Мъже и кючек

• 26 070
  • 135
  •   1
Отговори
# 105
Eто едно приятно зейбекико, бездруго темата стана манджа с грозде.

http://www.youtube.com/watch?v=Qijbm2C8q7s&feature=related

Ето мъжки кючек

http://www.youtube.com/watch?v=EifhmS-XXxA

# 106
  • София
 pina,добро показване!На мен ми допада повече първи вариант.Но забелязвам, че има разлика в кючека м/у жени и мъже.

# 107
Със сиртакито не стана ли малко грешка? Ако не греша, тъй като не съм се задълбавала, но сиртаки няма като народен танц, а е сиртос, което си е хоро и го играят жените  Thinking Зейбекикото е танц, който е само мъжки, но от 70-те години малко по малко започват и жените. В днешно време по сватби в Гърция и жените си играят зейбекико.

Точно така е. Сирто е женският танц, а зейбекико е мъжкият. Така познатото сега сиртаки е танцувано за първи път от Антъни Куин в ролята му на Зорбас Гърка - разбира се, нормално е да не го е танцувал правилно, но пък танцът става популярен - не и сред гърците, разбира се.

# 108
мисля,че Argent има право! ако младежите играеха  рокендрол или танцуваха на  хауз музика по дискотеките, какви ли не смешни и изчанчени щяха да ни се виждат танците им! местните младежи като се задрусат на музиката от  ибица бийч парти си е взе едно нашите  на някой кю4ек само да се смени пар4ето! нека да си разпускат хората както искат, важното е да  не правят по-големи зулуми!

М, не става въпрос за това. На мен също ми е смешно по чалгаджийниците като вземат някои оборотни тупалки... или, както е фешън да се казва, нацепени батки да кършат рамене.
Обаче тези танци, които се показват в темата, се изнасят на сцена от танцьори. Никой не очаква от хора, които са отишли някъде на бар за да разпуснат, да танцуват като професионалисти.

# 109
Може и така да е за гръцкия танц. Като студентка имах много колеги от Гърция и мъжете танцуваха това, което мислех, че е сиртаки, те поне така твърдяха, защото все ми предлагаха да ме учат да танцувам сиртаки. На танцовите фестивали, като съм гледала мъжките групи от Гърция да танцуват, също си мислех, че е сиртаки, но явно е другият танц, който казвате. А и от ролята на Антъни Куин явно се бъркам. По едно време много ми харесваше този танц и като пишех в YouTube  sirtaki ми излизаше танцът с мъже основно, по-рядко с жени, но определено само с мъже ми харесва да го гледам.

# 110
Абе баш си е танц за гееве и травестити http://www.evelinapapazova.com/pagebg.php?P=11&SP=17

# 111
По фолклорните фестивали гръцките ансамбли играят какво ли не, включително тракийски танци, македонски танци и нямат никаква разлика с българските  Simple Smile  А студентите може и сиртаки да му викат, и в тази тема стана ясно, че варненските танци не са познати дори на варненци, какво остава на други български територии. Ние не си познаваме фолклора, гърците вероятно също.

# 112
Егати логиката. Ние не се интересуваме от фолклорното си наследство - следователно и другите народи не се интересуват от тяхното.
Що не отидеш в Гърция, да мяташ гюбеци? Защото ще те съборят като джамия.
Българският народ е остискал 500 години и в началото на миналия век хвърлил феса и се обърнал с лице към Европа. Явно на Османската империя й е липсвал поне един ТВ канал.

# 113
Наистина ли мислиш, че в Гърция не мятат гюбеци?!  Laughing  Значи даже на Марко Семов труда не си чел, освен, че в Гърция не си бил.

Вече сигурно е спам, ама това момче много прилично зейбекико докарва

http://www.youtube.com/watch?v=e0R8seY7_10&feature=related

без да е пиян, а тоя танц трябва подпийнал да се играе. Ама аз ударих една чаша червено вино и много зейбекико изгледах днес, та така.

# 114
Вече сигурно е спам, ама това момче много прилично зейбекико докарва
http://www.youtube.com/watch?v=e0R8seY7_10&feature=related
без да е пиян, а тоя танц трябва подпийнал да се играе. Ама аз ударих една чаша червено вино и много зейбекико изгледах днес, та така.
А, каква била работата, аз си мислех, че е особено майсторство да стъпват тежко, движенията да са забавени и леко да се полюляват, все едно са малко пийнали.

# 115
Наистина ли мислиш, че в Гърция не мятат гюбеци?!  Laughing  Значи даже на Марко Семов труда не си чел, освен, че в Гърция не си бил.

Може ако си била на организирана екскурзия с автобус за 50 евро, българките да сте мятали гюбеци и да са ви траяли.  Марко Семов до Куельо ли стои на библиотеката ти? И откога книгите му са трудове. Под трудове се разбира научна литература. Примерно "Курс общей физики" на Савелев.

# 116
Егати логиката. Ние не се интересуваме от фолклорното си наследство - следователно и другите народи не се интересуват от тяхното.
Българският народ е остискал 500 години и в началото на миналия век хвърлил феса и се обърнал с лице към Европа. Явно на Османската империя й е липсвал поне един ТВ канал.

202uu

И на мен това ми почерня душата. Не само гюбеците - цялата стилистика на обличане, визията на булки черновежди с много лъскавко по тях, отношението към жените, мръсотията, ориенталската естетика, турските сериали... да не продължавам. И аз си мислех, че би трябвало да бягаме от дявол от тамян от всяка асоциация с турската култура, ама на - уютно си им е на много хора. И пак казвам, сега Европата е на една ръка разстояние, телевизонните и канали също. А на нас ни се стои в чалготеки. Уж станахме членове на ЕС, а визуално и културно все повече приличаме на турци. Не знам откъде дойде това изобщо; предполагам че Турция хвърля много пари за пропаганда и влияние в бившите си територии.

# 117

значи кючеците се танцуват от млади момчета , да подгреят дъртите манафи  , така да се каже ...

# 118

202uu

И на мен това ми почерня душата. Не само гюбеците - цялата стилистика на обличане, визията на булки черновежди с много лъскавко по тях, отношението към жените, мръсотията, ориенталската естетика, турските сериали... да не продължавам. И аз си мислех, че би трябвало да бягаме от дявол от тамян от всяка асоциация с турската култура, ама на - уютно си им е на много хора. И пак казвам, сега Европата е на една ръка разстояние, телевизонните и канали също. А на нас ни се стои в чалготеки. Уж станахме членове на ЕС, а визуално и културно все повече приличаме на турци. Не знам откъде дойде това изобщо; предполагам че Турция хвърля много пари за пропаганда и влияние в бившите си територии.
А аз мисля, че докато не се  спре с това ненужно разграничаване от "турската култура", все там, в тия пет века ще си останат някои.
Не изпитвам и грам съмнение, каква точно съм, от кой род съм и ни най-малко не ме притеснява фактът, че някой си харесвал нещо не българско, пък на друг му било смешно и далеч от разбиранията му за естетично. Телевизионните канали, дали европейски или турски, все не са български, все чужди нрави показват, та кой има необходимост да заменя едното с другото като нещо по- по- най от нашето? Това ли е идеалът?

# 119
  • Варна
Наистина ли мислиш, че в Гърция не мятат гюбеци?!  Laughing  Значи даже на Марко Семов труда не си чел, освен, че в Гърция не си бил.

Може ако си била на организирана екскурзия с автобус за 50 евро, българките да сте мятали гюбеци и да са ви траяли.  Марко Семов до Куельо ли стои на библиотеката ти? И откога книгите му са трудове. Под трудове се разбира научна литература. Примерно "Курс общей физики" на Савелев.
Марко Семов не е точно "никой"... Аз основно го познавам като народопсихолог. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE_%D0% … D0%BC%D0%BE%D0%B2

Общи условия

Активация на акаунт