Мъже и кючек

• 26 098
  • 135
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Защо това зайбекико толкова много ми харесва??Може би , защото Антъни Куин го тан
цува.Ама какъв филм беше-класика!!
Отговор на съфорумка за Марко Семов относно изказването и - той е чудесен народо
психолог.Изключително добре написани книги, за българина и едни други народи.Не
ка пак да ги прочете,може и добре да се посмее.
Едни наши съседи по граница са големи родолюбци,за разлика от нас.Там ми се стру
ва, че кючека не вирее.А това,че телевизията ни залива с едни пак съседски сериа
ли , ами нямат пари за други.А дали не е вид политика??
P.S Аз не знаех, че се нарича зайбекико.Знаех само сиртаки,ама човек се учи дока
то е жив.Благодаря!

# 121
ma14, Антъни Куин е трябвало да танцува сиртос във филма, но поради невъзможността си да усвои техниката на танца се спират на забавен и опростен вариант на сиртоса и от там на галено го наричат сиртаки. Така изобщо се стига до явлението сиртаки. Антъни Куин не танцува зейбекико във филма - зейбекикото е друг ритъм, той е неравноделен, друга емоционалност носи самия танц.

Вълкът, последен опит правя - в библиотеката ми Марко Семов не стои до Колю (горе долу така го написа и ти), но виж въпросното споменато в Уикипедия произведение - Земя на Богове и хора, може да прочетеш, то е тънко, не е труд, бързо се чете.
Виж видео, в което гъркини мятат гюбеци - първо танцьорки в студио, па в края на клипа виж в произволно заведение, където гръцкия певец има участие какви гюбеци се мятат качени на масите.

http://www.youtube.com/watch?v=CEK68ijoIZE

Друг певец и друг клип - гледай след 55сек, особено на 1.40 виж около масите как никой не мята гюбек, неееее, това не е Гърция или с български автобуси са ги закарали, за да снимат клипа.

http://www.youtube.com/watch?v=O1z9R_E3M10&feature=related

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 10:28 от pina

# 122
  • София
pina,никога не бих си позволила да обиждам някой, даже и в това виртуарно пространство.Всичко е въпрос на личен избор, какво ще четеш.Обичам, да ми показват неща, които аз не зная,както в случая и названието на зайбекико.Аз не знаех, че точно така се нарича, ето сега знам.Имах възможността през едни по- добри години,за всеки празник по -голям, да пътувам някъде.Една Нова година бях в Солун на техен клуб.Започна програма, която не беше моята.То не бяха едни носталгични песни,то не бяха едни сълзи... може би,/както разбрах по-късно/ текстовете им били страхотни.Ама като не разбирам гръцки..По принцип съм си рокаджийка.На всеки рок концерт,било на стадион или в зала съм там.Даже ни е приятно,кагато се засечем с някои други да се поздравяваме с усмивка, че пак сме тук.Това е моята музика.Може би се изказах неподготвена, за което моля да бъда извинена.Всеки има право на мнение.Нямам нищо против,някой да ме ограмотява, там където не съм на ясно.Поздрав

# 123
Вълк, публиакцията с кючека я бях подминала. Но пък е интересно. Peace
Ми какво да ви кажа, аз като родител претърпях една метаморфоза. Записах малката на латино-танци. По принцип много ги харесвам, не че ги умея, но това не са танци за деца и никак, ама никак не се вписват в нашата реалност.  newsm78 Поне за себе си решх, че ще я запиша на народни танци, къде повече красота има в тях, и разнообразие и национална гордост. Та така. А иначе като дете от смесен брак покрай хората ще научи и арабското Дабке.  Sunglasses

# 124
В неделя по Нова ще дават оригинали турски дервиши. Новините на турски са по Канал 1, турските сериЯли - по БТВ, турски кючеци може да видите у всяка чалга дискотека у нас, всичко турско и родно любя, тача и милея.

# 125
  • Linz
"Кючек" означава "малко момче", т.е. в оригинал това е танц, който се танцува от момчета. Били са облечени от главата до петите, само очите им са били открити... Доста различно от това, което познаваме днес.

# 126
турски кючеци може да видите у всяка чалга дискотека у нас, всичко турско и родно любя, тача и милея.

Ц. У всяка чалга дискотека у нас можем да видим подрусване в полутрезво състояние, което има малко допирни точки с кючека като танц.

# 127
  • Под липата
 Всъщност, винаги ми е било странно, защо кючекът стана толкова популярен у нас?  newsm78 Както и тези ритми, които нарекоха поп-фолк и които нямат нищо общо с традиционната българска музика?

# 128
И на мен ми е било странно. Но и на хората, които танцуват кючек и слушат поп-фолк им е странно, че други не харесват. Аз съм чувала коментари, че вярват, че на всеки му харесва поп-фолк, но се преструва, че се възмущава да изглежда по-префинен Shocked

# 129
  • Под липата
 И аз съм го чувала това.

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 04:12 от Raffaella

# 130
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Поздравче за pina   bouquet

# 131
Да, този клип ясно показва какво правят в Гърция.  Иначе още на Самуил са му танцували жени облечени във воали, полюшвайки бедра и ханш. (10-ти век, много преди Османската империя) Но тези теми винаги се развиват по един и същи начин и стигат до едно и също място.

# 132
Танцуващите кючекчийки ги свързвам със съблазняване. Хвърлящ гюбеци мъж го свързвам единствено и само с прелюдия към бъдещо надупване.
 Иначе онзи ден в Обичам България даваха някакъв откъс с Боби Михайлов. Правеше някакви нечленоразделни движения с ръцете и ханша. То това е масовия кючек по заведенията Laughing

# 133
Цар Самуил е бил мъж. При кючека полюшващите бедра са младежи, на които още не е поникнала брада. Педофилия и педерастения.

"Пощаденият първоначално мегадук Лука Неторес бил посечен, тъй като отказал да предаде сина си в харема на султана. Подобна била съдбата и на сина на Сфрандзес, който също бил посечен, тъй като отказал ласки на султана"
"Византия", проф. д-р Георги Бакалов, лекционен курс.

след падането на Константинопол.

# 134
  • Linz
Обичам танца като изкуство и съм фен на ориенталските танци- страшно много красота и грациозност има в тях, а танцьорката излъчва недостъпност. За разлика от кючека, който се вихри по нашенско- откровено вулгарен.

И на мен ми е било странно. Но и на хората, които танцуват кючек и слушат поп-фолк им е странно, че други не харесват. Аз съм чувала коментари, че вярват, че на всеки му харесва поп-фолк, но се преструва, че се възмущава да изглежда по-префинен Shocked
Изобщо не е вярно! Харесвам всякаква музика, направена с вкус, без значение от стила. В поп-фолка обаче нито ритмите, нито текстовете на песните, нито визуалните провокации намирам за издържани. А гласови възможности имат много малко от певачките.

Общи условия

Активация на акаунт