Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 861
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
Кремна и моя план беше такъв ,дойдох април -минах интервюто за нин ,записах децата и си мисля ,края на август идваме ,мъжът ми да е събрал малко парички и те септември започват ,както е в бг.
Денят преди да си замина за бг получавам писмо ,че синът ми ,който януари направи 5 ,е приет в училище и незабавно да отида.Като разбраха ,че не е тук-тази жена полудя .Каза ми ,че е напълно незаконно да записвам дете което не е в страната ,та с хиляди уговорки каза,че ще ме изчака до 15,06 ,но той трябвало веднага да започне.дори и за 40 дена  #Crazy
и така другата седмица сме на училище .луда работа .Как да знам ,че тук по всяко време ги взимат

# 511
adi 11 ние също сме в Лондон и миналата година когато дойдохме септември месец с моята дъщеря ходихме до близките училища да питаме за свободни места ,но навсякъде ни казаха да си подадем документите в кансъла и да чакаме отговор.Искаха ни само копие на паспорта на малката и на втората седмица ни отговориха и започна на следващата седмица.От никъде не са ни искали никакви други документи.И аз отначало много се притеснявах с езика как ще свикне макар че няколко месеца преди да дойдем тук тя ходеше по 3 пъти в седмицата на уроци и като дойдохме тук всякаш всичко и се изпари от главата.Не говореше нищо ,но искаше и ходеше с желание на училище.Към Коледа започна да се отпуска да говори и сега когато си играе вкъщи с куклите им говори на английски  Joy .Желая ви успех и всичко да се нареди по местата си много бързо .baby_neutral

# 512
  • Нотингам/Пловдив
adi11 ние също сме в Източен Лондон. Когато ние дойдохме малката ми дъщеря също беше на пет и ми е ясно през какви терзания минаваш  Hug Сметки и такива неща не сами искали в училище,единствено когато ги записвах ми искаха паспортите на децата и някаква сметка на наше име,но това беше за доказване на адреса. Повечето неща момичетата са ти написали ,аз само да допълня че всичките тези терзания след известно време ти се струват излишни и отминават, всичко си идва на мястото ,а адаптацията на децата ще ти се струва най малкия проблем.
 Успех и търпение от мен  Hug

# 513
  • Bristol
Безкофеиново капучино и  бисквити,  след седмица ваканция на децата  :Lil:

яхнала метлата, нали ти беше ходила в @Престол? Отскочихме с приятел и неговата щерка там. Е, няма второ такова място! Не ни стигна времето да направим всички опити с таткото, загубихме двете девойки и въобще забравихме, че децата трябва да се хранят  :о: Добре, че те ни намериха мрънкайки, че коремчетата им стържели от глад. Сега планираме второ посещение, но този път ще взема и сина и мъжа. Не знам момичетата какво разбраха, но определено много се забавляваха! А днес сутринта гледайки дъждовните облаците моята "откри" Млечния път  :е:

Adi11, червените книжки са като нашите здравни картони в България.
За ваканцията, ако детето е училищна възраст хулител клубове, към спортните центрове сякаш са  или като посвикнеш и се огледаш, много е популярно родителите да се редуват с гледането. Ти гледаш един ден няколко деца, следващите дни другите родители ги поемат. Е, някой път може да се случи ти да гледаш, а другите да не предложат, но с времето ще се ориентираш  Grinning
За малкото,  работи и през лятото, но тези 15 безплатни часа на седмица, които ти се полагат, важат само за периода, когато и учениците са на училище. По време на ваканция ти си ги плащаш.

По вода да им върви на децата започващи училище за първи път в Англия утре и по-малко притеснения на майките им!

# 514
Момичета имам едно питане, ако знаете - може ли с куриер от Бг да ми пратят 3-4 стека цигари?

# 515
Благодаря ви момичета,за подкрепата и куража. Определено ече съм по -спокойна.

# 516
Момичета имам едно питане, ако знаете - може ли с куриер от Бг да ми пратят 3-4 стека цигари?
куриерите не приемат тютюн, цигари и алкохол.

# 517
future 74 ,аз пращам по пощата по 3 кутии ,това е позволеното количество .Ако има кой да ти праща всеки ден Доставката е около 2-3 лв /пакет.

Момичета днес ми се обадиха от училището ,да заведа утре детето и документите и няма да ви казвам ,как се ядосаха като им отговорих ,че в петък ще бъдем в Лондон.Моля ви кажете ми на някой детето наистина  започвал ли училище през юни ,като нас .
Каза ми ,след като януари е навършил 5 ,значи сега ще е ресепшън клас.в понеделник да ай се обадя за апоинтмънт ,не можела от сега да ми даде час за  среща след като не сме там .

# 518
Adi, моите синове пристигнаха миналата седмица и от днес са вече на училище. Тук децата започẁат по всяко едно време на годината - това е коментирано на няколко пъти в темата. Не се притеснявай толкова.

# 519
С училища не мога да помогна, с доставка на цигари също.

Но мога да се намрънкам ... отново!

В болницата не мина както очаквах - не сме освободени от грижите им + мен отново ме вписаха като пациент. То целия ни Петък беше бъркотия. Момчето, което трябваше да ни кара работи нощем и са го задържали на работа, но въпреки това почти успяхме да стигнем на време ... малкия беше заспал в колата и в един момент почна да реве на сън, да се мърда нещо и като скочи в един момент, като почна да повръща (като се има предвид, че отказа да закусва и пи само мляко и сокче). Ние на главен път, няма къде да се отбие, а и сме на 4 мили от болницата и имаме 5/6 минути до часа на малкия. Както и да е, намерихме къде да спрем, малкия спря да повръща, поуспокои се. Но той целия мръсен, и аз оповръщана цялата - та завършихме аз по потник, а той в пуловера на баща си. 40 минути по-късно, но ни приеха без проблем - на малкия му изписаха Кело-Кот и още едно посещение след 6 месеца. Аха да си тръгнем лекаря мерна и моя белег на лакътя и ме пита и мен ли днес щели да ме преглеждат  newsm78 обясних му, че мен още Декември/Януари ми казаха колегите му, че нямало нужда да ме виждат повече, но уви той не се съгласи с тяхното решение и ме метна и мен на преглед + сега чакам писмо с нова дата, кога да се върна за по-обстоен преглед. И аз съм на Кело-Кот + pressure band за лакътя, а и за разлика от предния лекар този освен на малкия, забрани и на мен поне 1/2 години да си излагам изгорените участъци на слънце, което си е без къси ръкави и за 2ма ни и само дълги панталони/поли/клинове Sad
И един кретен с ван щеше да се блъсне отгоре ни на отиване, че бяхме на един тесен път и на един завой, въпросният изскочи пред нас, засилен и карайки по средата на 2те ленти и хубаво, че ни е адекватен шофьора успя да ни поизкара от пътя и нищо не се случи ... катастрофирали сме с кола преди в БГ и набързо си припомних момента, в който знаеш, че насрещния, ще се нацепи във вас и вие нищо не можете да направите  #Crazy

Под щастлива звезда сме попаднали тази и предната година  #Cussing out

Иначе времето е просто супер - пак гоних шатри и детски къщички из градината. С малкия почти не сме излизали и той съответно полудя направо и само бели върши. Ходихме до софт плей центънтъра, но то като никой друг път имаше опашка чак отвън - влязохме, но сложили лимит от 2 часа на ден да седиш, а в нашия случай като ще е за 2 часа + чакане на опашка и като се има предвид, че сменям 2 автобуса (около час) до там + блъсканицата вътре и малкия да не може да се вреди никъде да си играе без някой да е отгоре му, или той да е отгоре някого - та с 2 думи, няма смисъл. Групичките ни временно затворени (ремонти някакви)  #Crazy #Crazy #Crazy
луднах за няма и седмица Simple Smile

Поне учението ми върви - минах още един Модул и получих 13ти безплатен бонус Модул (за добри постижения до сега) и ако го мина ще получа сертификат за Квалифициран Food Photographer  newsm10

Simple Smile приключвам с оплакването Simple Smile пожелавам ви прекрасна седмица на всички Simple Smile и успех на всички малки ученици Simple Smile

# 520
  • UK
пък аз да ви кажа, тука един китайски го затвориха,защото някакъв човек налапал чип,от тия дето ги слагат на домашните любимци,а по радиото казаха,че зачестили натравянията с фалшив алкохол..

# 521
  • UK
пък аз да ви кажа, тука един китайски го затвориха,защото някакъв човек налапал чип,от тия дето ги слагат на домашните любимци,а по радиото казаха,че зачестили натравянията с фалшив алкохол..

Shocked Кучешко в сладко-кисел сос...
 Честито на новодомците, Ana My радвам се, че вашата одисея приключи.
 ev:) ти какво си се притеснила за белезите, то слънце няма да има това лято, така че проблемът ти е решен  Grinning Майтапът на страна, на вас наистина ви се случват най-невероятните неща Simple Smile
 Късмет на всички започващи у-ще, Golden гледах снимките във фейса, много са представителни твоите ученици Simple Smile
 Аз съм се засилила да кандидатствам за нова работа, доста високо се целя, ама ако не пробвам, как ще знам дали ще стане. Така че стиснете по един палец  Mr. Green
 И последно обръщение, към Nana cool : шапка ти свалям как се аранжираш, страхотен вкус за дрехи и изобщо за съчетаване. Честито и за сертификата Simple Smile

# 522
  Здравейте и от мен. Ние сме добре, горе долу нищо ново при нас. Сега съм на вълна градина, че нещо не остана време за нея покрай всичко останало, само цветя и саксии са ми в главата  Grinning Някой ако може да ми препоръча цвете, което цъфти много и на гъсто в бяло и червено. Искам да си направя саксия с БГ знамето  Simple Smile Гледам тука по комшиите един ситни бели и червени цветенца, но не мога да ги видя в градинския ни център, ще ходя тия дни до един друг да потърся.
  Да похваля комишиите, почнаха да ни говорят едните. Като се нанесохме ни подминаваха и като кажех добро утро ми лупваха вратата-кухненските ни врати се една срещу друга. Но явно осъзнаха, че не сме нинджи  Crazy , та сега всеки ден си говорим за времето  Whistling Другите говорят само с мъжа ми, мен не ме поздравяват, само ако съм с малката си говорим  Rolling Eyes
  Свидничка стискам палци  Simple Smile
  Ев не ви е скучно  Crazy Оправяйте се  Hug
  Успех на всички ученици  Simple Smile

# 523
Свидничке, очаквам сега поне 10 френд рекуеста на фейса, като ми направи такава реклама.  Laughing  Hug Благодаря! Взех си сертификата днес макар, че го изкарах преди няколко седмици. Лошото сега е, че не мога да се оправдавам че съм все още трейни, като се омотая с някой клиент.  Crazy Имаш стиснати палци от мен  за работата. Напоследък и аз се целя на високо, докато през това време гледам да изкарвам допълнителни курсове, квалификации и всичко което може да помагне в намирането на работа която да обичам и носи прилични доходи. Все още обмислям дали ми се записва фул тайм в колежа от септември.  Rolling Eyes И от толкова учене и претенции днес ми предложиха работа. В магазин за...сутиени.  Mr. Green Само в събота де, но ми е екстра за момента. Ще ми остава време за всичко друго което в момента ми е приоритет и ще изкарвам за по някоя редюсната рокля.  Whistling

Ев,  Hug и честито за модулите!

И както сладко си пиша от стаята на Габриел се чува :Туп... Ааа... Мамииииии... Изкъртил корниза  ooooh! Сега ще спи на светло.  Crossing Arms

# 524
Здрасти, банда  Flutter

Ние се завърнахме от България. Много приятни срещи, отядох си на череши,
а аланглето полудя по...кифли с мармалад  Crazy
Но ми трябва още една седмица ваканция, да си почина от току-що свършилата.

Miss Fine,
Съседите на една приятелка си бяха окачили чесън, след като се преместиха до тях  Laughing

svidni4ka, успех!

nana_cool, какво искаше да записваш в колежа?
Ако не е фуул тайм, каква е алтернативата?

От една седмица съм болна. Не чувам, не мога да говоря, ще е веселба в училище...

Хубава седмица.

Общи условия

Активация на акаунт