Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 846
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
  • UK
егн имат и бг акт за раждане,издаден въз основа на английския
като цъкне в компютъра и вижда егн-то и вика ахааа декларацияяяя; не знам само защо за паспорт никой не е питал досега, като направо съм си за глоба, че не съм и изкарала.....

# 541
  • London
Стана ми любопитно...могат ли да имат децата българско гражданство ако нямат паспорти? Как се доказва въпросното гражданство в този случай?
Ами ние с английските актове за раждане отидохме в общината и понеже сме БГ граждани родителите поискахме ЕГН и български актове. Вече много съжалявам за което, защото безкрайно си усложнихме живота.
По принцип децата са родени в ЮК и имат британски паспорти и гражданство. Не ми е идвало и на акъла че трябва да им вадя БГ паспорти. Не ми и трябват. Разбирам че е задължително да показваш паспорта на границата, но това не е ли за тези които ги имат. Ние никога не сме си вадили такива.
Честно така ми писна от Бг бюрокрация че ми идва да отида и да се откажа от гражданство за цялото семейство.
Маймунка, моля те дай ми линк на кого трябва да се обадя за пояснение. Нямам си на представа, а Варненското летище са пълни профани. Tired

# 542
  • London
егн имат и бг акт за раждане,издаден въз основа на английския
като цъкне в компютъра и вижда егн-то и вика ахааа декларацияяяя; не знам само защо за паспорт никой не е питал досега, като направо съм си за глоба, че не съм и изкарала.....
Ами ако представя само английския акт за раждане и паспорти на границата? Имам безсрочни декларации...

# 543
  • UK
nsgp@mvr.bg
тел.: 987 52 51

ами ще те пуснат щом имаш декларация

единственото предимство на егн-то навремето беше,че нямаше ограничения в престоя в БГ  Grinning
аз се наложи да изкарам по бързата процедура,защото не знаех за ограничението (примерно 30 дни,не помня вече).Обаче мъж ми си беше заминал и нямах неговото съгласие, което май се изискваше. В крайна сметка издадоха акт за раждане и вписаха името на бащата в него. След няколко години купувахме в бг жилище и нотариуската каза,че като ни проучвала установила,че бащата на детето се води официално неизвестен  Laughing (явно,защото не е дал съгласие за егн-то).
Така,че не виждам въобще за какви декларации го търсят, но си нося всичко и паспорт ще и изкарам,само да не го мисля и това.

# 544
  • London
Боже трагедията в БГ е пълна. На мен пък ми казаха че понеже бащата е вписан в Англ акт за раждане не е необходимо да присъства изобщо.
А БГ актове изкарахме, защото като пристигнахме на втория ден постъпих с малкия в болница по спешност. Първо не искаха да ни приемат защото малкия бил чужд гражданин. После не ми вярваха че ЮК е в Европейския Съюз и трябва поне да ни признаят Европейската Здравна Карта на детето.
Направо не ми се говори. Един път да се върнем обратно мисля да изключа БГ като туристическа дестинация за много дълго време.
Маймунка мерси за тел. Ще звъня утре че не ми се ще да се разправям на границата. Ние имаме още време. Ще летим на 9 Август.

# 545
Толумби, ако решите все пак да дойдете, я на сватбено пътешествие, я по друга причина, гледай прогнозата за времето в Исландия.  Whistling Обикновено има два дена с хубаво време, но рядко един след друг.  Mr. Green Днес бях с пухенката.  Tired Ходихме в едното училище да образоваме децата ( year 5) на тема money & debt. Аз по-скоро бях за цвят там, тъй като не ми е съвсем в компетенцията и си имаме мани (абе много ми е тъпо като пиша анг. произношения на бг.  Crazy) адвайзърка. Обаче попълваха на края едни евалюейшън въпросчета и много писаха, че искат допълнителна информация за бенефити и продължаване на образованието след това. Смятам да обсъдя с шефа другата седмица и евентуално да организираме и такива лекции, където мога да се включа по-адекватно.  Sunglasses

маймунка и бийн, хубава тема сте подхванали. Напомнихте ми за пореден път, защо се инатя да извадя ЕГН на Габриел. Не му се губи гражданството, ако реши че много го иска някой ден или ние решим да се прибираме, ще го правим тогава. За сега не смятам да си създавам излишни главоболия.  Wink

За комшиите не мога да се оплача, но искрено се изумих на историята с чесъна.  Shocked ooooh! Моите са хубави хора, по цялата дължина на улицата. Говорим си, поздравяваме се, няма изкуствени усмивки и т.н. Дори с тая отгоре (въпреки, че е клиничен случаи и съм се оплаквала тук от безпирните партита) сме в прилични отношения.  Не съм чула лош коментар по наш адрес, напротив скоро разбрах от приятелка, която започна работа и е колежка на едната комшийка, че се е изказала много хубаво за мен и била впечатлена колко възпитан е Габриел.  Flutter

# 546
Благодаря момичета Simple Smile

Аз съм с въпросче newsm78 (само не ми се смейте на въпросчето) Вчера кандидатствах по обява за продавача в магазин. Днес ме поканиха за интервю в Понеделник, но са ми пратили линк за сайт за кредитна проверка - защото за позицията се изисквало cash handling и искали да ми видят credit score-a. Ама мен ми се струва нещо странно: работата с пари си е работа с пари, но какво ги бърка мен какъв ми е кредит скора?!?!  newsm78
Вече на няколко пъти си пращам CV-то на обяви и ми се отговаря, че съм одобрена за работата, искат да ме видят за интервю и накрая хайде да пратите по юкаш или нещо си такова 40/50 паунда за CRB проверка. Та съм малко скептична и към това. Не ми искат пари тука, но пак ми е странно - все са ми отговаряли, но един не го е интересувало точно това.
Това е емайла от въпросното място:

Hi,

Thanks for responding to the ad we posted for retail assistants. So, a
bit about the position: We're at broad street in the RG1 postcode and
we're looking for people to do both full and part-time work. You'll be
doing your usual retail work - so serving customers, putting out
stock, working in the stockroom and so on.

We're interested in you coming in for a chat and maybe doing a paid
trial shift. If it's not a problem I'd like you to come in for a chat
on monday. You'll need to bring a printed copy of your CV and a
printed copy of an up to date credit report as you'll be handling
money. If you don't have an up to date report you can get one without
paying anything here: www.ukjobtips.com/getyourreport

We can only take you on if the number on your report is above 540,
although this isn't usually an issue unless you've ever been bankrupt.
We've had a fair few people contacting us about the position so email
me back ASAP to confirm it's above 540 so you're considered ahead of
other applicants. Make sure you include your best contact number and
I'll get in touch with you over the next few days to discuss your
availability for coming in, shifts, etc.

Cheers,

Jack

Много ще съм ви благодарна Simple Smile   bouquet

# 547
  • Манчестър
Благодаря момичета Simple Smile

Аз съм с въпросче newsm78 (само не ми се смейте на въпросчето) Вчера кандидатствах по обява за продавача в магазин. Днес ме поканиха за интервю в Понеделник, но са ми пратили линк за сайт за кредитна проверка - защото за позицията се изисквало cash handling и искали да ми видят credit score-a. Ама мен ми се струва нещо странно: работата с пари си е работа с пари, но какво ги бърка мен какъв ми е кредит скора?!?!  newsm78
Вече на няколко пъти си пращам CV-то на обяви и ми се отговаря, че съм одобрена за работата, искат да ме видят за интервю и накрая хайде да пратите по юкаш или нещо си такова 40/50 паунда за CRB проверка. Та съм малко скептична и към това. Не ми искат пари тука, но пак ми е странно - все са ми отговаряли, но един не го е интересувало точно това.
Това е емайла от въпросното място:

Hi,

Thanks for responding to the ad we posted for retail assistants. So, a
bit about the position: We're at broad street in the RG1 postcode and
we're looking for people to do both full and part-time work. You'll be
doing your usual retail work - so serving customers, putting out
stock, working in the stockroom and so on.

We're interested in you coming in for a chat and maybe doing a paid
trial shift. If it's not a problem I'd like you to come in for a chat
on monday. You'll need to bring a printed copy of your CV and a
printed copy of an up to date credit report as you'll be handling
money. If you don't have an up to date report you can get one without
paying anything here: www.ukjobtips.com/getyourreport

We can only take you on if the number on your report is above 540,
although this isn't usually an issue unless you've ever been bankrupt.
We've had a fair few people contacting us about the position so email
me back ASAP to confirm it's above 540 so you're considered ahead of
other applicants. Make sure you include your best contact number and
I'll get in touch with you over the next few days to discuss your
availability for coming in, shifts, etc.

Cheers,

Jack

Много ще съм ви благодарна Simple Smile   bouquet

Нещо малко тъпичко е написано.....по принцип има позиции за които се изисква кредит чек, но със сигурност позиция в retail не е такава. Освен това процента на cash трансакции е много малък , тъи като хората плащат с карти.

После за какво ще искат копие от СВ като се предполага,че вече са го видели.....

# 548
Ев, не съм сигурна какво точно те притеснява, но работодателя има право да поиска кредит рейтинг, особено когато се работи с пари. Пуснатият линк, обаче не се наемам да коментирам.  Rolling Eyes

Скрит текст:
Employers may obtain information about their workers from third parties, such as information from credit reference agencies or from the electoral roll. This also applies to information held by employers in a non-employment capacity, such as when a bank monitors the bank accounts of its workers. Where an employer wishes to obtain information about a worker's criminal convictions, a disclosure must be obtained through the Criminal Records Bureau.

За криминал рекорда вече ми се струва безумно да изпращаш пари на добра воля.  Crazy Ако искат такъв и не желаят да поемат разходите, по-добре си извади един сама и пращай копия, а на интервюта носи оригинала с теб. Освен това виж какво пише в системата за информация на бюрото:

A potential employer can ask for a Disclosure only when a job applicant has been offered a job.
Скрит текст:
Time can be lost when a job has been offered because the applicant may take time to collect all the necessary identification and then the employer has to check it. To save time, a job applicant could take relevant identification documentation to the job interview, asking the potential employer to check it then, rather than wait for the job to be offered.
[/i]
Както и да е. Ако решиш все пак да си извадиш има такси.

Скрит текст:
There is a fee to apply for a Standard Disclosure and a fee for an Enhanced Disclosure. A potential employer may agree to pay this fee but otherwise, the job applicant must pay it. In each case, an additional fee is payable for an ISA Adult First Check. The following table shows the current fees.
Fee   From 6.04.11
Fee for Standard disclosure   £26.00
Fee for Enhanced disclosure   £44.00
ISA Adult First check   £6.00
Ето и линк със стъпки как да аплайваш: http://www.direct.gov.uk/en/Employment/Startinganewjob/DG_195811

Валидност на криминалният рекорд:

Скрит текст:
here is no rule about how long a Disclosure is valid. An employer generally has the discretion whether or not to accept a Disclosure and obviously the older a Disclosure is, the less likely an employer is to accept it.

The general rule is that a Disclosure issued for one job can be used for another. There are, however, exceptions to this general rule. One example is where a Disclosure is applied for because a check of the Protection of Children Act list is required. These checks have to be carried out for every job. Someone who moves frequently between this type of job should consider joining an agency which removes the need for new checks for each job. Annual checks are made of these agency staff.

Hug

Дам и аз като Аве намерих писмото за леко лаишки написано.  Rolling Eyes Но, пък знам ли вече

# 549
Ave, Nana благодаря и на 2те за бързите отговори   bouquet

И на мен ми се струва малко несериозно писмото, но то къде по-интересни, и простовати, та и неграмотни съм получавала, че думи нямам. CV-то, Аve, даже и не ми направи впечатление, че искат да им го нося. Е пример от днес - вчера кандидатствах по друга обява, за която също ми се обадиха за интервю, пратила съм CV и cover letter и въпреки това ме накараха да си преразкажа работния опит по телефона и ме помолиха когато отида на интервюто да си нося CV, копие от разрешително за работа и т.н. За кредит чека ми се стори странно, защото за толкова години тук и толкова кандидатствания за работа нито веднъж не са ми искали (нито на мен, нито на мъжа ми, а той като тръгне да търси работа 100% повече покани за интервюта получава от мен и с пари е работил и т.н. и просто не са ни искали). А и не съм чувала от познати, търсещи работа да са им искали и освен при наемането на къща и в банката другаде не са се интересували от това ... та да за това ми се стори странно. Но както и да е.
Отговорих им на тези, кредит скора ми е почти двойно на исканите 540 (ние си оглеждаме ипотеки, та покрай това съм си принтирала и моя и на мъжо кредит скор), та ще разказвам ако се обадят за какво иде реч.

CRB не съм си изкарвала, за сега не ми трябва. А такива дето ми искат пари за такова нещо ги игнорирам.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 09:12 от ev:)

# 550
  • London
Ev, това е скам на 100%. Обикновеко ЦРБ си го плаща работодателя и то го прави след интервюто ако те е удобрил. Peace Нали се сещаш ако пратят на 20 кандидата искане за пари предварително каква сумичка им се събира.
От къде ги гледаш тези подозрителни обяви? Гледай си в Джоб Център или вестници.
Успех.

# 551
Ev, това е скам на 100%. Обикновеко ЦРБ си го плаща работодателя и то го прави след интервюто ако те е удобрил. Peace Нали се сещаш ако пратят на 20 кандидата искане за пари предварително каква сумичка им се събира.
От къде ги гледаш тези подозрителни обяви? Гледай си в Джоб Център или вестници.
Успех.

Bean, знам, че са скам. Кофтито е, че точно от Джоб Центъра попаднах на 2 такива обяви (едната за рецепция в хотел и другата беше за чейндж бюро). И още 1/2 такива ама там ги гледах в гъмтри.
Вестник с обяви не съм си купувала от месеци. Предимно търся в джоб центъра и ако видя някъде по магазините да имат обява, влизам и давам CV.
Както и да е Simple Smile ставам аз, че ме чака път до Slough. А трябва и да гледам бързо да свърша, че бебо остава с мъжо, а той пък е на работа от обяд Simple Smile лудница.
Лек ви ден за сега и много благодаря за помощта  newsm51

# 552
  • UK
Ев:) ако почваш в Слау се обади по-натам  Grinning аз повечето време пътувам сега,но тук живея. Претапицираха ни Коста кафето, може да го изпробваме  Laughing

# 553
  • Нотингам/Пловдив
Ох момичета и аз съм на интервю за работа днес. На мен си ми искат обикновенните неща, апликационна форма попълнена за не знам кой път вече,паспорта, синята карта и НИН номера,само искат и една снимка паспортен формат дето до сега не са ми искали. Стискайте палци  Praynig Hug

# 554
Ев и Маймунка, и аз съм близо до Слау, момичета. Ако искате и намерим време, някой път може да се видим всички!

Ев, и на мен много несериозно ми звучи този отговор. Свидетелство за съдимост ми направиха от работата, след спечелено вече интервю, проверени референти и официална покана за назначаване на работа (подлежаща на преразглеждане, ако има проблеми със свидетелството за съдимост). Стискам ти палци да си намериш нещо хубаво!

Соско, успех и на теб на интервюто!

Един въпрос за торти, питах в готварския, но и тук да попитам: как се наричат на английски език тези телчета, на които може да се прикрепят захарни звездички, цветенца и после се забождат в торатата където пожелаеш? Някой знае ли?

Общи условия

Активация на акаунт