Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 863
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • Там някъде......
Здравейте момичета!Извинявам се ,че се намесвам в темата ви ,но искам да ви попитам може ли да ми кажете или дадете линкове на бебешки магазини в Англия.Ще идвам скоро в Лондон ,ще ставам леля ,та искам да напазаря от там подаръците.В Примарк има ли бебешки стоки и дрехи?Някой специализиран магазин ако знаете да ме насочите ,аз ще го намеря ,мисля,че в почти всеки квартал имат магазини.Благодаря ви много предварително

# 496
Здравейте момичета!Извинявам се ,че се намесвам в темата ви ,но искам да ви попитам може ли да ми кажете или дадете линкове на бебешки магазини в Англия.Ще идвам скоро в Лондон ,ще ставам леля ,та искам да напазаря от там подаръците.В Примарк има ли бебешки стоки и дрехи?Някой специализиран магазин ако знаете да ме насочите ,аз ще го намеря ,мисля,че в почти всеки квартал имат магазини.Благодаря ви много предварително

Ами зависи каква цена и какво качество търсиш.Но най-общо казано са

George/ASDA,Primark,Peacocks, Next, Mothercare, GAP, Mexx, Monsoon, Store TwentyOne, H&M, Boots, M&S, Debenhams, Pumpkin Patch, Adams и кой знае още колко.

# 497

Ами зависи каква цена и какво качество търсиш.Но най-общо казано са

George/ASDA,Primark,Peacocks, Next, Mothercare, GAP, Mexx, Monsoon, Store TwentyOne, H&M, Boots, M&S, Debenhams, Pumpkin Patch, Adams и кой знае още колко.
Подкрепям до тук и допълвам:  John Lewis, Теско, Сейнсбъри, Бенетон, Зара, Маталан, ТКМакс и т.н  Mr. Green

# 498
Здравейте, дали някое от децата ви е имало ушна инфекция?
 Малко се тревожа за сина си, уж доктора казала, че му минавало, но му предписа антибиотик. Вече го изпихме ( минаха 5 дена), но секрет от ухото му продължава да тече. Тъй като остават и петънца по калъфката му - сутрин. Това нормално ли е?
 Благодаря и приятен ден ви желая  bouquet

# 499
Анеле моята щерка много често прави такива инфекции, но при нея тръгва от носа.Както и да е, всеки път давам АБ, защото е много гадна болката,а и ухо е все пак.Не мисля, че е нормално да го има този секрет  newsm78 От опит знам, че тук изписват амоксициклин всеки път и то в доза и разреждане, които са много слаби и не се справят с по-упорити инфекции.Заведи го да го видят пак.

# 500
Мари, благодаря за отговора. Ние решихме, че сега ще се приберем и засега този въпрос е решен. Ще си ползваме кошчето, а пък нататък ще го мислим.
Ана Му браво на вас, за къщата.
Ние още не се захранваме, исках да изчакам до 6м, но май от вторник ще почна, че като си отидем незнам как ще е. И на море ще ходим, а като се върнем незнам дали ще е късно, тя малката ще си покаже. Мисля и аз с ориз да започна, после мисля зеленчук да дам.
Сега правя сто списъка за пътуването, замая ми се главата.

# 501
Здравейте, момичета!
Извинявам се,че нахълтвам така. Ще съм благодарна,ако някоя от Вас знае от къде мога да си закупя козметика на nyx. Имат ли специализиран магазин(сякаш не съм срещала,а в интернет видях,че само доставят)?Иска ми се да имам възможността да разгледам продуктите и затова вариант интернет пазаруване отпада. Мисля,че в Boots или Superdrug също няма...някакви идеи?
Предварително благодаря   bouquet

# 502
Най-накрая и аз да се включа .Пристигам в Лондон  с децата на 16.06 и въпреки ,че съм била преди имам 1000 въпроса . Много се надявам да си бъдем полезни и да не ви досаждам .Вече писах на Елица-сестрица ,дано има време да ми отговори .Ето някои от  моите въпроси :
1.На 30.04 записах 5 годишния ми сина ми за училище ,като смятах че го записвам за септмври .Оказа се ,че след като вече е навършил 5, веднага трябва да започне.Не ми е говори дирекорката като разбра ,че не е в УК какво ме направи ,но както и да е излезе свястна намери му по-близко училище/второто ни желание / и сега на 18,06 е на училище.Знам ,че всички казват за лесната адаптация ,но моля ви посъветвайте ме как да го подготвя.Кои са най-използваните фрази ,какво трябва да може да каже?В момента той  втора група на градина и ми е мн странно ,че от следващата седмица е ученик в УК .Има ли някакви курсове за деца чужденци?
2.Сега разбрах ,че детските мога да си ги подам сега .Счетоводителката ми иска пари за приключване на нулева година/защото взех нин на 02,04/ и за детските .Каза ми че сама не мога да си ги подам ,но явно не е така?Всяка година ли се подава заевление за детските ,като в бг или еднократно
3.Малката е на 3 г мога, ли да я запиша летните месеци на градина или имат ваканция.А докато учениците с във ваканция,само август доколкото разбрах ,какво ги правите ?
4.Най-важния ми въпрос .Четох много ,бях и по агенции и знам ,че е мн трудно да наемем сами къща след като и двамата  с мъжът ми сме селф-емпл.Но документите за приемане в уч-ще са да имаме сметки на наше име,а хората с които живеем ни отказаха да ни прехвърлят.Директорката ни спомена ,че ще направи компромис ако й занеса писмо че живеем при роднини и затова нямаме сметки ,но само временно.Всички ли на които децата ходят на училище живеят сами.
И аз искам сами ,но явно няма да стане скоро.
какво да правя?дават се къщи на същата улица ,да търся собствениците ли ,на агенция ли да с  моля.Дайте съвет.Имаме кеш за 2 наема и това е
Много ще съм ви благодарна на отговори ,защото вече  нямам сила да чета,търся и питам

# 503

1.Знам ,че всички казват за лесната адаптация ,но моля ви посъветвайте ме как да го подготвя.Кои са най-използваните фрази ,какво трябва да може да каже?В момента той  втора група на градина и ми е мн странно ,че от следващата седмица е ученик в УК .Има ли някакви курсове за деца чужденци?

За курсове не знам, но моя син дойде също втора група от ДГ и започна училище тук. Простичко е : НЕ се тревожи!!! Имаш достатъчно други неща , за които да хабиш нерви. Марти проговори точно за два месеца. Сигурна съм, че и твоете детенце ще се справи чудесно!

2.Сега разбрах ,че детските мога да си ги подам сега .Счетоводителката ми иска пари за приключване на нулева година/защото взех нин на 02,04/ и за детските .Каза ми че сама не мога да си ги подам ,но явно не е така?Всяка година ли се подава заевление за детските ,като в бг или еднократно

Аз сама съм си подала за детските, не ми трябваше четоводител, но зависи как си с езика. Ако не се чувстваш сигурна, по-добре си плати! Не се подава всяка година.

4.Най-важния ми въпрос .
Много ще съм ви благодарна на отговори ,защото вече  нямам сила да чета,търся и питам

По този въпрос зависи къде ще живеете. Ние първите 6 месеца също живяхме с други хора ( просто няма как да се стартира в началото). след това намерихме частна обява за нещо като студио, където поживяхме малко. И след това с познати намерихме евтино и прилично жилище- просто късмет беше. Порбвала съм агенции тук- само като чуха за селф емплой и ми казаха да не си харча парите на вятъра , а тогава нямахме карти дори ( то пък голяма файда от тия карти де ) Tired

Не знам в кой район си, доста е различно, но съм happy to help !

Поздрави
[/quote]

# 504
adi11 аз ти отговорих и на лични, но и тук да пиша.Не знам защо точно мен си избрала.Нямам нищо против, но в темата определено са по-запознати момичетата.

Детенцето ти мисля, че няма да има никакъв проблем.От всичко, което съм прочела тук, а и от опита ми с малката мога да кажа, че английския наистина ти е най-малкия проблем(поне що се отнася до детето).

Ако има нещо питай  Hug

# 505
Много ви благодаря Кремена и Елица. Hug
Много се надявам ,че ще е така и детето бързо ще се адаптира .
Кремена ,в east london sme .Добре съм с езика ,но след като тя ми каза ,че детски  не мога да си пусна сама .Помислих ,че само счетоводителка може да ги пуска .Няма нищо  вече мъжът ми й в  дал пари  ,и повече няма да й се доверявам
Да разбирам ли  ,че не са ви правили проблем от училището за липсата на сметки на ваше име.

# 506
adi11, за първи път чувам от училището да искат сметки за да запишат детето. Ти говориш за Лондон доколкото разбирам, където поради голямата пренаселеност може и да има вече разни особености, знам ли... В общия случай записването на дете в училище става чрез общината, те алокират място за детето, директорите само биват известявани. Виж контактите на общината в която ще живеете и контактувай с тях. Моят син тръгна на училище на абсолютно същата възраст. Мълча 2-3 месеца и после се отприщи, с повечето деца се случва точно така. Адаптацията на децата не трябва да ти е проблем, повярвай ми. Знам че като майка се притесняваш, и всички тук сме били точно като тебе, но от позицията на времето смея да твърдя че съм можела да си спестя тези тревоги.
За записването в училище си спомням искаха да видят и ксерокопират само паспорта на детето. ПОради тази причина записването става след като детето е влязло в страната.

Пишеш че имаш 3 годишно момиченце и питаш за яслите- ще се включат предполагам майки на деца в тази възраст, но май някакви 20 часа безплатни имаш за ясла, другото е платено. Не съм запозната много добре, другите ще кажат точно как е. Лятото- 5 седмици е ваканцията, тази година май ще е 6. Или си ги гледаш или ги пращаш в България при бабите. Или привикваш една баба тук. Или плащаш за чайлдкеър ( бавчка с други думи). Скъпо е. Варианта с България май е най-удачен  Grinning 

За детските-  ето ти линк.

http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/online.htm
Убедена съм че можеш да си го направиш сама. ПОдава се еднократно и важи до навършване на 16 години на детето или ако дохода ви скочи драстично, тогава ги губите.

Нищо не мога да кажа по въпроса за квартирите- в Лондон като чета тук и от другие момичета явно е труден процес и не се намира лесно, но щом сте рашили да сте всички заедно тук, може би ще трябва дапоживеете няколко месеца с други хора както ти е казала кремена, а след това ще търсите нещо самостоятелно. Дано късметът е с вас!

# 507
За яслите, по време на ваканция мисля има holiday club, който тук при нас си е същите парички като през останалото време.Иначе безплатните часове са 15 на седмица след като детето навърши 3.Но имаше някаква врътка от кога започваха да се ползват.Моята дъщеря посещава само една ясла.Навърши 3 годинки октомври месец, но започнахме да ги ползваме часовете януари(т.е от новия терм).Обясниха, че ако посещавала и друго нърсъри ще започне да ги ползва веднага.

# 508
На мен не са ми искали нито сметка, нито паспорт, просто нищо на никого не съм показвала. Детето беше в БГ, когато го записах. Но ние живеем в селата, тук не е пренасалено и по-скоро има малко деца ( обожавам ги тия села,ей ).

Аз пристигнах сама тук два месеца стоях, докато  подготвя всичко и после доведох момчетата на готово Simple Smile И чудесно те разбирам колко страшно излегжда всичко отначало. каквото и да ти кажем ти все ще се тревожиш, но истината е - Търпение и смело напред. Всичко става с времето ! Няма да ви е лесно, няма смисъл да слушате някой , дето ще ви маже очите или няма деца тук, който не го е минал не разбира.

аз миналата година писах тук с едни дертове, че хазаините ни ровеха за пари и не можех да карам кола. Сега минавам по 300 мили на седмица и живеем мирно. пу-пу Така, че от опит казвам- търпение!

Успех и лека адаптация   bouquet

# 509
много ви благодаря момичета ,много сте мили и отзивчиви .
Яхнала метлата , в Лондон сме да .На апликейшъна за записване на детето са изброени документите ,които включват задължително  сметки ,тенанси ,регистрация за GP ,някакви червени книжки ,които ние няма как да имаме защото децата са родени тук и.т.н
Елица ще проверя за тези летни клубове в нашия район.

Общи условия

Активация на акаунт