Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 843
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Моля,някой да каже как гледа българска телевизия в Англия през интернет? Изобщо дали може да се гледа ?
Това е темата за бг. телевизия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=451146.0 . Пускат се непрекъснато нови линкове, че много от по-старите не работят. Но доста трудно може да се намери нещо дето работи постоянно и безотказно.
Az sam v Chesington...ako e blizo do vas..!

# 256
Аве в момента я държа на температура около 19-20градуса, облечена е с долно боди и отгоре с едно боди от тези Sleepsuits. Но преди да се изрине понеже все ми е студено и усилвам радиаторите да ми е топло и не усещах как температурата се вдигаше до 24-25градуса, което за нея е високо, и явно затова се изрина. Предполагам че е от това, защото като намалих градусите и не са се появявали нови пъпчици.

# 257
Ох, пребих се от чистене и подреждане  newsm28 не е за вярване колко багаж сме успяли да примъкнем. моля се поне няколко години да не се налага да се местим никъде, че си е голяма хамалогия. че и с нърсерито на голямата имахме проблеми - били я отписали, а аз бях пратила запитване по имейл е получих отговор преди 10 дни че няма никакъв проблем и да си я доведа направо. и като я заведох и като казаха че не може да остане и аз  jedi оправиха нещата и си остана детито, не се наложи да я връщам.

# 258
Според вас малка ли е малката (август ще направи 2г), да я пробвам на nursery. Имам в предвид, че искам да започнем за по няколко часа преди обед и то не всеки ден, просто за да свиква да бъде сама с други. Защото, (не знам какво да направя) е патологично свързана с мен Rolling Eyes
Само след мен ходи, няма тате,баба, няма деди, само аз съм в центъра на вселената.А от както сме в УК, остана само тате и не го броим.

Просто не знак какво да направя. А и да питам - каките/госпожите в nursery любезни ли са? Опитват ли се да ги приобщават?

# 259
  • Манчестър
Според вас малка ли е малката (август ще направи 2г), да я пробвам на nursery. Имам в предвид, че искам да започнем за по няколко часа преди обед и то не всеки ден, просто за да свиква да бъде сама с други. Защото, (не знам какво да направя) е патологично свързана с мен Rolling Eyes
Само след мен ходи, няма тате,баба, няма деди, само аз съм в центъра на вселената.А от както сме в УК, остана само тате и не го броим.

Просто не знак какво да направя. А и да питам - каките/госпожите в nursery любезни ли са? Опитват ли се да ги приобщават?

Изобщо не е малка..тук приемат на нурсери от 14 дневна възраст.....ще започнете с по малко с теб,постепенно без теб и тн...

# 260
  • Bristol
Бързо възстановяване на Яна!
ЦветаК, браво! За съжаление рядко се срещат такива хора  Hug

future, въобще не е малка Simple Smile Моята я записах на 2 и половина годинки, точно защото беше като гербова марка за мен. Мъжът непрекъснато беше командировки и сама с двете деца бях станала  Crazy И по екскурзии с тях съм обикаляла сама много. Наистина е трудно и не могат да се видят много неща, но според мен, ако нямаш избор по-добре с тях от колкото в къщи.

Тази седмица доста натоварена ни беше, но двамата с мъжа се справихме успешно. Добре, че вече не пътува както преди, защото физически сама нямаше да се справя. Той организира партито на Елена и въпреки че в последния момент каним гостите, вече имам отговор от почти всички, само още 3 деца не са сигурни дали ще дойдат. За РД на сина съпругът го нямаше две седмици, не ме питайте как се оправих та и парти в къщи изнесох. Добре, че една приятелка предложи да прати мъжа си в полунощ да седи при щерката, за да мога аз да прибера тиновете от концерт в центъра на града, който беше част от партито   ura
Днес сме пълен релакс и на пук на синоптиците времето беше супер! Синът е с приятели, които после ще дойда у нас на гости с преспиване. Ние оправихме градината, а Елена подскача около нас и заека и преоткри Легото на брат си  Grinning Разпръснах семената за трева и бас ловя сега няколко дни на пук няма да падне капка дъжд  Mr. Green

# 261
Merry на патерици...Честит рожден ден на синът ти  newsm59 желая му да е жив и здрав и много успехи във всичко  Simple Smile
И ние днес оправяхме градината  Flutter
На Яна бързо възстановяване  Hug
Много похвално на ЦветаК ама аз в нея не съм се и съмнявала  Hug
Ще пиша друг път повече, че ми дават зор да пускаме филма  Crazy
П.П.  Mr. Green не съм разбрала правилно рожденничка е била щерката на Мери  Simple SmileЧестито и на нея  Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 14:21 от eva_82

# 262
  • След завоя в дясно
future74- моята утре прави две и тази седмица и аз обикалях да проверя детските градини около нас. Другата  имам още две и тогава ще реша към коя да се насоча. И аз гледам варианта за по няколко дни сутрин докато свикне. А за това, че е постоянно залепена, не се притеснявай период е отминава.
Merry - Честит празник и от мен на патерци    newsm67 newsm67

Имам питане- някакво животно ми яде луковиците на лалетата само на тях друго не рови. От горе е разравяно не е на тунели. Идеи-???

# 263
Мисля този месец да проверя детските градини (мисля, че съм намерила 2-3) и да отида на място.
Знам , че се плаща на ден, това означава ли , че мога да я водя когато искам,имам в предвид, по няколко сутрини в седмицата. И ако мога, то до обяд ли се води или е на часове, напр, за 2-3-4 часа?

# 264
  • Манчестър
Мисля този месец да проверя детските градини (мисля, че съм намерила 2-3) и да отида на място.
Знам , че се плаща на ден, това означава ли , че мога да я водя когато искам,имам в предвид, по няколко сутрини в седмицата. И ако мога, то до обяд ли се води или е на часове, напр, за 2-3-4 часа?

Или  е цял ден или сутрин или следобед....

# 265
Никак не е рано 2 години, Моник е на детска градина от 5-тиямесец , но има детски градини които приемат от две години .

# 266
Добро утро на всички!
Исках да попитам след като вече е минал стандартния срок за записване на децата в у-ще, каква е процедурата за закъснелите?
Може ли да се кандидатсва онлайн или е по- добре да се обадим и да поискаме да ни пратят формуляри?
Намерих страницата на нашата община , различните у-ща, формите за кандидатстване но имам доста неясни неща.
Моля ако някой е наясно и има желание да ми помогне да ми пише на лични  Praynig
Става въпрос за деца на 5 и 14 год. които все още не са в страната
Следя редовно форума и знам ,че много пъти е коментирано по тази тема но имам някой конкретни въпроси точно за моя случай
Благодаря предварително  bouquet

# 267
Свържи се с общината , където живеете и поискай да ти изпратят молбите и виж в ofsted . Аз ще видя по -късно и за сайт и ще ти го изпратя.

# 268
Florina, проверих и трябва да се свържеш с пбщината , където живеете. Ако желаеш ще ти сканирач упътванията , за да ги прочетеш на спокойствие и ще ти ги пратя на емейл

# 269
  • Bristol
В нърсерито е или половин ден (сутрин или следобед) или цял ден. Аз моята я записах на при скул, цената там е по-ниска и е по 2 и половина или 3 часа сесия или цял ден. Но там приемат след 2 и половина годинки и бройките за толкова малки деца са много ограничени.

Общи условия

Активация на акаунт