Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 789
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Да ще трябва да ги сложиш в такс наречения zip bag. Можеш да си вземеш и от летището или от девойка на, която ги раздава на опашката от чакащи или от автомат за 1 паунд.

# 601
Много благодаря за помощта.Ще си купя от летището.  bouquetт

# 602
  Да побутна темата и да ви кажа, че кроасаните в Лидл, тези от собствената им пекарна са уникални  Whistling Пратих мъж ми да купи 10, дано е имало, че ще страдам много иначе  Laughing

# 603
И не само те  Laughing Има едни ромбовидни хлебчета с кашкавал отгоре Simple Smile)

# 604
Здравейте момичета   bouquet,
Трябваше вече да пътуваме към острова, но за съжаление се появи поредната спънка  Twisted Evil
Реших да си направя пълна кръвна картина ей така профилактично преди да замина и резултата беше не добър - много ниски стойности на хемоглобин, левкоцити, еритроцити и др., които са сигнал за сериозен проблем според докторите. Вчера ми направиха още изследвания и на други показатели, но тъй като докторите все още нямат яснота какво се случва - дали това е временно или съм го имала и преди и сега се повтаря се налага да повторят изследванията напред във времето. Може да се наложи и пункция на костен мозък, за да се провери дали проблема не идва от там. Аз обаче нямам време да стоя с БГ и да чакам всичко това, цялата организация ми пропада. Бих искала да Ви попитам - кой е начина, по които най-бързо мога да си осигуря здравен статус в Англия така, че да ползвам тяхната система за тези изследвания. Мъжът ми работи в момента като селфемплойд и съответно плаща осигуровки, но те са най-вероятно само за него. Има ли вариянти да доплаща нещо и да ме осигурява мен и детето, докато аз започна работа и съответно започна да внасям осигуровки? Със сигурност може би е по-добре да съм в БГ, но найстина няма време - заради мен майка ми си напусна работата, за да може да гледа детето докато аз организирам всичко по преместването, мъжът ми удължи времето за връщане на работа и има опастност да я загуби, аз самата също напуснах...... Sad Да не говорим, че със започването на олимпиядата, намирането на квартира става все по-трудно и скъпо  Confused По вероятно е да направя повечето изследвания тук преди да замина, но последващите, ежемесечни трябва да са там, просто е изключено да стоя месеци без работа......а и детето трябва да учи някъде тази година. Благодаря.

# 605
Radda, знам, че е много трудно човек да се пренесе, и ние го направихме през април (и все още нямам работа и съм със дете на 22 месеца), но смятам, че най-важното е да се установи откъде идва твоя проблем и всичко останало след това. Не го приемай като намеса, просто съвет.

# 606
Здравейте и от мен ,
вече сме в Англия ,днес малкия трябваше да е на училище ,но като занесох документите и като видяха ,че нямам нито една сметка на наше име и само където не ни изхвърлиха .
Занесох какви ли не писма  на мен и мъжът ми за пруф,но изобщо н ги погледнаха. Беше много гадно и не ми се обяснява ,но ме питаха как така като живеем с леля ми от 4 месеца,т досега не ни е прехвърлила поне една сметка и каква би могла да е причината .Не можах да им отговоря ,защото наистина не знам .Както и да е да не ви занимавам ,казаха че ще ми направят домашно посещение внезапно,без да се обаждат за да проверят дали детето наистина живее тук .Някой минал ли е през това ,какво да очаквам ?Дали и през почивните дни ги правят ?
Не стига ,че детето откача ами сега трябва и да го затворя вътре  newsm78

Radda ,много съжалявам ,дано докторите са преувеличили и се оправиш скоро .Здравето ни е най -важно ,другото се нарежда

# 607
radda,

С тупването на куфарите, новодошлият може да се регистрира в практика.
Това, най-общо, но мисълта ми е, че няма такива минимум задължителни осигуровки и прочие.
Достъп до здравната система ще имаш веднага.

Обаче, аз лично, изобщо не виждам, как ще отидеш при тукашен общопрактикуваш и ще кажеш-
Правиха ми едни изследвания в България, съмняват се за нещо, не се знае какво,
но вие да ми пуснете изследвания и тук... Първото нещо, което ще те питат е-От какво се оплаквате?
Ти казваш, че си си пуснала профилактично изследване, т.е. конкретно оплакване е нямало.
А да отидеш и да кажеш-хемоглобина и левкоцитите са ми ниски, не става,
пак ще те питат-Какво ви боли, как се чувствате, какво не е наред.
И трябва да имаш конретен отговор-боли ме крак, ръка, сърце, вие ми се свят и т.нат.
Ако нямаш и се чувстваш добре, никой няма да тръгне да ти пуска изследвания, мисля.

Аз лично, изобщо не бих се занимавала с изследвания и лекари, дето нямат идея какво ми е,
ама е много лошо, пък иначе аз се чувствам добре.. И бих си карала по план със заминаването.
Ти, обаче, щом си тръгнала да си правиш кръвна картина профилактично, значи  мислиш по различен от моя начин
и ти препоръчвам да си останеш в България, докато се изясни дали или какво не е наред със здравето.

