Doubts или за вечно търсещите приятелки

• 18 461
  • 152
  •   1
Отговори
# 105
Бих я разкарала и то без чувство на вина. Поговори с мъжа си и му обясни какво те тревожи,би трябвало да те разбере. Не и давай повече информация за търкания или каквито и да било несъгласия във вашето семейство. Казвам това защото,тя ще използва това да избере "правилната" гледна точка-тази на твоят мъж!

# 106
Без другите подробности , само реплики към мен като "Ейй, внимавай да не си изтървеш мъжа!" и "Гледай някоя да не ти го отмъкне!", казани така, че той да ги чува, ще ме принудят да й дам начален старт за .....където си иска.

# 107
  • София
Имам подобво познато човече. Докато изпълняваше ролята на още едно дете в семейството беше забавно, после си показа рогИте и почна да си отстоява мястото. Двойката-приемник вече не съществува, без дори да има доказан сексуален елемент на взаимоотношения с паразитния организъм. Rolling Eyes
Бутински, не режи чак, ама я избутай таз напаст надалечко, поне за малко. Ако е умна, ще се сети и кротне. Човек, който с пълно съзнание се оптива да те бодва по болните места, не ти трябва.

# 108
  • В страната на бурите
Тази жена ти е всичко друго, но не и приятел. В думата "приятел" се крие и значението "човек, който ти е приятен", а на теб очевидно тя не ти е приятна. Не се чувстваш добре в присъствието й, дразнят те думи, забележки, действия, имаш съмнения... И в тази ситуация защо изобщо си прекарваш времето с някой, който не ти е приятен? Няма ли около теб хора, чиято компания ти е по-симпатична. Не е важно дали недоверите ти е оправдано или е плод на въображението ти, щом не ти е комфортно, защо си го причиняваш?
Мисля си също, че е нормално мъжът ти да се присеща за нея, като стане въпрос за ходене някъде - та ако тя ви се лепва често и присъства в ежедневието ви няма нищо по-нормално. За кого да се сети - за някоя твоя съученичка от гимназията, дето я е виждал веднъж ли?

Има хора, които са си "прилепчиви" - имам много близка такава приятелка - такава е не само по отношение на приятелите си, а и по отношение на гаджетата си. На мен не ми пречи, но понякога ме изумява как като е с някой се превръща в негова сянка - неговите хобита и интереси стават нейни, заведенията, в които той ходи, се превръщат в най-предпочитаните й, даже почва да обича любимите му храни. И обикновено на него му писва, губи интерес и си тръгва.

# 109
Трудно е да си приятел с хора, които имат различни възгледи от теб самата. Също така обсебването на приятел от определени идеи - може да съсипе всичко. На мен ми се случи два пъти. С приятел мъж и приятел жена.

# 110
buttinsky, човек трябва да общува с положителни хора, когато може да избира, така че както и другите са ти написали - отърви се бързо от присъствието на тази твоя позната. Не ти е никаква приятелка, щом те натоварва и изобщо не го мисли.
Ние като родители се стараем да осигурим на децата си най-добрата възможна среда. Започваме с детската градина, началното училище, гимназията и т.н. Същото трябва да е и за семействата ни. Изобщо не вярвам в приказките, че ако има нещо да става то ще стане. Трябва да сме внимателни и грижовни към семейния си живот, да не го подлагаме на изпитания, които можем да си спестим. Както никой родител няма да е щастлив детето му да общува с наркомани, лентяй, прайдохи и т.н. така няма смисъл в семейството да се вкарват разни неуравновесени елементи.

Успех и скоро да се похвалиш с положителен тест!

# 111
Тя не ти е приятелка, но ти пък на нея още по-малко. Да, имате някакъв контакт, но не сте приятелки. Пишеш все едно говориш за враг и конкурент. Не знам дали имаш истински приятелки, с които можеш да сравниш;така за обичан човек не се говори. А за едно приятелство трябва най-малкото обич. Да пиша по другите въпроси няма смисъл.
Разбира се, че имам истински приятелки. Някои от тях са били сингъл, други продължават да са, но никога не са ми давали повод за подобни съмнения. Признавам, че може би в случая не става въпрос за истинско приятелство, защото започнах да тая истинска неприязън към нея.
Мъжът ми веднъж ме попита: "Добре де, защо не ме ревнуваш от другата си приятелка, която е сама. Тя хем е по-красива, хем по-умна, че и по-богата даже."
Просто първо тя е доста умерена в срещите, винаги се притеснява да не се натрапва на някого и имам пълно доверие в нея като човек. Още повече, че шансът да си падне по мъжа ми е наистина нищожен като се имат предвид изискванията й.
А с въпросната персона така нареченото ми приятелство е по-скоро плод на донякъде общи интереси, общо работно място с несгоди, до голяма степен може би съжаление от моя страна и желание да й помогна с каквото мога. Но да поддържам връзка от съжаление е било една от най-големите ми грешки, които съм правила. Навремето по същия начин ми беше трудно да се откопча от един мъж, просто защото ми беше жал за него. Не знам, може да е някаква нездрава форма на садо-мазохизъм това моето. Изобщо не се оправдавам в случая, защото хем се дразня, хем я търся. Абе, глупава работа.
за съжаление се оказа доста трудно с мъжа ми да се сприятелим с приятелска двойка, с които да се виждаме по-често. Не че нямаме такива приятели, но те обикновено са доста заети покрай децата си. А ние, малко хайляк го раздаваме такива бездетни и търсим контакти с други хора, тъй като не сме чак толкова затворени, за да си гугукаме по цял ден само двамцата. Та повечето ни приятели се оказват сингъл, или поне тези, които имат време за нас.
Някои негови приятели също понякога са показвали, че ме харесват, но никой не си е позволявал така да се залепи като пощенска марка за нас, че да се налага да му казваме: Не стана ли вече време да се прибираш вкъщи? и мъжът ми да започне да си мисли разни работи.

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 20:38 от Анонимен

# 112
Абе, момиче, нямаш си друга работа, та зорлем си създаваш грижи и проблеми. Щом въпросната приятелка ти създава такъв дискомфорт и времето, прекарано с нея е страдание, не виждам никакви причини да продължавате да се виждате толкова редовно. Пък тя защо така, а не иначе ... това са второстепенни въпроси.  Grinning

# 113
  • София
така е! да ти беше сестра, майка, братовчедка, снаха, по-разбираемо е да иммаш някакви терзания, пък то е някаква приятелка, с която дори не сте баш големи приятелки, а някак по неволя сте станали такива!

# 114
Трябва да призная, че сте прави.
Темата я пуснах покрай празниците в един момент, когато ми доскуча. Но пък ми се искаше да разчепкам малко случая и да си сверя часовника с вас.

# 115
  • До морето
Вчера изчетох цялата тема от край до край и доста се позамислих, в резултат на което снощи сънувах, че имам приятелка рускиня, която се опитва да ми открадне мъжа - беше ужасно, дори и насън  Close

Бутински, и аз съм на мнения, че трябва категорично да я разкараш тази особа. Аз моята в съна, даже скочих да я бия  Laughing

# 116
  • София - Рим и обратно
що пък точно рускиня Laughing?

# 117

ЩОт са много нахални и честичко крадат мъже. Много са освободени и щом е за мъж на всичко са способни, за да го имат било чужд или техен да опазят. Grinning

# 118
  • София - Рим и обратно
Този термин "крадат" не го разбирам. Това да не е табуретка да я откраднеш. Ако се докара дотам да позволи да го "крадат", халал да й е, ако ще и монголка да е Crossing Arms
Аз тях ги разбирам - нахални, скромни - всеки си гледа интереса; ама той?

# 119
  • София, център
Даа! Завистлива, нескромна и фитилджийка!

Бих се отдръпнала. Не че ще ми вземе мъжа, ако хлътне по нея, халал да й е, но не ми е приятна компанията на хора, в чието поведение се прокрадват горните черти в характера. Имам и аз една такава приятелка, но е в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт