В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 31 057
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
ДЕСКА, АНИ, както казва ЧИН- утре винаги е по-добре Hug

ПЕПЕРУДКЕ, странна ситуация наистина, но пък я се замисли при други обстоятелства дали щеше да мислиш за друго дете- честно да ти кажа, ако имах възможност, щях да имам много деца....
И аз като ДЕСКА съм много сдухана, че от 01.06 съм на работа и няма да виждам Дара по 9-10 часа...... Не на последно място- изглеждаш фантастично, в топ-форма, а малката е много красива, какво има да му мислиш Heart Eyes

ХЕЛЪН, браво на Алекс- Дара не хваща какво трябва да прави, макар да съм много упорита.
АНИ, и с ринговете не се справя......

АУРОРА, ИРЕ, постовете ви са супер зареждащи Hug

РОСТИСЛАВА, добре дошла!

ЧИН, щеше да я унищожиш, ако и се беше усмихнала Hug

# 196
Здравейте! Simple Smile

Тези дни е лудница при нас.Човечето иска само да ходи.Принудих се да ползвам така отхвърляните  каишки.Доволна съм и не ми пука как изглежда отстрани.То това играе ролята на качулката всъщност.Прочетох,че не било хубаво да проходят рано децата,защото костната система не е достатъчно здрава.(неща от сорта).Та трябва да я пазя от падания тук един-два месеца.Обаче аз я оставям да си пада на коленцата и на дупето.Като усетя,че губи равновесие назад с главата придърпвам леко каишката и омекотявам и променям траекторията на падането..Оххх,сигурно това което пиша и си размишлявам е досадно за повечето от вас.Пропуснете ме.. Embarassed

Китенце,пак ли дрязги?И при мен е същото... Sad  Даричка е чудна! Heart Eyes

Хеленче,браво на умното момченце! Hug

Пао,гушки за Мартинче.Миличкият!

Мама Звярка,успех в рехабилитацията Praynig

Чинче,да гледа.То хубава мама и хубаво бебе и аз бих заглеждала Heart Eyes

Ростислава,здрасти и от мен!Имаме една мама от Гърция(Елдра се казва),но тя се поизгуби напоследък.Има четири деца и няма време за форума. Wink

Деска,четири часа бързо ще ти минават.Споко,всичко ще се нареди. Hug

Кити, на теб ти съчувствам искрено.Девет-десет часа е мноооого. HugПустите пари....

Пеперудке,успех и на вас за предстоящите решения и събития. Hug

# 197
  • София
Добро утро!
Силвенце, то ако детенцето не е готово няма да иска да ходи самичко. На Матейка й е готова напълно костната система щом иска да ходи сама. Ето това е чудесно, да оставиш детето САМО да си покаже кога е готово.

Ние вчера бяхме на детски РД на една конна база. Ралчето овърша цялата поляна. Имаше много животинки пуснати на свобода и тя определно се целеше в една кокошка и един паун. Те, обаче са доста бирзички, а тя милата само им подвикваше и искаше да ги пипне. Пауните непрекъснато нападаха масите с ядене и открадваха по нещо. Ей така кацаха си на масата и клъвваха храна. Едвам смогвахме да ги разгонваме  Joy

# 198
Добро утро Hug
Хайде на кафето

Не знам за вас, ама аз много обичам понеделници - след като ММ два дни ми е пилил нервите, си е чисто облекчение да отиде на работа Twisted Evil
Кити, Силве Hug

Китенце, чудни снимки, красавици сте и двете  bouquet. А кой ще гледа Дара, когато дойде време за работа Confused

Силве и нас ни чакат прохождания, така че със сигурност на никой не досаждаш, на мен лично ми е много интересно  bouquet

Чин, подкрепям - нека гледа, и без това друго не може Twisted Evil  

# 199
Ваче,може и да е така както казваш,но тя освен,че е упорита е и безразсъдна.Имам предвид,че не е супер стабилна и по някое време започва да се клати и да губи равновесие.Ето в тези моменти ако не съм й зад гърба,не ми се мисли как ще се изтупа..

Аз си го представях,че като тръгне да ходи ще си е стабилярка,но ...съм се объркала лекинко Wink Embarassed

Ире,благодарско за кафето.Чудноо!

# 200
Зверче, радвам се, че се засякохме, но пропуснах да питам какво става с Т на Крисчо. Свалихте ли я?
А за онази лекарка не съм сигурна, че може да бъде осъдена, обаче аз ако съм на мястото на приятелката ти сигурно бих направила усилие да отида в Господари на ефира  и да организирам една скрита камера за следващия контролен преглед. После да се направи на ударена и да каже, че предния път не е разбрала и ако може отново да й обясни кога да кърми и какво да дава. #2gunfire
Пао, много неприятно за Мартинче, но е нормално децата да правят така. Виж за майката не е нормално да не реагира. Как е Мартинче днес? Hug
Ростислава, добре дошли с Румен  bouquet
Аурора, само 1 път беше и така както казваш може и да е било от кърменето ефект. Hug Просто това беше повод да почна да се вглеждам, но не смятам, че отново ще се случи, за това и не го писах във форума тогава. Опитвала съм да сгъвам краката, но той много се съпротивлява. Точно като тебе го карам той да сяда, а не го слагам. Давам пръст да се държи и го отпускам назад, а той трепери и без мен ме смее. От седнал до легнал също гледах съвсем леко да го придържам и той се научи вече и сам да го прави, но не винаги. По-скоро има огромен страх да не загуби равновесие и да падне.  newsm78Твърде е вероятно всичко, което описах до момента да се дължи на този страх, който му остана след едно падане от леглото като малък. Точно за това искам да приказвам с педи, защото дори и страх да е, той трябва да се преодолява някак. (Ирето, тоя линк добра работа ще ми свърши)
Oняден вечерта се възползвах, че нещо беше енергичен и не му се спеше и реших да опитам да го сложа по корем. Периодично го слагам най-малкото, за да упражнява вратлето, но последните пъти взе да сгъва леко крака, но странично, а и на ръце като не се повдига нищо не става. Този път пробвах да надигна дупето, но главата му е като котва залепена за пода. Реших да пробвам от другия край. Надигнах гърдите и той взе, че сгъна крака за пълзене и задрапа напред. Викам да пробвам пак дали не е било случайно– този път сви крака пред корема и седна да играе с някаква играчка. Пробвах трети път – отново сви краката под корема , но този път заби ходилцата изпъна крака като да се изправи, но тялото си му остана наведено, та се сети да се хване за мен да изправи и тялото. И така от три опита имаме едно пълзене, едно сядане и едно изправяне. Исках вчера да пробвам пак, но бяхме цял ден в парка. Май ще се окаже, че просто ръцете са му прекалено слаби да надигне гърдите. Той беше ужасно щастлив като направи тези неща. Викнах и баща му да види и той много се зарадва.
Масаж и гимнастика не правя, защото като го родих, педи каза, че съвременните бебета сами се раздвижват, защото не ги повиваме като едно време. Е вечер като го мажа с олио си става масаж, де.
А за копирането при Камен е много странно, защото май смята възрастните за свърхчовеци и не смее да си помисли, че е възможно да е като тях, обаче дете като види да прави нещо и веднага копира. Всяко събиране с деца моментално води до някакво ново умение.

Спирам, че стана километрично и отиваме на манту. После ще ви чета, че съм още на 13та страница. Rolling Eyes

# 201
Добро утро.

Кити, гледах снимки. Много сте хубави всички, а ти изглеждаш много добре.

Силве, не ни досаждаш с разсъжденията си  Peace 4 часа наистина ще минават бързо, но.......  Sad Ще ми мине, няма как. Просто докато не почна и не видя как се развиват нещата ще ми е такова сдухано. Тази седмица ще ми е тежка, но няма как.

Ире, благодаря за кафето.

Ваче, радвам се, че сте изкарали добре на РД.

Ние тази сутрин намерихме един кърлеж до входната врата. Не се знае кой и как го е вкарал, но ме хвана шубето с тях. Довечера ще обезпаразитя цялата къща и кучето. Свекърва ми предната седмица беше се сдобила с такъв "гост" в единия крак докато била на гробищата  Confused

# 202
Добро утро!

Силве, въпрос на дни е да стане стабилярка!  Wink Laughing

Кити, ти с пълна сила се завръщаш на работа!  Peace А наистина, кой ще гледа Дара? Много сте хубави на кръщенето! Да ти е живо и здраво християнчето!

Нали се заговорихте за двигателни проблеми - снощи ми направи впечатление че Никола като пълзи не си опира лявото коляно на земята. Пуснах го гол и забелязах. Не може да не ми е направило впечатление до сега, та дори и с дрехи! Може нещо да го боли коляното и затова не го опира. Сега ще го следя да видим, ако го боли (след няколко дни трябва да е минало) дали пак така ще пълзи.

# 203
Добро утро
Мерси зе кафенцето,Ире!
Честито християнче,Кити!
Шуши,още ли мажеш с олио?Аз спрях отдавна...Браво за постиженията на Камен...
Силве,и на мен ми е много интересно да чета за проходили дечица...Нали и нас това ни чака,както каза Ирето...
Здравей и от мен,Ростислава и Руменчо baby_neutral
Криси,Ичка,как сте Hug
Пао,как е Марти?
Аз става,че ще ми кипне една вода дето съм сложила не помня от кога ooooh!

# 204
Ани, може да е "настъпил" някоя играчка с коляното и сега да го наболва, за това да го пази. Щеше да забележиш по-рано, ако не го ползва по-принцип Hug

Деси, на мен не ми се мисли за пусти бълхи и кърлежи ooooh!. Тя нашата Карла от двора не излиза, но пък нали сме много народ в тоя двор, та има едно голямо рунтаво куче, всеки ден го пускат да тича с часове и накрая дойде да се изтръска на пътеката пред нас  Rage. ММ миналата година поне 10-ина кърлежа извади от Карла Rage. А сега като проходи малкия Confused Аз дори не съм виждала кърлеж, а като дете не съм спирала да се търкалям в треволяците и да прегръщам уличните кучета Rolling Eyes

Шуши, аз пак да питам, Камен пружинирал ли е?

А тоз моят син с тези негови чорапи ще ме побърка, 5 минути да не го гледам и вече ги е свалил, разкиснал и изхвърлил Crazy

# 205
  • София
Ваче,може и да е така както казваш,но тя освен,че е упорита е и безразсъдна.Имам предвид,че не е супер стабилна и по някое време започва да се клати и да губи равновесие.Ето в тези моменти ако не съм й зад гърба,не ми се мисли как ще се изтупа..

Аз си го представях,че като тръгне да ходи ще си е стабилярка,но ...съм се объркала лекинко Wink Embarassed

Да бе! Стабилярка... и махни тия каиши. Остави я да пада. Нищо няма да й се счупи! Не знам откъде го чете пък това  Wink Така се събира жизнен опит. Ако сега не пада после ще пада по-лошо. Децата са първозигнални и много бързичко се учат от неволята. У нас със Саша не съм, ама с Рали залепих някакви силикони на ръбовете на масата. Те изпопадаха на втория ден. А Ралито 2 пъти си прасна главата в ръбовете и си усети габарита  Mr. Green Сега се пази. Така че остави я, клати се, пада, става и се научава. Дори колкото по-неравен е терена, по-бъзо се учат децата. Аз съм убедена, че лятото в Копривщшица на двора Ралка ще стане най-стабилна  Wink А не те знам какво ще правиш като проходи. Те тогава се втурват наннякъде като избити електрони и се движат по инерция  Joy
Относно безразсъдството... те се научават постепенно да не са такива. За съжаление някой по-късно. Саша още не се е научила. Тя е смела до глупост, чак е отчайваща  Tired

Деска, взимай фронтлайн за кучището. Много е ефикасен. Аз се чудя дали да не купя, да разредя и да понапръскам по количката долу. Ама проблема е, че бебето ще слиза от количката. Или да й пръсна подметките. Сега ще започнат да се развъждат бълхите. Саша редовно я наяждат. Карам я да се маже с Аутан, май има ефект. Накрая ще купя кучешки каишки да им вържа на глезените  Mr. Green

# 206
Пеперудке, според мен щом се чудите, значи го искате. От друга страна може да пробвате и ако стане - значи трябва да имате, ако до есента не стане - здраве да е. Лошото е само, че ако се настроите за дете и то не се получи...на МТ ще му е двойно по-гадно за тази операция. Замразяването ще му спести част от негативните чувства може би newsm78

Ире, тоя младеж с памперса как се набира на бюрото направо ми събра очите. Много ме зарадва!

Деси, вчера не ти е било ден. Дано днес да нямаш ядове вече... макар че те разбирам, че си изнервена за тръгването на работа. Как мина днес с гледачката? Hug
Пао, само като ми кажеш как майка бие детето, а то крие глава и чака да отмине и нещо в стомаха ми се свива и обръща. Повръща ми се от такива неща. Не съм сигурна защо, но имам физическа непоносимост към това някой да бие друг особено дете. Sick
Чин, на тази явно й е било много интересно да види заради кого е била отрязана, но като си задоволи любопитството сигурно ще миряса.
Силве, браво на Матейка. По-добре си е с каишката, щом тя не се изнервя от нея, че поне може да контролираш на коя посока да тупне Simple Smile

# 207
Здравейте мамчета
 - дано успея да напиша и аз нещо преди дзверо да се събуди - днес успях чак към 12ч да го приспа и то след много обикаляне с количката. Сега съм го оставила в коридора да спинка...

Онзи ден тъъкмо да влеза да ви се похваля, че успяхме да отидем на концерта на ФСБ с ММ и така да отбележим 10 години от първата ни "среща" на Цветница (след онзи разговор  Wink) и оп в съботата пак ново двайсе -  на мъжо отново му предложили назначение в чужбината и трябва да каже до 15мин! И това за 3 път последните 4-5 месеца! И все уж трябва да каже веднага и уж сигурно и тъкмо човек приеме идеята и се започва едно "то всъщност не се знае, ще видим" А става въпрос за държави дето не се знае дали ще може ние с децата да отидем. Да не говорим, че точно преди концерта отново ме зашеметиха с поредните "новини" за развитието на един мой проект. Вече през ден се събуждам с мисълта днес какво ли ще ми дойде на главата...

Ама стига толкова оплакване - все си казвам "всяко зло за добро" и наистина живота ми често е потвърждавал тази максима. Пускам ви песентта "Високо" с която често Явор ми повдига духа - припомня ми, че човек трябва да стои над дребнавото низкото в живота и да вижда всеки ден нещо прекрасно около себе си.  Концерта беше наистина впечатляваш - с акомпанимента на Пловдивския симфоничен оркестър, гайди и 20тина певици от ансамбъл Тракия!

За мен тези дни прекрасното е пролетта, която неудържимо нахлува дори в опърпаните ни софийски градинки... и лъчезарната усмивка на Оги от вчера вече с 6 зъбчета! Най-после пробиха и вторите горни зъбчета! Дано е минало най-тежкото, че мнооого се измъчи с тези зъбки, а и ние покрай него...
Оги вече е в ръцете ми затова - пак ще пиша после  Hug

# 208
Шуши,само да ти дам линка пиша. Цък От 6м отиват на 12м,но все пак.. ще видиш,че Камен има умения като за 1 годишен   Wink

После ще дописвам.Слънчев ден  Hug

# 209
Здравейте.
Яни,благодаря ,че питаш - децата ми помагат да мисля позитивно.Още сме при майка и ще поостанем още 2 седмици.Тя болката няма да намалее,ще живеем със спомените.
Ичка  Hug

Ани,Краси откакто е пропълзял единия си крак го държи леко като в позиция аха-аха да се изправи,но не съм се притеснила - странно ми беше в началото, но го видях, че и нормално може да пълзи.А и като проходи не виждам нищо необичайно.

Силве,остави я да пада,нищо няма да и стане.Според мен не трябва  и да реагираме стряскащо като падат,защото така е по вероятно да се стресне и разплаче детенцето.

ПаО,много неприятно това с ухапването - на брат ми едното дете много хапеше дори сестричката си-близначка.Не се знае нашите като пораснат какви ще са,то да ти кажа на 2 годишно и да му се караш /поне моето де Simple Smile/ хич не му се чува.Аз не знам как бих реагирала на мястото на майката но поне щях да се извиня за държанието на детето.

Кити,гледах снимките - страхотни сте.Дано с МТ си оправите отношенията.И аз ще тр. да почвам работа лятото - да видим децата дали ще ги приемат на ясла  Rolling Eyes

Добре дошла,Ростислава.

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт