Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 902
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
преди време тръгнах да изпълнявам поръчка  Heart Eyes и да взимам баници и боза, но боза нямаше Rolling Eyes...
  Heart Eyes Hug Е, то боза нямаше ама си направихме айрян  Laughing
Като ви чета с тези баници...сутринта преди да съм  прочела, че пишете си опекох една  Crazy ама после цял ден киселини ме мъчиха  Embarassed
Преди малко пък с череши се НаПлЮщЯх  Laughing че в септемврийския форум само за череши говореха  Crazy
Бременна му работа....само ПлЮщЕнЕ ми е в главата  Joy Crazy

# 361
Благодаря за отговорите на всички, за съжаление ние не живеем в Лондон. Иначе си поръчваме от bulgarianfood, даже утре чакаме доставка!
Аз съм на диета и даже и да отидем до Лондон, аз няма да мога да ям.
Лека вечер!

# 362
Преди малко пък с череши се НаПлЮщЯх  Laughing че в септемврийския форум само за череши говореха  Crazy

Като така и така плющиш череши, запази си костилките, изчисти ги хубаво и си направи възглавничка/пакетче с тях. Затопляш пакетчето в микровълновата, минута-две са достатъчни и си правиш нагревки, става и за възрастни и за деца и от опит мога да ти кажа, че е незаменимо за колики, не знам какво щях да правя без моите черешови възглавнички Simple Smile

# 363
Като така и така плющиш череши, запази си костилките, изчисти ги хубаво и си направи възглавничка/пакетче с тях. Затопляш пакетчето в микровълновата, минута-две са достатъчни и си правиш нагревки, става и за възрастни и за деца и от опит мога да ти кажа, че е незаменимо за колики, не знам какво щях да правя без моите черешови възглавнички Simple Smile
Благодаря, ще пробвам  Hug

# 364
Момичета дайте съвет ,ако знаете:
Моята работа в БГ беше свързана с пътувания из цялата страна, да посещавам болници. Това беше 1-2 седмично, понякога нито веднъж/седмично, понякога 2-3 седмично. Налагало ми се е преспиване из страната, но откакто се роди малката, по закон имам право да НЕ нощувам. Съответно ходих на близки дестинации до София или в София.

Сега тук си търся същата работа, пак е свързана с пътувания. Имам много откази за работа поради липса на УК опит Embarassed, въпреки стажа ми и че съм работила в Бг за УК/Шведска компания. Много ми е притеснено. Сега има интервю другата седмица, но според предварителната информация трябва да посещавам Манчестър и Ливърпул 3-4 пъти седмично. Тъй като това е на 4 часа от нас, ще се налага преспиване. Аз съм съгласна за 1 нощувка, ако трябва 2, но повече не мога. Все пак имам семейство и малко дете. Т.е да ме няма от понеделник до сряда-ОК, ама за повечеееее.

Та, има ли закон като в Бг? И още повече, че наистина искам тази работа, ама не знам как да се разбера с тях, да е само 1-2 нощувки?

Дайте идеи, моляяяяяя

# 365
  • Манчестър
      принципно няма такива регулации като в БГ. Знаеш какви са условията и ако не ти изнася отказваш.Има компании в които може и да искат на всяка цена да те наемат и тогва може би биха се съобразили,но като цяло не очаквай чудеса.

Имай също предвид че със сигурност ще има и други кандидати които ще са по flexible.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 15:52 от Ave

# 366
Доколкото знам имаше някакъв закон, че работодателят в УК е длъжен да осигури flexible working time на родители с деца до 6 годишна възраст, ако е необходимо. Не знам обаче дали има и някакви други условия...

# 367
Мерси за мненията!

Естесвено е , че ако ми изнася, ама все пак много ми се струва да ме няма 4 дни ит седмицата.

Както и да, ще видя какво ще ми кажат , пък после ще мисля в детайли. А както знаете-може и да не ме вземат Grinning

# 368
  • Лондон
По мое скромно мнение не трябва да очакваш, че каквото си кажете на интервюто, това после ще стане и ще е завинаги. В този смисъл се опитай да играеш като местните - на интервюто не трябва да има невъзможни неща за теб, после виж какъв е изпитателния срок и постепенно сменяй позицията, оплаквай се периодично как балансът между личния ти живот и работата е силно нарушен, и постепенно си мини на дните, които те устройват... Важното е да вземеш мястото, защото със сигурност ще има кандидати без деца, и нищо не може да попречи на работодателите да си изберат тях... Ако има закон за гъвкаво работно време, той ще важи след като си наета, затова задача номер 1 е да те наемат... Това, което казвам, не ми е в стила въобще, но безкрайно много пъти се убедих, че това е правилният подход за тук... Успех при всички случаи..

# 369
Дааа, Tzvetak, много си права. Така ще постъпя , пък ще видим какво ще стане:)

# 370
Ако има закон за гъвкаво работно време, той ще важи след като си наета, затова задача номер 1 е да те наемат...
И как по-точно ще я защитят законите, след като веднъж подпише договора и се съгласи на определени условия по него?  Thinking Защитават спор няма, но ако се променят личните и обстоятелства след като веднъж е започнала т.е. забременее в последствие или друго обстоятелсто, което не е било на лице, когато е кандидатсвала за работата. Въобще целият съвет ми се струва... Stop

С няколко думи, future74, не крий обстоятелствата си. Ако работодятелят иска да те наеме на всяка цена, ще ти предложи алтернативи.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 20:42 от nana_cool

# 371
  • Лондон
законът го споменах, защото някой друг го беше споменал, и го казах в смисъл, че едва ли ще помогне, особено преди наемането... толкова ли е трудно да прочетем и да разберем Wink
и подигравателните емонтикони въобще не са необходими Stop Казвам си мнението, базирано на доста години опит в среден мениджмънт в много голяма корпорация, ако имаш различно мнение, кажи го, а не ми говори, че моето е грешно, ок?!

Още веднъж успех на future 74, предполагам колко ти е важно да започнеш работа и затова си позволих да давам съвети

# 372
tzvetak, кой от двата емотикона е подигравателен да знам друг път да не ги използвам, понеже съм всичко друго но не и човек, който се подиграва.  Peace И, преди да ми подскачаш така, моля те прочети отново какъв съвет си дала и се опитай да разбереш, кое точно не му е наред. Да кандидатсва за работа с ясното съзнание, че работното време не и е удобно, но ако се случи да я вземат и започне:

на интервюто не трябва да има невъзможни неща за теб, после виж какъв е изпитателния срок и постепенно сменяй позицията, оплаквай се периодично как балансът между личния ти живот и работата е силно нарушен, и постепенно си мини на дните, които те устройват...
Цитирам да не стават грешки и съм подчертала по-нелепата (според мен) част. Искам да ти кажа, че няма закон който да я защити, ако действа така и в последствие си загуби работата, заради неспособност да изпълнява поети ангажименти. Или смяташ, че всички работодатели пасат трева и няма да им стане ясно, че от самото начало е знаела, че рабтното време не я устройва и това само по себе си е достатъчно да я освободят?!

Казвам си мнението на човек, който всекидневно се сблъсква с хора загубили работата си дори за по-незначителни прични и много често вината дори не е тяхна. Отделно съм минала employment training.

Но, пък в крайна сметка всеки е свободен да се излага, както му е удобно.

# 373
Мерси отново за съветите. Така или иначе, доколкото аз виждам е трудно да си намеря работа, независимо, че в моята област има поне 100 (да ,сто) обяви. И като се стигне до момента за УК опита - идва отказа, още преди да се стигне до реално интервю.

Задавам си въпроса как тогава тези, които работят това са започнали в началото? Нали и те не са имали опит?
Доста съм объркана вече. Къде ли не подадох CV, ужасно много recruitment agencies ми се обадиха и нищо.
Така или иначе, ако не стане нищо в рамките на 1 година, ще стягаме куфарите обратно за БГ.
Няма да имам избор. Просто не съм от хората, които си седят в къщи.

# 374
  • Bristol
future74, в началото правиш компромиси и си максимално флексибъл. Постепенно, като се ориентираш в обстановката и се опознаеш по-добре с колегите и шефовете, можеш да започнеш да подпитваш за промяна. Много е вероятно пътуванията да са споменати в договора ти и няма как по-късно да излезеш с номера, имам дете не мога да пътувам, защото вече си подписала. Хвърляш се в музиката, подготвяш се поне 6 месеца да играеш по тяхната свирка и да проучиш ситуацията, ако решиш че няма възможност за промяна и не ти допада, просто напускаш. И аз дълго време търсих работа тук, хем имах опит в Англия, но 4 годишното седене в къщи след раждането на малката не ми помагаше. Аз бях още по-малко флексибъл, защото мъжът ми много пътува така че съм сама с две деца. Имах много претенции за локация, за работни часове и тн. Но накрая просто се хвърлих на работа на повикване. Запознах се с шефовете, разприказвах се с тях, споделих какво търся, четири месеца по-късно шефът ме повика и ми предложи подходящо работно място  Grinning Бъди готова в началото за повече компромиси, за натоварени дни, за това че и режимът на децата ще се промени, не в положителна посока  Rolling Eyes и най-важното, да имаш човек до теб да помага за децата, когато ти си на работа, дали ще е съпруга, приятел, дететгледачка, трябва да си сигурна в този човек, а не да е на настроения, днес мога, утре, не.

Общи условия

Активация на акаунт