# 608
Adi11, поне банкови стейтмънти нямате ли?! Ако имате, с тях иди и запиши детето на личен лекар, след седмица ще ти пратят писмо, което си е док за адрес. Пусни и за чайлд бенефити формата, след 1-2 седмици и оттам ще ти пратят писмо, което със сигурност се признава за доказателство. За сметките - казвай, че плащате наем с включени сметки и затова нямате нищо на ваше име. И въобще - вместо да се занимаваш с директорката, най-добре направо в общината и оттам ще му намерят място на детето. Адресът е важен ако ще участва в редовното класиране, ако ще го записват сега - длъжни са със или без адрес да го пласират.

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 23:11 от E.L.

# 609
radda напълно съм съгласна с Златна толумба.
Аз преди 8 месеца се върнах от България след 2 месечно лечение и с доказателства за здравословни проблеми, изследвания, снимки, преведени на английски....... и когато се върнах тук ме гледаха подозрително...за някой от изследванията не бяха дори чували....защото тук практиката е да отидеш при ГП-то ти и ако има някакъв проблем тогава те препращат на консултант, специалист.....при мен голяма борба беше в началото.... Tired Много зор, много мъка, с постоянна борба за това какво заслужавам, ми се обърна нужното внимание. Съвета ми към теб е преди да дойдеш тук си изясни какво е състоянието ти.
Каквото и да решиш.... успех!  Hug

# 610
radda,

С тупването на куфарите, новодошлият може да се регистрира в практика.
Това, най-общо, но мисълта ми е, че няма такива минимум задължителни осигуровки и прочие.
Достъп до здравната система ще имаш веднага.

Обаче, аз лично, изобщо не виждам, как ще отидеш при тукашен общопрактикуваш и ще кажеш-
Правиха ми едни изследвания в България, съмняват се за нещо, не се знае какво,
но вие да ми пуснете изследвания и тук... Първото нещо, което ще те питат е-От какво се оплаквате?
Ти казваш, че си си пуснала профилактично изследване, т.е. конкретно оплакване е нямало.
А да отидеш и да кажеш-хемоглобина и левкоцитите са ми ниски, не става,
пак ще те питат-Какво ви боли, как се чувствате, какво не е наред.
И трябва да имаш конретен отговор-боли ме крак, ръка, сърце, вие ми се свят и т.нат.
Ако нямаш и се чувстваш добре, никой няма да тръгне да ти пуска изследвания, мисля.

С тупването не куфарите НЕ можеш да се запишеш на джи-пи. В нашето сърджери искат да си живял 6 месеца в страната, за да те запишат! И адресите,на  които си живял. Преди два месеца записах и зълва ми- направиха проблем 4е имало още 15 дни до 6то месеца.

Но с всичко останало от поста съм напълно съгласна. Heart Eyes

# 611
  За записването при ДжиПи навсякъде е различно. Трябва да се провери  на място в района където ще живеят. БГ изследвания или диагнози трудно ще се трогнат. Да не говорим, че и едва ли ще се втурнат да правят всякакви изследвания. Тука първо се лекува по 6 месеца минимум с някакво си лекарство, после се чака още толкова минимум за не точен специалист и после още толкова за някой, който ще ти изпише лекарствата от първите 6 месеца. Дано другите имат по-добър опит с системата, но моя е такъв и на мъж ми също...Рада на твое място бих поне изчакала окончателна диагноза, дано не е нищо сериозно  Praynig

# 612
Да, записването е различно, аз и затова написах-най-общо.
Аз се фокусирах върху това, че някъде може да ти искат 6 месеца престой, доказателство за адрес, писмо от банката,
но никъде-някакви платени здравни вноски, както е в България.

... и после още толкова за някой, който ще ти изпише лекарствата от първите 6 месеца.

Не е смешно, но ме разсмя.
Мен специално са ме и лекували така, но и са ме пращали веднага на специалист.
Ама тия теми ме ги дискутирали. В общи линии гравитираме между недоволни и доволни,
на които им се казва, че не са били достатъчно болни, иначе и те ще са недоволни.
Което може и да е така. От мен-мир  Heart Eyes

# 613
Момичета, не трябва ли някой да пусне нова тема??? Да не ни заключат Simple Smile
radda дано не е нещо сериозно!
Ние сме ок, кръстосваме парковете, кърмя по пейки и поляни, бебка е доволна и ние покрай нея  Mr. Green
Като записвахте децата си на нърсъри искаха ли ви червената книжка или в частност, като ги записвахте на градина или училище, питаха ли ви дали има ваксини детето ви?

# 614
Ние с малката , когато пристигнахме веднага се записахме на GP:) Нямаше никакъв проблем. Искаха "само" да попълня техните формуляри, в които фигурираше място за постоянен адрес. Това беше. И след около 1 седмица получихме от практиката писмо, че фигурираме в техните списъци.

Общи условия

Активация на акаунт