Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 857
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
Привет, и мерси за радушното посрещане, момичета! Особено на Miss Fine, с която днес се видяхме и имах един от най-приятните следобеди, откакто съм тук.
Golden, ти къде си в Уелс? Мъжът ми е в зъболекар в Престатин от 1 месец.
Относно сифона на ваната: ако plunger и химии не помогнат, се обадете на хазаина. Нашият дойде до вкъщи за една крушка, която не можахме да сменим, понеже ни беше страх да не счупим лампата, че не мърдаше на никъде. Дори ни пое разходите по електричаря, който в крайна сметка викнахме. Това с ваната и всякакви други водопроводни въпроси трябва да е негово задължение.

Аз идната седмица ще бъда в Лондон от пон. до петък, на в района на КлокХаус. Мисля да отида на едно българско парти в петъка, организирано от Тук-Там, ако ги знаете от Фейсбук. Ако някоя от вас иска компания за кафе, да се обажда, аз ще съм сама в къщата на приятелка.

Утре при нас в Честър започват конните надбягвания и е лудница по баровете, но ще отида и аз да позяпам състезанията... дали ще ме допуснат без малка шапчица с панделка?  newsm78  Joy
Аз живея в Бангор. Ще се радвам да се видим Simple Smile

# 301
Здравейте!
Днес времето е страхотно.  Grinning
Аз бързам да се похваля, че днес обиколих училищата и записах детето на nursery. Сега чакам отговор до 2 седмици. Стискайте палци да я вземат!  Praynig
Иначе днес докато се лутахме открихме много хубав children centre, който е напълно безплатен. Отворен е всеки ден, дори събота и неделя. Всеки ден има различни занимания. Много се радвам за което  Mr. Green И е много наблизо до нас, а аз до сега се чудех какви занимания да измислям в това лошо време....
Хубав и слънчев ден, момичета!

# 302
  • Лондон
браво, както обикновено се оказва- гаргата не е толкова рошава и дяволът - толкова черен newsm10

Хубав уикенд на всички

# 303
Момичета може ли да ми отговорите на 2 въпроса-много са ми важни , наистина (не мога да намеря отговора в help сайта).

1. Мъжът ми е с розова карта, работи в болница като лекар. За да вземе синя карта трябва да има 365 дни без прекъсване. Това ще стане края на август. Аз като негов dependant вече имам синя карта и чакам НИНа (бях на интервю). Той има всичко-bank account, NIN. Обаче, ако иска да си смени работата преди август трябва наново да кандидатства за розова карта, да мине през всички дълги процедури и не е сигурно нищо. Взели сме къща под наем до март 2013 и т.н.
та въпросът ми е следният - ако реши да напусне сегашната си работа, моята синя карта ще продължи ли да важи или и тя из
гаря (понеже съм я взела като dependant)?
2. Ако продължава да важи след неговото напускане на сегашната си работа, той може ли да
вземе синя/розова карта вече като мой dependant и да не минава през целият ад на Nome office.

Въпросът е, че не му харесва сегашната работа и в момнта има обява за много добро място и не знаем какво да направим.

Ако смятате, че ще се разводни темата - може да ми пишете на лични.

Мерси предварително.

# 304
future74, по първият въпрос. Ще си загубиш правата, ако съпругът ти загуби неговите. След като е работил 12 непрекъснати месеца легално и въз основа на това получи пълни ЕС права, едва тогава твоята карта ще спре да се влияе от неговият статут.

По вторият въпрос, твоята карта все още е под влиянието на неговата, и е издадена въз основа на това, че той е нает, и ти е спонсор.  Не може той да ти стане депендант преди това, при положение че ти дори не работиш, а като спонсор трябва да покажеш доходи.

Някой да ме поправи, ако греша.  Peace Общо взето се опитвате да изтървете питомното и да гоните дивото. Август не е толкова далече. Нека си завърши 12-те месеца, пък тогава да прави каквото иска.  Приятелски съвет. Hug

# 305
nana_cool, искрено ти благодаря за бързия и адекватен отговор. Ще се възползвам от съвета ти и няма да предприемаме нищо , докато не вземе той синя карта.

# 306
future74, за нищо. Дано не те подвеждам Hug (гони ме някаква постоянна параноя от както съм в бюрото, когато давам съвет, страх да не подведа хората. Уж винаги проверявам двойно преди да пиша/кажа, но знае ли човек)  Embarassed

Толумби, честит племенник!  Heart Eyes До къде стигнахте с плановете и шапките?  Whistling

# 307
Уау, слънце! Добро ви утро и дано се позадържи.

future74, по първият въпрос. Ще си загубиш правата, ако съпругът ти загуби неговите.
След като е работил 12 непрекъснати месеца легално и въз основа на това получи пълни ЕС права, едва тогава твоята карта ще спре да се влияе от неговият статут.

Аз не съм чувала за такова нещо.
Докато тя самата не изработи 12 месеца, няма право на как да кажа на-незвисима карта.
След неговите 12 месеца с розовата карта, той си взема синя, има права за работа без ограничение,
но тя продължава да си му е дипендънт, този път на синята карта.
Може и да греша за горното. Вече ми стават мътни тези карти, като минава времето.

До къде стигнахте с плановете и шапките?  Whistling

Полети и хотел платени. Датата наплюта. Свободната ни воля вече виси на общинската стена.
Роклята купена. Пръстените ни ги работят по поръчка. Фотографът капариран.
И до тук добре. Трудното е, че: не знам каква кола искам, не знам как да се гримирам,
не знам какво да правя тез' буйни руси къдри и изобщо тези дребни подробности,
много ме дразнят. Но за 6 седмици ваканция, все ще измисля нещо  Crazy

# 308
  • Манчестър
nana_cool, искрено ти благодаря за бързия и адекватен отговор. Ще се възползвам от съвета ти и няма да предприемаме нищо , докато не вземе той синя карта.

Това което казва Нана е точно така........каквото и да предприемете на този етап преди неговите 12 месеца емплоимент ще сте прецакани и ще трябва да почнете от нулата.

Ако искаш повече инфо ми пиши на лични.

# 309
  • Лондон
Толумбата, предавам ти от Аннабел - "сватба без каляска и коне не е истинска сватба, като в Пепеляшка"...  Laughing Дано сме ти били от помощ Heart Eyes

# 310

Много ви благодарим  Joy
Каляски дават под наем. Остава да намеря и закрита. Октомври все пак  Crazy

# 311
Леле какъв ден само от сутринта съм се метнала да изпера де що ми попадне пред очите и да мога да го простра на вън да съхне.Свалих и куфарите и сега се пекат на слънце да са готови да ги напълня.Остана май само да си поръчам Спейс Бага и съм готова.Отказах се за сега от Киндъла защото няма книги на БГ.Та това е от нас за сега.Утре между друго ще бъдем на duck race и нашия татко ще е в реката  Mr. Green и ще ги подбутва.
Лек и приятен уикенд.
zlatnata tolumba с малко закъснение но от сърце честито ти племенник да ви е жив и здрав .

# 312
Привет и от мен...ще почивам 3 дни и ще наваксам че много имам да чета!

# 313
Здравейте ,момичета!Аз не се бях вясвала тук отдавна  Rolling Eyes ,много сте изписали.Ние си бяхме в Б-я за великден ,оженихме и  братчето ми  bowuu ,гледам и тук е такова настроението  Wink ,честит племенник zlatnata tolumba, да ви е жив и здрав!
Добре дошли и на новите в темата   bouquet ,забелязвам Търновки и аз съм от там!
Пак подкарахме ежедневието ни,забравих да ви се похваля започнахме наш бизнес преди около 2 месеца,беше голяма лудница сега вече всичко влиза в релси Peace .Стискайте палци!
Лека вечер!

# 314
Didi, biznesa s art tvoreniqta ti li e svarzan ?

Общи условия

Активация на акаунт