Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 332
  • 617
  •   1
Отговори
# 165
Привет мами! Честита месечинка на Ема и Лана, от все сърце им желая да са здрави и много послушни   bouquet
Аз тъкмо нахраних Тина и полегнах малко, че от сутринта все по задачи из вкъщи. Все ми се струва мръсно и прашно и все буча с прахосмукачката и бърша пода след това  Mr. Green Днес се престраших да изкарам малката на терасата, че от както сме се прибрали все един вятър духа, после вали и си стоим само в спалнята. Искам да ви попитам вече почнахте ли да изкарвате бебетата с количките? Кога започнахте и колко време беше първата разходка? Постилате ли нещо на количката под детето (чаршафче, одеалце...)? ВЪзглавничка необходима ли е (на нашата количка има една дето си е към нея, ама се чудя дали да я слагам)? Благодаря ви предварително  Hug

# 166
Бениии, честита ви месечинка! Да е жива и здрава Ема, много да ви радва!
Ще празнувате ли някак? Hug

dusinda, моята кума роди преди 2 г. при Николов, няма по-доволна от нея на света! Иначе за МД не мога да кажа нищо, аз раждах в Шейново.

svetlinka21, по препоръка на педиатърката изкарвам бебка на балкона от 7мия ден след раждането. Първият ден стояхме 5 мин., а всеки следващ увеличавам с 5. И тъй като времето за престой стана вече дълго, за да я държа на ръце, я изкарвам с количката и бутам по балкона Mr. Green Днес вече трябва да стоим 25 мин. Така продължаваме до 15тия ден, когато може да излезем вече за 10-15 мин. около блока. И след това вече, в зависимост от това как се чувствам аз, а аз се чувствам отлично, може да правим разходка между две хранения (тоест около 3 часа), за да поспива бебето навън, където определено спят по-добре. Това е схемата, която нашата педиатърка ни каза и към нея се придържаме Peace

# 167
Здравейте, момичета! Честити ви бебчета. Да са ви здрави и много щастливи!
Аз не съм за вашата тема (моят термин е за м.Юни),  но понеже съм от Бургас и мисля да раждам в София исках да попитам има ли мами раждали в Майчин дом София?
Напоследък често попадам на статии, в които майки, раждали преди няколко години се оплакват, че са им заразили бебоците с инфекции в МД-София. Има ли нещо вярно в това? И какво е положението сега? Доволни ли сте? При кого раждахте?
Аз ще съм секцио и съм се ориентирала към д-р Николов.
Предварително благодаря!
Лек и успешен ден на всички. Simple Smile
Здравей.
Аз очаквам бебе и първо се бях насочила да раждам в МД, защото съм чувала, че там са най-добрите неонатолози, но в последствие си промених мнението и ще раждам на др. място.
Една позната роди там миналата година август, беше нормално раждане с избор на екип, за съжаление в момента не си спомням името на доктора. Та тя беше доволна, но каза, че определено има разлика в това колко внимание ти обръщат и как се държат с теб в зависимост от това дали си с избор на екип или не. Та това ме отказа от идеята да родя там и ще раждам в окръжна, защото това е болницата, за която съм чувала и чела изключително много положителни мнения.
Надявам се, че съм ти била полезна, макар и с малко и лека бременност!

Честито на новопоявилите се бебета и техните родители! Да са им живи и здрави!

На нас чакащите - търпение! Аз започвам да преносвам та от утре съм всеки ден на тонове....досадно, но за съжаление няма как.

# 168
здравейте момичета ,
на всички мами честитя появата на техните рожби   bouquet да са ви живи и здрави и да ви радват само  Two Hearts  на тези който все още сте в очакване , желая да прегърнете и вие вашите здрави и мили бебенца   bouquet
 аз съм от ноемврийки 2012  Simple Smile идвам с една молба , търся лекар за избор на екип от Тина Киркова , ако вече имате допир с някой специалист или сте чули за някого , ще съм ви благодарна да ме насочите. Първият път родих в тази болница и съм се насочила пак за там . Искам навреме да се видя с лекаря , който в последствие би бил до мен в този важен момент. Много ви благодаря , желая ви хубав ден  Simple Smile

# 169
 Praynig Моля да ме извините, за дългия пропуск за писане тук.
Истината е че, едва успявам да ви чета като време, моя Лъчко през деня само се буди от колики и непрекъснато си се приспиваме.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ЩАСТЛИВИ МАМЧЕТА С ЛЪЧЕЗАРНИ ОВНЕТА И НОВОРОДЕНИ ТЕЛЕНЦА!!!  newsm51

И стискам палци на всички тумбачета дето очакват с нетърпение своето слънчице да изгрее.

Духи-пухи много се смях на разказа ти за раждането, не всеки може да се похвали със смешна история за скоротечното си раждане Joy

Вече си представям как скоро ще има тема, която вече няма да е бъдещи майки а априлчета...и ще си говорим за нашите рожби кой какво направил.....
Чудя се коя ли мама ще е последна с бебче newsm78

# 170
Май аз ще съм последната с бебче:-)

Като гледам, никакви изгледи да се ражда човечето, а тъй като си знам кога съм забременяла, терминът ми трябваше да е 20-22 април...та преносвам вече.

# 171
svetlinka21, по препоръка на педиатърката изкарвам бебка на балкона от 7мия ден след раждането. Първият ден стояхме 5 мин., а всеки следващ увеличавам с 5. И тъй като времето за престой стана вече дълго, за да я държа на ръце, я изкарвам с количката и бутам по балкона Mr. Green Днес вече трябва да стоим 25 мин. Така продължаваме до 15тия ден, когато може да излезем вече за 10-15 мин. около блока. И след това вече, в зависимост от това как се чувствам аз, а аз се чувствам отлично, може да правим разходка между две хранения (тоест около 3 часа), за да поспива бебето навън, където определено спят по-добре. Това е схемата, която нашата педиатърка ни каза и към нея се придържаме Peace
Още в сряда излизаме на разходка със слинга Simple Smile Ще ми махат конците и така или иначе няма къде да я оставя и ще си я нося с мен Simple Smile А след туй малкоще се разходим - пеш до вкъщи примерно.
А за разходките между храненията.. нашите хранения са постоянно  Mr. Green та не смятам никак да се съобразявам с това - като е хубаво времето навънка по цял ден ако може Simple Smile Вкъщи ме гонят бесните  Crazy

# 172
  • София, Младост
И ние в деня след изписването вече бяхме навън. Храним се където ни свари гладът. Ако сме някъде покрай блока се качвам до вкъщи. И без това толкова трудно се буди да се храни, че гледам да набутам цицата при всяки удобен случай  Mr. Green

# 173
И ние в деня след изписването вече бяхме навън. Храним се където ни свари гладът. Ако сме някъде покрай блока се качвам до вкъщи. И без това толкова трудно се буди да се храни, че гледам да набутам цицата при всяки удобен случай  Mr. Green
И мойта мишка е от сънлите засега. Уж умира от глад - смукне 2 минути и заспи.. и почва едно щипкане и пипкане малко да се поразсъни.. но не винги ми обръщат внимание  Crazy
И тъй .. 15 мин яде, 1 час спи.. и тъй денонощно  Crazy
Пък аз 12 часа не спя, 15 мин дремвам  Mr. Green ама вече съм яко във филма и не си се впечетлявам особено  Laughing

# 174
  • Sydney
samm изведох я на разходка... довечера може - двамата с мъжа ми Simple Smile

# 175
Благодаря ви Samm и  Dvav.
Dvav пожелавам ти скорошно и успешно раждане. Simple Smile

# 176
  • Варна
Привет ... Simple Smile
Ние вече сме с 3 разходки(на 12дни е бебето)първата беше само 30мин, че ни заваля дъжд, но вчера и днес сме по 3 часа на разходка в морската.

Аз съм от безсрамните-кърмя ,където огладнее бебето...а то спре ли количката и писва да реве, взема ли го на ръце и веднага извива вратле към гърдите ми ..та общо взето цицоман като батко си
Честито на родилите мами...   bouquet
Честити месечинки на Ема и Лана ...   bouquet

# 177
  • Пловдив
sysmix честито бебе Михаела!!!   bouquet 
Честито и на двете месечинки Ема и Лана  Hug  bouquet  Crazy
Ще погледна и за този Ариел, ние и без това си перем дрехите с тази марка, ще видя и за беба ...
Относно разходките - ние вече около 6-7 дена си излизаме /даже единият ден почна да ръси дъждец, ама аз съм упорита, че живеем на село и въздуха е чист, та си поседяхме 5-10 мин на въздух  Mr. Green / Иначе в началото седяхме 5 мин, на другият ден уж 5-10 и така, вчера и днес спим на двора по час и половина, два, смятам като минем месеца и й тракнем ваксинките да слезнем в големият град  Mr. Green

# 178
Аз като първо дете, много й треперя, а и в Кюстендил откакто ни изписаха едно гадно времееее  ooooh! Все духа, все вали, но започвам с изнасянето навън, пък се надявам докато стане на месец да сме направили и първата разходка. А и кърменето малко ме притеснява  Embarassed Тя се храни на около 2:30 - 3 часа, ама ми е много трудно правилното наместване на гърдата и как ще се размятам по улуците не знам  Laughing Вкъщи сме все с възглавници в определена поза, а навън какво ще правим  Thinking Ама важното е бебка да яде и да расте, пък срама се преживява Wink

# 179
  • Sydney
Хубава Новина Simple Smile
D&G е родила нормално днес сина си Даниел, 3900 гр., 54 см., в 13.40 часа Simple Smile Мама е добре, почива си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт