Мъже и кючек

• 26 065
  • 135
  •   1
Отговори
Наскоро желанието за хубав боб ме отведе в Боянското ханче. Храната не ставаше, но темата не е за това. Имаше празнуващи компании и един мургав певец с хубав глас. Беше прекалено шумно да се говори, затова се загледах в танцуващите и особено ме шокираха мъжете, не жените. С тресящите се телеса на жените съм свикнала, а и на тях по-нормално някак им стои. Та, имаше мъже с очевидно самочувствие, нелоша визия и хубави мускули, които бяха в центъра на кючека. Такъв смях ме напуши като се замислих, но реших да ви питам и вас:

Аз ли нещо съм се объркала или кючекът (и тукашните чалга производни) са ИЗЦЯЛО женски танц. Ровя в спомени за видени, чути неща и не мога да се сетя в ориента турците да се тресат. Те СЕДЯТ достолепно, докато около тях полуголи девойки-кючеклийки танцуват. Всичките движения в този танц подчертават ханша, гърдите, няма нищо мъжествено в тях. Гледам, че мъже тип мачовци правят едни такива "раздрусващи" гърдите движения и ми става страшно смешно. А те, на това отгоре, се имат и за много мъжествени.  Shocked

Въпросът ми е, в Турция, Египет и арабския свят мъжете по същия начин ли танцуват? Нямат ли някакви по-мъжки движения?

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 22:54 от Кинче Кривошапкова

# 1
  • София
Честно казано, нито в Турция, нито в Египет съм забелязала изобщо мъжете да танцуват на подобна музика... Но не съм и обикаляла дискотеки. По заведенията, които съм посещавала, кючек е звучал само ако е имало програма с жени танцьорки, без мъже.

# 2
Стана ми интересно и потърсих и мъже-кючекчии. С изненада установих, че има доста Crazy
Както е казала Кинче Кривошапкова, кючека е за жени(белиденса също), нещо извратено има в мъж танцуващ така. Не го приемам, нИ мЪ кефи Naughty

# 3
Е, как, млади момченца да  забавляват господата хич не е чудо. И този от клипа като го гледам - доста е изящен.

# 4
Поне да беше някой мускулест добре сложен мъжага като в описанието на авторката, да има с какво да оплакнем око, пък тая отпусната хилка от клипа с това шкембе и друсащи се цици...  Sick Не можаха ли да намерят някой по-хубав? Мъжествен мъж бих се жертвала да гледам как играе кючек - все пак движенията напред-назад в таза са съвсем по мъжки, като се има предвид какво могат да символизират  Wink Но такива женчовци и мен нИ мЪ кефят.

Някъде бях гледала клип на мъжки танцьор на ориенталски танци, обаче хореографията беше направена така че да подчертава мъжествеността му, не да го оприличава на жена. Имаше и огньове за фон, тъпани, пича беше готин, и въобще си имаше съвсем различно излъчване - мъжки сексапил приятен за женското око, не мека китка предназначена за мъжката публика  Laughing Обаче не мога да се сетя къде го гледах и сега не мога да го намеря. Та, идеята ми е, че има как да се направи.

# 5
Не се бях замисляла...тук си е обичайна гледка описаното от първия пост. Обаче в автентичните танци , и в държавите, където тези ритми  са "домашни " как е-и на мен ми стана интересно.

# 6
  • София
 В ютуб има много клипчета с мъже, и на мен ми е неестествено, но явно си има и такива танцьори, а и има кой да ги гледа по заведения и сцени.Този изглежда добре.

http://www.youtube.com/watch?v=U8DpL-bM9Q0&feature=related

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 08:44 от Тайна

# 7
  • # супернатурална #
От време на време посещавам едно нощно заведение, собственикът на което ни е набор (тоест над 30) и се опитва да вкара и нещо друго в репертоара, освен така любимата на младежта чалга. Та около един час преди същинския купон пускат много яки парчета - и стари, и нови - на които се кършим само ние, младите пият и гледат. Още с първите ритми от другия жанр всички скачат радостно и почват да купонясват. Това, което ми прави впечатление, както на авторката, е че момчетата/мъжете са не по-малко ентусиазирани от момичетата. Разбирам защо жените го танцуват-еротично е, а и ако не висят особено много телеса гледката е приятна. И на мен ми се случва да завъртя трътка  Laughing  Обаче мъжете?! То е е едно хапане на устни от кеф, то са едни екзалтирани викове  ooooh! А всъщност най ме е яд не че слушат и танцуват чалга, а че са се ограничили само и единствено с нея.

# 8
  • Бургас
Кинче,наистина не ти се е спяло снощи. Grinning

По темата и аз знам,че е женски танц.
Обаче има всякакви мъже. Mr. Green

В заведението просто са разпускали.

# 9
Оуw, много гадно. Представих си го Whistling
Не знам, ние с мъжът ми не посещаваме такива заведения, той за нищо на света не би "танцувал" това..

# 10
  • Пазарджик
Мъжките арабски танци, които съм гледала, приличат на нашите хора, но са много мудни - почти седят на едно място един до друг и се поклащат, обикновено се демонстрира някакво оръжие или оръжието е заместено с пръчка и я въртят.
Ливанците танцуват едно много хубаво - дабке - то е по-игриво.
В емирствата жените танцьорки са като металистки. 

# 11
  Супер гнус.

# 12
  • София
Тез момчета са си живи педали за мен.....

# 13
Тез момчета са си живи педали за мен.....

Глупости.
Явно наистина не сте ходили скоро по нощните заведения, щом така смятате.
Младите вече масово танцуват така..Защото това им е поколението. Чалга основно.
Така, както едно време ние всички танцувахме Диско, после хип-хоп и тн..

Не казвам, че ми харесва - но е факт.

# 14
  Ходила съм, много е гадно. Някакви младоци тресат задници и рамене и хвърлят гюбеци. За момичетата става, но за мъжете е крайно странно.

Общи условия

Активация на акаунт