Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 853
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
По този повод казах аз на детето да пише писмо на дядо Коледа, но нали е умница, ме поправи, че трябва първо да ходим на море Simple Smile Иначе не сме сваляли ботушите и зимните якета...

Толумбата, при теб все интересно Heart Eyes Кажи сега как мина днес, може ли да честитим вече?

IdaRose, angelcheto, добре дошли...

Аз за подобряване на настроението си взех билет за Chelsea Flower show за след 2 седмици... билетите бяха разпродадени, но да живее ebay... Взех си отпуск и ще прекарам цял ден сред цветята Laughing

Да е жива и здрава малката Толумбичка Simple Smile
Цветак, за кой ден ти е билетът и за колко го купи ако не е тайна?Моят е за петък, но не е от ебай( въобще не се сетих да проверя там)

# 286
  • Лондон
golden, и моя е за петък, може да направим среща Simple Smile

# 287
golden, и моя е за петък, може да направим среща Simple Smile
Супер Simple Smile Цветята са ми голяма слабост. Миналата година не успях да отида, защото бях започнала отскоро работа и други неща бяха с предимство.

Имам нужда от съвет/информация.С идването на синовете ми, купуването на кола става наложително. Ориентирала съм се вече какво искам, въпросът ми е за застраховката. Един от въпросите е, дали през последните 5 години съм имала иск ( без значение дали е било по моя или чижда вина). Преди около 3-4 години ми бяха ударили колата (паркирана пред къщи в БГ). Въпросът е  - трябва ли да го включа при попълването на документите? Ще проверят ли "миналотот" ми в БГ? Не става въпрос за укриване на информация, но цените на застраховките и без това са ужасно високи (започват от 880£ ).........

# 288
Здравейте, мили дами! Най-накрая и аз да се включа в темата.Да се представя  кратичко - майка съм на две момчета на 3 и 12 ( много скоро ще станат 13) години  и съпругът ми е англичанин. На нашето семейство ни предстои преместване в UK и аз от доста време ви следя, опитвайки се да усетя какво по-точно е това да живееш там за постоянно. За мен това  преместване се оказва огромен стрес - представата, че не сме само за кратка ваканция, а че ще останем там и  че ще се разделя със семейството си тук, с приятелите. За моя изненада големият ми син вече свикна и добре приема идеята ( на думи), а за малкия мислим , че ще бъде най-безболезнено. Но моите страхове си остават. За да не останете с грешно впечатление, само да уточня, че стъпвйки там започваме като повечето от вас - в къща под наем, две деца с първи език български (а едното почти не говори английски), в т.ч. тийнейджър в трудна възраст. Работата на съпруга ми е такава, че  отсъства от страната за дълги периоди и там, както и тук ще бъдем сами  за тези периоди . Ще живеем в Shrewsbury, Shropshire -дали  има някоя от вас живееща наоколо? Може би да спомена най-общо причините, за да решим да се преместим - изморихме се от ежедневните борби, които трябва да водим тук в най-елементарните ежедневно случващи се неща - образование, иституции, услуги - мога още много да изброявам, но вие всички сте били тук и мисля, че разбирате за какво говоря. Може би пълното безхаберие в училищата тук е водещият ни мотив.                                                                                                                             
Как се адаптирахте там, мили момичета? Как се адаптираха децата ви - ще съм особено благодарна, ако  отоговорят и майки с по-големи деца? Приемат ли ги местните деца, намериха ли си приятели? А вия самите? Може да ми пишете и на лични, сигурно не на всички ще им се занимава с тези въпроси Simple Smile И извинявайте за дългия пост  Embarassed

# 289
  • Лондон
flowertulip, добре дошла... Според мен всяко вече взето решение е правилно, иначе само се губи време и усилия в чудене и колебание.

Пожелавам ви успех в начинанието

Сега да те предупредя, че може да "стрелят" по теб с тежката артилерия, особено поради мнението ти за БГ образованието, но ти не трябва да се плашиш Laughing - имаш си мнение, твое си е ...

Ако имаш време, прочети назад в темите, имаше много писания по темата за адаптацията на тинейджърите, може да се включи някой и с нови мнения

Аз лично повечето БГ приятели намерих покрай детето тук, във форума, малко са, но много качествени, правим си добрини, чуваме се, виждаме се от време на време...сега чакаме само времето да се оправи и всичко ще ни е наред Sunglasses

Кога пристигате вие?

# 290
  • Пловдив
Момичета,живея в Лондон от няколко месеца.Тези дни се получи проблем с банята-запуши се канала на ваната и водата се връща назад.Може ли да ми препоръчате някой водопроводчик,който не взима луди пари за посещение.Ще съм ви много благодарна.

# 291
Честито на "леля Толумба" да ти е жив и здрав племенника и кръщелник едновременно! Голяма радост е това а и всички са ОК!
Честито на патерица и на пораснало детенце на Ell да бъде много здрава, щастлива и усмихната, за радост на мама и тате (и всички роднини)!
Нашата сага с търсенето на къща продължава...намерихме една много хубава и след всички проверки, които преминахме успешно и цялата бумащина имахме среща за подписване на договора и даване на ключа. Но не ни било писано, тъпия идиот хазаин реши, че един час преди да подпишем трябва да изиска от мъжа ми стейтмънти. След като му казахме, че ще бъдат готови на следващия ден той се отказал и развалил сделката..  #2gunfire а, ние сме стегнали багажа, организацията е стройна, щото мъжа ми е и на работа, освен всичко друго и сме навързали хора, които да ни помогнат с преместването, което трябва да се случи за един ден!! Не знам какво е очаквал този тъпанар, може би че, няма да минем проверките ли не знам, но според мен го стресна и факта, че имаме три деца. Е, мамка му, простете езика ми , но кой по дяволите ще си взима три бедрум хаус, ако сме си само двамцата?!?
Та така. Сега всичко наново, търсене огледи, а и предлагането не е голямо. И това всичко между другото се случва. Голямата щерка е изкарала най-високата оценка на GCSE -то по математика от всички в нейния поток и само тя е пасс, другите ще го повтарят. Не съм много наясно още с тази система, но се гордея с мойто гардже  Grinning
Добре дошли на всички нови момичета в темата. Дано ви е полезна както на мене ми беше и е, все още!
Пожелавам слънце Simple Smile

# 292
Честито на "леля Толумба" да ти е жив и здрав племенника и кръщелник едновременно! Голяма радост е това а и всички са ОК!
Честито на патерица и на пораснало детенце на Ell да бъде много здрава, щастлива и усмихната, за радост на мама и тате (и всички роднини)!
Нашата сага с търсенето на къща продължава...намерихме една много хубава и след всички проверки, които преминахме успешно и цялата бумащина имахме среща за подписване на договора и даване на ключа. Но не ни било писано, тъпия идиот хазаин реши, че един час преди да подпишем трябва да изиска от мъжа ми стейтмънти. След като му казахме, че ще бъдат готови на следващия ден той се отказал и развалил сделката..  #2gunfire а, ние сме стегнали багажа, организацията е стройна, щото мъжа ми е и на работа, освен всичко друго и сме навързали хора, които да ни помогнат с преместването, което трябва да се случи за един ден!! Не знам какво е очаквал този тъпанар, може би че, няма да минем проверките ли не знам, но според мен го стресна и факта, че имаме три деца. Е, мамка му, простете езика ми , но кой по дяволите ще си взима три бедрум хаус, ако сме си само двамцата?!?
Та така. Сега всичко наново, търсене огледи, а и предлагането не е голямо. И това всичко между другото се случва. Голямата щерка е изкарала най-високата оценка на GCSE -то по математика от всички в нейния поток и само тя е пасс, другите ще го повтарят. Не съм много наясно още с тази система, но се гордея с мойто гардже  Grinning
Добре дошли на всички нови момичета в темата. Дано ви е полезна както на мене ми беше и е, все още!
Пожелавам слънце Simple Smile
Ана Му,много неприятна история Sad Тук (Уелс) не ми е направило впечатление наличието/броят на децата да има някакво значение при наемане на жилище. Основно ги интересува дали си на постоянна работа и с каква заплата. Първоначалоно агенцията искаше да ми откаже директно, защото бях от скоро в УК (това беше миналата година), но след като разбраха че съм на постоянен договор към болницата, не е имало никакви проблеми. Наличието на две деца беше само отчетено като факт без въобще да бъде коментирано.
Пожелавам ви късмет. Аз също търся жилище, защото къщата в която живея е обявена за продан и не се знае в кой момент ще сключат сделка.Това го знаех от самото начало, но нямаше нищо по-подходящо в онзи момент.

# 293
Момичета,живея в Лондон от няколко месеца.Тези дни се получи проблем с банята-запуши се канала на ваната и водата се връща назад.Може ли да ми препоръчате някой водопроводчик,който не взима луди пари за посещение.Ще съм ви много благодарна.
най - вероятно се е задръстил сифона с косми-опитайте първо сами да се справите. 1 начин е да налеете в канала сода каустик. 2 начин - ако ваната има панел отпред който се сваля, махнете го и стигнете до сифона отдолу, отвийте го и го изчистете. иначе поне едно 40-50 паунда ще ви ръснат за тая никаква работа.

# 294
  • Пловдив
E.L.,пробвахме твоите предложения.Първоначално почистих сифона от всички косми,след това изписахме два препарата мистър мускул,но пак нямаше ефект.Опитахме да направим вакум-запушихме мивката и ваната едновременно и пуснахме силно водата-пак не се получи.Днес махнахме панела и отворихме у-образната тръба.Там беше чисто,проблемът е навътре,но не можем да го разбием с никаква тел.Опитахме и с прахосмукачка да го издърпаме(ама сме изобретателни Mr. Green ),но не мога да преценя дали има ефект.Сега ще ходим за сода каустик и вакумна тръба или нещо подобно.Ако и това не помогне,ще трябва да викаме водопроводчик,едва ли ще има друг начин.

# 295
  • Нотингам/Пловдив
При подобен проблем като вашия ние имаме номер, който ни дадоха от агенцията още когато наемахме жилището.Обаждаме им се и те се заемат с въпроса.До сега не сме имали проблеми с тях за каквото и да им звъннем. Обадете се на агенцията или на хазяина, ако нямате уговорка че поддръжката на жилището е ваша работа.

# 296
Привет, и мерси за радушното посрещане, момичета! Особено на Miss Fine, с която днес се видяхме и имах един от най-приятните следобеди, откакто съм тук.
Golden, ти къде си в Уелс? Мъжът ми е в зъболекар в Престатин от 1 месец.
Относно сифона на ваната: ако plunger и химии не помогнат, се обадете на хазаина. Нашият дойде до вкъщи за една крушка, която не можахме да сменим, понеже ни беше страх да не счупим лампата, че не мърдаше на никъде. Дори ни пое разходите по електричаря, който в крайна сметка викнахме. Това с ваната и всякакви други водопроводни въпроси трябва да е негово задължение.

Аз идната седмица ще бъда в Лондон от пон. до петък, на в района на КлокХаус. Мисля да отида на едно българско парти в петъка, организирано от Тук-Там, ако ги знаете от Фейсбук. Ако някоя от вас иска компания за кафе, да се обажда, аз ще съм сама в къщата на приятелка.

Утре при нас в Честър започват конните надбягвания и е лудница по баровете, но ще отида и аз да позяпам състезанията... дали ще ме допуснат без малка шапчица с панделка?  newsm78  Joy

# 297

Много благодаря на всички за хубавите пожелания.

Аз докато издам кой се подвизава из Честър, те вече се надушили, кафе пили. Няма да ви мислим  Flutter

Ana Mu, браво на вашето момиче.

flowertulip,

Дали ще свикнеш и колко ще ти хареса, зависи единствено и само от теб.
Каквото и да ти напишем ние, само твоята настройка и настроение са важни.
Аз ще ти кажа, че ми харесва и съм щастлива тук, други, напротив, не се чувстват така добре.
Приятели, среда, работа, спокойствие или забавления, каквото и както си го наредиш.
И тук хора живеят, нормални, с нормални човешки чувства, страсти и грижи.

# 298
   IdaRose Радвам се, че сме успели да те разведрим  Simple Smile Като се върнеш пак  Grinning Състезанията може да ги гледаш от стената хем безплатно,хем без перушина в косата, те почнаха преди два дена  Simple Smile
  Ana Mu ее, чак аз се ядосах. Не ги ли е срам с 3 деца да ви правят на маймуни  #Cussing out

# 299
Здравейте, отново Simple Smile. Да, всичко е въпрос на лично решение и усещане, но на мен всяка дискусия и разговор на тази тема в момента ми е много полезна и от тази гледна точка много ви благодаря за отговорите, включително и тези на лични. Изчетох и продължавам да ровя из старите теми . Хубав  и спорен ден желая на всички и повече слънце Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт