В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 31 230
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте
И аз да честитя на патерица на всички празнуващи вчера....
Завърнахме се от гостито при свеки-еее,оцелях!Имаше доста изцепки от нейна страна,но май вече свикнах да не й обръщам внимание.....
Утре имаме час за уролог-следобед ще го заведа малчо и ми е толкова притеснено...Някой има ли представа дали ще му цепват нещо-ципичка или незнам какво е точно или ще го забелват по-рязко?
Ейй,и без друго съм си паника и все има за какво да се тревожа!Е то с дечицата винаги се тревожи човек,но ми е много кофти Tired
Ичка,браво за попаденията!Защо да се откаже Дарка на 1г. и нещо,предполагам че им се изгражда навик сега... newsm78Аз 2-3 пъти съм го слагала и само гледа къде да се хване,за да стане!Явно няма скоро да се научи,но аз и не бързам!За бибата също е хубаво,ако ти се получи,никак даже няма да ви е зле!Ники я смуче само като спи или ако е много кисел,но съм сигурна,че и с нея ще ни е трудно....
Деска,много добре звучиш Hug

# 586
Яни, уролога ще ползва марля потопена в нещо, за да овлажнява и с другата ръка ще натиска постепенно кожата надолу докато забели до край.

Аз пък днес купих череши и дадох и на Никола. Не му стига белтъка от сутринта, че и череши!  Crazy

# 587
Здравеейте!
Имам да черпя за християнче и за именници, така че приемете всички от мен по един италиански сладолед по избор.
Simple Smile
  chef
Кръщенето мина много спокойно и хубаво, бебо почти не мрънка, беше в мен през цялото време, топнаха му само едното краче в "казана" и то много набързо. Направихме хубави снимки (чакам фотографът да ги изпрати де, но предполагам, че са хубави, човекът ни снима и на сватбата и станаха доста добри). После се почерпихме в едно кръчме и така..
Междувпрочем, изкарахме целия празник с едни и същи дрешки, не съм взимала за преди и за след, с каквото си беше официален в началото, с това си и остана. Няма начин да го разсъбличам там детето и да с,меням, да не говорим, че бях казала отначало, че къпане няма да има.
А интересно беше и че беше двойно кръщене, заедно с още едно дете - по-голямо - аз бях малко скептична как ще стане церемонията с 2 кръщелничета, но се получи доста добре, свещеникът имаше подход Simple Smile

На следващия ден имаше агнешка одисея за Гергьовден, въобще, ангажиран уикенд.

По темите, които сте коментирали
- на море тази година сме след рождения ден на бебо, но ще имаме наблизо баба и дядо, така че предполагам, че е можем да се поотпуснем и ние с ММ, а и бебо да е спокоен. Само не знам как да го пазя от слънцето, колко строго, и съответно - да го топим ли в морето. (ще сме на сравнително чисто, в Гърция...но нз...)

- за детските ясли - блазе ви на класираните. ..ние забавихме процедурата и неотдавна изпуснах едно много добро предложение за работа по липса на гледачка/ясла. Доста ме е яд. Но и изборът си е труден - да запишеш/да не запишеш....да тргнеш на работа/ да си гледаш детенце...който не го е изпитал, няма да разбере колко е особена ситуацията всъщност Simple Smile

Но по-важното е друго според мен, че да се кандидатства и да се класира и да се чака за детска ясла или градина е такава перверзия, че се чудя що за хора сме, та го търпим, и това, както и всичко друго в държавата, но нейсе. Това търпение си го плащаме, а както изглежда и децата ни ще го плащат, ако не се спасяват(ме) в чужбиан поединично...

- Яни, стискам палци да мине процедурата максимално безболезнено и бързо за детенце, доколкото съм чувала си е рутинна процедура, а и те много бързо забравят. Съдя по бебо и неговите преживявания предните дни...като мине и го гушне мама - веднага се ухилва и все едно не е било Simple Smile

- Ани, и аз се впечатлих от подходите ви на възпитание, мисля, че това с обаждането да се извини на приятелчета (особено да стимулирате у него инициатива да го направи, не насила)  е много похвално, наистина.  Hug

Ири, и аз имах наскоро един период, когато вечер кърмата определено беше много недостатъчна. Но аз не кърмя през нощта - кърмя денем х4. Сега вечер давам каша или зеленчуково пюре със сирене +/- сухар малко преди лягането (примерно 30-40 мин.) и след това кърмя за заспиване. Сутрин е доста гладен и тогава кърмя и малко след това давам закуска (плод със сирене +/- сухар. изяжда си я като змей. Което ме кара да мисля, че вече никое от кърменията не може да го нахрани, а само го загълфиква.

За ставите, на бебо много му пукат като се движи, все треперя, а той се хвърля и мята като отвързан..

Спокойна нощ ви желая , до утре!

# 588
Тук съм. Днес май не съм писала. След работа спах с Йоана, а после ходихме в парка с нейните две приятелчета. След това готвих, къпах се и той деня заминал. От следващата седмица сигурно ще оставам по цял ден на работа. То така или иначе като се върна я преспиам и тя спи до към 16-17 и след това излизаме. Аз работя до 16.30 и за разходката ще съм у дома. Дано ми стигнат силите с всички задачи.

Йо вече (отново) не иска да се вози в количката, но това се дължи на факта, че бабата я води до близката част на парка и я пуска да ходи, лази и т.н. Та вече гледам да съм в близост до люлки и площадка и всичко е супер. Много й харесва да общува с деца.

Ани, браво на Ванко, че се е обадил на приятелчетата да се извини. Много добра постъпка от ваша и негова страна.

Съншайн, честито християнче. Къпането заради раните на малкия ли го отказа? Той как е, има ли подобрение?

Вчера забравих да честитя на имениците. Всички да сте живи и здрави.

Ичка  Hug

Чин, това с бравото на Нико ми напомня как Йоана като се научи да казва чао и докато "пътува" в количката и мяташе на всеки който мине. Беше си харесала един клошар и чак се извъртя, за да му помаха  ooooh!

Бюти, това за опита е много вярно. Познавам една мама, която е работила като гледачка. Нейното дете е юнче. Знае си името (да го казва като я попиташ), как казва котката, кучето и още доста неща май, от които Йоана и хабер си няма.

Хеберлея, сега да не се изгубиш пак, намирай време да драскаш по някой ред.

От мен за сега толкова. Пия една студена биричка, че и мама е човек  Mr. Green

# 589
Понеже гледам че коментирате постъпката на Иван, реших и аз да отговоря.   Wink Днес споделих с майка и тя отбеляза, че грешката е изцяло моя. Щом съм искала да не си пилее играчките там  Grinning (защото според нея така или иначе ще си ги разпилее тук  Mr. Green) е трябвало да влезем за около половин час в една стая в хотела и да си разгледа подаръците, а после да си играе спокойно с децата. Ама изобщо не се сетих за такъв вариант! Отчитам го като моя грешка. А отделно, че Иван си е директен и положението излезе от контрол.

# 590
Добро утро,
аз пак съм недоспала ,но едва сега осъзнавам колко зависима от бибата е Дара през нощта!На всяко пробуждане явно очкаваше да й я сложа в устата ,но въпреки умората не се предадох.После с ММ установихме,че тя просто си се буди ,а не е заради бибата.Лошото е ,че ня всяко пробуждане започваше с пищене и кански рев. #Crazy
Ще се опитам да я откажа сега ,защото си мисля,че после ще е още по-трудно.Просто Дара си е с проблемно нощно спане и това си е .
Трябва да издържа!
Пия второ кафе ,после ще се включа по-адекватно!

# 591
Добро утро и от мен Hug
Ние днес станахме закусихме и двамата и аз си пия кафетоа Руменчо зад мен се търкаля на леглото.Виече нямаме търпение да дойде неделя и да си ходим за България.Юмаме още някои неща за пазаруване от тук,че като се приберем едно че в БГ е три пъти по-скъпо,а пък и няма да имаме време
ДЕСКА относно това с научаването на думички или на чао чао и т.н. и аз се ядосвам че моя нищо не иска да научи,от време на време прави чао чао,но когато той си поиска само много рядко прави като го караме,а пък за други думички,дори и не се опитва даже мама не повтаря след мен само си казва мама,тата баба и т.н. когато той си поиска,но все още не знае какво означават,може би нямам подход към него как да го науч,а пък постоянно му повтарям и се опитвам да го науча Embarassed
ЯНА,дано всичко мине бързо и безпроблемно newsm10
СЪНШАЙН честито християнче newsm44
ИЧКА не ти е лесно,ние си спим много добре два пъти по един час през деня и през ноща няколко пъти се събужда да пие вода и пак заспива.

# 592
  • София
Добро утро! Ичка, защо трябва сега да я отказваш от бибата? Има конкретна причина, или ти си решила така  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Защо не изчакаш малко по-спокоен за детето период? Сега още никнат зъби. Аз на Саша бибата я махнах на година и половина някъде... Абе като тръгна на ясла, щото не може там да се мотае някаква биба. Не съм се замисляла по това време кога да й махам бибата, просто така се случи и сега вече знам от опит. Добре, че тогава стана, защото то относително разбираше. Може да го замотаеш нещо както се вика с добро. А сега на Дара не може да обясниш, че няма биба.

# 593
,може би нямам подход към него как да го науч,а пък постоянно му повтарям и се опитвам да го науча Embarassed

И аз така. Казват, че ключът бил да се повтаря едно и също с часове хиляди пъти и тогава се научавало. Освен това в едно предаване чух, че по 1 дума на ден трябва, защото те не могат да приемат повече. Брат ми на 8 (ОСЕМ) месеца е знаел да казва всички животни включително грух с хубаво Р  Shocked
Аз спазвам това да го уча по една дума, че да не го объркам, но явно нямам време да повтарям по цел ден, защото върша и други неща. В момента на 10м. Камен на всичко живо вика баба, бау-бау, а само като има зор мама. А брат ми бабите са го учили и явно те са по-упорити от майките.
Деси, точно както казваш ти - бабата за 3 дена я научила. Има нещо с тия баби  newsm78 умеят да повтарят като развален грамофон може би  newsm78 а за мен това е дразнещо, но явно за децата не е.
Ичка, ама верно с тая биба Вачето е права. И без това си имаш проблем със спането, защото си вкарваш в приключение  Rolling Eyes
Ани, май майка ти е била права честно казано. Аз на този етап си мисля, че не мога да спра едно дете да си отвори подаръците на връх РД... като си спомня за мен какво е означавало това  Heart Eyes Но като дойда на твойто положение ще видим дали така ще мисля Simple Smile
Яна, дано мине без проблеми, а че ще го боли то е ясно... и Камен трябва пак да го водя, че отново му се слепна - много ми е гадно  Confused Това, което разбрах, че е важно е първият ден да не дърпаш кожичката повече, а само да поливаш риванол (някой дори беше казал да се остави компрес риванол в памперса първия ден). Аз я дърпах още първия ден уж да почистя, но това доведе до възпаление и мазах с лекарство после 3 дена.

ПП: забравих да се похваля, Камен вечера успя да се изправи от легнал по корем до седнало положение сам. Досега само с помощ успяваше. Също и от седнал като се катери по мен успява да се изправи, но и вероятно леко му помагам без да искам, де, защото не опитва да го прави по други хора или по мебелите. Но важното е, че има прогрес  Mr. Green Също така и пълзи назад  Rolling Eyes

# 594
  • гр.В.Търново при моя любим
Добро утро  Hug

Ето почерпката за първия имен ден на Жорето.Извинете ,че чак сега но бяхме в планината и ми беше много слаб нета.Благодаря от негово име за пожеланията.Пожелавам ви да сте живи здрави и много щастливи.  bouquet

Честит имен ден на всички именици на патерици,честити рожденни дни,месечинки,годишнини и други поводи на всички ,които съм пропуснала  bouquet

Четох ви набързо ....Много се радвам приетите в яслите дечица,а на останалите късмет при другите класирания. Hug

Съншайн,честито християнче.  bouquet

Деска,радвам се че си спокойна и щастлива Hug

Всички останали,които пропускам моля да ме извинят.Трябва да наваксам с четенето,но да знаете че всеки ден се сещам за някои от вас Grinning

Ние изкарахме чудесно цялата рода Mr. GreenМалко Жорето настина и сега му давам температуропонижаващи и почиствам нослето.Успяхме да си починем,да се видим с ММ(сега пак сме на 200 км един от друг Rolling Eyes)заредих се със нови сили за следващия изпит на 10-ти .Веднага след него започвам да се подготвям за кръщенето и РД Heart Eyes
Жорето още не е проходил,но иска да го водя хванат за едната ръка,вдига ръчичка за довиждане и дава целувка,слага телефона на ухо и крещи Mr. Greenкара проходилката и бръмчи и вече не е бебето на мама.Много е контактен и се радва на други деца Heart Eyes
Днес ще яде дроб,не съм му давала още агнешко,риба и кисело мляко.Оставих ги за след седмица,когато ще направи 11 месеца.

Ами това е от нас...малко нахвърляно BlushОтивам за кафе и да сядам да уча Sad

Хубав ден  bouquet

# 595
Здравейте!
След дълго отсъствие и аз да се разпиша... При нас всичко е наред. Не сме приети в ясла, не че е голяма изненада.. Катето прави вече отделни стъпки съвсем без да се държи за нищо, стига да й сложа подходяща примамка, към която да се устреми. Но далеч още не твърдя, че е проходила Simple Smile

Не съм чел последните 20-тина страници от миналата тема, както и тази цялата... прегледах набързо само последните 2-3 страници. Както писах във Фейсбук, доста много сме навън и не остава време да се заседя на компютъра да наваксам.

Да ви разкажа каква случка имах в парка в петък, след дъжда следобеда, когато нямаше почти никой. Катето се е научила от време на време да изхвърля по нещо от количката. Та като си тръгвахме (бях отишъл с колата, че идвах от другаде) и стигнах до колата, гледам тя е без одеалце. Веднага се върнах назад към алеята, по която дойдохме и виждам в далечината една баба с детска количка как смотава нещо в кошницата и се оглежда гузно... Забързах се натам, а тя кривна по една разбита алея, само и само някой да не я срещне явно. Настигам я, и казвам "извинявайте, но мисля че прибрахте нашето одеалце" а тя се прави на ударена и отговаря "ами? какво одеалце?!?" Аз и казвам - "едно такова ръчно ушито и пратено от чужбина, дето тука няма как да го купите и няма как да излъжете, че е ваше" и й го описах, а тя "аааа, това одеалце ли... ми то е паднало и затова го дигнах да го нося"... викам й "къде да го носите?!?" тя взе да мънка нещо... Имаше късмет, че беше с дете, та не избухнах повече, а само с изрази "то бива крадливо племе, ама чак пък толкова... Такова безочие, ако на вашето дете му откраднат така нещата, как ще се почувствате?!? Като се намери нещо не се прибира да се носи вкъщи, а се закача някъде около алеята дето сте го намерили, та да си го видят хората като се върнат, аман от крадци-кокошкари и тарикати на дребно."...

# 596
Ваче,Шуши -при положение ,че вчера цял ден не я е търсила и сега спа 1 ч. ,без да плаче за нея и без да съм я преспала с биба,защо да не опитам да я махна  newsm78 А и аз съм убедена ,че Дара не се буди ,поради липса на биба -просто се наспива бързо ,разликата е ,че понякога когато й набутвах бибата при определено разбуждане се предаваше и заспиваше ! Но в повечето случаи и с биба не заспиваше ,а се гърчеше по корем ......100 часа ,докато заспи!
Имам горчив опит от наблюдение при племенничката ми ,която на 2г. и нещо 5 дни бълнуваше бибата,бибата и по цели дни ревеше от мъка,така че предпочитам сега,пак повтарям ако разбира се стане,ако не здраве да е.Някаква интуиция може би сега ми подсказва ,че мога да опитам да я махна ,както вече си ака и чишка в гърнето,както и когато усетих момента ,в който можех да я отбия ,понеже и тя вече не търсеше ,а и аз опитах 2 вечери и така неусетно се получи!
Съншайн,честито ви християнче!Бог винаги да е с него! Hug
Иси,честито на именничето! Радвам се,че сте си изкарали супер! Hug
Ставам,че ме викат от гърнето  Laughing
Хубав ден ви желая!

# 597
  • Sofia
Здравейте!
И аз не пиша много, но други занимания си имам, а и последните страници като прочетох, ми иде да набия някои хора.  Wink Накрая ще се окаже, че за всички ЖЕЛАЕЩИ има места в яслите, просто са приели грешните деца.  Twisted Evil Laughing

Чин, аз не бих си насилвала късмета, ако детето ми е прието да не го запиша, не е ясно следващата година, когато ще ми е наистина важно и наложително, дали ще има същият късмет. Hug

Шуши, това с говоренето на 8 месеца абсолютно не го вярвам, и не защото ти го казваш, моят мъж също бил говорел едва ли не страхотно на 10 месеца - едваааа ли. По-скоро бабите са забравили, аз вече не си спомням дъщеря ми кога е казала първите си думи, какви ли ще ги говоря след 15-20 години. Ако му повтаряш едно и също по хиляда пъти на ден, може и да го запомни и повтори, но няма да прави връзка между думата и значението й. Просто, както казваш, на всичко ще казва бау-бау, а не само като види (или мисли за) куче. Това наизустяване не ти гарантира по-ранно проговаряне, а и не се състезаваме кое бебе до годинката ще "знае" най-много думи. Така че е безсмислено според мен. Wink

# 598
Шунче, тя майка е записвала в едни тефтери по дати кога какво се случило, така че съм сигурна, че е бил на 8м, но той не е говорел ми просто е казвал звуците на животните. Разбира се това не значи, че е разбирал значението, а и след това е изгубил някои от уменията - например спрял е да казва Р. Аз съм проговорила по-късно, но съм била на годинка като съм правила кратко изречение от 3 думи.
Сега го гледам Камен и ми се струва извънземно да казва думи на 8м., но всичко зависи от стимулите. Аз нямам такива амбиции, нито време Simple Smile Всичко зависи колко го юркаш Simple Smile Дори гений като Моцарт е успял да се развие благодарение на бащата композитор и педагог, който от пелените го е подхванал да го учи. Иначе пак е щял да се развие, но вероятно по-късно. Аз лично не смятам да отглеждам детето-гений, което свири на китара на 3г. или нещо от сорта, а и не го оставям на бабите да го "дресират" Simple Smile но просто казвам фактите за бабите  Joy
Иначе за изкривяването на спомените си много права - забавно е как определени истории се променят през годните  Mr. Green

# 599
Здравейте

Добро утро,
аз пак съм недоспала ,но едва сега осъзнавам колко зависима от бибата е Дара през нощта!На всяко пробуждане явно очкаваше да й я сложа в устата ,но въпреки умората не се предадох.
Ичка, може би наистина можеш да отложиш момента с махането на бибата за по-натам.

Маги пък си смуче палчето, но не само за заспиване, ами по всяко време на дена, много е сладка и смешна Laughing Но засега не бързам да я отучвам, може би след няколко месеца..незнам, просто усещам, че не е сега момента. Сестра ми пък до 1-ви клас си смучеше пръста. До 1-ви клас!! Rolling Eyes Не искам Маги да има чак такава зависимост и дано не се превърне в проблем това. Вече има различни мазила, които имат ефект при отказването...ноооо не знам всъщност възможно ли и от само себе си да се откаже  newsm78 Май не...не знам според вас кога е удачно да се предприемат някакви стъпки към отказване. Много е условно и индивидуално, знам, но все пак, ако някой е имал такъв проблем с по-голямо детенце нека да сподели Simple Smile

Честито на всички, които са приети в яслата. Това си е като шестица от тотото.Голям късмет. Аз не съм участвала в приема. Засега ще си я гледам малката, искам след 2 годишна възраст да тръгне на градина. А точно срещу входа на кооперацията ми има една, в която съм учила и аз , познавам учителките и ми се ще и Маги да е записана там.

За думичките, аз се опитвам да повтарям разни неща, но не прекалявам. Просто гледам като сме заедно да приказвам повече. Хващам й ръчичката и първо показвам различни части от моето тяло и после повтарям действието върху нейните очички,уста или уши. Вече знае къде е нослето и така силно го стиска като я накараш да го хване Laughing Според мен такова повтаряне непрекъснато е изнервящо поне за мен. По-скоро нещо като игра, която е интересна и бебто и на родителя Simple Smile

бг-тати, тцтцтцтц  Rolling Eyes

Съншайн, честито християнче Grinning

Деска, и моето чудо е общително. По улиците се усмихва на хората, пее(крещи Laughing), маха с ръце, като че иска нещо да им каже. И ние имахме подобна случка с жена от малцинството Laughing

Общи условия

Активация на акаунт