европейското докато мъжо само зяпа топката Simple Smile))

# 479
Отново ви благодаря, че всехте отношение по дилемата ми  Heart Eyes

За банския, защо не сложиш плънки или както се казват. Те ще потдържат бюста. Смятам обаче че ако има лента отдолу, като на първата снимка която пуснах ще е много по-удобно. Аз имах такъв сутиен, с широка лента отдолу и беше невероятно удобен, до ден днешен търся да си купя същото но уви. След като родих беше просто безценна придобивка, не усещах никаква тежест и неудобство и в същото време е много елегантно.

Общи условия

Активация на акаунт