Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 801
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте   bouquet

Първо искам с голяяяямо закъснение да благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат миналата година, ако въобще някой си спомня  Laughing
Разбрах, че една бременност е голямо емоционално не само физическо изпитание.
Може би на някого съм се сторила с леки психични отклонения, мрънкаща и психясала и честно казано така си и беше  LaughingТези хормони....макар, че при мен хормоните са определящи, заради приятеля ми Хашимото, който си дундуркам в мен от 15тина годинки, че и повече  Mr. Green

Вече съм значително по - спокойна, за щастие на обкръжаващите ме  Mr. Green

Отново съм в УК и вече не ми изглежда така безнадеждно, както миналата година. Даже мога да кажа, че започна да ми харесва. Само ми е малко скучно по цял ден с детето, но и това може да се промени, просто трябва време.
Този път съм доволна от здравното обслужване. Явно зависи от района, поликлиниката и хората, които работят там, не знам точно. На новото място веднага ни дадоха червена книга за детето, направиха нужните ваксини, обясниха ни всичко и тъ нъ.
Днес исках да си направя апойнтмънт, защото ми се поду врата, по - точно лимфен възел и ме боли, но ми казаха, че за днес вече не правели, късно било. Нищо - утре. Невероятно, но не се изнервих, защото вече знам, че не става така бързо.
Живеем в по - спокоен квартал.
Днес ходих до местната библиотека, да си направя карта. Сега чакам да ми я пратят и ще мога да чета поне. Обичам библиотеките. Внасят спокойствие в душата ми, едно такова настроение ме обзема само като вляза вътре... Crazy
Също така се интересувам и от работа за доброволци, за да си упражнявам езика и да срещна нови хора, засега не съм си намерила такава, но се надявам.
Утре ще посетя детска градина, която съм харесала за по нататък за малката.

Общо взето настройвам се, все още.

Знам, че тук има много българи. Познавам някои от тях, но рядко се виждаме. Хората все пак ходят на работа, а и може да не ме харесват, знам ли  Laughing Както и да е.

Започнах да харесвам града. Засега все още почти не го познавам, но от това което съм видяла, има прекрасни места. Лошото е, че нямам книжка и трябва да джъдкам пеш или с ГТ. Аз предпочитам пеш, но с бебешока е по - сложно.

Пожелавам на всички новодошли като мен да имат най-вече търпение и положителна настройка.
 Hug

# 571
 Hug мноооого ви благодаря за стисканите палци.

Cocko, поне не са ти казали ''тя тази позиция вече е заета''

хаха Отивам аз днес в Слау, намирам агенцията, намирам госпожата, с която говорих вчера. Кани ме в офиса си, сядам, усмихва ми се и почва точно с това ''позицията, за която кандидатствахте и ви се обадих вчера е вече заета'' (обявата беше пусната вторник вечер, аз им писах същата вечер и в сряда на обяд ми се обадиха за интервю). Въпросната позиция е рецеприонист в хотел. Седя аз и я гледам, и я питам защо не ми звънна да ми каже, да не отивам (все пак от нас в Рединг до офиса им в Слау е час и половина (пеша + автобус + влак) в едната посока). ''Понеже имаме и други позиции, които можем да ви предложим''. Добре, тука вече слушам. "Наш клиент търси камериерки за хотел в Рединг, ако искате може да се пробвате?!?!''. ОК, така или иначе вече бях там, реших да си попълня документите и да видим какво ще стане. А и в крайна сметка след такова дълго търсене са малко нещата, който не бих се съгласила да работя - законно ли е, плаща ли се добре, значи става. Взе ми личната и синята карти за да ги копира. Отиде в съседния офис и се върна да ме пита за паспорт. Аз паспорт откакто ми изтече 2009 не съм си изкарвала нов. Седя гледа ме, пули се и отиде да си говори с колежката. Връща се, сяда, поглежда ме едно подозрително-осъдително и ме пита как така съм си изкарала синя карта без паспорт - той бил задължителен за изкарването на този документ. Обясних й, че от времето когато имаше визи никой и за нищо не ми е искал паспорт. Стана, взе ми синята карта, изчезна за 15-20 минути и като се върна ми каза, че били звънели не знам си къде и им били потвърдили, че настина на лицето Евгения Минчева имало издадена синя карта. Само запази спокойствие си викам, скоро ще свърши. След 30тина минути попълване на онлайн формуляр, после 15тина да минем през hard копията на документите, малко induction, health and safety лекция и да ми цъкнат неколко снимки за картата, която ще ми издадат като доказателство, че съм регистрирана към тяхната агенция = до тук станаха около 2 часа изкарани там. Та даже успяхме да обсъдим деца, фитнес, мъже, Полша и т.н. (дамата беше полякиня). Стига се до момента да ми каже за къде точно търсят камериерки в Рединг и тя най-спокойно ми казва, че в момента и тези им позиции всичките били запълнени, но да не съм се притеснявала понеже на всеки 2/3 дни в хотелите се нуждаели от нови хора и когато излезело нещо щели да ми се обадят. Но като цяло щяло да е фул тайм и пърманент.

Даммм, мноого обичам такъв развой на интервюта за работа, но подобна глупост ми се е случвала само в БГ до сега.

Въпросния от вчера с ритейла, така и не ми отговори като му писах, че имам вече кредит скор рапорт и няма нужда да се регистрирам в посочения от него сайт,който уж безплатен, но като тръгнеш да го разглеждаш ти излизат едни 20 паунда мембършип фии Simple Smile
Поне от цялата работа научих нещо ново, а именно, че могат да ми искат и кредит чек Simple Smile .

Днес ми е нещо крив ден ( Joy нищо ново на хоризонта), но то е по скоро от емоционално-сантиментална гледна точка: мои много добри дружки, който се изместиха още 2004 в USA, днес си летят за БГ за 6 седмици, а аз чак Октомври ще се прибирам (ако не ни мине котка път) и честно много ме е яд ама много Sad мислех ако сменят самолети в Лондон, поне на летището да отида, но уви ще сменят в Амстердам Sad

Но пък от друга страна на 23ти (което е и 77мия рожден ден на едното ми бабче) ще се срещна с една много мила английска двойка, с която се запознах докато бях Au Pair (т.е. аз си търсих ново приемно семейство, те някой да гледа баща им, но така и не почнах при тях). Та от 2005 поддържаме връзка, те имат къща в БГ, близо до Добрич и нашите им я наглеждат от време на време. Та не знам как се получи, но за 7 години вече, 1 път не успяхме да се видим и сега съм много щастлива, че най-накрая ще се случи.

Аз стигнах до извода, че не знам как да се побера само в 2 реда писане Simple Smile дано не ви ставам омална Simple Smile

За среща съм с 2 ръце, който има желание да пише на лични и да организираме нещичко Simple Smile

Толумбке, и мен ме разсмя с това ако. Имам много (поне за мен) смешен спомен от първите акота на Криско  Joy първата седмица още, аз съм заспала, малкия и тате му се гледат и на тате му се наложило да смени ако, но то било черно и моя милия мъж (понеже и 1 от книгите за бебета дето го тормозех да чете не беше погледнал) се стресирал и звъннал на 999 да викал линейка, че бебето не било добре  Joy Joy Joy боже боже колко сме се смели с майка ми тогава  Joy Joy Joy exx спомени спомени Simple Smile

Да звема аз да приключвам за днес, че иначе сама ще свърша темата Simple Smile

Лека вечер Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 00:43 от ev:)

# 572
  • UK
не помня дали писах,че ми казаха онзи ден,че без синя карта може да не взема виза за Русия  Laughing
това ИЛР вече нищо не важи,нищо че е в паспорта  Laughing

# 573
  • ENGLAND
Поразвеселихте ме тая вечер с тия кандидатствания за работа. Преди време една госпожа след като ми копира цялата папка с дипломи, сертификати, карти, включително и английския паспорт на следващия ден ми се обажда да ме пита имам ли разрешително за работа. Аз пък я попитах дали тя има (беше си бяла натурална англичанка), запецна и тогава пак я питам английските граждани имат ли нужда от разрешително за работа, накрая загря.
А за бройката кандидати все казват, ама след интервюто или ако не си в шорт листа. Тук за  едно място за начален учител нормално кандидатстват 50-60 човека. Наскоро кандидатствах за тичинг асистант ( не искам да съм учител) за 3 места кандидатстваха 132 човека.  Та колкото по-високо се целиш, толкова повече са кандидатите.

# 574
  • UK
 Логиката не е ли обратна? Колкото по-висока е една позиция, толкова по-малко хора са квалифицирани да я вършат. Например за позиция на кардиохирург надали ще има 1000 кандидати.
 На сегашната ми длъжност в UK работят около 200 вет. лекари. Дори и половината да кандидатстват за 31 места обявени, това са около 3-ма души за едно място. Там е работата, че за новата позиция биха имали нужния опит и квалификация само вет. лекари, които работят сегашната ми работа, а не общо вет. лекари от всички области. НО да кажем, че и някакви странични от бранша решат да кандидатстват, пак няма да са повече от 5-ма за едно място. Друг е въпроса, че ако тезо други 4-ма, с които се конкурирам може всичките да са по-добри от мен  Mr. Green

# 575
  • Лондон
ev:) камериерка е много кофти работа-тежък физически труд  и ниско платен-затова хотелите постоянно търсят защото много хора не издържат на такава работа.Това го казвам от личен опит-работила съм го преди много години за няколко месеца.Пак зависи колко ти е необходимо да почнеш работа де.

# 576
аз съм решила наесен да си търся работа, но като ви чета и почвам да се притеснявам. хем не търся нещо кой знае какво Tired

# 577
ev:) камериерка е много кофти работа-тежък физически труд  и ниско платен-затова хотелите постоянно търсят защото много хора не издържат на такава работа.Това го казвам от личен опит-работила съм го преди много години за няколко месеца.Пак зависи колко ти е необходимо да почнеш работа де.

Бенинна, едната съквартирантка работи като камериерка от около 9 месеца и я слушам  постоянно и я виждам де, и знам, че не е лесно.
По принцип не ми е толкова належащо веднага да почна работа, но търся от толкова време, че вече ми писна.
Както и да е, каквото стане стане Simple Smile не ми се седи в къщи.

# 578
  • Лондон
 Simple SmileЯсно.То не е лошо и да опиташ де.Пък и не се знае-може да попаднеш на място което да ти хареса.
Късмет  и на тебе и на всички които търсят работа!

# 579
Аз съм на олимпийска вълна сега видях в сайта, че са пуснали билета за някои спортове на принципа, който превари той завари. Ние ще ходим на волейбол на предварителните групи дано да се падне да гледаме България. А девойки от Съри велосипедните ще минават през нашия район и може да се гледат без билети.
 Толумба, освен за сватбата имаш ли и за друго да се похвалиш  Simple Smile ?

# 580
  • ENGLAND
Логиката не е ли обратна?

Логика и англичанин са две несъвместими думи. Laughing Казано от мен е на база наблюдения и опит.

# 581
  • UK
аз също искам да си взема билети за волейбола,но упорито чакам да кажат кой кога ще играе. накрая ще си ги гледам пред тв-то.

# 582

Толумба, освен за сватбата имаш ли и за друго да се похвалиш  Simple Smile ?

Аз винаги имам с какво да се похваля  Laughing
Ето, вече си влизам в дрехите 8 размер. Свободно. Кеф.
Ама знам, че питаш за бебе. Препланувано за след сватбата.
Не си мислете лошо за мен, но самата мисъл да съм бременна изобщо не ми се нрави.
Да е само на мен, бих си осиновила, но аланглето иска да пробваме за свое и второто да осиновим.
Като мине сватбата октомври, вече няма отлагания и оправдания, ще се понапънем  Blush

Черноглав Врабчов кОмар ,

Добре завърнала се.

ev:) ,

Ако знаеш, колко агенцийкии само развиват дейност под формата на регистрации и
телефонни обаждания да те видят как я караш... Малко са наистина сериозните агенции.

# 583
Zlatnata tolumba, благодаря   bouquet

# 584
Bony Fish, Ние също имаме билети за волейбола и ще съм много щастлива, ако гледаме България.  Praynig Някой има ли представа кога ще обявят кой кога ще играе? Нещо май пак има неразбирателство в отбора и ръководството. Дано това не им провали представянето.

Общи условия

Активация на акаунт