Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да преведа и легализирам български документ в Лондон?
Плащат ли неработещите майки в Лондон НИН?
Какво да правя, ако детето ми не е прието в желаното училище?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да преведа и легализирам български документ в Лондон?
-
Плащат ли неработещите майки в Лондон НИН?
За да се определи дали неработещите майки в Лондон трябва да плащат НИН, е важно да се консултират с местните данъчни органи или специалисти по данъчно облагане. Те ще ви предоставят информация за задълженията и възможностите ви по отношение на плащането на НИН в съответствие със законодателството във Великобритания.
-
Какво да правя, ако детето ми не е прието в желаното училище?
Ако детето ви не е прието в желаното училище, можете да подадете жалба. Процесът на обжалване включва подаване на официално искане и предоставяне на допълнителни доказателства в подкрепа на вашата молба. Важно е да се консултирате с училищната администрация или местните образователни органи за точната процедура за обжалване във вашия случай.
-
Какво представлява изпитът IELTS?
-
Какви са нивата B1 и B2 в контекста на английския език?

Боян ще се справи, особено ако е около роднини и с добронамерени другарчета наоколо! Пък и на място много се учи и много напредва езика. Определно Али тази последна ваканция много се отпусна и много сладко говори на български вече.
Чакам и аз да ни се случи скоро, половината училище минало докато ние бяхме с пневмония. Бързо да се оправят децата, да минават шарки и болести и да вземе да се постопли вече малко!
леко се отървахме защото не ни плисна директно, а тенджерата падна на земята, отскочи и ни заля ... пак настръхнах гррр ... беше идеален ден просто: станахме, закусихме семейно, успях да си наготвя преди обяд и бях направила една полска супа, за която фидето се вари отделно. Бях си рушнала багажа, че тъкмо се бяхме върнали от почивката в БГ и Полша и бях барикадирала спалнята отвсякъде. Помолих съквартирантката да ми сложи вода да заври, че свекъра решил в обедната си почивка да звънне, че нещо го бучкало цяла сутрин и само за нас мислел .... тъкмо го успокоих, че всичко е от хубаво, по-хубаво, затворих му и станах да си проверя водата ... малкото съответно ме последва ... в момента, в който само си погледнах водата, той си отворил пералнята и се пробвал да я затвори върху пръстчетата си и изрева сърдитко ... с пръст не пипнах проклетата тенджера ... наведох се взех го, гушнах го, цункахме ръчичката и следващото нещо ми мина на забавен кадър: тенджерата политна към земята, отскочи от плочките и водата хвръкна към нас ... дръпнах малкия да е зад мен, но не достатъчно бързо защото цялата му лява ръчичка като се почне от рамото, под мишничката и всичките пръстчета беше попарена + беше му пръснало и на другата малко, на гръбчето, брадичката и по коленцата (но там му заздравя за 2/3 дни) ... общо казаха, че има 16% повърхностни изгаряния ... аз като го видях така не разбрах, че и по мен всичко е в гореща вода ... съблякох го, под струята на душа, извиках линейка ... съквартирантките ми 2те бяха вкъщи и останаха с него, за да мога да посрещна линейката, че сме една трудно забелязваща се къща ... като тръгнах да си обувам пантофите усетих, че не мога ... като се погледнах : то от коляното надолу ми се беше смъкнала кожата ... посрещнах парамедиците, оставих ги да се погрижат за малкия, аз се преоблякох и осъзнах, че целия ми десен крак (включително и дясната страна на дупето ми бяха попарени + дясната ръка цялата ... и понеже аз не си бях свалила дрехите веднага моите изгаряния не бяха само повърхностни ... в линейката казах на момчетата да предупредят в болницата, че и аз съм с изгаряния ... вярвам, че и те едва тогава забелязаха крака ми, че от бързане и за удобство само една къса поличка си бях сложила ... посрещна ни екип над 20 човека само за малкия и аз като ги видях всичките тези хора рухнах ... идеше ми да умра, че го оставих да дойде с мен в кухнята ... а тъкмо беше почнал стабилно да си ходи сам и на всякъде се искаше ...
... сготвих на 2 на 3, едни мъфини опекох и цял ден си играем с дребчо или той си гледа Смърфите, а аз си играя със снимките от вчерашния Оксфорд ... сега малко гладене, една бърза тренировка, душче и заспивам и аз като дреба, че не ми е до нищо
за мен бременеенето е луда работа, днес си хапнах моркови с шоколад.....