Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 769
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Ако някой се нуждае от помощ за орхиде, може да "свирка". Аз имам към 200-250 броя  Mr. Green
Трябва ми какъв вид е (най-вероятно фаленопсис) и какво му се е случило.

# 631
на мен парацетамол не са ми изписвали, а едни циклизин против повръщане и гадене и едни гривни против същото. Най - обикновена лепенка беше таз гривна, ама сртуваше  ooooh!
А парацетамолът е толкова вреден в големи количества..

# 632
Аз съм безкрайно озадачена от този случай с искането на сметки и домашното посещение.
Поразпитах днес. И не са нормални и двете.
Първо за сметките. Нямат право от училище да държат сметка на родителите,
на чие име са сметките, в къщата, която живеят и изобщо как са си уредили този въпрос.
Ако училището е под шапката на местната община-оплаквате се там.
Ако е академия е по-сложно, защото те са си измислили това "правило"
и ми казаха, че оплакванията най-добре да се насочат към Офстед.

За домашното посещение.
Представители на училището нямат НИКАКВО право да се появят ей-така в дома ти.
Домашни посещения могат да правят социалните служби, както е казала и Дорет и затова трябва да има причина.
Никой няма право да ти тропне на врата с въпроса-покажи ни детето си,  дай доказателства, че детето живее тук.
Ситуацията бе окачествена като абсурдна и недопустима.
Детето би трябвало да се запише на училище с изскуемите паспорт и доказателство за адрес.
Всяко друго искане за виждане и  доказване, че е в страната е своеволие от страна на училището.

Не бих си стояла в къщи, не бих ги приела в къщата си, бих се оплакала, но и бих  потърсила друго училище за детето си.

# 633
  • Нотингам/Пловдив
Ох момичета моето интервю и този път няма успех,здраве да е ще търся пак.
 Кроасани се правят от бутер тесто аз лично си го купувам от Теско и се получават супер, не ги купувам готови защото децата са супер щастливи да си ги правят сами.
 За докторите няма да взимам отношение защото след някои разногласия с нашето джи-пи сега се разбираме идеално ,може би защото вече сме пораснали и не ходим много често на лекар за щастие .
 А за посещение в къщи при записване на училище и аз за първи път чувам  newsm78
 Лека вечер от мен за сега  Hug

# 634
  И моята орхидея почна да съхне, тъкмо цъфна  Confused Трябва ли да и сменя почвата, знам, че има специална. Малко не е на светлина, по навътре е в стаята, дали ще е от това  Rolling Eyes Тя май си замина вече де...
  Голден предполагам знаеш, но да споделя в Tatton park има Orchid show на 24-ти.  http://events.tattonpark.org.uk/
   ЕЛ   Hug Hug Hug и от мен    
  Втората седмица на юли сме планували да ходим до Wolverhampton. Мъж ми е много труден за разходки, ама ако се организираме може да го накарам да идем до Бърмингам. Свидничка знем, че ти си там, върти ми се и Толумби, че е там  Simple Smile
   Дорет, незнам дали във всички Лидл има вече бейкъри. При нас го направиха преди месец два този щанд. На место ги правят, пресни са и са уникални. И хляба е много хубав, като от БГ пекарна, но и много бързо не става за ядене, трябва да се яде същия ден. И франзелките  Laughing Ох, пак ще пращам мъж ми  Mr. Green    

# 635
  • ENGLAND
Miss Fine аз съм ти най-близо, на 10 мин от центъра на Wolverhampton съм, ама в съседното село. Ако искаш обади се. Толумба ти е малко далече.
А за бейкърито, явно са започнали от Лондон, тук още няма, но до нас има една малка Азда с бейкъри и сутрин така хубаво мирише на пресен хляб из целия квартал.

# 636
Дорет, ще ти пиша, като наближи и имаме конкретни дати Simple Smile Аз не съм *лондончанка*, в дивия Уелс съм  Simple Smile до Chester

# 637
Момичета ,още повече ме притеснихте .Мислих ,че това е нормална практика .После мога да ви сканирам едно писмо от общината ,не пропускат да отбележат за тези сметки .
Как мога да кажа на англичанка "нямате  право да идвате у нас и да ми искате сметки " ,тя ми чете писмото и там така пише.
Много ви благодаря ,че все пак ме информирате .Утре ще се обадя в общината ,въпреки че доколкото знам вече са във ваканция и се включва секретар с опции . Дано да има  опция "оплакване от луда директорка".
Полезни сте ми както обикновено .
Лека вечер на всички .

# 638
Малко се обърках писмото за сметките от Общината ли е или от училището?
Разбира се, че може да кажеш на англичанин, че няма право да ти влиза в къщата.
Това че пишело нещо си в някакво си писмо, не е никакво основание.
Разбирам, че ти е трудно, тъкмо си дошла.
За мен просто е необяснима подобна политика. Нещо лондонско ще да е.

Ще ме уморите с тези пекарни и кроасани  Crazy

# 639
Мис Файн, мерси много, там сме Simple Smile дано времето времето е хубаво,защото ми се иска да се разходим и да разгледаме парка, може и пикник да си направим.....

За орхидеята - ако е започнала да съхне скоро след като е цъфнала, не е добър знак ... от колко време я имаш?Фаленопсис ли е? Обикновено това, което казваш е резултат от проблем с корените - преполиване или недостатъчно поливане.

И аз поразпитах днес за случая с училището: всички са категорични че нямат право да настояват за utility bills, нито на домашните посещение (както вече са ти казали всички преди мен). Колегите ми (англичани), казаха че те биха направили 3 неща:
- подаване на оплакване в local council
- консултация в citizen advice bureau
- търсене на друго училище в района - аз също не бих си пуснала детето в това училище след подобно отношение.

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 00:58 от golden

# 640
Елл  Hug

Аз от Неделя си седя без лап топ, че ми изпуши зарядното (ОТНОВО) - проблема бил в захранването на моя лап топ и ми препоръчаха направо нов да си взема  Joy шегаджии Simple Smile

Утре почвам работа Simple Smile тези от агенцията от миналата седмица, взеха, че се обадиха вчера и утре съм на обучение като камериерка. Малко ми липсва работния ентусиазъм, но сама съм си виновна, че се бях настроила на нещо много по-различно ... но както казах и преди - работа е и е по-добре от нищо. Успяхме да уредим и човек да гледа малкия когато сме и 2мата на работа. Сега да успеем и него да убедим, че няма да вижда мама всеки ден   #Crazy това ще е доста трудно за съжаление.

Има 2 места на които се надявам да звъннат за интервюта, а и 2те са ми по присърце, но да видим  newsm78

Това със сметките и посещенията от училище много съмнително ми се вижда. Малко ми напомни на хазяите, които имахме докато бях бременна - господина тогава ми беше напълнил главата с глупости от типа ''ако нямаш еди си каква си квадратура и отделна стая за детето на 100% ще ти го вземат от социални грижи, защото първите 2 седмици ще ви идват на неочаквани визити и ако не ти е безупречно чисто и няма нужното място сте in trouble'', че говорих с акушерката ми тогава и тя такива ругатни наръси по адрес на такива индивиди (явно не съм била първата с подобно питане).

Лягам си, че рано ще се става.

Лека вечер  Hug

# 641
На мен ми звучи нормално това с проверката на адрес... битката за училищни места в Лондон е жестока.

На страницата на council сигурно има подробности; сега погледнах инструкциите в нашия район; описани са критерии по критерии. И се споменава, че имат право и ще изискват всякакви проверки, за да се убедят, че това е основния адрес на детето (това е един от училищните формуляри, на всички го има, на последната страница):
http://www.merton.gov.uk/learning/schools/changingschool/admissi … n_for_website.pdf

Нашият район дава опция за нотаризиран документ, че това е постоянния адрес; може би ги питай дали ще приемат декларация?

# 642

... битката за училищни места в Лондон е жестока.

Това ще да е обяснението. Столичани в повече  Mr. Green

При нас вали супер противно. И не би ми пречило, но следобед сме да сресваме и яздим коне.
Онова ми ти поле ще е подгизнало от кал. Ще се омажем до ушите.

# 643
Ади, момичетата са ти дали предостатъчно мнения, аз само искам да кажа (идват, не идват на проверки) да не си държиш детето у дома, отивайте на разходки, на люлки. Каквито и да идват на проверка, с не знам какви си правила, стандарти, разбирания и морал, в крайна сметка всички мислят за доброто на детето (нали така?), а за него е добре да излиза на разходка и да диша въздух. Все пак в къщата има и други следи, че там живее детето, нали? Играчките му, леглото му, любимите книги, кът за хранене? Оставяй им една бележка на вратата или предупреждавай роднините у дома да ви звънкат като дойдат, ще ви изчакат и би трябвало да те поздравят дори за здравословните разходки. Успех в тази суматоха, дано всичко се подреди по най-добрия начин за вас. Аз също като другите не бих искала детето ми да ходи в училище, в което от първата минута ми се карат, блещят, унижават и т.н.  Peace

Елл, много съжалявам и имаш съчувствието ми!  Hug

Голден, браво за първите смели стъпки на децата ти!

Ев, все пак е нещичко, а може и да се отворят и други пътечки, никога не знае човек! Успех!  Hug

Соско, горе главата, ще дойдат и други шансове, сигурна съм!  Hug

В графата "малко домакинско дъра-бъра" - не знам за тези кроасани, ама и на мен ми се приядоха като ви чета. От орхидеи не отбирам.  Blush

# 644
Момичета,търся квартира в Шепърдс Буш (Shepherds Bush),Лондон.
Молбата ми е да ме ориентирате къде има реални предложения за жилища под наем.
Освен в Бг хелп,къде другаде да проверя,специално за този квартал?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт