Мъже и кючек

• 26 068
  • 135
  •   1
Отговори
# 15
http://www.vbox7.com/play:afccb8cb

Ето ви истински кючек как се играе. По едно време става и един мъж, та можете да видите и мъжете как го играят истинския кючек. Както виждате мъжа играе много прибрано и с умерени движения, "тежкарско" някак си.
А онези момченца дето го играят като жени са просто педали, които играят кючек за други педали.

# 16
  • Kопенхаген
Грозно ми е, да видя мъж да се опитва да играе кючек, особено ако се вживява. Движенията им ми наподобяват на изпразнен пенис  Sick
Подобни типове не ми изглеждат в този момент особено мъжествени, а и отдавна съм спряла да ходя на места където могат да се видят такива жалки картинки.  Grinning

# 17
  • по пътеката
арабските  мъжки танци са си то4но мъжки танци, никакви съблазни откъм към гърди и дупе , по -скоро може да символизират типи4но мъжкото -надмощие, за4еването, живота! разли4ни са!и все  пак са  си с елементи на съблазън в крайна сметка, то нали по танците хората едно време са се харесвали, кой по-добре  играе хорото или танца, кой по-кръшен в кръста, така де, старите хора може да са вси4ко, но инстинктивно са си гледали потеклото!
и на мене  мъж ,поне на вид, да играе типи4но женския танц, ми е противно, но къде по-гадни неща има по света!

# 18
Да споделя и аз, понеже имам допир и до двете култури (не че съм експерт по ориенталски танци. Embarassed). Мъжете в Ливан, Сирия, Палестина и Йордания играят както каза някой Дабке, то е подобно на нашето хоро, но с  друг такт, който аз така и не усвоих. Mr. Green В залива танците са по-статични, всъщност повечето арабски страни си имат мъжки танц. Днес и жените в Сирия и т.н. също играят дабке. Но като цяло женският танц не е като този в нашите дискотеки. Жените, които го умеят, не връткат точно по този начин като нашите чалга почитатели задница. Не мога да го обясня, но е по-различно. Rolling Eyes Иначе на нашата сватба един приятел сириец ми скри шапката с мъжки кючек, но той съвсем не беше така женствен. Още го помня, пластичен, но не и педалски. Mr. Green
А тук има много интересна статия от най-известната инструкторка на ориенталски танци за клишетата и историята на танца Бели денс.
http://www.evelinapapazova.com/pagebg.php?P=3
В менюто в ляво има и за различните танци. Peace Peace

# 19
Определено не е красива гледка  Laughing Laughing

# 20
Аз харесвам ориенталски танци, но тресенето на телеса по нашенските кръчми не е същото сякаш или поне в моето възприятие са разделени Simple Smile.
Аз си имам една незабравима гледка отпреди няколко години, когато за последно съм била в "много яка дискотека на морето". Момък и девойка танцуват на някаква чалга, докато тя тресе задни части, той подпомага с ръка вторичните й полови белези да се тръскат по-изразително...

# 21
  • Майничка
На турска селска сватба (от онези, дето цялото село се включва в прозненството и софрата) съм виждала мъжки "кючек". Трима чичовци на 60+ (единият си беше направо дядо - на 76), шкембелии, мустаклии, такова мъжкарско надиграване спретнаха, че ни скриха топката. Нищо общо нямаше обаче с дупевръткането по дискотеките, движенията бяха много тежки и обрани, повече вибрация на мускули и то коремни, не на бутовете, отколкото люшкане на сланини, имаше и доста игра с крака, за разлика от женските изпълнения, където повече се залага на ръцете. Съпроводът беше основно тъпан, зурната беше повече за разкош.

# 22
Ако има нещо по-гадно от мъж, танцуващ кючек, това е мъж танцуващ кючек под съпровод на зурни. Мазно, мазно, гнус....

# 23
Защо? Зурната е много хубав инструмент, поне на мен много ми допада, затова и обичам най-вече македонския ни фолклор. Peace
http://zurnite.com/?page_id=4

# 24
Явно наистина не сте ходили скоро по нощните заведения, щом така смятате.
Младите вече масово танцуват така..Защото това им е поколението. Чалга основно.
Така, както едно време ние всички танцувахме Диско, после хип-хоп и тн..

Не казвам, че ми харесва - но е факт.

Много моля, спрете да обобщавате така на едро, че много се обиждам.  Close
Естествено, че ако под "нощни заведения" разбирате само чалготеките, ще ви се струва, че младите "масово танцуват така". Но за щастие това изобщо не е вярно. Нито нощните заведения са само чалготеки, нито пък всички млади умират да тръскат трътки и да мятат цици.
Слава богу, има достатъчно места, в които никога не се е свирила чалга, няма и да се свири. И в тях ходят предимно млади хора, не пенсионери.  Crossing Arms

# 25
Ако има нещо по-гадно от мъж, танцуващ кючек, това е мъж танцуващ кючек под съпровод на зурни. Мазно, мазно, гнус....
сега като те прочетох се сетих за този клип на Азис, в който губеци мята някакъв мъж след втората минута http://www.youtube.com/watch?v=46nMM_Zsap0&feature=related , това си е нашето типично, мъжко, мазно кълчотене по дискотеките  Mr. Green

# 26
Мъж и кючек.........на мен не ми допада,но това си е мое мнение Mr. Green

# 27
На мен също не ми допада когато мъж танцува женски танц, както и самобитния белиденс по дискотеките. Но предполагам, че в източните култури наистина си има разлика между "мъжки" и "женски" кючек. Ако е така, бих се радвала да отида на подобен спектакъл, защото съм фен на ориенталските култури.

# 28
  • София
Неочаквано недобра комбинация. Веднъж в живота си съм виждала мъжа ми, порядъчно пиян, да се опитва да играе на чалга, покатерен върху стол ooooh! И макар че не го докарваше нито откъм тресене, нито откъм гнус, ми уби либидото поне за месец Laughing

# 29
  • Varna
То не само мъж, но и жена играеща....пиша играеща, не танцуваща така наречения кючек, не е Ич хубава гледка.  Неприятно ми е да ги гледам как тресат телеса, защото този танц Ориенталския не е друсане на цици и задници, е е трудно изкуство. Истинското име на Ориенталският танц не е кючек...името му е- Танц на живота. Така са го наричали древните.
Тука което се мята по дискотеки.....хич не ми изглежда на танц...незнам как да го нарека....абе народа си го е нарекъл кючек, thumbsupкакво му се чудя как да го нарека. . Независимо дали се мъчат да го играят и жени и мъже.....жалка картинка са.............Мое мнение, не ангажирам никого с него  Peace

Общи условия

Активация на акаунт