Мъже и кючек

• 26 079
  • 135
  •   1
Отговори
# 90

Това е зейбек, на гръцки зейбекико, на мен ми напомня българския ръченик - само мъжки танц. Тук някои забраниха на мъжете и да танцуват?!  Thinking
Варненския танц с лъжици се нарича и варненски кючек. Когато излизат жените ритъма малко се сменя, а изсвирен от други инструменти си е точно кючек.
Аргун, районния съд не е в центъра, но окръжкия  Thinking  Уточни ли се за кой съд става дума  Simple Smile

# 91
  • Варна
хаха...до този в центъра съм отраснала, за голямо удивление на някои  Laughing
И да не знам за лъжиците и кючеците, бива ли такова невежество, хм..

# 92
  • София
Михайлов не танцува.Той се мятка от ляво та в дясно.Глупава работа.Стават смешни,дали се виждат  каква гротеска са??Кючек -танца се играе само от жени,а мъжете имат само бавни танци.Характерен танц за България е нашето хоро в зависимост от областта,шоплък,сев.България и др.

# 93
Чак сега изгледах всички клипове и прочетох всичко. Много интересни неща научих, сърдечно благодаря за включванията! Даже започнах да виждам красотата в истинските ориенталски танци, не в кръчмарския балканско-цигански вариант.

Добре де. Показват се разни танци тук. Много хубаво.
Но не забравяме ли, че това са танци, представяни от
професионални танцьори на фестивали, състезания и т.н.?
Когато човек е на бар, никой не очаква от него да изнася
спектакли като професионалистите, които се показаха в темата.
Там човек просто се забавлява. Не знам. Аз така ги виждам нещата.
А че е грозно (по скоро комично) - грозно е. Но не намирам изобщо
за задължително в някоя чалгаджийница, за да не бъде смешен и
глупав в нечии очи, човек да танцува така:

# 94
ОК, но и никой не очаква най-големите мачовци на съвремието, мутри и футболисти, да правят някакви женствени движения и да си се радват. Както и да е. Не ми се спори. Както се казва, "the beauty is in the eye of the beholder" или по нашенски - "въпрос на вкус."  Wink

След толкова много кючек и мнения, че мъжете изобщо не бива да танцуват, се сетих за любимия ми фламенко танцьор, Антонио Гадес. Той почина, за съжаление. Качвам един кратък клип; нарочно избрах такъв, в който e с ужасни дрехи, няма грим, осветление, нищо, даже музика няма. Само един мъж, който наистина танцува.

http://www.youtube.com/watch?v=oLbRtUAmx3g

# 95
  • София
Antonio Gades-Извор на страст,движение,любов,грация,красота.!Какви определения още ще подхождат?За какво говори ме?Фудболисти кючекчии и един професионалист!?Няма сравнение,даже е и обидно за този който вече го няма за съжаление.Едното е извор на красота а другото на... не ми е удобно да коментирам.Скромно мнение от мен.

# 96
Кинче, извади тежката артилерия с това видео   bouquet Мерси!

# 97
Caffeine, моля, моля, истинско удоволствие е Simple Smile

Ма14, напълно си права, няма база за сравнение. Клипът не беше сравнение; пуснах го в отговор на някои мнения, че всички танцуващи мъже изглеждат абсурдно, просто не ми се търсеха цитати. Аз открих някаква красота в ориенталските танци с тази тема; помислих си, че може някоя съфорумка да преоткрие танцуващите мъже. Иначе съм съгласна, че би било обидно да сравняваме титан като Гадес с кръчмарски изпълнения; не беше това идеята.   bouquet

# 98
Argent, Кенан Имирзалъолу не е професионален танцьор!
Много ми хареса Антонио Гадес!

# 99
Ах, фламенкото е страхотен танц.  Crazy Че защо не и в тангото мъжете да са мноооооооогоо приемливи като танцоьри.  bouquet  bouquet Всъщност когато са премерени движенията, допълват чудесно жената. Peace
Ако някой го интересува какво е Фантазия в Магреб (то всъщност е цял спектакъл), ето тук може да прочете.
Спектакълът Фантазия

# 100
  • по пътеката
мисля,че Argent има право! ако младежите играеха  рокендрол или танцуваха на  хауз музика по дискотеките, какви ли не смешни и изчанчени щяха да ни се виждат танците им! местните младежи като се задрусат на музиката от  ибица бийч парти си е взе едно нашите  на някой кю4ек само да се смени пар4ето! нека да си разпускат хората както искат, важното е да  не правят по-големи зулуми!

# 101
Преди 2 години бях на екскурзия в Истанбул. В програмата имаше вечеря и ориентал. танци.  Бяха двама мъже, и такива чупки и такова кълчене опънаха, че .... Shocked И мноооооого гримирани и двамата бяха с ......брех как се казва това чудо, едно на кръста с много кръгли големи паети, и като се тресеш и то предава "фешън" на танца, как го обясних  Crazy
Ресторанта беше , от филма Шехерезада, там където свекъра и продаваше кожени якета, та по стълбичките надолу.

# 102
  • София
Кинче,права си.Аз разбрах какво искаш да ни покажеш и идеята беше много добра.Преди време бях в Барселона и отидох ме на клуб с испански танци за такива идиоти туристи като мен.Случих ме представление на едни от най-добрите им изпълнители.Беше разкошно!По късно през нощта отидох ме до т.н. американски барове.Те са на брега на морето.Гаражни клетки, от които се чува музика на невероятни децибели.Пълно с хора.Всеки танцуваше,самба,испанско танго и други от този род.Нямаше някой който да не танцува.Видях хора, които такова танго направиха, все едно трябваше да го танцуват пред публика за аплодисменти.То им е в кръвта.Но кючек,никой не танцуваше.Пак искам да отбележа, че мъж кючек не танцува,негвия танц е тежък,бавен.Той е покорителя , а не да привлича мъжките погледи.Всеки да си знае мястото.Както сиртаки се танцува само от мъже.Жената е тази която кърши снага, за да привлича мъжки поглед.Това е нейнат природа, а мъжът е покорител.

# 103
Със сиртакито не стана ли малко грешка? Ако не греша, тъй като не съм се задълбавала, но сиртаки няма като народен танц, а е сиртос, което си е хоро и го играят жените  Thinking Зейбекикото е танц, който е само мъжки, но от 70-те години малко по малко започват и жените. В днешно време по сватби в Гърция и жените си играят зейбекико.

# 104
  • София
Да има разлика,може и да греша.Но кючек в пълния смисъл на думата,го танцуват само жени.

Общи условия

Активация на акаунт