Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 124
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Чудна е чантата,браво!

# 436
  • София
Киара-машина от класа на бродера на снимката в Бг-прясна информация-жаноме 650 лв,бернина 790лв,елна-около и над 850.Та си направи изводи.Колко е рамото не мога да преценя-домакинските машини,които аз съм виждала имат не повече от 2-3 см разлика(ако имат и толкова)
 newsm78Ти да не мислиш да шиеш шалтета ,палта?

# 437
Много хубава чанта! Поздравления!

От мен една рокля. Направих я с двулицев колан. Опъката страна на плата е в златисто и реших да използвам и тази част. За първи път шия с ластичен конец и се получи много добре. На самата снимка обаче не се вижда заради колана.

http://i178.photobucket.com/albums/w257/anastangel/P2180140.jpg
http://i178.photobucket.com/albums/w257/anastangel/P2180137.jpg
http://i178.photobucket.com/albums/w257/anastangel/P2180135.jpg

# 438
Благодаря момичета. Сега оставя и да си купя подходящи обувки Whistling
Полата е станала хубава.
За ластичния конец - колкото повече натягаш горния (обикновенния конец), толкова повече се накъдря.
Аз мислих да си правя потниче тези дни с нешо къдравко на бюста ама ще видим ще остане ли време, че колкото неща съм намислила за шиене ...

# 439
Този номер за ластичния конец не го знаех. Можеше да направя бода по- ситен значи. Нищо. За следващият път ще знам.

# 440
Не по-ситен бод, а по-стегнат да е горния конец. Направи няколко проби на едно парцалче и ще видиш разликата  Peace
Ако направиш бода по-ситен даже е възможно да не се накъдри, тъй като няма да има много отстояние от единия бод до другия. Един вид няма да има какво да събере.
Другото е плата да не е дебел, за да може ластика да удържа на напрежението. Става супер с финни памучни и трикотажни материи.
Едър бод и стегнат горен конец и става като това

# 441
Схванах.
Аз не се оплаквам всъщност, че не ми се накъдри плата. Той не беше дебел и още при първия ред станаха хубави къдрички. Благодаря за подробното разяснение. Simple Smile

# 442

newsm78Ти да не мислиш да шиеш шалтета ,палта?

Ами не но нали това било важно  Rolling Eyes От тези които гледах само тази беше на сносна цена и с по-голям отвор както казаха момичетата. Та за това и питам дали става.

Аз не мога да видя чантата newsm78

Роклята е страхотна  Peace

# 443
Момичета,някой шил ли е плажна чанта?

# 444

Bertichka, чантата е разкошна!  bouquet

# 445
  • София
Bertichka, плени ме тази чанта!

Анч, една идея приемаш ли? Сложи нещо за украса върху крайчето на колана, някакво черно цвете, или нещо друго, да му дава завършен вид.

# 446
Bertichka супер чанта, с лятно настроение ... Честито!

Анч подкрепям идеята на Sash за цветето...ще отвори много цялото произведение Simple Smile

# 447
Благодаря момичета Blush и аз си я харесвам (за сега  Laughing)
kiara, би трябвало д асе вижда, качих я в тинипик умишлено  Thinking

Днес смятам да правя плюшена корона за един рожденник (бебче на 1 годинка ще става). Някой има ли идеи или кройка или нещо си подходящо за идеята.
Аз горе долу си педставям как ще стане ама нещо не мога да преценя колко триъгълника ще ми трябват пък и не знам колко е обиколката на главичката.
Някой ако има малко дете на тази възраст да помага  Joy Трябват ми размери в сантиметри.
Или пък да сложа велкро лепенка която да позволява разширяване и стесняване. Нещо като на шапките с козирка отзад Thinking
Събирам идеи.

# 448
  • sofia
Да, с велкро.
По разни таблици, обиколката на главата на едногодишно и 46-47 см.

# 449
Значи и вие сте на моето мнение относно колана. Laughing Имам приготвено едно цвете и една панделка. Чудех се дали да сложа едното от двете, но с вашите препоръки няма и да се чудя.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт