БУТЕР КОШНИЧКИ с крем патисиер и плодове.(Стъпка по стъпка).

• 20 862
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
.......какво се прави с остатъците? (събирам ги на топка и пак ги разточвам на кора?)

Точно.  Peace

Цитат
Варианта с пресните ягоди- плодовете ги слагам след опичането?
  Зависи от плодовете....
  Някои може да се изпекат заедно с кошничките. Някои може леко да се задушат преди изпичането за да им се подсили вкуса.

Цитат
И ако се правят с желатин, за да не увяхват как точно се прави?
   Бих помолила Петя да се включи с нейния опит.  Hug Тоя номер го знам само на теория.  Rolling Eyes

# 46
  • София
Вкючвам се.  Grinning ягодите ще станат гадни, ако се пекат. Веднага след изваждането се бодват ягодките в горещия крем, защото после много стяга и няма да е възможно. Аз лично мажа с разтопена Кристалина, но и правя много торти. Иначе едно кило няма, какво да го правите. Ако някой има интерес мога да напиша рецептата на един желатинов гел, който един сладкар беше дал в Бон Апети преди години.  Peace

# 47
  • в белята
Има ,има желаещи за рецептата за желатинов гел ,че и аз искам да със пресни плодове ,но с черешки .....................  Praynig

# 48
  Благодаря,Петя!   bouquet Hug

# 49
Много благодаря за отговорите Simple Smile. Днес нямаше кой да гледа малката, но само да се освободи малко време и ще ги направя.
И аз да се наредя за рецептата за желатиновия гел.  Blush

# 50
  • София
Желатинов гел:

100мл вода
20мл водка
50гр захар
10гр желатин
1 ванилия

Желатинът се накисва във водата, докато набъбне. Слага се на водна баня заедно със захарта и се бърка докато се разтопи. Прибавя се водката и ванилията и се сваля от котлона. Изчаква се да се охлади до консистенция на гел и се нанася с помощта на пош. На мен лично така ми идва в повече гела и още докато е течен нанасям отгоре с четка, колкото да се глазират плодовете и да не увяхват.

# 51
  • в белята
Петя благодаря ,веднага я изпробвах  Hug Hug Hug

# 52
   Най-сетне дочаках кайсии, да направя кошничките,както си бяха замислени "Яйца на очи по френски".Струва ми се,че това е най-сполучливия вариант на тези пасти. Невероятна вкусотия...

След изпичането кайсийките и ръбовете на кошничките леко се покриват със захарен сироп.

# 53
  • София
   Най-сетне дочаках кайсии, да направя кошничките,както си бяха замислени "Яйца на очи по френски".Струва ми се,че това е най-сполучливия вариант на тези пасти. Невероятна вкусотия...

След изпичането кайсийките и ръбовете на кошничките леко се покриват със захарен сироп.

Ох, Селма..... Ще се правят и с кайсии.  Crazy

# 54
Ослюнчих се по никое време  Crazy

# 55
  Petia,не е много скромно да ги възхвалявам така.....но с кайсиите са истинска фантазия!Със сигурност ще ти харесат!
   Плода е по-голям,месест,придава много повече изразителност на вкуса на пастите....

Хайде,успех!Ще чакам да споделиш после!  Hug Hug

Диамантче,тази вечер пропуснах вечерята,защото не можах да се откъсна от тези "яйца на очи".  Crazy Grinning

# 56
  • MUC
Селма, много са изкусителни! Отдавна съм си ги набелязала тези кошнички и утре ще се пробва варианта с кайсиите! Ако ще и да усъмна с направата на тестото  Mr. Green

# 57
Стискам палци да се получат не по-малко хубави и при теб,Бобсън*!  Hug

# 58
  • София
Хм, другата седмица имам рожден ден и тъмко умувах, с какво да черпя в работата, защото за същия ден трябва да съм направила торта за себе си и за едно близко детенце. Явно това ще им е почерпката.  Laughing

# 59
  Да„Петя,доста са подходящи за почерпка!  thumbsup
  хайде,весел да ти е празника другата седмица!  Hug

Искам да добавя един коментар към рецептата.....
  В крема се слагат 4 жълтъка,но аз често ги заменям с 2 цели яйца,което ,според мен,изобщо не се отразява на вкуса на крема.....Така че.....ако нямате нужда от свободни белтъци,можете да се възползвате от този вариант.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт