Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 794
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Днес големият ми син донесе грамота Star of the week - for being polite and trying so hard. Миличкият беше много горд.Каза,че се е старал заради мен - да ме зарадва.

# 586
Golden, браво на детето. Това са хубави моменти. Все така да се представят и двамата.

# 587

Аз винаги имам с какво да се похваля  Laughing
Ето, вече си влизам в дрехите 8 размер. Свободно. Кеф.

Ей сега вече извадих катинара и от утре заключвам хладилника  Whistling
Благодаря ти, действаш ми стимулиращо

Днес големият ми син донесе грамота Star of the week - for being polite and trying so hard. Миличкият беше много горд.Каза,че се е старал заради мен - да ме зарадва.

Браво на детето, дано все така да му върви на грамоти и отличия.

Ние сме се заели да си търсим почивка на море с мъжо, за юли  Crazy Голям купон е.Това, което аз харесам, той не го харесва.Да видим.Да не стане всеки сам да си ходи накрая  hahaha

# 588
Браво на детето, Golden Simple Smile само така да те радва.

# 589
  • Манчестър
Логиката не е ли обратна?

Логика и англичанин са две несъвместими думи. Laughing Казано от мен е на база наблюдения и опит.

Абсолютно съм съгласна.

# 590
Най-ниската ни позиция в училище е Support worker-не се изисква квалификация, заливат ни с молби постоянно.
Следва Teaching assistant, за която се изисква квалификация, получена за година-две. Година.
Молбите са доста, но по-малко на брой, в сравнение със Support worker кандидатите
После е Teacher, за който трябва 4 години университет + една за учителската квалификация. Можело и за 3.
Колко са хората, в сравнение с горните, които могат да си позволят времето и средствата.
Учителската квалификация, без да е финансирана от държавата, е към £9000 в момента.

Финансовият офис на аланглето.
Обикновен кредит контрол-кандидатстват стотици, вземат и без А levels.
За средни мениджъри вече се изисква и ААТ. За по-високите и години стаж.

Инфо от приятелка, която е риктрутър в една от най-големите агенции за работа в УК.
За по-ниските позиции, кандидатстват повече хора. Въпросът ми я учуди.

Логичните изводи си направете сами. Българи сме все пак  Wink

Последна редакция: нд, 17 юни 2012, 00:05 от zlatnata tolumba

# 591
  • ENGLAND
http://courses.wlv.ac.uk/coursesearch.asp?keyword=&subjectar … vel=undergraduate
Линка показва колко се учи за учител, максимума е 3 години и включва плейсманта, ако знаеш какво е това. За ТА е една година в колеж с плейсмант в училище. Да не говорим, че след множеството съкращения в банки и тем подобни, всички, които имаха бакалавър сертификат записаха  PGCE и за една година станаха учители.
Може и да сме българи, но щом сме тук все пак знаем английски и можем да прочетем как се става учител.

# 592
Това е само за праймъри. Но, признавам, не знаех, че има и за 3 години.
И като сме се зачели, цените от по около £8 000 изобщо не ми звучат толкова достъпно.

Както и да е. Не ме е вълнувало в подробнности как се учи за учител в Англия.
С моите квалификации, не ми се е налагало да доучвам тук.
Не това беше главното в коментара ми. Но отивам да се редактирам.

# 593
  • ENGLAND
Не е само начален, в линка горе има и математика и английски. Просто в посочения университет се учат само праймари, математика, английски и спешъл едукейшън. А за работа в специалните училища трява и задължително курс, ако не си завършил тази специалност. И аз бях малко сащисана в началото като разбрах, че учител се става след 3 години или дори след една година постградуейт.
Ако някой иска да става учител тук да се обади, вече съм спец в тяхната система, след глупостите на коите се наслушах преди това.

# 594
Разбирам.
Годината PGCE си е след университет, не е малко.
На две колежки мъжете им учат, казват, че било страшно натоварено и сресиращо.
Не знам до колко е мерадовно за всички.

Аз като проучвах къде ще ми допадне най-много да преподавам,
останах с впечатление, че за праймъри е доста пренаситено.
Добре, че се влюбих в специалното училище, че алтернативата ми беше история в секъндъри-бррр.

# 595
  • Bristol
В сайта на Риид има брояч колко апликейшън са подадени за съответна обява. Аз затова не го обичам този сайт, защото ми действа депресиращо, като видиш за едно работно място 60 човека са подали! Това за административни позиции, които не изискват специална квалификация, а просто опит в областта.

golden, браво на детето, все така да продължава!

Малката спечели днес (тоест вчера Simple Smile ) златен медал по гимнастика в нейната група. Самата аз се изненадах, толкова уверено играеше, а преди това ми се тръшкаше, че не помнела какво трябвало да се прави и се притеснявала от публиката, а тя не беше никак малко. Треньорката много я похвали, евентуално ще я вдигнат ниво нагоре. Набелязали са я за основа, тъй като върви висока и силна, но е още малка и затова скоро няма да има късмет да играе в двойки или тройки, а на нея й е голям мерак!
Мъжът и синът ошетаха центъра на града. Избрали токсидо, купили обувки. Синът се прибра и се метна на скайпа. Приятелката го погна да преговаря по френски, известно време си говориха на френски  Laughing Момичето е много добро по науки, помага му с домашните Wink Един ден като ме хванаха другите родители за клюки и тръгнаха да ме убеждават какво добро девойче било  Crazy А аз шокирано, като типично свеки, ама те са само на 15 години, има ли значение   ooooh!
Току що приключих една сметанова торта с ягоди   chef Утре (днес) е деня на таткото  Sunglasses Честито на татковците!

# 596
  • UK
 Момичета, не се карайте  Laughing Като мине всичко, ще разбера колко кандидати е имало и ще сравняваме инфо.  И все пак всеки си знае за неговата област, напр. аз не мога изобщо да коментирам по горе-обсъжданата тема за учители  Simple Smile
Мери, по кое време си писала, 3ч. сутрината  Shocked Браво на Ели Simple Smile
 Кой беше писал за ушни проблеми? Малкият ни господин почти всеки месец имаше ушна инфекция, всеки път амоксицилин, оздравее за малко и после пак. В БГ установика, че причината всъщност е уголемена трета сливица. След консултация с хомеопат и лечение, за сега ( вече 2 мес.) не сме имали проблеми. Дано да продължава така. Иначе в петък ни се обадиха от у-ще, че има диария, след което повръща 3 пъти същия ден. Казаха, че предния ден друго детенце си е тръгнало вкъщи с повръщане. Явно ако не е едно е друго Confused
Голден много хубави емоции със синовете. дано все така да те радват.
Толумби 8-ми размер!!! Ехааа, браво   bouquet

# 597
Момичета, да ви попитам относно пътуването.Днес си купих билет, ще пътувам до Букурещ.Аз съм от Русе и ми е по близо до там.Но ще бъда само с ръчен багаж.Нямам какво да нося и в двете посоки за да регистрирам 32 кг.Но сега се сещам ,че имам закупени за подарък чифт обувки и 2 парфюма.Има ли проблем тези неща ако са в ръчния багаж??

# 598
Проблем може да имаш с парфюмите ако сборно са повече от 100мл ( има лимит на течностите в ръчния багаж)

# 599
Малки са - 50 и 30 мл. Трябва ли да ги махна от кутийките им и да ги сложа в някакъв прозрачен плик.

Общи условия

Активация на акаунт