Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 283
  • 617
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, преди малко се върнах от док. По зверски не ме беше бъркал и натискал по коремчето. Имам само 1 см разкритие, води колкото си искате, плацента, от която не си личи, че ще раждам скоро, изказа се, че съм глътнала бебчо и е високо ... Гледа ме и на видеозона и ме изпрати на запис на тонове, които били добре, но аз не разбирам - 120-130-140. Казах му, че според мен ми е по-късно термина и даже му цитирах някои дати. Май, бях убедителна, защото и той се съгласи. Отново съм на извънреден преглед в сряда. Радвам се, че топчо е добре. Praynig

# 151
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте!  Hug
Ние започваме лека-полека да се приспособяваме. Бебка в родилното много я мъчеше коремчето, то беше едно зверско пънене и гънене и реване, сега е по-добре. Добре, че педиатърката там ми обясни, че това не са все още колики, а червата и се населявали с полезните бактерии от кърмата и усещането не и харесва, та няма нужда от нищо.
 Стоян за сега я възприема добре, само я сочи с пръст и вика - Ъ! Ъ!  Mr. Green Много е сладък!

Ето и за тези, на които им е интересно как мина раждането, сложила съм го като скрит текст, че е мн дълго:
Скрит текст:

Та на 15 някъде около обяд започнах да усещам много леки контракцийки, за които на моменти се чудех има ли ги или не, но все пак започнах да засичам и бяха горе-долу на 10мин - ту повече, ту по-малко, ту изчезваха. Понеже се чувствах много добре и не ме болеше даже започнах да си подготвям за Великден - мариновах си едно бутче и се чудех дали после да го слагам да се пече.  Mr. Green И така до към 5 и 30 някъде, когато мъжът ми пита няма ли най-сетне да ходим към МД за тоновете. Тогава му казах, че имам много слаби контракции сравнително на често и затова чакам, че не ми се кеси в болницата, а независимо дали започва раждане ще ме приемат защото вече мн преносвам. Все пак решихме да тръгваме, така, че си взех багажа, облякох децата и към 6 и малко тръгнахме. И малко след като се качихме в колата контракциите изведнъж зачестиха и се позасилиха. Стигнахме в МД и охраната на входа ме пита дали съм по спешност, пък аз му се хиля и му казвам, че още не знаем  hahaha. И така, извикаха лекаря, влязох и започнаха да ме питат, пък аз си обяснявам - ми добре съм, имам малко контракции, преди малко позачестиха, ама не е нещо сериозно, те ми се скараха за кръвното и защо не съм вече в болница и след 20 мин дойде време да ме прегледат- качвам се на магарето, рови, рови доктора и - опааа - 8см разкритие! И като се разбъркаха, хайде бързо една клизма, ама не ме чакаха изобщо - наля ми разтвора и направо ме прати в тоалетната, че нямало време.  ooooh! После ме викна докторът да ме види на ехографа, където и той се опита да види пола, след като му казах, че не сме сигурни, ама не можа. Каза и че не е виждал до сега толкова спокойна и нахилена родилка, ама то и аз го подбъзиквах, защото се изшашка, че ми бил изцапал нощницата с гела за ехографа.
 Накрая към 7 и нещо ме качиха горе в родилна, извикаха ми акушерка, настаниха ме на стола и ми сложиха коланите да ме слушат. Така контракциите се засилиха и по някое време започнахда усещам, че напъните наближават, тогава акушерката ме провери, каза, че остава съвсем малко и зачезна нанякъде  Rolling Eyes. Точно 2 минути след това изведнъж като почнаха едни напъни и като ми се плиснаха водите, ама под налягане, като водопад се изляха. Аз започнах да викам някой да дойде, появи се една санитарка, която извика акушерката, погледна ме, каза ми да задържа за момент, сложи си ръкавиците и след това започнах да напъвам под нейните инструкции. След 2 или 3 напъна се появи и малката Мая без разкъсвания и епизиотомия, без окситоцин и каквито и да е системи и лекарства. Много бързо, лесно и естествено.
 Като я видяха, че е момиче и всички като се зарадваха и развикаха - момиче е! Момиче е! Голяма радост, голямо нещо!  Grinning
 Оказа се, че заради допегита, който съм пила бебето има удебелена лигавица на носа и се наложи да я отнесат в интензивното. За щастие там бързичко са установили какво и има и след 2 часа са я изписали, само дето аз си я получих на другата сутрин и в следващите дни и капаха капки докато и се оправи носленцето. После пък се оказа, че е пипнала някаква инфекция (една акушерка каза, че всички бебенца от интензивното после били на АБ, ама не се знае) и трябваше да и слагат АБ, та си полежахме повечко. Важното е, че Мая сега е добре, кърмим се и сме си в къщи.
 И накрая вчера на изписването се оказа, че плътното гашеризонче, което и бяхме подготвили и е късо!  Joy Добре, че беше топло!  Grinning Освен това, нали до края се водеше, че може би ще е момченце, та дрешките си бяха унисекс и помолих свекървата да и купи 1 момичешка шапчица за изписването, да се вижда че е дама. Та носи ми мъжо вчера дрешките, вадя аз шапките (тя купила 2) и какво да видя - ми те огромни!  Shocked Едната за 9-18 месеца, другата за над поне 6 месеца (едната става идеално на Стоян). Много се смях, ама добре, че си имах и моя шапчица. Та си я изписахме без нищо дамско, ама карай!  Laughing

Сега се опитваме да свикнем всички в къщи и да изградим някакъв общ режим.

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 19:10 от Не съм

# 152
atenta_angela - честит юнак. Много да ви радва.
BlackFire - много благодаря за съвета.   bouquet

# 153
  • Пловдив
Честито на всички нови мами !!!!!!!   bouquet  bouquet  bouquet Виждам че някои от бебоците са доста едрички и дългички, ха да са ви живи и здрави и много да ви радват !!!!!!!!!!!!!
Пак да питам за това с какво перете, та да махна петната от дрехите на беба  и на колко градуса?
Не съм и аз вчера пратих майка ми за едни бодита - потник исках и малка памучна шапка за разходки, а тя ми носи бодита къс ръкав  newsm78 /продавачката я убедила че тези потник тип били големи та да вземе от тези другите, и плетена шапка от акрил с дупки  #Crazy леко есенно-зимна ми се стори .... Ах тези баби, сега я пратих да ги връща .....

# 154
Момичета, розова новина!
Днес sysmix е родила бебе Михаела 3680кг , 51 см. в 13:01ч.
Праща поздрави на всички!

Честито!

# 155
ЧЕСТИТО!  Да е жива и здрава бебка Михаела.  newsm51

# 156
  • Пловдив
Привет!

Аз нещо много ви изпуснах  Blush. Искам да честитя на всички, които вече са мами и си гушкат бебоците. Да са ви живи и здрави!

На мен ми остава седмица до термина, но за сега изгледи за раждане няма. По-късно ще се върна да си понаваксам с четенето.

Мернах, че Не съм има момиченце. Ех, колко хубаво - двама батковци и една принцеса.

# 157
Здравейте и от мен!Честито на всички "пресни" мами. Аз влизам само да се отчета, че утре влизам в АГ-то ни, за да ме наблюдават Sad Стискайте палци, че аз нещо взех да психясвам... Cry Дано скоро и аз да се похваля тук...Целувки и  Hug Hug Hug Hug Hug от мен за сега. Чао и успех на всички на които ни предстои ГОЛЯМОТО СЪБИТИЕ, а на тези които вече гушкат бебчетата си-да са им живи и здрави и много да ги радват! Hug Hug Hug

# 158
Добро утро! bocinka, стискам палци.  Hug

# 159
Добро утро!

Най-накрая да успея да си извоювам 5 мин.спокойствие - малката заспа, а баткото се изтяга в кошарата. Това са моите минутки за кафе и релакс, макар да сме на крак от 6 часа   ooooh!

Изтървала съм почти цяла една тема  Embarassed

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ - ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, И ВИЕ И РОЖБИТЕ ВИ!!!

Ние имаме проблем с ревността и копирането - мислех си, че като им е малка разликата ще е по-лесно, но уви засега не мога да намеря решение : откакто са ни изписали баткото отказва да яде, пие само сок и боза от биберон и от време на време кис.мляко, дори и шоколада отказва. Гледа от малката, че плаче постоянно и той започна да се дере - събужда се с рев, ляга си с рев, а преди не беше така. Върха на всичко е, че почна и да повръща като нея. Да не говорим, че за миг да го изпусна от поглед и е върху нея    ooooh!    Някой,ако има идея как да оправя ннещата да помага...

Днес ще гледам да чета назад да си наваксам /дано ме оставят да го направя, де/...

Hug Хубав ден на всички и приятни разходки в това прекрасно време!   Hug

# 160
  • София, Младост

Пак да питам за това с какво перете, та да махна петната от дрехите на беба  и на колко градуса?

Аз бях писала по-рано, че пера бебешките дрешки с Ariel sensitive.  Безкрайно съм доволна  Peace. Благодаря на Къдричка, че сподели за него преди доста време  Hug. Аз си го поръчах от amazon.co.uk

# 161

Аз бях писала по-рано, че пера бебешките дрешки с Ariel sensitive.  Безкрайно съм доволна  Peace. Благодаря на Къдричка, че сподели за него преди доста време  Hug. Аз си го поръчах от amazon.co.uk
И аз това взех последно. Гел за 20 пранета беше 9 лв. Произведен във Франция пише..
Но засега ми харесва много Simple Smile И ако, и мляко прахме вече  Mr. Green

# 162
  • Sofia
Здравейте мами,
много съм пропуснала от раждането нямам време за нищо, не мога да свикна с безсънието, коликите и цялата ситуация.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ВИДЕЛИ СВОИТЕ ЩЪРКЕЛЧЕТА И УСПЕХ НА ЧАКАЩИТЕ ВАЖНОТО СЪБИТИЕ!
Не успях да благодаря за милите честитки за моето раждане   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

При нас е следното: мъча се да кърмя, което ни отнема около час, направих и мастит, темперауриии. Явно и с кърменето нещо не мога да се справя. След мастита сега гърдите ми не се пълнят сега даже ми се налага да го дохранвам с АМ. Отделно такива колики ни почнаха, че ми иде да рева с бебо.
Искам да кърмя, пия лактогонен чай, течности над 3л. ям като никога...След кърмене изцеждам гърдите, още някои идеи и предложения ако има ще съм много благодарна   bouquet

# 163
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
atenta_angela Честито Simple Smile Да е жив и здрав Валентин Simple Smile
sysmix Честито момиченце Михаела Simple Smile Да расте в радост Simple Smile
Аз днес да Ви почерпя за първата месечинка на Ема и Лана на мама dessika Simple Smile Да са ни живи и здрави и многоооо послушни Simple Smile

Хубав ден Simple Smile

# 164
Здравейте, момичета! Честити ви бебчета. Да са ви здрави и много щастливи!
Аз не съм за вашата тема (моят термин е за м.Юни),  но понеже съм от Бургас и мисля да раждам в София исках да попитам има ли мами раждали в Майчин дом София?
Напоследък често попадам на статии, в които майки, раждали преди няколко години се оплакват, че са им заразили бебоците с инфекции в МД-София. Има ли нещо вярно в това? И какво е положението сега? Доволни ли сте? При кого раждахте?
Аз ще съм секцио и съм се ориентирала към д-р Николов.
Предварително благодаря!
Лек и успешен ден на всички. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт